Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vibrace ve volantu po přezutí na letní pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Kuna2 je teď offline  Kuna2
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 16:28   Citovat  

Zdravím, přezul jsem zimní kola za letní a při rychlostech kolem 130 km/h jsou ve volantu cítit vibrace (na D1 rozpoznatelný jen na lepších úsecích; kde je dálnice jak tankodrom, tam to v ostatním mlácení ani nepoznám).
Před prezouváním jsem nechal kola vyvážit. Přední jsem dal na zadní a zadní do kříže dopředu.
Otázka je proč ty kola hážou. Může na to mít vliv to prohození? Zajede se to?
Počítám, že ještě tenhle tejden zajedu do jinýho pneuservisu to znovu vyvážit a uvidím, jestli někde nebyla chyba. Co když na kolech nic nenajdou - mám je dát tak jak byly původně? Pneumatiky mají najeto kolem 5 tisíc km. Ale tlumiče vzadu už jsou na konci životnosti, začínají bejt lehce mastný. Ty budu v dohledný době měnit. Četl jsem, že špatný tlumiče můžou pneu uškodit, ale nechci zas hned plašit.
Díky za případný doporučení nebo postřehy...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 16:53   Citovat  

Mohlo by to bejt taky tema pneumatikama,staci kdyz bude jedna vpredu spatna, treba bude mit krivy ty draty uvnitr(ted si nevzpomenu jak se tomu presne rika Velmi šťastný) a hned to bude pri urcitych rychlostech hazet a ucitis to na volantu.Nebo muze byt taky narazeny kolo, kdyz ho naprazdno roztoci v tom servisu tak to musi videt jesi hazi do strany.kazdopadne by mohlo pomoc kdyz das to spatny kolo zepredu dozadu a na volante to neucitis.,..

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 16:59   Citovat  

nechal si tedy vyvážit po přeuzutí gumy na discích...pochopil li jsem to dobře...co pneu...nebyli sjeté nerovnoměrně??? jestli to loni nedělalo,zkusil bych je vrátit z5 to co si dal dozadu zase dopředu,podle toho že jsi použil přehození do kříže tak počítám že máš oboustarné univerzály...jestliže již loni byli zadní tlumiče ko mohli se špatně ojet gumy které si nyní dal dopředu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 17:06   Citovat  

ze by se teda vyvazovali gumy jsem jeste neslysel Úsměv vim ze se vyvazujou samotny disky!...rikam prehod kola zepredu dozadu a uvidis je to dobrý

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 17:11   Citovat  

samostný disky nevyvažují, dělal bys to pak zbytečně znova s gumama, máš vymezovací kroužka? Pokud máš kola, kde je ten průměr širší, než origo honda, těžko se trefíš přesne doprostřed, ty šrouby ti to přesně nevycentrují a kolem 100-120 to dělá neplechu. Koupil jsem vymezovací kroužka a hle, vibrace zmizely HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 17:17   Citovat  

takhle jsem to nemyslel asi jsme se nepohcopili Velmi šťastný smaozrejme ze se nevyvazuji disky bez gum.. ale to ted neresme.. proste je hod dozadu a myslim ze to ve volantu neucitis,mozna se ti bude mirne klepat (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se) ale to vepredu asi tky neucitis ...

0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 17:22   Citovat  

Měnil jsem celý kola s alu diskama, zimní pneu mám na plecháčích. Pneumatiky vypadaly dobře (jak jsem psal, mají za sebou 5 tisíc km normální jízdy). Tlumiče byly na podzim ještě dobrý (podle testu i vizuálně a pocitově), až teď začínají vlhnout.
Disky jsou to original, a je to na matkách, ne na šroubech (asi si rozumíme) - tam se to nestředí na náboji nebo jo?
Když to bude vibrovat vzadu, tak to možná neucítím, ale taky třeba pak odejde něco na nápravě.

Uvidím co mi řeknou v pneuservisu. Pak dám vědět.

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 18:09   Citovat  

Jestli jsou kola včetně pneumatik stoprocentně vyváženy (otázkou je, jestli dobře .. přecejenom i mistr tesař...), pak by to mohly být nečistoty pod diskem na dosedacích plochách. Zkusil bych ty kola sundat a pořádně očistit dosedací plochy

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 18:27   Citovat  

taky jsem teď měnil kola a od té doby se na nerovnostech trošku peru s volantem...ale asi to bude tím, že jsem zimáky měl 185/60/R14 a tyhle nový jsou 205/50/R15, že? myslím tou šířkou...nebo ne? Se stydím

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 19:24   Citovat  

Pokud jsi ty kola prohodil do kříže a nepřehazoval pneumatiky, tak se ti teď otáčejí na opačnou stranu a nejspíš se uvolnil kord v pneumatice a bude tam někde nejspíš boule.
U pneumatik se musí vždycky při přehazování hlídat původní směr otáčení, jinak se ty pneu dají rychle zničit.

0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 20:11   Citovat  

Daver napsal:
Jestli jsou kola včetně pneumatik stoprocentně vyváženy (otázkou je, jestli dobře .. přecejenom i mistr tesař...), pak by to mohly být nečistoty pod diskem na dosedacích plochách. Zkusil bych ty kola sundat a pořádně očistit dosedací plochy

Vyvážit to nechám znovu. Jinak disky jsem očistil dokonale a dosedací plochy na kotoučích jsem taky vzal ocelovým kartáčem.
Petr 78 napsal:
Pokud jsi ty kola prohodil do kříže a nepřehazoval pneumatiky, tak se ti teď otáčejí na opačnou stranu a nejspíš se uvolnil kord v pneumatice a bude tam někde nejspíš boule.
U pneumatik se musí vždycky při přehazování hlídat původní směr otáčení, jinak se ty pneu dají rychle zničit.

Pneumatiky mají jen asymetrickej vzorek s rozlišením vnějšek a vnitřek, nemají určenej směr otáčení.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 20:58   Citovat  

Dave1984 napsal:
samostný disky nevyvažují, dělal bys to pak zbytečně znova s gumama, máš vymezovací kroužka? Pokud máš kola, kde je ten průměr širší, než origo honda, těžko se trefíš přesne doprostřed, ty šrouby ti to přesně nevycentrují a kolem 100-120 to dělá neplechu. Koupil jsem vymezovací kroužka a hle, vibrace zmizely HaHaaa
asi se budu opakovat ale můžeš lépe vysvětlit jak se nemůžu kolem trefit přímo doprostřed když mi ho tam drží čtyři kuželové matky a nikam ho nepustí?

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2008 , 21:20   Citovat  

Kmóďa napsal:
asi se budu opakovat ale můžeš lépe vysvětlit jak se nemůžu kolem trefit přímo doprostřed když mi ho tam drží čtyři kuželové matky a nikam ho nepustí?

ano, ale záleží jaké máš kola! ikdyž máš kuželové matky...já mám na autě Ronaly, středová díra je větší než originál honda, ikdyž jsem se snažil, nevystředil jsem je přesně, volant vibroval při vyšších rychlostech. Nechal jsem udělat středící kroužka a je po problémů, kolo sedne napevno. Proč si myslíš, že se vymezovací podložky dělají? proč se kola dělají s různýmá středovýma dírama? To, že se ti povede to vystředit od oka, to je spíše náhoda. Na zimu mám origo plecháče od hondy, kde je středová díra origo honda a tam není co řešit Mrk

Nick je teď offline  Nick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2008 , 0:40   Citovat  

Kuna2 napsal:
Pneumatiky mají jen asymetrickej vzorek s rozlišením vnějšek a vnitřek, nemají určenej směr otáčení.

Přečti si to ještě jednou. Petr 78 ti radí dobře. Jinak myslím že ti prostě hážou ty kola co jsi dal na předek, tak když je dáš na zadek mělo by to být OK. Já měl to samý, ale řekli mi to hned v servise a prohodili je a je to v pořádku.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2008 , 1:17   Citovat  

Dave1984 napsal:
ano, ale záleží jaké máš kola! ikdyž máš kuželové matky...já mám na autě Ronaly, středová díra je větší než originál honda, ikdyž jsem se snažil, nevystředil jsem je přesně, volant vibroval při vyšších rychlostech. Nechal jsem udělat středící kroužka a je po problémů, kolo sedne napevno. Proč si myslíš, že se vymezovací podložky dělají? proč se kola dělají s různýmá středovýma dírama? To, že se ti povede to vystředit od oka, to je spíše náhoda. Na zimu mám origo plecháče od hondy, kde je středová díra origo honda a tam není co řešit Mrk
asi se nepochopíme. Mě se to nepovede od oka. Mě je vystředí matky. Dám kolo na štefty postupně utahuju matky které mi to kolo vystředí. Schválně vyndej středící kroužek, potom dej kolo na štefty a všechny matky utáhni rukou lehce aby kolo dosedlo na náboj. A pak mi ukaž jak s ním hneš mimo střed.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2008 , 6:45   Citovat  

on s ním nehne...ono už tam bude Velmi šťastný ...schválně...vem váhu kola,změř obvod na milimetry výslednej počet vynásob čtyřma ,váhu kola(i s pneu)vyděl tím výsledkem,vyjde ti čtvrtmilimetrova váha výseči kola a teď porovnej rozdíl mezi dovažovacím závažím a váhou té části kola.Posuň kolo o neviditelný čtvrtmilimetr od středu,na jedné polovině ubíráš na druhé přibíráš...do určité rychlosti to je v poho to mi hlava nebere a to tam nepřidáváš váhu jednoho čtvrtmilimetru,ale přesouváš celé těžiště o jeden čtvrtmilimetr...

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2008 , 9:06   Citovat  

jakubM napsal:
taky jsem teď měnil kola a od té doby se na nerovnostech trošku peru s volantem...ale asi to bude tím, že jsem zimáky měl 185/60/R14 a tyhle nový jsou 205/50/R15, že? myslím tou šířkou...nebo ne? Se stydím

jo je to sirkou (mozna trosku i vyskou, ale /50 je porad dost vysoky). nicim jinym

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2008 , 10:04   Citovat  

Když hážou kola na předku, jde ti to do volantu, když ti hážou kola vzadu, tak to otřásá autem a když obojí, tak víš prd HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 15:36   Citovat  

Dnes jsem nechal kola znovu vyvážit a je po problému. Každý kolo servisman opravoval a dával jiný závaží, většinou jen malý, ale na jednom předním to bylo asi horší tam mu naskákaly na vyvažovačce větší čísla.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vibrace ve volantu po přezutí na letní pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina