Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kraftwerks Rotrex Supercharger ...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 16:55   Citovat  

Mate nekdo (v jakekoliv Honde) zkusenost s Rotrex kompresorem, idealne od Kraftwerks? Ja dost vazne koukam po tomhle tudy odkaz ale rad bych predem znal nejake lokalni zkusenosti a nazory.

Dikes a PF 2012 Úsměv

tudy odkaz edit by admin pifko
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 17:38   Citovat  

stránka nenalezena....

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 17:51   Citovat  

predpokladam, ze nenalezeny odkaz vede na nejakou okompresorovanou s2000 na vyssi tlak...

Obecne bych do kompresoru nesel, pomerne limitovany narust vykonu, navic velke ztraty pri prenosu vykonu, nutna casta kontrola, pomerne caste repase...podle me malo hudby za hodne penez...
Lepsi je turbo, vetsi vykon a pokud je dobry servis, tak mnohem spolehlivejsi a mene narocnejsi...

Rotrex mel myslim padam v CTR8, ktery mu letos shorel, myslim, ze po 20tis km? Urcite ti rekne vice on...

alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 17:51   Citovat  

tudy odkaz Úsměv

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 17:52   Citovat  

Odkaz nafachci.Jinak Rotrexkompresor mel v CTR8G Padam.Snad se tu objevi a napise sve zkusenosti.

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 18:00   Citovat  

Ten odkaz od Aliena44 facha, to je presne to, na co jsem se ptal. Padamovo CTR jsem videl na netu, tak se ho jeste poptam. Kazdopadne diky za info ...

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 18:00   Citovat  

OT v odkazu staci smazat carku, na konci linku Úsměv pak to funguje Úsměv))

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jami je teď offline  Jami
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 18:17   Citovat  

Někdo tu měl červenou S2000 s kompresorem, nicméně na nick si musí vzpomenout někdo jiný Velmi šťastný

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 18:23   Citovat  

Jami napsal:
Někdo tu měl červenou S2000 s kompresorem, nicméně na nick si musí vzpomenout někdo jiný Velmi šťastný
Xenonman tudy odkaz

Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 18:42   Citovat  

infinity napsal:
predpokladam, ze nenalezeny odkaz vede na nejakou okompresorovanou s2000 na vyssi tlak...

Obecne bych do kompresoru nesel, pomerne limitovany narust vykonu, navic velke ztraty pri prenosu vykonu, nutna casta kontrola, pomerne caste repase...podle me malo hudby za hodne penez...
Lepsi je turbo, vetsi vykon a pokud je dobry servis, tak mnohem spolehlivejsi a mene narocnejsi...

Rotrex mel myslim padam v CTR8, ktery mu letos shorel, myslim, ze po 20tis km? Urcite ti rekne vice on...

Padamovi tam nic nehořelo nebo ano? co jsem viděl já tak mu akorát vykoukla klika ven z bloku né? Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 18:47   Citovat  

ano, obrazne receno... Cool

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 18:55   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
Padamovi tam nic nehořelo nebo ano? co jsem viděl já tak mu akorát vykoukla klika ven z bloku né? Velmi šťastný

Tak vzhledem k tomu, ze tohle mi udelal minulej motor v S2000, tak to uz znam. Ted mam ale uplne novej (najeto asi 7.000 km), tak vazne uvazuju o kompresoru. Turbo rozhodne nechci!

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 19:46   Citovat  

DaM napsal:
Tak vzhledem k tomu, ze tohle mi udelal minulej motor v S2000, tak to uz znam. Ted mam ale uplne novej (najeto asi 7.000 km), tak vazne uvazuju o kompresoru. Turbo rozhodne nechci!

i když se většinou shoduji v názorech s infim, tak tady musim říct, za mě kompresor ano...

je mi podstatně bližší a pokud nejde o honění kobyl, tak si myslim, že je co do projevu vozu přijatelnější

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 20:29   Citovat  

Dejf napsal:
pokud nejde o honění kobyl, tak si myslim, že je co do projevu vozu přijatelnější

U rootse bych s tebou asi souhlasil, ale u centrifugy to není tak uplně pravda. Tyhle kompresory mají poměrně úzký pásmo, ve kterým dosahují plnýho plnícího tlaku a navíc se to pásmo pohybuje až u stropu maximálních otáček motoru (dáno konstrukcí kompresoru), takže v nízkých otáčkách máš k dispozici jen velmi malý množství boostu.

Pokud by se muselo přeplňovat, tak bych byl asi pro malý turbo, i když mi příjde pomalu škoda "ničit" vlastnosti takhle propracovanýho NA motoru přeplňováním. Spíš bych nechal motor jako NA a šel cestou optimalizace celýho spalovacího procesu.

Wheelman je teď offline  Wheelman
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 20:45   Citovat  

měl jsem možnost svézt se tou červenou S2000 s kompresorem, nebyl tam rotrex ale vortech, ale konstrukce stejná... za mě nebrat... začíná to tlačit až někdy okolo 6000 ot. ... výkon byl okolo 300 koní (měřeno na brzdě), svezení ale podle mě nic moc.. s menším turbem musí být mnohem zajímavější.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 21:12   Citovat  

Wheelman napsal:
měl jsem možnost svézt se tou červenou S2000 s kompresorem, nebyl tam rotrex ale vortech, ale konstrukce stejná... za mě nebrat... začíná to tlačit až někdy okolo 6000 ot. ... výkon byl okolo 300 koní (měřeno na brzdě), svezení ale podle mě nic moc.. s menším turbem musí být mnohem zajímavější.

To je prave ono! Tenhle Rotrex ma prej jinou konstrukci a tlaci pri nizsich otackach. Dokonce jsem o nem nekde cetl, ze je idealni pro S2K, neb resi klasicky problem vsech majitelu S2K - vykon "dole". Nahore (7-9 tis.) mi staci serie Úsměv Takze proto zjistuju, jestli je to pravda. Turbem ten motor zabit rozhodne nechci ...

maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 21:30   Citovat  

DaM napsal:
To je prave ono! Tenhle Rotrex ma prej jinou konstrukci a tlaci pri nizsich otackach. Dokonce jsem o nem nekde cetl, ze je idealni pro S2K, neb resi klasicky problem vsech majitelu S2K - vykon "dole". Nahore (7-9 tis.) mi staci serie Úsměv Takze proto zjistuju, jestli je to pravda. Turbem ten motor zabit rozhodne nechci ...

A co třeba JRSC? Mam to v CTR s spokojenost Úsměv

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 21:30   Citovat  

Jedinej rozdíl toho Rotexu oproti třeba Powerdynu je v tom, že má zpřevodování realizovaný pomocí planetový převodovky, která je menší a má větší výdrž než převody řemenicí, nebo klasickým ozubem u ostatních druhů kompresorů. Kompresorovou část pak mají všechny centrifugální kompresory skoro stejnou.

To že kompresor tlačí až ve vysokých otáčkách je daný právě převodovým poměrem, který musí být nastavený tak, aby kompresor nikdy nemohl překročit maximální pracovní otáčky. Bohužel ale nejvyšší účinnost toho kompresoru je právě ve vysokých otáčkách.

Na to aby takový kompresor mohl dávat plný plnící tlak už třeba od 2000 ot. by bylo potřeba převodovky s variátorem, nebo jiným systémem plyně regulujícím otáčky, aby nikdy nemohlo dojít k přetočení kompresoru, ale jeho otáčky se zároveň celou dobu pohybovaly co nejvýše. Tenhle systém, ale snad žádný kompresor co znám nemá, protože by to bylo dost složitý na výrobu, takže i tenhle Rotex bude podle mně výkony shodný s tím Vortechem o kterým psal Wheelman.

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 21:55   Citovat  

maxxi napsal:
A co třeba JRSC? Mam to v CTR s spokojenost Úsměv

A tem tohle umi?! Mas nejaky odkaz, pripadne zkusebni jizdu? Mrk))

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 22:01   Citovat  

než tohle tak spíš eaton.
Dame proč taková averze vuči turbu ? pokud by se to nepřešvihlo s velikostí tak je to velmi příjemný poježdění .t 25 u bmwčka nabíhala při 2,5 t max měla na 3 t, - nic přehnanýho na výkon ale posila dole,čína t3/t4 na ceru s b 16 nabíhá ve 3,5 a ve 4 dá max -tam mohlo být chlup menší,ale zas to udrží tlak až do 8t.

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 22:08   Citovat  

monty napsal:
než tohle tak spíš eaton.
Dame proč taková averze vuči turbu ? pokud by se to nepřešvihlo s velikostí tak je to velmi příjemný poježdění .t 25 u bmwčka nabíhala při 2,5 t max měla na 3 t, - nic přehnanýho na výkon ale posila dole,čína t3/t4 na ceru s b 16 nabíhá ve 3,5 a ve 4 dá max -tam mohlo být chlup menší,ale zas to udrží až do 8t.

Ja nevim, jsem asi konzerva, ale turbo, co ma kamos ve WRX, proste nechci. Dole nic moc a pak nerizena strela. Nejhorsi to bylo u Mazdy 3 MPS - a tohle presne nechci. Chci silnejsi (ale zadnej extrem) zatah od cca. 2 do 5 tis., pak uz to muze v pohode prebrat VTEC. A podle vseho mi tohle muze nabidnout spis kompresor nez turbo. Ale jsem laik, pokud znas turbo splnujici alespon trochu moje predstavy, sem s nim, rad se ti radne odmenim Úsměv

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 22:16  Naposledy upravil monty dne 3.1.2012 , 22:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

to je přesně co říkám a co nadhazoval wheelman , to co se ti nelíbí je daný velikostí turbíny , je velký pro dosažení max výkonu a pak má pozdní náběh.(přesně tohle máme teď na bmw čku , t3/t4 s 0,63 utlačí 1 bar ale náběh má až ve 4t a hodně ostře.ale to je daň za výkon jedině tak se dá soupeřit s 635i nebo s 4 L fordem).
přesněji by se to ale muselo spočítat tipuju! GT 28 by mohla být ok .
ale kompresor nezavrhuju jen bych používal jiný typ než ten s turbínou.
tudy odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 22:22   Citovat  

DaM napsal:
A tem tohle umi?! Mas nejaky odkaz, pripadne zkusebni jizdu? Mrk))

Co jsem na to koukal tak je to podobné nějaké info tady tudy odkaz

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 22:35   Citovat  

Monty a Maxxi, diky moc! Ted mi dejte cas se v tom znova zorientovat, pak to tu opet ozivim Mrk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 23:11   Citovat  

pokud mas problem se spodkem tak bych klidne sel do 2.4/2.5L objemu. S rozumnym prislusenstvim se dostanes pomerne snadno pres 300ps+ a vsadim se, ze 300ps N/A budou daleko lepsi nez 300ps z kompresoru, prave kvuli ztrataram.

Navic F20C 2.4L se da udelat pomoci kliky z 2.4 Accordu a par drobnych upravach...jasne, ze to bude vice prace, nez jenom klika, ale i kdyby jsi mel koupit dalsi motor+jine komponenty, tak to vyjde levneji, nez ten kompresor na odkazu bez ladeni. Otazkou je jestli na to mas cas a chut se v tom vrtat Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2012 , 23:29   Citovat  

infinity napsal:
pokud mas problem se spodkem tak bych klidne sel do 2.4/2.5L objemu. S rozumnym prislusenstvim se dostanes pomerne snadno pres 300ps+ a vsadim se, ze 300ps N/A budou daleko lepsi nez 300ps z kompresoru, prave kvuli ztrataram.

Navic F20C 2.4L se da udelat pomoci kliky z 2.4 Accordu a par drobnych upravach...jasne, ze to bude vice prace, nez jenom klika, ale i kdyby jsi mel koupit dalsi motor+jine komponenty, tak to vyjde levneji, nez ten kompresor na odkazu bez ladeni. Otazkou je jestli na to mas cas a chut se v tom vrtat Úsměv

Infi má pravdu!

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 0:13   Citovat  

infinity napsal:

300ps z F20 2.4 se mi nezdá. Když změníš kliku na t z Acco, tak ten objem nahoníš jen obrovským zdvihem. Nechce věřit, že by to pak byl točivej motor a DaM si pak užíval orgie v 9000 ot...

DaMe...já jsem byl sice stejně jako ty zastánce NA, postupem času ale mám podobné myšlenkové pochody jako ty a začínám se naklánět přeplňování. Otestoval jsem si plno aut a ikdy nejsem zrovna technickej šťoural, moje poznatky jsou takové, že když nechceš megaturbolag jako má právě Impreza, chce to malý lehoučký turbo, který jde rychle do otáček a nemá taovou setrvačnost jak turbo velký, auto se pak dá řídit plynem podobně jako NA. Kompresory mě nikdy moc nebraly. Jednak velké ztráty, druhak jak se zde psalo jeho výkon graduje s otáčkama a nahoře ho nepotřebuješ. Navíc to dělá kravál a zvyšuje výrazně spotřebu. Dobře odladěný malý lehký turbo, jak ti radí Monty, je myslím výraně levnější cesta jak nahnat výkon dole. Myslím si, že by nebyl problém to nastavit tak, aby se to slušně sbíralo už někde u 2500 ot., šikulů je tady na to dost OK

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 0:29   Citovat  

dle meho nazoru maji mechanicky hnane odstredive kompresory naprosto nevhodnou charakteristiku do automobilniho motoru. To se hodi tak leda na letecky motor (kde se to taky od zacatku pouziva)...

Jestli chces preplnovat tak mezi kompresory bych volil bud klasiku rootse nebo sroubovy kompresor pripadne bych sel do turbodmychadla vhodne velikosti jak psal monty. Jestli se rozhodnes pro atmo motor tak to napsal uz infi.
OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 0:37   Citovat  

no u me 0.2L na seriovem motoru udelalo zmerenych 28ps a 40nm. S tim, ze v nejnizsich otackach co jezdim (1800) mam uz 185nm, takze rekneme vyreseny mrtvy spodek tociveho motoru a kroutak na "volnobeh" vyssi, nez serie v 8tis.

Cili cca 15% vykonu a a 23% kroutaku z 0.2...kdybych to vzal blbe a naprosto primocare vynasobil x2 (sice to tak uplne nefunguje, ale pro priklad staci), tak je to 30% a 48% cili z motoru F20C 240ps a 218nm je razem 312ps a kroutak by byl podle me nekde kolem 270. To vse na seriove hlave, cili potencial je mnohem vetsi, ostatne kolem 280-290 i 300 se da vymackat i z 2.0 B/K/F20C motoru, ale stoji to moc penez.

Co jsem videl grafy "F24C" pomoci 2.4 kliky z accorda a ojnic z H22 na F20C motoru tak byly okolo 250whp, coz je cca 300 nasich koni.

Otacky by urcite klesli, rozumne nekde kolem 8tis, nicmene vzhledem k prubehu a mnozstvi vykonu na tak lehke auto je to vice nez ok.

Ten 2.4 co jsem popisoval je samozrejme takova nizkonakladova varianta, daji se poridit i hotove kity 2.4/2.5Ls vrtanim 87.9/89 a zdvihem 99 + vyvlozkovany shortblock
tudy odkaz

No ale to uz jsme trochu odbocili od kompresoru Se stydím

EDIT: Nechci tu vypisovat nazory, ze se to nehodi atd, ale dost lidi zapomina ze vsechny tyhle kompresory a turbo kity jsou rovnez vaha navic, coz mi prijde zvlast u tak skveleho FR 50/50 auta celkem skoda...

Robert de Nitro je teď offline  Robert de Nitro
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 4:50   Citovat  

používám už 6let kompresor Eaton v motoru H22A7 ATR, průměrem řemenice měním plnící tlak z 0.4 až na 0.7 bar, Teď jezdím pár let při přeplnění 0.5 baru a plný tlak mám od 1500 ot/min naopak po sepnutí V-Tec (5900-8000ot(min) přetlak klesne na 0.3 (což se mi zdá výhodné co do životnosti motoru).
Je potřeba si uvědomit, že kompresor vezme z motoru 20-30koní ke své práci. Po všech zkušenostech bych upřednostnil "nahnat" 50-70 koní jinou cestou (vačky, pružinky, písty, dokonalé sání-výfuk) u všech motorů menších než 3.0l. Zátah je opravdu znát od 3000-8000, ale pak V-Tec přestává dávat smysl. Navíc si nemyslím, že motor z S2000 je bez upgradu pístů a ojnic a hlavně SNÍŽENÍ KOMPRESNÍHO POMĚRU vhodný. Nakonec bych řekl: Pro americké osmiválce kompresor a pro malé motory turbo, ale né bez turbo pístů a ojnic.

Prelude...7.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Prelude...7.JPG, 198.08 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kraftwerks Rotrex Supercharger ...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: