Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 39 z 158
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 7:16   Citovat  

angel.CZ napsal:
No to jsi mě moc nepotěšil tedy, zítra si jedu do HL propanu ostrava pro již namontovaný LPG, snad stou prahou nebudou mít nic společnýho. A že mi to nebude takhle haprovat Smutný Jinak podobný problém jsem měl taky ale na feldě. Vyřešil jsem to tím že jsem vytáhnul 15cm hadici přívodu vzduchu, je to tím že pokud není motor zahřáty a třeba i v 40km rychlosti hodíš neutrál tak si to namíchá řidší směs a motor strácí otačky a chcípá. na benálu to nedělá !! klidně vyskoušej. Já už rychlost radši vyřazuji jak už opravdu zastavuji (kolem 15 - 25km/h). Jinak než to bylo spravený tak jsem jel zrovna na neutrál 120km/h do zatáčky a chcíplo to, ještě že jsem to nahodil zavčasu a šel na brzdy Mrk

Tak z HLPropan Ostrava neměj žádný strach ti to umí. Já tam vždy přijedu a udjíždím spokojen a potvrdí ti to i schweiger.

Karnas: ten trouba z Prahy asi o tom ví kulový. Když se ti rozsvěcuje kontrolka tak je to chudá nebo bohatá směs. Taky jsem měl s tím to problém když jsem jezdil k Fojtíkovi a až jsem měl jeho výmluv plné zuby tak jsem zajel do HL Propan Ostrava a bylo po problému. Typek to napíchnul na Notebook sedli do auta a jeli se projet a on to za jízdy seřídil. Chytni toho magora za límec ať to napíchne a jeďte to projet a za jízdy seřídit jinak to nejde. Na místě to nikdy neseřídí. Trvej na seřízení za jízdy
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dunajsky je teď offline  dunajsky
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 8:28   Citovat  

to nastavenie za jazdy ma urcite nieco do seba. Zvykli to aj mne tak nastavovat. Tentokrat to vsak nastavili tzv. naslepo, t.j. v chladnejsom obobi prepinanie z benzinu na plyn zmenili z 30 na 40 stupnov C (teplota motora) a v momente prepnutia na LPG system zacne piskat (t.j. ide asi o chudobnu zmes). Musim teda prepnut manualne spat na benzin a pochvili opat manualne na LPG a potom to ide v poriadku. Akurat mi ta manipulacia trochu vadi Ble

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 8:43   Citovat  

dunajsky napsal:
to nastavenie za jazdy ma urcite nieco do seba. Zvykli to aj mne tak nastavovat. Tentokrat to vsak nastavili tzv. naslepo, t.j. v chladnejsom obobi prepinanie z benzinu na plyn zmenili z 30 na 40 stupnov C (teplota motora) a v momente prepnutia na LPG system zacne piskat (t.j. ide asi o chudobnu zmes). Musim teda prepnut manualne spat na benzin a pochvili opat manualne na LPG a potom to ide v poriadku. Akurat mi ta manipulacia trochu vadi Ble

To trvá celkem dlouho než se ti to zahřeje na 40°C ne ? Se docela projede dost benálu nemyslíš ? Kolik tak máš spotřebu benálu ?

0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 10:20   Citovat  

jasne ze potom sa viac prejazdi na benzin ale co robit ked system skor nechce brat LPG a signalizuje to pisakanim. Bola tu debata o zatepleni reduktora (v zimnom obdobi) ale do toho sa mi akosi nechce. Na 45 l LPG prejdem takto 360 km (k tomu cca 10 l benzinu). Myslim ze v meste a v zime je to standard.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 11:22   Citovat  

dunajsky napsal:
jasne ze potom sa viac prejazdi na benzin ale co robit ked system skor nechce brat LPG a signalizuje to pisakanim. Bola tu debata o zatepleni reduktora (v zimnom obdobi) ale do toho sa mi akosi nechce. Na 45 l LPG prejdem takto 360 km (k tomu cca 10 l benzinu). Myslim ze v meste a v zime je to standard.

Tak to ti žere celkem dost ne? Já na 41 litrů najedu 450 km a teď ráno v zimě po zateplení reduktoru to přepína na LPG po 1,5 km takže pohodička

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 11:28   Citovat  

dunajsky napsal:

Mám nastaveno 20C a s přepínáním nemám žádný problém ani když mrzne je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 12:40   Citovat  

hopit napsal:
Mám nastaveno 20C a s přepínáním nemám žádný problém ani když mrzne je to dobrý

Zajímavé mě to při 20°C hodně blblo na volnoběh to kolísalo po přepnutí na LPG. Nechal jsem to předělat na 30°C a je to lepší i když to taky trochu kolísá ,ale není to tak výrazné jako předtím

0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 13:27   Citovat  

ok, vsetkym vam gratulujem k spotrebe aj bezproblemovemu prepinaniu, akurat nejaku tu radu by som tiez rad privital Mr. Green, nechapem, preco sa tomu nepozdava nastavenie ani na 30 ani na 40 stupnov... povodne som to mal nastavene tak ze po prejdeni 300 metrov to preplo a bolo v pohode. Od minulej zimy, ked sa to zacalo pri prepinani na LPG dusit, nasavuju teplotu hore dole a sprava sa to pri odlisnom nastaveni teploty rovnako... motor ide, nezhasina, ale chvilu kolisu otacky, piska signal, a trasie sa ako lacny pes... zeby snimac teploty?

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 13:27   Citovat  

ja som musel na accorde aj na crv ist na 40°, inak to trhalo

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 13:35   Citovat  

Tak jsem akorat dotelefonoval s panem Hudcem z HL propan Ostrava. Okamzite se mel k reseni meho problemu, slibil ze zkontaktuje HL propan Praha a domluvi postup reseni. Mimo jine povidal ze ted doslo k nejakemu vyraznemu posunu v kvalite vstrikovacu, coz prave eliminuje tyhle problemy.

Jinak prazska pobocka je frenchseeza nicmene Ostrava na ni ma vliv.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 13:35   Citovat  

Tak to jsem tedy zvědavej Tak to koukám! Teďka mám taky LPG, jezdím denně a nadrž (25L benálu) tam mám snad už od května (teďka si už jen 20L)...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 14:50   Citovat  

dunajsky napsal:
ok, vsetkym vam gratulujem k spotrebe aj bezproblemovemu prepinaniu, akurat nejaku tu radu by som tiez rad privital Mr. Green, nechapem, preco sa tomu nepozdava nastavenie ani na 30 ani na 40 stupnov... povodne som to mal nastavene tak ze po prejdeni 300 metrov to preplo a bolo v pohode. Od minulej zimy, ked sa to zacalo pri prepinani na LPG dusit, nasavuju teplotu hore dole a sprava sa to pri odlisnom nastaveni teploty rovnako... motor ide, nezhasina, ale chvilu kolisu otacky, piska signal, a trasie sa ako lacny pes... zeby snimac teploty?

A co to máš za systém?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 19:17   Citovat  

pajo napsal:
ja som musel na accorde aj na crv ist na 40°, inak to trhalo

No já to mám teďka žeprej nastaveno na 25°C a jede v klidu, ještě uvidíme jak to pojede večer do práce s vychlazeným motorem a pak ráno Mrk

0
PříspěvekZaslal: 23.12.2011 , 10:03   Citovat  

optimas, mam nieco take v taliansku montovane, sekvencne s nazvom e-g@s, splynovac Matrix

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2011 , 13:28   Citovat  

Boha co to máš? Tohle už podle názvu nemůže fungovat. Kolega má ve Fiatu BRC a má s tím problém když to točí tak mu to začne pískat a přepne se to na benzín a píská to. A když spomalí tak se to přepne na LPG a je to v pohodě, ale co s tím máš ty to fakt nevím

boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2011 , 13:41   Citovat  

Sdělím asi týden staré zkušennosti se systémem HL propan magic a přimazáváním. Vůbec nepoznám úbytek výkonu při jízdě, krásně to jede i od spodu, i v nejvyšších otáčkách, prý je to naladěno stejně jako benzínové vstřiky.. Místo fleslube tam mám takovou žlutou tekutinu LMC nebo tak nějak, když tak upřesním... Až dojde, naliju fleslube... Vůbec nepoznám, že to přepne z benzínu na LPG, nastaveno na přepnutí při 30 st.Najel jsem cca 400 km s dost městem, i mimo městem, občas agresivněji, celkově spíš svižnější jízda a spotřeba na LPG vycházela na 9,2, což je u tourera pěkné... Žádná kontrolka nesvítí, vše šlape, jak má.
Jen měl po 400 km zarazilo, že jde dost dolů benzínová ručička a říkal jsem si, že to musí brát i benzín, ale ručička se sama po nějaké době, když už ukazovala 3/4 nádrže, vrátila na plnou... Má někdo podobný "problém"
Takže zatím za sebe naprostá spokojennost s LPG a montáží... je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2011 , 15:03   Citovat  

Ahoj tak já od včerejška najel 200km (70 dálnice/ 130 město (Karviná ostrava ve Špičce !! ) natankoval jsem na 203km-20,3 LPG (dostkrát jsem stavěl a parkoval atd. (snad 30X). Ráno po cca 90 sekundách přeplo na LPG) Mám práci u Hor (bylo -9°C). Takže zamě paráda, jen mi to čerpá LPG něják pomalejí, u feldy bylo 25 litrů do minuty a tady klidně i 3 minuty. ale co už, beru že je to nové a než se to rozchodí atd.
Jen mě trošku zaráží že když jsem měl 150km tak mi svítila jen jedna zelená, po čase zase všechny 3 , pak dvě a problikávalo to... Dělá vám to taky ??

Jinak co se týče příspěvku nademnou, Benál by to mělo brát jen na start, já osobně nastartuji a cca 5 sekund vytočim motor na 2000-2500ot. Rycleji se to zahřeje a sepne. A proč vozíš plnou nádrž ? já tam mám mezi 1/4 a hladovým okem. Je na start, Mě se to zdá že je zbytečně o 50kg navíc v autě, jako bys vozil dva pytle brambor navíc Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2011 , 15:23   Citovat  

angel.CZ napsal:
Ahoj tak já od včerejška najel 200km (70 dálnice/ 130 město (Karviná ostrava ve Špičce !! ) natankoval jsem na 203km-20,3 LPG (dostkrát jsem stavěl a parkoval atd. (snad 30X). Ráno po cca 90 sekundách přeplo na LPG) Mám práci u Hor (bylo -9°C). Takže zamě paráda, jen mi to čerpá LPG něják pomalejí, u feldy bylo 25 litrů do minuty a tady klidně i 3 minuty. ale co už, beru že je to nové a než se to rozchodí atd.
Jen mě trošku zaráží že když jsem měl 150km tak mi svítila jen jedna zelená, po čase zase všechny 3 , pak dvě a problikávalo to... Dělá vám to taky ??

Jinak co se týče příspěvku nademnou, Benál by to mělo brát jen na start, já osobně nastartuji a cca 5 sekund vytočim motor na 2000-2500ot. Rycleji se to zahřeje a sepne. A proč vozíš plnou nádrž ? já tam mám mezi 1/4 a hladovým okem. Je na start, Mě se to zdá že je zbytečně o 50kg navíc v autě, jako bys vozil dva pytle brambor navíc Velmi šťastný

Ano, mělo by to brát jen do doby, než sepne LPG. A taky to tak asi bere, jen ručička benzínového palivoměru klesala níž a níž.Až potom najednou se vrátila do původní polohy. A to, co ukazuje pal. PC jako spotřebu, vpodstatě sedí a odpovídá spotřebě LPG. I na LPG mám 4 kontrolky, které ukazují, kolik jd LPG vnádrži, ale zatím mi svítily pokaždé 4 a to i když jsem z nádrže o objemu 45 L vyčerpal 38 l....

Jinak, co se benzínu, kterého mám plnou nádrž týče, rád mám jistotu, že když náhodou se něco stane, dojedu kamkoliv i na benzín.
Ještě bych rád poznamenal, že se obejovalo, i když nevím,jestli v tomto vláknu, že 2.0 je na tourera slabé, ale reakce na plyn, pružné zrychlení atd. je víc než dostatečně a zatím jsem ani v plném obsazení neměl pocit, že by mi chyběl výkon... VTEC Jak mi řekl Alicante, vpodstatně mez 2500-5500 RPM to jede stejně jako 2,4.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2011 , 15:30   Citovat  

boratko napsal:
Ano, mělo by to brát jen do doby, než sepne LPG. A taky to tak asi bere, jen ručička benzínového palivoměru klesala níž a níž.Až potom najednou se vrátila do původní polohy. A to, co ukazuje pal. PC jako spotřebu, vpodstatě sedí a odpovídá spotřebě LPG. I na LPG mám 4 kontrolky, které ukazují, kolik jd LPG vnádrži, ale zatím mi svítily pokaždé 4 a to i když jsem z nádrže o objemu 45 L vyčerpal 38 l....

Jinak, co se benzínu, kterého mám plnou nádrž týče, rád mám jistotu, že když náhodou se něco stane, dojedu kamkoliv i na benzín.
Ještě bych rád poznamenal, že se obejovalo, i když nevím,jestli v tomto vláknu, že 2.0 je na tourera slabé, ale reakce na plyn, pružné zrychlení atd. je víc než dostatečně a zatím jsem ani v plném obsazení neměl pocit, že by mi chyběl výkon... VTEC Jak mi řekl Alicante, vpodstatně mez 2500-5500 RPM to jede stejně jako 2,4.

Tím pádem kašlan na světýlka nádrže LPG a zase počítat a mazat kilometrovník Velmi šťastný Jak jinak že. Jinak stím benálem fakt nevím, nemůže to být ten plováček co je v nadrži či jak zrychlíš či brzdíš tak se ti to naklaní ? ale to by zas nedělalo o půl nádrže. I když... možné je všechno :.D jinak co 50km je většinou benzínka, pokud nejezdíš 1000km na jeden zátah Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2011 , 17:21   Citovat  

optimas napsal:
Boha co to máš? Tohle už podle názvu nemůže fungovat. Kolega má ve Fiatu BRC a má s tím problém když to točí tak mu to začne pískat a přepne se to na benzín a píská to. A když spomalí tak se to přepne na LPG a je to v pohodě, ale co s tím máš ty to fakt nevím

E-gas je v zahraničí celkem rozšířená značka , jezdil jsem s ním v Cr-v 1 a nebyl žádný problém je to dobrý Velmi dobře vypadají jejich reduktory . E-gas

Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2011 , 18:30   Citovat  

angel.CZ napsal:
To trvá celkem dlouho než se ti to zahřeje na 40°C ne ? Se docela projede dost benálu nemyslíš ? Kolik tak máš spotřebu benálu ?

...mám na 35°C, zahřátý je to rychle, to není problém.Je třeba vzít v úvahu 2 fakta, který vám LPG servisu většinou neřeknou :

1) LPG, propan butan všeobecně velmi špatně hoří za studena (zkus nechat zapalovač a na chladu a pak si zapálit, uškrtáš se až ti zrudne palec wokurka )

2) při vzplynování plynu v reduktoru dochází k velké spotřebě tepla z chladícího okruhu (jednou mi utekla voda víčkem-těsnění auto chcíplo a reduktor byl sněhová koule velikosti kopačáku, bylo léto jasno, sucho a hicna na dálnici Olomouc-Brno)

Z toho vyplívá, že je lepší přepínání za vyšší teploty, pak nehrozí škytání a menší obsahy motorů i dřív topí v zimě....ty útrapy fakt nestojí za to šetřit třema kapkama benálu navíc (v zimě)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2011 , 18:43   Citovat  

hopit napsal:
E-gas je v zahraničí celkem rozšířená značka , jezdil jsem s ním v Cr-v 1 a nebyl žádný problém je to dobrý Velmi dobře vypadají jejich reduktory . E-gas

Tak ten reduktor mi trošku připomíná reduktor Magic to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.12.2011 , 21:20   Citovat  

Ještě jeden dovětek k převzetí tourera od HL propanu. Zároveň se mnou dělali mazdu 6 SDN 2.0, POFACE, tedy už s 6 kvalt. A řekli mi, že mororicky naprosto nesrovnatelná auta. Technik, který mi auto předával pověděl, že Mazda prý trochu lépe díky 6 kvaltu táhne odspod do 2.000 RPM a potom už jednoznačně dominoval můj acco. Potěšilo mě to, v souvislosti s tím, že mazda má POFACE 108 kw a je to sedan a tedy znatelně lehčí než tourer..... To jen pro ty, kteří pochybují, že 2.0 je slabé. Mně to rozhodně tak nepřijde, jen mi trochu chybí 6.př.st. Dynamika opravdu dobrá. A to jsem už zjistil i před tím, než jsem dal LPG, po něm, žádná změna ve výkonu.

inza je teď offline  inza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2011 , 19:06   Citovat  

Hurááá Úsměv

23.12. jsem se jen zastavil u nás v LPG servisu s tím, že nádrž má mít 58,9 l a vejde se mi do ní poté co auto nahlásí že už je prázdná max 43 l. Bylo mi vysvětleno, že standard je plnění na 80% - tedy z 58,9 je to asi 47 a z toho tam ještě asi 2-3 litry zůstávají nevyčerpané.
Přihnuli mi plovák, stálo to za to. Dotankováno 54 l s tím že to ještě prý nebyla plná (netankoval jsem já). Takže uvidíme Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 27.12.2011 , 9:20   Citovat  

hopit, vdaka za vysvetlenie, ano e-g@s je bezna znacka v zahranici, som s nou vcelku spokojny akurat u nas je to slabsie so softverom a nastavovanim. Zrejme trochu trpi na horsie zimne podmienky a preto treba nastavovat nieco ako zimny a letny rezim. Pri nastupe mrazov a tiez horucav to zvykne trochu haprovat, ach tie klimaticke zmeny naštvanej opatovne sa pytam, nevie niekto kde na Slovensku to vedia nastavit v BA a okoli BA? zdravim plynarov kouř

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2011 , 10:38   Citovat  

Ahojte. Včera sa mi stala haluz na ceste domov, počas jazdy mi začalo pipat lpg asi 5s vydávalo tony a preplo ma na benzín. Po mojom prepnuti nazad na lpg bolo všetko ok. Motor bol zahriaty, plynu asi tretina nechápal som tomu. Nemám problém ani pri nízkych teplotách s trhanim. Vždy prepne od 500m do 2km. Tiez mam otázku ladeniu lpg, je nejaký software s ktorým si dokážem naladiť lpg rj sám?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2011 , 11:44   Citovat  

tukkan napsal:
Ahojte. Včera sa mi stala haluz na ceste domov, počas jazdy mi začalo pipat lpg asi 5s vydávalo tony a preplo ma na benzín. Po mojom prepnuti nazad na lpg bolo všetko ok. Motor bol zahriaty, plynu asi tretina nechápal som tomu. Nemám problém ani pri nízkych teplotách s trhanim. Vždy prepne od 500m do 2km. Tiez mam otázku ladeniu lpg, je nejaký software s ktorým si dokážem naladiť lpg rj sám?

Jaký máš systém LPG?

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2011 , 13:43   Citovat  

Solaris V3

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 18:21   Citovat  

Jenom takový dotaz. Blíží se čas mé montáže LPG, chci se zeptat jak dlouho trvá instalace. Díky

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 18:38   Citovat  

Vetsinou 1-2 dny.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG