Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
kolko sa da najviac stiahnut (zbrusit) z hlavy motora b16 ?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
bleck666 je teď offline  bleck666
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 20:19   Citovat  

kolko sa da najviac stiahnut (zbrusit) z hlavy motora b16 ...alebo aj b18...ma niekto nejake skusenosti...idem zrovnat hlavu a zaujma ma kolko desatin by som mohol popripade s nej zobrat
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2011 , 20:31   Citovat  

ked sa zrovnava hlava tak sa lizne 0,1 - 0,15mm ? ci potrebujes vac? Úsměv

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2011 , 23:36   Citovat  

nevím co B16ky, myslím že to bude podobné, ale Dčkové hlavy mají zespodu 3 kontrolní kolečka, které dokud při frézování hlavy nezačneš obrábět, tak hlava stále je v limitu a může se frézovat. Většinou je ke kontrolnímu kolečku rezerva cca 0,8-1 mm

dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2011 , 23:55   Citovat  

u B je to čtverec

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.12.2011 , 20:28   Citovat  

budem sa riadit podla stvorca ked tam je...rozmyslal som ze by som ju stiahol aj 0.5 milimetra maximalne,keby sa dalo...aby som mal veci kompresny pomer

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.12.2011 , 20:29   Citovat  

bleck666 napsal:
budem sa riadit podla stvorca ked tam je...rozmyslal som ze by som ju stiahol aj 0.5 milimetra maximalne,keby sa dalo...aby som mal veci kompresny pomer

to je největší hloupost co můžeš udělat Mrk

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2011 , 22:38   Citovat  

posero napsal:
to je největší hloupost co můžeš udělat Mrk

jj, asi tak nejak
na vykonu to prida 0,00 nic, znici hlavu a jeste rozhodi casovani nesouhlas to mi hlava nebere

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2011 , 0:20   Citovat  

Streetkid napsal:
nevím co B16ky, myslím že to bude podobné, ale Dčkové hlavy mají zespodu 3 kontrolní kolečka, které dokud při frézování hlavy nezačneš obrábět, tak hlava stále je v limitu a může se frézovat. Většinou je ke kontrolnímu kolečku rezerva cca 0,8-1 mm

jen pro informaci, ty "kolecka" (pripadne body jinych tvaru) na hlave nejsou zadne obrabeci znacky kam az se muze hlava obrabet, ale tak zvane "pick up points" na vykrese oznacovane jako "datum targets" a slouzi k usazeni odlitku na kontrole ve slevarne, kde se zmeri jestli je odlitek v toleranci. Pokud ano, pak se za tyhle same body usadi na obrabecim stroji a obrobi se prvni plochy (zakladny) za ktere se pak nasledne obrobek uz klasicky upina.
Honda udava jako maximalni hodnotu obrobeni nove (pripadne nikdy neobrabene) hlavy 0.2mm (viz manualy).

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2011 , 16:57   Citovat  

PreludeZ napsal:
jen pro informaci, ty "kolecka" (pripadne body jinych tvaru) na hlave nejsou zadne obrabeci znacky kam az se muze hlava obrabet, ale tak zvane "pick up points" na vykrese oznacovane jako "datum targets" a slouzi k usazeni odlitku na kontrole ve slevarne, kde se zmeri jestli je odlitek v toleranci. Pokud ano, pak se za tyhle same body usadi na obrabecim stroji a obrobi se prvni plochy (zakladny) za ktere se pak nasledne obrobek uz klasicky upina.
Honda udava jako maximalni hodnotu obrobeni nove (pripadne nikdy neobrabene) hlavy 0.2mm (viz manualy).

takze ji dvakrat nechas srovnat (o desetinku) a pak ji muzes teoreticky vyhodit Úsměv Tak to ja uz ji po treti nesundavam pořádnej výtlem

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2011 , 17:09   Citovat  

FastCivic napsal:
takze ji dvakrat nechas srovnat (o desetinku) a pak ji muzes teoreticky vyhodit Úsměv Tak to ja uz ji po treti nesundavam pořádnej výtlem

nemusis hlavu po kazdem sundani rovnat Úsměv staci ocistit, zmerit a pokud jsou nerovnosti do 0.05mm tak je to ok OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2012 , 18:13   Citovat  

asi to risknem bez zrovnania hlavy...ak bude moc kriva tak s nej dam zobrat 0.2 milimetra maximalne...menil som rozvody a auto slo chvilu normalne a ked som mu pridal tak prestalo ist...nemozem nastartovat teraz a pri startovani striela do vifuku...rozvody su ok...neviem co s tym je...typujem ze odysiel rozdelovac lebo som nemal poriadne dotiahnute ukostrenie motora

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2012 , 21:30   Citovat  

já bych těch 0,2mm tak tragicky neviděl, i když se to snížení lehce překročí, problém neni v nějak zhoršeném spalování spíš než že se natočí vačka do retardu, tj. opozdí se. A co snížení 0,2mm, to 1 stupeň pootočení oproti originál časování, takže to pak chce stavitelné kolo

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 9:53   Citovat  

bleck666 napsal:
asi to risknem bez zrovnania hlavy...ak bude moc kriva tak s nej dam zobrat 0.2 milimetra maximalne...menil som rozvody a auto slo chvilu normalne a ked som mu pridal tak prestalo ist...nemozem nastartovat teraz a pri startovani striela do vifuku...rozvody su ok...neviem co s tym je...typujem ze odysiel rozdelovac lebo som nemal poriadne dotiahnute ukostrenie motora

nespletl jses při nastavování rozvodů?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 20:29   Citovat  

motor uz ide...pokazil sa rozdelovac bud kvoli zlemu ukostreniu motora alebo kvoli tomu ze som pouzil sviecky bosch,lebo som vtedy ine nemal
streetkid: to sa budu vtedy ventyly otvarat o jeden stupen skvor alebo neskvor?...keby ze skvor tak by som mal akoze veci predstih a to je lepsie pre vykon vo vysokych otackach

tomas311 je teď offline  tomas311
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 21:18   Citovat  

ked znizis hlavu, tak zmensis dlzku medzi klukovym koleckom a vackovym "vpredu" ("vzadu" to dosponuje kladka) a vacky(a) sa teda pootocia tak, ze budu otvarat neskor, ked dobre pocitam to mi hlava nebere
na foto vidis posun pri hlave znizenej o cca 0,7 mm (teraz ma lincujte, preco som to tej hlave spravil) Velmi šťastný
vyriesene stavitelnymi koleckami. pri beznom zrovnani hlavy by som to neriesil ...

PICT1228.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
PICT1228.JPG, 172.31 kB

Robert de Nitro je teď offline  Robert de Nitro
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 3:21   Citovat  

tomas311 napsal:
ked znizis hlavu, tak zmensis dlzku medzi klukovym koleckom a vackovym "vpredu" ("vzadu" to dosponuje kladka) a vacky(a) sa teda pootocia tak, ze budu otvarat neskor, ked dobre pocitam to mi hlava nebere
na foto vidis posun pri hlave znizenej o cca 0,7 mm (teraz ma lincujte, preco som to tej hlave spravil) Velmi šťastný
vyriesene stavitelnymi koleckami. pri beznom zrovnani hlavy by som to neriesil ...

Zdarec, o kolik se změnil kompresní poměr, když se hlava snížila o 0,7mm? Co vše se musí následovně udělat-doladit?
Děkuji

OKMAS je teď offline  OKMAS
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 8:16   Citovat  

já bych to taky neviděl až tak tragicky. D13 mám sníženou o 0,7mm a moje bejvalá D16 byla o 1mm oba už jezdí několik let v pohodě a rozdíl to byl citelnej. Teď budu snižovat H22 o 0,5mm a k tomu těsnění 0,35mm je to dobrý

Jinak tady máte celkem šikovnou CR kalkulačku, tak se můžete aspoň orientačně podívat o kolik se zvedne CR...
tudy odkaz

tomas311 je teď offline  tomas311
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 12:36   Citovat  

Robert de Nitro napsal:
Zdarec, o kolik se změnil kompresní poměr, když se hlava snížila o 0,7mm? Co vše se musí následovně udělat-doladit?
Děkuji

no ja som iba dostavil rozvod.

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 13:28   Citovat  

trošku jsem hledal v manuálu ATR , pro motor H22A7 se píše: "výška hlavy válců-nové: 147,95-147,05mm" to znamená, že při výrobě je výrobní limit výšky až 0.9mm na celou výšku hlavy. V případě že máte nejnižší hlavu už z výroby, zde píšou: "Při výšce hlavy válců 147mm je maximální možné snížení o 0.2mm" tak že hlava pak bude 146,8mm vysoká a furt ještě použitelná pro provoz. Pokud ale máte Hlavu na limitu 147,95mm pak snížení o 0.5-0.7mm nemůže vadit.
Jinak limit pro zborcení bloku motoru H22A7 je 0.1mm a věřím, že blok by se dá snižovat také.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 16:17   Citovat  

Robert de Nitro napsal:
trošku jsem hledal v manuálu ATR , pro motor H22A7 se píše: "výška hlavy válců-nové: 147,95-147,05mm" to znamená, že při výrobě je výrobní limit výšky až 0.9mm na celou výšku hlavy. V případě že máte nejnižší hlavu už z výroby, zde píšou: "Při výšce hlavy válců 147mm je maximální možné snížení o 0.2mm" tak že hlava pak bude 146,8mm vysoká a furt ještě použitelná pro provoz. Pokud ale máte Hlavu na limitu 147,95mm pak snížení o 0.5-0.7mm nemůže vadit.
Jinak limit pro zborcení bloku motoru H22A7 je 0.1mm a věřím, že blok by se dá snižovat také.

Mas tam chybu, spravne je to 146.95 - 147.05mm ta tolerance je 0.1mm a ne milimetr Nápad je tu!
takze stale plati ze maximalni snizeni hlavy od nove, nikdy neobrobene je 0.2mm OK

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 19:23   Citovat  

PreludeZ napsal:
Mas tam chybu, spravne je to 146.95 - 147.05mm ta tolerance je 0.1mm a ne milimetr Nápad je tu!
takze stale plati ze maximalni snizeni hlavy od nove, nikdy neobrobene je 0.2mm OK

NEMÁM, mám před sebou servisní manuál na vůz Honda Accord Type-R (H22A7) a teď se do toho dívám znova a je to jak jsem psal (147,95) . Ten manuál jsem kupoval v Hondě a stál mě 5000,- kč tak nedoufám, že to bude chyba tisku.Pak mrknu ještě na H22A4 a H23 . . . Ale opatrnosti není nikdy dost.

Jen mě ještě zajímá: Když snížím hlavu o 0.5mm tak se "zpozdí" rozvoďák na vačkách o 0.5mm kolik stupňů je 0.5mm na vačkovém kole? Víte někdo? o kolik se zpozdí vačky?

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 23:07   Citovat  

Robert de Nitro napsal:
NEMÁM, mám před sebou servisní manuál na vůz Honda Accord Type-R (H22A7) a teď se do toho dívám znova a je to jak jsem psal (147,95) . Ten manuál jsem kupoval v Hondě a stál mě 5000,- kč tak nedoufám, že to bude chyba tisku.Pak mrknu ještě na H22A4 a H23 . . . Ale opatrnosti není nikdy dost.

Jen mě ještě zajímá: Když snížím hlavu o 0.5mm tak se "zpozdí" rozvoďák na vačkách o 0.5mm kolik stupňů je 0.5mm na vačkovém kole? Víte někdo? o kolik se zpozdí vačky?

bohuzel tam opravdu mas tiskovou chybu, taky mam manual ale tam je to spravne, koukni do prilohy. Nominalni hodnota je 147mm a tolerance plus minus pet stovek (+/-0.05mm).
Vem to i logicky, vzdycky kdyz udavas nejaky rozsah tak se nejdriv udava nizsi cislo a pak vyssi. Ale hlavne presnost obrobeni vysky hlavy s toleranci jednoho milimetru je nesmysl prece. To leda kdyby to tam delali pilnikem ale strojari dneska delaji na setiny az tisiciny...

2012-01-04 22 59 54.jpg

2012-01-04 22 59 54.jpg, 80.37 kB

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 23:21   Citovat  

Jo je to tak, je tam chyba, mám 10 manuálů, H22A4, H23, F22, atd . . . a všude je do max 0.1mm jen ten z ATR má napsáno 147,95. No a ten mě stál nejvíc Smutný
Dík za upozornění, doufám, že lidi nezačali hromadně snižovat hlavy. Byl bych asi nejhledanější osoba v ČR.

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 23:30   Citovat  

no na Japonce by 0.9mm bylo fakt dost

H22A7.jpg

H22A7.jpg, 1.01 MB

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 23:35   Citovat  

ted koukam ze na te strance 6-c-39 co jsi sem dal mam taky tuhle chybu. KO Asi to je tedy stejny manual, ale tam vepredu v te druhe kapitole co jsem sem daval ja to mas tedy taky dobre ne? Je to strana 2-5 OK

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 23:39   Citovat  

Robert de Nitro napsal:

ten manual v cestine, ale neni "normalne" prodejnej ne? kdyztak SZ přátele

tj. tistena podoba?

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 23:51   Citovat  

koukááááám . . . no jasně ve druhé kapitole je to správně. (není to přece žádnej hloupej manuál) . . . Manuál mám na CD, mám ho od roku asi 2003 . . .to byl ještě ATR "mírně ojeté žihadlo"

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2012 , 10:57   Citovat  

Robert de Nitro napsal:
koukááááám . . . no jasně ve druhé kapitole je to správně. (není to přece žádnej hloupej manuál) . . . Manuál mám na CD, mám ho od roku asi 2003 . . .to byl ještě ATR "mírně ojeté žihadlo"

hlavne ze se to vyresilo a dohodli jsme se Úsměv přátele H+

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2012 , 12:28   Citovat  

No a PreludeZi, zeptám se tě jako motoráře: když se sníží více než je doporučené, jaké mohou být negativní vlivy na spalování? Výhodou je že dostanu z paliva více tepla, využiju více energie paliva.
Vím že je doporučená vzdálenost píst vs. hlava, což je důležité hlavně u dvoutaktu, kde se používá antidetonační štěrbina, ale co u čtyřtaktu se střechovitým spalovákem?

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2012 , 21:11   Citovat  

pánové co jste tu hlavu snižovali skoro o 1mm, použily jste stavitelná kola? pokud ne chtěl bych vidět ten předstih na stroboskopu Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
kolko sa da najviac stiahnut (zbrusit) z hlavy motora b16 ?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina