Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
baterie-starty...
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
drambejs je teď offline  drambejs
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2011 , 10:43   Citovat  

ahoj mám dotázek ... už nějákou dobu se v mrazech potýkám se špatnými studenými starty ...vypadá to že bude baterka ko ale nejsem si jistej řádně sem očistil veškerý ukostření a prostříkal kontakt sprejem vyměnil jsem 2 15A pojistky co byly kousek od svorky baterie. chvíli se to zdálo být v pohodě ale pak to začalo znovu ... dám příklad: ujedu cca 20-30km zdechnu motor a když chci znovu startovat starter sotva točí altík by měl dobíjet jak má takže sem svaloval vinu na špatnou baterku (při měření při startu kleslo napětí na cca 8v což by nemělo jít pod 10v) jenže dneska už sem to nenatočil a musel sem to nakecnout přes kvalt a když sem startoval všil jsem si že ručička teploty motoru jde nahoru ačkoliv motor byl uplně studenej (auto stálo cca 10h) nemůže bejt někde zkrat ? ...abych ještě dodal občas i po ránu to točí uplně v pohodě a někdy to neutočí motor ani opo ujetí 30km a následným startu ..neví někdo čim by to mohlo bejt díky za rady je to dobrý
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2011 , 10:57   Citovat  

drambejs napsal:
ahoj mám dotázek ... už nějákou dobu se v mrazech potýkám se špatnými studenými starty ...vypadá to že bude baterka ko ale nejsem si jistej řádně sem očistil veškerý ukostření a prostříkal kontakt sprejem vyměnil jsem 2 15A pojistky co byly kousek od svorky baterie. chvíli se to zdálo být v pohodě ale pak to začalo znovu ... dám příklad: ujedu cca 20-30km zdechnu motor a když chci znovu startovat starter sotva točí altík by měl dobíjet jak má takže sem svaloval vinu na špatnou baterku (při měření při startu kleslo napětí na cca 8v což by nemělo jít pod 10v) jenže dneska už sem to nenatočil a musel sem to nakecnout přes kvalt a když sem startoval všil jsem si že ručička teploty motoru jde nahoru ačkoliv motor byl uplně studenej (auto stálo cca 10h) nemůže bejt někde zkrat ? ...abych ještě dodal občas i po ránu to točí uplně v pohodě a někdy to neutočí motor ani opo ujetí 30km a následným startu ..neví někdo čim by to mohlo bejt díky za rady je to dobrý

Čoveče máš štěstí že si tuhle věc shodou okolností pamatuju, což u mě není normální Velmi šťastný Předevčírem na ČRO mluvil odborník a právě tohle tam řešil, v zimě baterce klesá její kapacita až o 30% a popojížděním 20-30km se právě skoro nic nenabije ikdyž ti všechno funguje jak má, já mám baterku starou ani ne půlroku s větší kapacitou než má v autě být a ipřesto mám problémy jako ty protože denně najedu asi tak 30-40km. Ten chlap říkal, že tyhle problémy se dějou i u úplně nových baterek. Doporučuje se když jezdíš denně krátký trasy ji jednou za 3 dny vyndat a nabít nabíječkou. Toť slova odborníka Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2011 , 11:44   Citovat  

DanTe napsal:
Čoveče máš štěstí že si tuhle věc shodou okolností pamatuju, což u mě není normální Velmi šťastný Předevčírem na ČRO mluvil odborník a právě tohle tam řešil, v zimě baterce klesá její kapacita až o 30% a popojížděním 20-30km se právě skoro nic nenabije ikdyž ti všechno funguje jak má, já mám baterku starou ani ne půlroku s větší kapacitou než má v autě být a ipřesto mám problémy jako ty protože denně najedu asi tak 30-40km. Ten chlap říkal, že tyhle problémy se dějou i u úplně nových baterek. Doporučuje se když jezdíš denně krátký trasy ji jednou za 3 dny vyndat a nabít nabíječkou. Toť slova odborníka Úsměv

jasný no zkusim to prostě plácnout na nabíječku a nechám jí pořádně natlouct... je fakt že sice po městě riskuju a jezdim bez světel aby mi to nebralo proud ale mám v kufru zesik a sub a zesik je napojenej přes konektor rádia na otočením klíčku takže má odběr jakmile je nastartováno nebo jen otočený klíček Se stydím

Ozz je teď offline  Ozz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2011 , 14:08   Citovat  

já jsem montoval denní svícení, právě i proto že to nežere baterku, mě by určitě chytli bez rozsvícených světel..ten zesilovač žere určitě dost..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2011 , 14:13   Citovat  

Ozz napsal:
já jsem montoval denní svícení, právě i proto že to nežere baterku, mě by určitě chytli bez rozsvícených světel..ten zesilovač žere určitě dost..

zesik si něco veme ale nikdy s tim nebyl problém až doteď kdy začaly mrazy (což je logický) prostě koupim asi novou baterku a hotovo ale znepokojilo mě to zvyšování teploty motoru ...pokaždý když sem startoval koukal sem že leze teplota nahoru ačkoliv by motor uplně studenej ...

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2011 , 15:39   Citovat  

drambejs napsal:
zesik je napojenej přes konektor rádia na otočením klíčku takže má odběr jakmile je nastartováno nebo jen otočený klíček Se stydím
A neni lepsi to zapojit na remote kablik co vede z radia? Kdyz pred vytahnutim klicku radio vypnu, tak pri dalsim startovani se pak nezapne ani radio ani zesilovac Úsměv
Jeste s 11 let starou baterkou jsem to tak resil, ted s novou uz je to jedno...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2011 , 16:28   Citovat  

silenec napsal:
A neni lepsi to zapojit na remote kablik co vede z radia? Kdyz pred vytahnutim klicku radio vypnu, tak pri dalsim startovani se pak nezapne ani radio ani zesilovac Úsměv
Jeste s 11 let starou baterkou jsem to tak resil, ted s novou uz je to jedno...

mám to na remote ...

cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2011 , 18:38   Citovat  

chtelo by to dalsi baterku, davam neco pro inspiraci Cool

DSC03298.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC03298.JPG, 2.27 MB

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2011 , 6:58   Citovat  

180Ah baterka z tatry by stačila a můžeš jezdit i na starter.

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2011 , 8:26   Citovat  

heled mě se to taky vybíjí, přes zimu si to 2x - 3x dobiju a v roce 1x určitě taky... Jezdim krátký trasy možná ani ne 5km Velmi šťastný a když je světlo a viditelno tak nesvítim max pozičky, světla zapínám jen za šera nebo když je slunce nízko Velmi šťastný Altík mám po repasi u profíka a baterku origo Honda asi rok starou s indikátorem nabití wokurka

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2011 , 8:58   Citovat  

no zkusim jí nabít ..pučim si nabíječku a nechám jí přes víkend nabít třeba se vzpamatuje

koki... je teď offline  koki...
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2011 , 23:21   Citovat  

sablos napsal:
180Ah baterka z tatry by stačila a můžeš jezdit i na starter.

Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2011 , 10:47   Citovat  

jo a mělo by to i další výhodu ... dám jí do kufru a klekne mi to na mnou poždadované snížení :DDD

yarina je teď offline  yarina
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 15:26   Citovat  

Když je řeč o baterkách, taky s ní mám momentálně problém. Sedl jsem do auta a nenastartoval - k večeru jí jdu dát na nabíječku. Kdyby ale pořád blbla a musel jsem kupovat novou, bude mi stačit ta, co tam mám, tj 45Ah, 300A? Nebo je lepší silnější? Motor D14. Případně nějaké zkušenosti s výrobci nebo konkrétnímy typy baterií? Nemohl jsem to na fóru najít. Díky

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 15:30   Citovat  

yarina napsal:
Když je řeč o baterkách, taky s ní mám momentálně problém. Sedl jsem do auta a nenastartoval - k večeru jí jdu dát na nabíječku. Kdyby ale pořád blbla a musel jsem kupovat novou, bude mi stačit ta, co tam mám, tj 45Ah, 300A? Nebo je lepší silnější? Motor D14. Případně nějaké zkušenosti s výrobci nebo konkrétnímy typy baterií? Nemohl jsem to na fóru najít. Díky

45Ah má i Accord 2.4 (moje teda už po 7letech končí). Silnější dát můžeš, pokud se vejde (nevím,jak Rover,ale Honda made in JPN má místo jen na úzké).

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 15:52   Citovat  

Hellborn napsal:
45Ah má i Accord 2.4 (moje teda už po 7letech končí). Silnější dát můžeš, pokud se vejde (nevím,jak Rover,ale Honda made in JPN má místo jen na úzké).
tzv asiatky Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 16:14   Citovat  

V "Roveru" jak píšeš je taky místo jen na úzkou baterku. A kdyby náhodou, což bych velice nerad, jí musel měnit, máte tu zkušenosti s nějakým konkrétním výrobcem? Teď tam mám Exide baterku...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 16:24   Citovat  

yarina napsal:
V "Roveru" jak píšeš je taky místo jen na úzkou baterku. A kdyby náhodou, což bych velice nerad, jí musel měnit, máte tu zkušenosti s nějakým konkrétním výrobcem? Teď tam mám Exide baterku...

Yasa, Panasonic - dávala Honda v továrně, Exide taky není špatná...

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 17:58   Citovat  

přijdu nastartuju,ujedu 10km za 10minut nastartuju popojedu 10m to udělám za den i se svícením všech světel ,blikačky nonstop. třeba 30x pak 10km domu třeba celí týden... no probléma jak u nákla´dáku tak u osobáku,žádné dlouhé trasy. a s C4g 45ah bat na po vybití světly(a to píšu o nějaké 3-5leté bat) stačilo ujet 500m aby se dobila na jedno startovací otočení. Zima léto. 5km rano tam 5km nz5 pár startů i s nákupem a není co dobíjet na nabíječce...znám veteránky baterky 5-8leté ale taky nové značkové co po půl roce neudrží ani vlastní moč. nejhorší pro baterku je dlouhodobá nečinost,a vraždění je plné vybití .bavím se o klasické koncepci.Dos často vybíjí baterku alarm co běhá přez seplé relé místo rozeplé. A různé tuning zvěrstva v pohotovostním stavu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 18:09   Citovat  

PAKO napsal:
...nejhorší pro baterku je dlouhodobá nečinost,a vraždění je plné vybití .bavím se o klasické koncepci.Dos často vybíjí baterku alarm co běhá přez seplé relé místo rozeplé. A různé tuning zvěrstva v pohotovostním stavu.

To je i můj případ, nejezdil jsem cca 2 měsíce kvůli operaci kolene, teď jsem s autem ujel cca 20km a další den byla skoro mrtvá a to v autě nemám žádné tuningové vymoženosti. Startér se jednou převalil. Jen doufám, že se ještě vzpamatuje Tak to valím bulvy

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 18:25   Citovat  

PAKO napsal:
přijdu nastartuju,ujedu 10km za 10minut nastartuju popojedu 10m to udělám za den i se svícením všech světel ,blikačky nonstop. třeba 30x pak 10km domu třeba celí týden... no probléma jak u nákla´dáku tak u osobáku,žádné dlouhé trasy. a s C4g 45ah bat na po vybití světly(a to píšu o nějaké 3-5leté bat) stačilo ujet 500m aby se dobila na jedno startovací otočení. Zima léto. 5km rano tam 5km nz5 pár startů i s nákupem a není co dobíjet na nabíječce...znám veteránky baterky 5-8leté ale taky nové značkové co po půl roce neudrží ani vlastní moč. nejhorší pro baterku je dlouhodobá nečinost,a vraždění je plné vybití .bavím se o klasické koncepci.Dos často vybíjí baterku alarm co běhá přez seplé relé místo rozeplé. A různé tuning zvěrstva v pohotovostním stavu.

taky jsem se setkal s odběrem rádia. stačilo týden nejezdit a rádio vybilo baterku (Sencor) stačí proměřit odběr jestli není moc velký popř vypočítat za jakou dobu může baterii vybít.

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 21:11   Citovat  

14 dní sem nejezdil - alarm + zapomenuté zapnuté příd.budíky a baterka mrtvá
měl sem tu smůlu,že mrzlo Smutný
baterka se nafoukla..nedával sem jí ani půl roku života
a už tam je 3tí zimu a klíčku se to bojí Velmi šťastný
jinak je to varta 45 - blue dynamic - teďka jí je 5let Hihi (a to na ní každý nadává)

jezdim 2-3 krát týdně,jízdy cca 25-50 km a během toho cca každých 7km startuju (pracovně)
a dává to OK

v tvém případě to vidím na "nežádoucí" odběr

tom3 je teď offline  tom3
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 22:14   Citovat  

PAKO napsal:
přijdu nastartuju,ujedu 10km za 10minut nastartuju popojedu 10m to udělám za den i se svícením všech světel ,blikačky nonstop. třeba 30x pak 10km domu třeba celí týden... no probléma...

Som na tom s osobákom rovnako, dokonca ešte kratšie trasy. A to je moja baterka už na výmenu (podla indikátora). No štartuje úplne v pohode.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2012 , 10:58   Citovat  

uz pol roka jazdim denne 2,5 + 2,5km, manzelka 4+4km (ja viem, skoda to startovat)... a baterky v pohode aj teraz v mrazoch, teda az na tu priemernu spotrebu, acco cez 20/100, crv nieco malo pod 20/100 Smutný ale napr. mx-5 po tyzdni statia v garazi uz nenatocim...

gembler je teď offline  gembler
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2012 , 14:33   Citovat  

já jezdim na baterku, kterou jsem dostal i s autem, když jsem ho kupoval a tušim, že když se dělaly po nákupu rozvody, tak se dolévala i destilka do baterky. Už dva roky jezdim denně do a z práce (15km), po nákupech a sem tam něco delšího (30+km) a zatim vše v pohodě. Chce to občas dolejt destilku, páč se odpařuje a kyselina pak sežere ty Pb desky v baterce a ta už nevyrobí žádnej náboj Ble

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2012 , 16:10   Citovat  

gembler napsal:
já jezdim na baterku, kterou jsem dostal i s autem, když jsem ho kupoval a tušim, že když se dělaly po nákupu rozvody, tak se dolévala i destilka do baterky. Už dva roky jezdim denně do a z práce (15km), po nákupech a sem tam něco delšího (30+km) a zatim vše v pohodě. Chce to občas dolejt destilku, páč se odpařuje a kyselina pak sežere ty Pb desky v baterce a ta už nevyrobí žádnej náboj Ble

to ještě existuje ? HaHaaa Tak to koukám! já teda mám už bezúdržbovou baterku pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2012 , 18:01   Citovat  

drambejs napsal:
to ještě existuje ? HaHaaa Tak to koukám! já teda mám už bezúdržbovou baterku pořádnej výtlem

Měl jsem bezúdržbovou a teď budu do Accorda kupovat radši údržbovou Yasu. Bezúdržbová měla po 3 letech sakra málo vody... S mírným násilím jsem ten krycí plast sundal a dolil a zas se dala nabít naplno...

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2012 , 18:17   Citovat  

Ja taky koupil schvalne udrzbovou - bezudrzbova je bezudrzbova akorat tak v tom smyslu ze jak odejde, tak se vyhodi (= neda se udrzovat), zatimco udrzbovou staci treba dolit a jede dal Velmi šťastný
Hellborn: je to Yuasa, ne Yasa...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2012 , 18:22   Citovat  

silenec napsal:
Ja taky koupil schvalne udrzbovou - bezudrzbova je bezudrzbova akorat tak v tom smyslu ze jak odejde, tak se vyhodi (= neda se udrzovat), zatimco udrzbovou staci treba dolit a jede dal Velmi šťastný
Hellborn: je to Yuasa, ne Yasa...

Drobnej překlep... Se stydím

Obsah fóra Honda-club.cz   
baterie-starty...
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď