Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 7G - zlobí zadní stěrač
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
santo je teď offline  santo
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.7.2011 , 12:20   Citovat  

Ahoj, zdravím všechny členy tohoto fóra. Jsem z Prahy, mám Civic 7G (5dv., 1.6 VTEC, r.v.2002) a jsem s autem spokojený. Teď mi ale začal zlobit zadní stěrač: nejdřív běžel asi 3 minuty ve vypnuté poloze při odjezdu od baráku (samozřejmě při největších vedrech Velmi šťastný) , pak mi zase neběžel při slejváku, včera při dešti jsem to zkusil, asi 15 vteřin nic, pak 5 rychlých stěr, pak v určitém intervalu vždy 2x setřel, když jsem přijel domů, tak ve vypnuté poloze zase stíral až do vypnutí zapalování. Prostě si ten stěrač dělá, co chce. Nevíte, čím to je? Páčkou u volantu, nějakým relé, ukostřením, špínou v zadním motorku? Zkoušel jsem odpojit baterku - nepomohlo. Dík za radu. Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bolfa je teď offline  Bolfa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.7.2011 , 17:28   Citovat  

Ahoj.Zkus zkontrolovat kabelový svazek co vede do pátých dveří většinou se tam polámou kabely z oxidujeto a potom to všeljak hapruje.Sundej tu gumovou pruchodku a pořádně to zkontroluj...většinou to bývá ještě zamotané v izolačce tak tu musíš taky trochu odmotat protože to nebývá na první pohled poznat.(bývá to tam namáhané při otvírání a zavírání toho kufru)
Samozřjmě to muže dělat i páčka,motorek stěraču apod. ale hodně to tam u ostatních aut odchází.

0
PříspěvekZaslal: 31.7.2011 , 17:41   Citovat  

Díky za radu. Vyzkouším. Mrk

0
PříspěvekZaslal: 31.7.2011 , 18:59   Citovat  

Tak jsem vyzkoušel kabelové svazky u pátých dveří i u motorku, a zdá se, že tím to nebude. Začínám podezřívat páčku u volantu. Kdyby byl motorek úplně v čudu, tak by přece nestíral nikdy. A když se rozmyslí a stírá, tak stírá dobře, i dojezd je funkční.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2011 , 10:39   Citovat  

tak už zbyvá jen vzít multimetr a měřit..
Do motorku de stálích 12V na dojezd při zapnutém klíčku a potom 12V na zapnutí..
Takže toreicky když budeš chtít vyloučit páčku tak by si tam měl při pohybu s ní naměřit někde na jejím konektoru 12V
Ale nejlepší by bylo si stahnout servisní manual od auta a budeš alspon vědět jestli ti to nejde přes nějaky rele apod..

0
PříspěvekZaslal: 2.8.2011 , 6:38   Citovat  

Dík za tipy, rozebírat věci u volantu s airbagem kvůli tý páčce se mi moc nechce. Žít se s tím dá, časem asi zajedu někam do servisu. Servisní manuál mám, ale elektromechanik nejsem a vůbec se v těch diagramech nevyznám Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 22:54   Citovat  

VYŘEŠENO

Tak mě ten stěrač už tak rozčiloval, že jsem zajel do Uhříněvsi do MotorArtu k panu Krejzovi, kluci si tam auto nechali do druhého dne, pan Krejza se na to byl ptát i v oficiálním zastoupení Hondy, a nakonec to byla řídící jednotka zadního stěrače schovaná v pravém zadním boku auta blízko PZ světla. Jednotka vyměněna za repasovanou a nyní vše OK. Je to taková bílá kostka o hraně asi 5cm. Prostě Japonec - i zadní stěrač má svou vlastní řídící jednotku. Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2011 , 16:03   Citovat  

Tak to je haluz Velmi šťastný to bych nečekal...:)jinak pokad to vysazovalo tak tam asi byli studeňáky v tý jednotce...ale to už je teď jedno...Úsměv Hlavně že je problém fučÚsměv
Jinak dobrý přínos tady na foru je to dobrý

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2012 , 13:26   Citovat  

trošku to tady oživím
kamarádovi (na C7g EU9 2002) začal také neustále cyklovat zadní stěrač i při vypnutém spínači ... a co je nejhorší, teď prý to začaly dělat i přední (tedy necykluje, ale jde pořád) to mi hlava nebere
řešil jste to někdy někdo ?

R4ZoRCiviC je teď offline  R4ZoRCiviC
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2012 , 21:43   Citovat  

Ahoj já mám 1,7 ctdi 7g hb a mám ještě trošku jinačí problém zadní stěrač valí jak má ale přední jde strašně pomalu a na 3polohy packy neraguje a jde opravdu pomalu....respektive porad stejne...rychlosti se nemeni... Tak to valím bulvy

Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2012 , 23:17   Citovat  

santo napsal:
VYŘEŠENO

Tak mě ten stěrač už tak rozčiloval, že jsem zajel do Uhříněvsi do MotorArtu k panu Krejzovi, kluci si tam auto nechali do druhého dne, pan Krejza se na to byl ptát i v oficiálním zastoupení Hondy, a nakonec to byla řídící jednotka zadního stěrače schovaná v pravém zadním boku auta blízko PZ světla. Jednotka vyměněna za repasovanou a nyní vše OK. Je to taková bílá kostka o hraně asi 5cm. Prostě Japonec - i zadní stěrač má svou vlastní řídící jednotku. Velmi šťastný

Čéčé tý cívy tím asi nějak trpí.Taky sem to řešil u kamošova 1.8 VTI v aerodecku, šel sem po cvakání poač nemám schéma a na stěraču jsem se ničeho nedoměřil, řídící jednotka byla ve středovým sloupku pod rádiem.Bylo prdlý relé od Omronu na desce.Šupl jsem tam jiný typově obdobný relé ze zásob v ceně asi tak startek a do hoďky bylo vyřešeno.
...jinak, taky jsem čučel na tu jednotku, ale lepší 'co páčka to krabička' než 'krabička na celou elektrárnu' Je to tam.
...je to cíva VTI z 1997 je to dobrý ...třeba to někdy někomu pomůže...

20-03-11_1732.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20-03-11_1732.jpg, 363.1 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 7G - zlobí zadní stěrač
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: