Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jake financovaní na auto? mate nekdo radu?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.1.2012 , 21:31   Citovat  

Potřebuju obnovit vozový park, něčím novějším a míň žravým...práci mám, vydělávám 20 čistyho nyní, 6 měsíců, smlouva na neurčito. hotovost na vůz nemám, ale chtěl bych ho na splátky, otázka je co ej vyhodnější? Jestli přímo od bazaru vzít na leasing, nebo úvěr, či si jej zařídit v bance ? Já tomu moc nerozumím, byl bych rád za každou radu..dík Jinak určitě chci zůstat u hondy, ale nevím zda se podaří sehnat za nějaké solidní peníze accorda ctdi v kombiku či sedanu nebo pak civica ctdi 1.7
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 1.1.2012 , 21:42   Citovat  

cetl jsem na to diplomovou praci,

nejvyhodnejsi je lesing ( samozrejem, pokud nemas hotove Velmi šťastný )
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 1.1.2012 , 21:43   Citovat  

samozrejme kazda moznost ma sve klady i zapory, zalezi co uprednostnujes Úsměv ...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.1.2012 , 21:55  Naposledy upravil Bully dne 1.1.2012 , 23:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Urcite se tu najdou lidi co tomu rozumi vic a co maji treba jiny nazor, ale tak za sebe aspon.
Leasing jako moznost nakupu auta chapu u firem a u lidi co se nechteji o auto a jeho servis moc starat a casto obnovuji svuj vozovy park. Majitelem auta az do splaceni posledni splatky nejsi ty, ale leasingova spolecnost. Nemuzes bezne rozhodovat o tom kde a jak auto pojistis, o miste a rozsahu servisu atd. atd. . Bezny model- firma a nekolik novych aut (leasingovka se stara o vsechno a firma jenom plati a jezdi) nebo soukroma osoba co kazde 2-3 roky meni auto stejne znacky za novou verzi/model. Driv se buhviproc v CR vetsina auta nakupovala na leasing, dneska tenhle trend ustupuje a zacina to byt jako vsude jinde ve svete.
Soukrome osoby mnohem bezneji nakupuji (a ojete vozy zvlast) na uver, majitelem jsi hned a muzes si s nim delat co chces. Je fajn mit co nejvetsi akontaci, resp. si vzit pujcku logicky na co nejmensi castku kvuli urokum (opraven preklep- ne uverum). Samozrejme cim vic peneznich ustavu obejdes, tim vyhodnejsich podminek se muzes dopidit. Normalne existuji i specialni produkty jako uvery primo na nakup automobilu, netusim jake konkretni moznosti jsou v CR. V normalnich ekonomikach funguje i to ze mi nejlepsi financni podminky vetsinou udela "muj" penezni ustav, kde mam svoje ucty a kde vidi jak umim hospodarit, pokud tedy umim Úsměv Vyhodou je i moznost ruznych ev. ulev pri nejake kratke osobni krizi nebo moznost nekolikanasobnych uveru a jejich scitani. Ale to bude hodne zalezet na konkretni bance. Plus vzdycky plati pravidlo ze i na pujcovani penez musim mit dostatek penez (abych to dokazal bezpecne splatit).
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.1.2012 , 23:20   Citovat  

Leasing v žádném případě nevýhodnější není. Hlavně u ojetého auta. Jeden můj kamrád takhle pěkně zaplakal a ještě zapláče než to splatí.

V tomhle případě se bude jednat o auto v ceně okolo 170 000,-Kč a tam se dá využít i hotovostní úvěr, když to budeš kupovat na inzerát od majitele, což je vždycky nejlepší možnost u ojetého auta.
Na bazary a jejich "výhodné" leasingy a pojištění se vykašli. Tam tě oškubou že nebudeš chápat.

Auto na úvěr je hned tvoje, nikdo tě nenutí platit si nevýhodné a zbytečné pojištění, v případě potíží můžeš auto kdykoliv prodat a z utržených peněz úvěr doplatit a bez pokut. To u leasingu nejde.

Jo a co vím, tak v téhle problematice je "kovanej" 665+1, tak mu zkus napsat SZ.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.1.2012 , 23:23   Citovat  

Osobně nemám rád dluhy (i když teď něco dlužím v rámci rodiny), ale pokud,tak bych si vzal radši normální půjčku.
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2012 , 23:26   Citovat  

jediný co ti můžu nabídnout k zamyšlení je to co psal Bully.

Leasing NE - důvod nejsi majitelem auta, docela ho dost přeplatíš a nemůžeš rozhodnout kde a za kolik pojistit.

Já osobně bych našel auto který chceš, a pak si našel banku s výhodným uvěrem (malé RPSN) a auto koupil za hotové- je tvoje nikdo ti do něj "nekecá" vezmeš si o málo víc peněz a máš i na připadaný základní servis po koupi a kdyby něco, káru prodáš a alespoň částečně či troše dobrý vůle celkově zaplatíš úvěr....
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 0:06   Citovat  

neni to trosku nasazovani si opratky v dnesni dobe bez koruny kupovat auto za 100 - 200 tisic?
bych asi v klidu nespal
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 0:11   Citovat  

HonDan napsal:
neni to trosku nasazovani si opratky v dnesni dobe bez koruny kupovat auto za 100 - 200 tisic?
bych asi v klidu nespal

nene to je moderní styl života OK
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 0:14   Citovat  

Petr 78 napsal:
Leasing v žádném případě nevýhodnější není. Hlavně u ojetého auta. Jeden můj kamrád takhle pěkně zaplakal a ještě zapláče než to splatí.

V tomhle případě se bude jednat o auto v ceně okolo 170 000,-Kč a tam se dá využít i hotovostní úvěr, když to budeš kupovat na inzerát od majitele, což je vždycky nejlepší možnost u ojetého auta.
Na bazary a jejich "výhodné" leasingy a pojištění se vykašli. Tam tě oškubou že nebudeš chápat.

Auto na úvěr je hned tvoje, nikdo tě nenutí platit si nevýhodné a zbytečné pojištění, v případě potíží můžeš auto kdykoliv prodat a z utržených peněz úvěr doplatit a bez pokut. To u leasingu nejde.

Jo a co vím, tak v téhle problematice je "kovanej" 665+1, tak mu zkus napsat SZ.

ten kluk má pravdu.
a kdyz to vemu hodne hodne zrychlene

dneska je finan.leasing srovnatelně drahej jak úvěr a ten se pro tebe hodí líp.

pak je ještě operativní leasing s odkupem, kterej u nas dost nastupuje. jestli máš možnost to dávat do nákladů, tak idealní.

FL musí být vždy s pojištěnim a nejsi majitelem, všechno vyřizuje leasingovka v případě problému. U uvěru máš velkej TP u sebe.

a jinak, jak řikaj kluci. šetři radši, nastanou ted horší časy Nápad je tu!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 0:40   Citovat  

Díkiy za odpovedi, ja potrebuju kvuli zamestnani nejaky auto co me nesezere jak legend Smutný Určitě jsem o tom taky uvažoval, že buou horší časy, ale v případě nouze se dá auto kdykoliv prodat a uver doplatit a budu mit klid ne? Ja neco nasetreno mam, asi 50ku a vzit si nejakou pujcku a tu postupne splacet, nemuzu cekat dalsich 10 let nez si na to auto nasetrim, budu pak furt jen vrazet do legenda a neusetrim nic...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 0:43   Citovat  

Jinak mam ted praci takovou, ze se bude delat i v pripade krize,,,jezdim pro kauflandy a to se vozi hlava nehlava i kdys se neprodava
   Návrat  
Novy je teď offline  Novy
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 1:28   Citovat  

ČT vysílá fajn pořad - Suma sumárum. Zde je odkaz na díl, ve kterým radili přesně, na co se ptáš. je to dobrý
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 10:43   Citovat  

leasing neber. To je pro ty co mají peníze a chtějí to utopit v daních,ty peníze nemáš tak jdi do úvěru. I když já osobně bych si raději koupil ojetinu do 10t s stk na rok dva a šetřil na lepší.Civiců 5g ,feld apod. je docela dost.
V případě nouze prodáš auto hned pod cenou,nebo budeš čekat.Již nějakej pátek bazarníci pláčou co se týká prodejů.Hromadu kupců jim sebrali automobilky prodávajíc nová auta mezi 100-200 tisíci. Tak jako tak při prodeji budeš muset dál platit úvěr.U leasingu prodej bude horší. A v krizi budou automobilky řezat jak zaměstnance tak ceny dolů.

ale jestli jsi rozhodnut do toho jít...tak úvěr se splátkou kterou nemáš našponovanou v rozpočtu

PS: když už jsme u toho ,dobré je si vzít auto na leasing i pro normálního smrtelníka.Ale ve stylu zaplatit cenu skoro celého auta ,na leasing nechat jen jednu splátku ,zaplatit ji hned.Auto je vaše i s povinným a havarijním pojištěním s nádhernejma podmínkama na které i při známosti jen tak nesáhnete.praktikujem u nových.A než je auto k vyzvednutí ,je vaše
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 11:00   Citovat  

Nevzal bych si ani uver ani leasing v pripade, ze bych na ucte nemel lezici castku odpovidajici alespon trem mesicnim splatkam = pojistovak.
Sice muzes mit zajistenou praci, ale nekde uklouznes na ulici, zlomis si nohu, ruku, cokoliv a kde jsi byl?
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 11:25   Citovat  

Brnda: moje nazory v teto oblasti uz tu zaznely - nejvyhodnejsi je kupovat cash. Uver ani leasing na zbytne veci, jako je auto, neuznavam. Jak uz napsali jini, leasing je pro soukromou osobu vyrazne horsi v pripade, ze si to po nejake dobe rozmyslis a ac se to nezda, 3 roky nejsou zrovna kratka doba (zkus si vzpomenout, cos delal pred 3 lety a jak by to vypadalo, kdybys do leasingu sel tehdy).

Uver je urcite lepsi, nicmene kdyz se neco nezadari, budes mit problem tak jako tak - auto nemusis prodat za tolik, za koliks ho koupil a bude-li problem nedostatek financi, splaceni pujcky na vec, kterou uz ani nebudes mit povede k zajimavemu klepani si na celo, do ceho zes to pred (napr.) dvema roky vlezl.

Takze bych se podival, kolik mam nasetreno, zvazil priority (legend na prodej?), moznosti a sel do neceho starsiho v dobrem stavu (tj. nejaky "predrazeny" C5G nebo C6G). Casem bude penez vic/min a dle toho se da menit auto.

PS: pokud to "nemuzu cekat dalsich 10 let nez si na auto nasetrim" myslis vazne a ne obrazne, tim spis bych do zadnych dluhu nesel. Maximalne bych rekl rodicum, pokud neco maji (aby to bylo bez uroku).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 11:53   Citovat  

rikam ze mam kolem 50 ti tisic bokem, pro ruzne pripady, jak psal reno, chci platit tak 3500 - 5000 mesicne...Jinak mate samozrejme pravdu, ale me uz nebavi furt sypat penize do starych aut Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 12:05   Citovat  

Brnďa napsal:
rikam ze mam kolem 50 ti tisic bokem, pro ruzne pripady, jak psal reno, chci platit tak 3500 - 5000 mesicne...Jinak mate samozrejme pravdu, ale me uz nebavi furt sypat penize do starych aut Smutný

Jenže to bys musel koupit opravdu nové, jinak to bude pořád jen ojetina! A ještě,jestli půjdeš do nafty,tak tam když se něco po...,tak se z toho minimálně opupínkuješ... Být Tebou,tak koupím C6g 1.5 (podle plánů ohledně rodiny buď 3-5D) v co nejlepším stavu. Na ten motor nedám dopustit - při jízdě podle předpisů 5-6l! Ten za 50 bude a když prodáš Legenda tak s přehledem opravíš možné mouchy.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 12:31   Citovat  

Asi tady nema cenu porad "resit" veci typu pujcku ano/ne (splatky jsou vsude na svete uplne normalni, snad nikdo nema hotovost na auto, dum, byt, .. zrovna v okamziku kdyz nekterou z danych veci potrebuje). Pochopitelne za predpokladu ze si to dobre spocita. To uz je na tom kdo si uver bere, neni to systemova zalezitost. Stejne tak jako polemizovat nad tim jestli ma cenu si kupovat auto nove/za 500tkc/300tkc/100tkc/...., Brnda je snad svepravny a vi kolik do toho chce dat, nemyslite?
K zalezitosti co za auto za +- 200tkc- je fakt ze treba zmineny Acco 7G 2,2i-CTDi nebude nejnovejsi a riziko ze mu neco muze byt co se muze prodrazit je uz vyssi. Na druhou stranu auta za nejakych 50tkc uz tu jistotu ze budou porad projizdet servisem maji prakticky stoprocentni. Opravy nebudou tak nakladne, ale budou nutne porad. Je to o tom co kdo potrebuje, jak bude jezdit, jestli mu nevadi ze auto sem tam odstavi nebo ze se v nem treba bude vrtat sam, tech promennych je fura.
   Návrat  
WendyCRX je teď offline  WendyCRX
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 13:14   Citovat  

Své první auto jsem měl na lízačku z AAA cena vozu byla 59tis jelikož jsem byl 18nácti letej jouda, vzal jsem si od nich leasing,no splátka byla tenkrát 1850kč což se mě nezdálo až tak moc ( v tu dobu jsem bral brutálních 11tis čistého Velmi šťastný ) tak jsem to vzal,no ale jelikož jsem řádně nečetl resp. nepočítal jsem to tak mě ta hloupost ve finále vyšla na 118tis......dnes bych jednoznačně bral někde nějakou rozumnou půjčku+něco málo navíc na případné opravy ( znáš to,rozvody apod. ) dal si auto do cajku abys měl jistotu že chvíly vydrží a pak jen jezdil a splácel Úsměv navíc při prodeji pak také nemáš problém.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 13:33   Citovat  

Brnda: proto mluvim o necem "predrazenem", tedy o aute, ktere neni nove, ale je v super stavu. Chapu nechut sypat penize do ojetin, soucasne to ale znamena nakup auta kolem tak 5 let max s najezdem tak 50-70k km max. To samozrejme za 50k nebude.

Jetej ropak je pro tve potreby podle me uplne mimo misu, pokud tedy nepremyslis nad autem typu Yaris v rope, najezd 50k km (idealne po nekom, kdo si to koupil na dojizdeni do mesta a ne na klasicke pohrkavani se po Praze, kde bude motor nalezite huntovan). Pri najezdu 100k+ km je riziko odejiti turba nebo vstriku pomerne vysoke a pokud auto kupujes proto, abys do nej nevrazel penize za servis, nedava to moc smysl.

Bully: ano, je svepravny, on mu nekdo rika, co ma delat? Vsak se rozhodne sam, na dodani vice uhlu pohledu nevidim nic spatneho (dokonce bych si troufl rict, ze o to mu zalozenim tematu slo). Spis nechapu, proc to sem vubec pises.
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 13:35   Citovat  

Brnďa napsal:

Ok, jsem se lekl, ze bys to chtel pouzit jako akontaci kouř
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 13:46   Citovat  

Bully napsal:
Asi tady nema cenu porad "resit" veci typu pujcku ano/ne (splatky jsou vsude na svete uplne normalni, snad nikdo nema hotovost na auto, dum, byt, .. zrovna v okamziku kdyz nekterou z danych veci potrebuje). Pochopitelne za predpokladu ze si to dobre spocita. To uz je na tom kdo si uver bere, neni to systemova zalezitost. Stejne tak jako polemizovat nad tim jestli ma cenu si kupovat auto nove/za 500tkc/300tkc/100tkc/...., Brnda je snad svepravny a vi kolik do toho chce dat, nemyslite?
K zalezitosti co za auto za +- 200tkc- je fakt ze treba zmineny Acco 7G 2,2i-CTDi nebude nejnovejsi a riziko ze mu neco muze byt co se muze prodrazit je uz vyssi. Na druhou stranu auta za nejakych 50tkc uz tu jistotu ze budou porad projizdet servisem maji prakticky stoprocentni. Opravy nebudou tak nakladne, ale budou nutne porad. Je to o tom co kdo potrebuje, jak bude jezdit, jestli mu nevadi ze auto sem tam odstavi nebo ze se v nem treba bude vrtat sam, tech promennych je fura.

No já chápu splátky na bydlení, trošku i na úplně nové auto, ale na ojetinu fakt ne...

Jinak s tou jistotou nevím,nevím... Před Accordem byl nejméně v servisu jen C6g 1.5 a to to byl předface (poface tehdy v roce 2004 stály přes 200tis.) s horším anitorozem... Sice jsem ho hledal ve výborném stavu přes půl roku,ale stálo to za to - kdybych si nevymýšlel a neexperimentoval,tak bych za ty 3 roky vlastnictví se měnil akorát olej a přední kuláky... pokud pominu úpravy, tak jsem na opravách za 6měs. nasypal víc do Jazze než do obou C6g za 7let...

Navíc Brnďa je šikovnej a udělá si na starším autě většinu, ne-li všechno. A pokud vybere dobře,tak toho na dělání moc nebude.
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 15:11   Citovat  

Mám leasing + havarijko s 1% spoluúčasti + vandalismus + živelné + pojištění amortizace + krádež atd...

Auto jsem kupoval nové a stálo 199.000 Kč a v konečném důsledku zaplatím 350.000 Kč

Finančně je to hnus, na druhou stranu mám klid ohledně případného zničení auta. Nabourám - havarijní poj., nabourají mne - jejich povinné + poj. amortizace, půjde banda ožralů - vandalismus, zadřený motor - záruka 5let nebo 150tis. Km

Nejsem tak dobrý řidič a na silnicích se pohybuje kde kdo a kde co a nebudu spoléhat, že se to mému autu nestane.

Nechci dopadnout tak, že budu bez auta a budu muset něco splácet X dalších let.

Výčet ušetřených peněz za posledních 36 měsíců:

Kamínek na dálnici - 17.800 Kč (výměna čelního skla)
Poškození práhu od bordelu na silnici - 15.000 Kč (výměna práhu, lak)
Ťukanec od frajera ve Fiestě - 152.000 Kč (132.000 Kč jeho povinné, zbytek moje amortizace - amortizace náhradního vozu a nechal jsem si opravit lak na některých místech)
Další kamínek - 17.780 Kč

Takže jinak řečeno díky pojištěním jsem ušetřil přes 70.000 Kč, takže good luck při úvěrování aut bez "zbytečného" pojištění HaHaaa

A ceny oprav prosím nekomentujte, své auto dávám jen do originálního servisu (BEK) a nenechám si na auto sáhnout nikoho jiného (mnoho špatných zkušeností).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 16:27   Citovat  

Meethos: co je to za akci ten "tukanec od frajera", ktery te stal 20k?!? To jako, ze pojistovna odmitla vyplatit pojistne, nebo je to ten rozdil za opravu laku "navic" a zaplatila to taky pojistovna (tvoje)? Ptam se, protoze v roce 2010 jsem opravoval Accorda a z PR vinika slo 100% ceny, nejaka amortizace nebyla ani u 7 let stareho auta, takze me dost prekvapuje to videt u tveho v podstate noveho.

Jinak celni okno lze pripojistit i k povinnemu ruceni, stejne jako zivel, vandalismus nebo kradez. Navic je dobre si uvedomit, ze za beznych podminek bych treba ja za komplet pojistku tveho City vc. pripojisteni stretu se zveri zaplatil 7600 kc/rok (a to jsem jen rychle mrknul na CP) plus povinne ruceni cca 2200, tedy necelych 10k rocne (vc. bonusu). Jenze tebe ta pojistka stoji i dnes, s temer 3 roky starym autem, 50k (samozrejme to neni jen ta pojistka, ale i navyseni atd.). Kdyz jsem cvicne spocital havarijko pro nove auto s cenou 200k, vyslo jen o 500 kc vic, takze jsme porad kolem 10k rocne.

Me z toho vychazi, ze nove auto cash za 200k plus 3 roky pojisteni = 230k a ze te ten "klid" vysel poradne draho. Kazdopadne pro Brndu zajimava ilustrace toho, k jakym nakladum vede leasing Velmi šťastný
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 16:44   Citovat  

skyline napsal:
Meethos: co je to za akci ten "tukanec od frajera", ktery te stal 20k?!? To jako, ze pojistovna odmitla vyplatit pojistne, nebo je to ten rozdil za opravu laku "navic" a zaplatila to taky pojistovna (tvoje)? Ptam se, protoze v roce 2010 jsem opravoval Accorda a z PR vinika slo 100% ceny, nejaka amortizace nebyla ani u 7 let stareho auta, takze me dost prekvapuje to videt u tveho v podstate noveho.

Jinak celni okno lze pripojistit i k povinnemu ruceni, stejne jako zivel, vandalismus nebo kradez. Navic je dobre si uvedomit, ze za beznych podminek bych treba ja za komplet pojistku tveho City vc. pripojisteni stretu se zveri zaplatil 7600 kc/rok (a to jsem jen rychle mrknul na CP) plus povinne ruceni cca 2200, tedy necelych 10k rocne (vc. bonusu). Jenze tebe ta pojistka stoji i dnes, s temer 3 roky starym autem, 50k (samozrejme to neni jen ta pojistka, ale i navyseni atd.). Kdyz jsem cvicne spocital havarijko pro nove auto s cenou 200k, vyslo jen o 500 kc vic, takze jsme porad kolem 10k rocne.

Me z toho vychazi, ze nove auto cash za 200k plus 3 roky pojisteni = 230k a ze te ten "klid" vysel poradne draho. Kazdopadne pro Brndu zajimava ilustrace toho, k jakym nakladum vede leasing Velmi šťastný

Tva konecna kalkulace ale vychazi z toho , ze mas 200 cash na drevo... On to auto splaci -> tudiz ta posledni veta je vcelku nesmyslna.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 16:48   Citovat  

Hellborn:
ja chapu i pujcku na ojetinu, jak Acco tak i CTR jsem kupoval castecne na splatky. Moje banka mi dala vyhodny uver, na konci roku si to jako rodina odecteme castecne z dani a hlavne jsem mel auta kdy jsem je potreboval a nemusel jsem cekat az mi na ne nekdy pri vsech dalsich nemalych vydajich zbydou penize. Slo by to i tak, ale zivot neni jenom o tom kupovat auta cash.
Proste porad dokola- je to jenom o tom co potrebuju, na co mam a predevsim jak si to umim spocitat.

O castosti a vysi oprav je to vzdycky jenom vec pravdepodobnosti, jasne ze muzes mit bezudrzbovou starou plecku a stejne tak muzes prodelat kalhoty na novem aute.
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 16:58   Citovat  

skyline napsal:
...

Seškrtané pojištění bylo za amortizaci náhradního vozidla (měl jsem jej 3 týdny). Bylo to pro mne překvapení, protože jsem si nejdříve myslel, že si dělají srandu.

Moje pojištění je 822 Kč měsíčně.

Kdybych nebral auto na leasing, ale hotově, cena by byla 280.000 Kč (je to taková sleva, nesleva).

Ve finále to vyjde všechno stejně ani banka a ani leasingovka nejsou dobročinné organizace a jsou postaveny tak, že klienty řádně očešou. Platí, že když se upíšeš k jedné z těchto variant, tak se šeredně nevyplatí přestat platit (nebo se jen opozdit). Chce to opravdu řádně spočítat možnosti a nezaváhat. Já leasing platím s měsíčním předstihem (teď v lednu budu platit Únorovou splátku).

Jinak krajně nedoporučuji financování ESOXem. Jestliže jsou všechny společnosti svině, tak tahle společnost je králem všech sviní.
   Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 17:10   Citovat  

Za mě jedině bezúčelový úvěr u banky, kde máš účet, leas je jen pro firmy...ony ty pojistky "v ceně" jsou hezké ale stejně je platíte vy, kdybyste si vzali bezúčelák a pojistili si to zvlášť o moc dráž by to nevyšlo...myslim že postačí příběh, který se stal celkem nedávno.... leasing u nejmenované dvoupísmenné společnosti, motorka za 90000,-.(s poškozenou podsedlovkou normál. cena+-110000,- hned bylo opraveno) splátka 2880,- dva roky to normálně fungovalo. pak přišly problémy s prací, splácením, a následná dohoda s likvidátorem oné společnosti: chápeme že jste v problémech pomůžeme vám s řešením...motorku sám prodat nemohl, protože nebyl majitel, musel by hledat někoho na převod leasingu...blablabla...dohodli se že si leas. moto odvezou a prodají za nejvyšší možnou cenu + zbytek on doplatí ve snížených částkách...mezitím nová spojka brzdy ventily, pneu + celolak, ne kvuli nehodě čistě jiný vzhled...prostě vpodstatě nový stroj bez investic, nejlevnější vražda se tehdy prodávala za 80000,- za dva měsíce přišel výsledek - motorka byla prodána za 45000,-!!!!!!! + byly naúčtovány poplatky za prodej a manipulaci 18700,-takže se v konečené důsledku stroj prodal za 26300,-

klidně si vemte něco na leas....když se dostanete do problémů, rádi vám pomůžou.....do hrobu!!!

EDIT: když už tady zazněl essox, tak tohle bylo GE money
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2012 , 19:02   Citovat  

No chtel jse mznat nazor jestli leasing ci uver tak vim, ze kdys uz tak uver...Jinak naftaka chci z duvodu toho, ze muzu mit naftu za par korun..to je hlavni duvod...tzn co bych nedal do paliva bych dal do oprav...jak psal Hellborn, nevim zdaj sem sikovny, ale plno veci si udelam na aute opravdu sam, muj legend byl akorat u montyho kdys se delali tesneni pod hlavama, na to ja nemam vybaveni a ani misto takhle dlouho auto odstavit...samozrejme mam ted moznostgaraze tak uz je to o necem jinem...Priznam se ze jsem uvazoval i octavce 1kove v kombiku 81kW v nafte na to pocukavani.. v garazi by stal legend a pekne vikendove auto Úsměv Jinak kdyz by ste meli teda tip co koupit, tak se zlobit nebudu...
ted nahanim odtah jednoho bouranyho civica 6g ze byych si ho dal dokupy a jezdil s tim do prace .. ale proste je to maly auto Úsměv) aerodecka to me ukecal kamos at mu ho prodam, tak nevim co jineho..Je taky mozne ze jsem moc spohodlnely prejit z legenda do civica no Úsměv) Ale auta tipu bmw 530d uz me presli a uz mi to i plno lidi rozmluvilo..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
jake financovaní na auto? mate nekdo radu?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina