Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Overclocking ...nějáké rady ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
drambejs je teď offline  drambejs
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 14:21   Citovat  

ciao mám pár otázeček ohledně taktování procesoru základy znám a něco málo umim ale rád bych o tom vědě trochu víc abych někde něco nezkonil kdž budu taktovat procesor ... mám základovku MSi G41-P28 + 4gb ram DDR3 1333Mhz a Nvidii 9800GT + core2duo E4500 základ 2.2 (800fsb max.) sem trochu náruživější hráč a tak trošku pedant na fps ve hře ... hraju battlefield bad company 2 na nějákýcho 30(27)-60fps ale většinou to je kolem těch 30fps a už je to trochu pomalješi ...chci se zeptat jestli mi vůbec taktování pomůže k nějákým těm fps či ne ..pokud ano tak jak udělt co nejefektivnější takt aniž by cpu a ramky bly nestabilní mám to teď na 2.9 ale víc mě to nechce pustit ( po spuštění win7 se automaticky restartuje pc kvůli ochraně před poškozením) koukal jsem všude možne na netu a našel blázny co to maj na 3.2-3.5 bez jakých koliv problémů pokud by měl někdo nějáký rady co kde v biosu povypínat nebo změnit aby to šlo nataktovat víc bl bch vděčný Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
walkingwad je teď offline  walkingwad
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 15:40   Citovat  

drambejs napsal:
ciao mám pár otázeček ohledně taktování procesoru základy znám a něco málo umim ale rád bych o tom vědě trochu víc abych někde něco nezkonil kdž budu taktovat procesor ... mám základovku MSi G41-P28 + 4gb ram DDR3 1333Mhz a Nvidii 9800GT + core2duo E4500 základ 2.2 (800fsb max.) sem trochu náruživější hráč a tak trošku pedant na fps ve hře ... hraju battlefield bad company 2 na nějákýcho 30(27)-60fps ale většinou to je kolem těch 30fps a už je to trochu pomalješi ...chci se zeptat jestli mi vůbec taktování pomůže k nějákým těm fps či ne ..pokud ano tak jak udělt co nejefektivnější takt aniž by cpu a ramky bly nestabilní mám to teď na 2.9 ale víc mě to nechce pustit ( po spuštění win7 se automaticky restartuje pc kvůli ochraně před poškozením) koukal jsem všude možne na netu a našel blázny co to maj na 3.2-3.5 bez jakých koliv problémů pokud by měl někdo nějáký rady co kde v biosu povypínat nebo změnit aby to šlo nataktovat víc bl bch vděčný Velmi šťastný

Osobně bych se na taktování vybodnul a šel cestou funkčního a rychlého systému. Což je většinou kámen úrazu - systém dobrý ale win v dezolátním stavu Úsměv
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 16:03   Citovat  

Nataktuj to v Alze koupí Core i3, i5 nebo i7 a k ní nějakou slušnou grafiku. To, že taktování hardwaru neublíží je podobná blbost, jako že chip tuning u TDI neničí motor Mrk

Jinak FPS vytváří grafika a ne procesor, tak když už chceš taktovat, tak taktuj jí.
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 16:54   Citovat  

asi tak taktuj jen grafiku ta ti zvedne fps ale ne o moc a bez vodniho chlazeni je zkratis pekne zivotnost... starou grafiku strel na aukro a kup novou je to dobrý
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 16:54   Citovat  

Meethos napsal:
Nataktuj to v Alze koupí Core i3, i5 nebo i7 a k ní nějakou slušnou grafiku. To, že taktování hardwaru neublíží je podobná blbost, jako že chip tuning u TDI neničí motor Mrk

Jinak FPS vytváří grafika a ne procesor, tak když už chceš taktovat, tak taktuj jí.

To, že ti taktování sníží životnost procesoru z 30ti let na 10. je úplně jedno Hihi

Sám mám taktlý e7200 z původních 2.53GHz na necelé 4GHz už pár let. Ono to taktování je tak trochu magie. Nejde o to jen přetaktovat procák, grafiku. Musíš mít na to slušné železo - dobrý zdroj, stabilní motherboard, kvalitní ramky a hlavně štěstí na kus procesoru(já když jsem kupoval, tak jsem hledal vyloženě dobrou sérii). Jak psal kolega, kvůli fps taktuj také grafiku.

Než jsem odladil systém tak aby byl stabilní tak mě to trvalo asi měsíc. To znamená nataktovat pustit testy, nejlépe přes noc. Není nic horšího než nestabilní systém. Tehdá jsem měl čas a bavilo mě to, teď bych se na to vyprdl...

Jinak hlavně bacha na voltáž. Jinak by se nemělo nic stát. A jak nastavit bios ti taky nikdo neřekne, protože každý systém je jedinečný a ty sám musíš zjistit, kam až tě ten systém v přetaktování pustí. A moje rada zní: google, google a zase google

Jinak mám pocit, že jsi si spletl fórum. Tady ti nikdo moc nepomůže s taktováním. Zkus třeba tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 19:01   Citovat  

díky moc za info ...Úsměv grafiku nataktovanou mám ale ne něják moc jen trochu tak jí zkusim ještě zvednout o malinko
   Návrat  
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 19:12   Citovat  

kdyby jsi mnel alespon desku s SLI tak by ti stacilo koupit jen dalsi 9800GT a zase by ti to na chvili stacilo Úsměv ale z toho co mas uz moc nevycarujes Smutný takze bych bud koupil novou grafiku nebo rovnou cestou komplet upgrade Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 9:33   Citovat  

AntHraX napsal:
Než jsem odladil systém tak aby byl stabilní tak mě to trvalo asi měsíc. To znamená nataktovat pustit testy, nejlépe přes noc. Není nic horšího než nestabilní systém. Tehdá jsem měl čas a bavilo mě to, teď bych se na to vyprdl...
tak tak Úsměv je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 10:14   Citovat  

a neměl by prosím někdo nějáký testovací programy abych to dobře odladil ? grafiku sem včera alinko ještě nataktoval a je fakt že se to opravdu zlepšilo trochu .... já si našel akorát zátěžovej test na grafiku kterej pouští šílenej benchmark a ukazuje to teplotu + fps atd tak ta to vydrží v pohodě ale nechci odpálit procesor :/
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 10:23   Citovat  

Obecne pokud se pri oc prehnane nezvysuje napeti a teploty se podari udrzet v prijatelnych mezich, tak neni co pokazit (ani u cpu, ani u grafiky, cehokoliv).
Taktovat nez to zacne padat, pak ubrat, pustit par hodin testy a kdyz to nespadne, tak ubrat jeste trochu a nechat to tak, hotove...
   Návrat  
Dark_CZE je teď offline  Dark_CZE
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 10:23   Citovat  

jinak pokud budes taktovat grafiku, aby to melo nejaky prinos vykonu, tak musis zvedat takt jak na jadre tak na ramkach jinak to bude akorat zrat a vykonu moc nepridas. A k te zivotnost...ano taktovanim zivotnost zkratis a razantne ale nez odejde CPU nebo GPU do kremikoveho nebe, bude to trvat min 10 let a pochybuju, ze za 10 let to bude pouzitelnej stroj.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 12:42   Citovat  

Dark_CZE napsal:
jinak pokud budes taktovat grafiku, aby to melo nejaky prinos vykonu, tak musis zvedat takt jak na jadre tak na ramkach jinak to bude akorat zrat a vykonu moc nepridas. A k te zivotnost...ano taktovanim zivotnost zkratis a razantne ale nez odejde CPU nebo GPU do kremikoveho nebe, bude to trvat min 10 let a pochybuju, ze za 10 let to bude pouzitelnej stroj.

jo to 100% funkční nebude Velmi šťastný jinak ramky sou DDR3 na 1333mhz ale když sem koukal do biosu tak sou ze základu na 800mhz chtěl sem nataktovat procesor tak aby byly ramky na těch 1333Mhz a procesor to natáhlo na 3.2 (origo 2.2) a už ě to nepustilo max co mě to pustí je 2.9 což mi přijde divný protože sem vygooglil mraky lidí co to maj třeba i na 3.5 a nechápu jak to z toho vždímali ....nemusí se v biosu třeba něco vypnout nějáká ochrana nebo tak něco ? zkoušel sem všemožný věci ale nedařilo se to :/
   Návrat  
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 12:42   Citovat  

na testovani cpu je vybornej linx tudy odkaz
ale pozor diky tomuto sw budete mit na cpu maximalni teploty - idelane mit jeste pusteny nejaky meric teploty aby neco neshorelo - zalezi jaky mate chlazeni
a na grafiku je vyborne msi kombustor tudy odkaz
ten umi merit teplotu gpu takze taky je mozno sledovat co se deje s grafikou
idelani mit ke kombustoru jeste msi afterburner pres ktery se nastavuji frekvence gpu a mem a u nekterych grafik i napeti GPU tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 13:19   Citovat  

Zdendo to je pěkný že máš ramky DDR3/1333 ale co latence??? ty znáš jaký zvládnou co dělička procesu to znáš ? není to sranda, pokud tomu nerozumíš... Já když taktoval tenkrát, tak třeba bez zvýšení napětí se tomu moc nechtělo, tak sem to všechno nasolil a jede to dodnes stabilně už to bude přes 5 let možná víc... Teď už ani nevim co tam je za procík ale myslim že A64 3000+ nataženej asi na 4000+ ramky Kingston HyperX DDR400 CL 2/3/3/5 (myslim Úsměv) Deska MSI Úsměv ten procík byl své doby nej na takty protože měl odemčený násobiče Úsměv tak se s tim dalo slušně vyhrát a to se tenkrát hodilo :twisted:
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2012 , 9:02   Citovat  

s násobičem cpu si taky můžu hrát koukal sem na cd přiložený k záladovce a je ta přímo taktovací program jen mi zamrzne pc při spuštění HaHaaa v latence ramek je 9/9/9/24(27) teď si nejsem jistej sou to ty nejnovější ramky co se dělaj v DDR3 na 775socket s chlazením nic méně procesor sem nechal na 2.85 a zabejvám se spíš grafikou repspektive koukám po jíný nějáký pořádný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2012 , 9:06   Citovat  

jinak k chlazení na cpu je AC freezer 7pro (6x heat pipe) chladí to při tomhle taktu na 52°c obě jádra a větrák jede na poloviční výkon . Na grafice je taky AC ale netušim jakej model nicméně tenhle chladič není žádná pecka pač když se si dával zátěžovej test (furmark) teplota lezla k nějákým 65°c při maximálním (99%) zatížení Gpu stabilní to bylo nikde zádný tečky neskákaly ale ta teplota se mi nelíbila jinak takt tam je z původních 600/900hz (teď nevim co je co Velmi šťastný ) na nějákých 720/999Mhz ale chtělo b to možná lepší grafiku už :/
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2012 , 14:25   Citovat  

drambejs ty ale na svym c2d nemuzes menit nasobic. u tebe je strop na cca 2.8-3ghz.
ty hrajes to bfko po netu a nebo singl ?
jde o to ze bf pri MP potrebuje hodne silny cpu.
hlavne tvuj kompik uz ma svy leta za sebou a novejsi a narocnejsi holt nezvladne.
sam jsem ted z podobnyho PC prechazel na sandy bridge a vykon je uplne nekde jinde
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2012 , 14:43   Citovat  

Vokys napsal:
drambejs ty ale na svym c2d nemuzes menit nasobic. u tebe je strop na cca 2.8-3ghz.
ty hrajes to bfko po netu a nebo singl ?
jde o to ze bf pri MP potrebuje hodne silny cpu.
hlavne tvuj kompik uz ma svy leta za sebou a novejsi a narocnejsi holt nezvladne.
sam jsem ted z podobnyho PC prechazel na sandy bridge a vykon je uplne nekde jinde

v biosu můžu měnit násobič (max je 11x) můžu ho buď snížit nebo dát na 11x nebo to nechat na "auto" jinak ty Bf hraju po netu
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2012 , 14:55   Citovat  

zeptám se tedy proč to nemůžu víc nataktovat ? našel sem na netu spousty odkazů na fotky i návody lidí který to měli třba až 3.2-3.5 ....to mě nepustí základovka ?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2012 , 16:30   Citovat  

s tvym chlazenim to nad 3 ghz neuchladis.
hlavne nad 3 ghz beha jen par % tohoto cpu. vys sli taktovat procesory jinych rad E5,6,7,8
standart max OC pri normalnim napeti a chlazeni 2.8-3.0 ghz
nasobic menit muzes ale jen dolu coz je vetsinou k prdu
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2012 , 17:55   Citovat  

Já jsem teda už dost vypadnul z "doby" taktování PC, ale ať jdu trošku s dobou - používá se ještě na testování stability Prime95 a nějaký 3DMarky, na odemčení násobiče mikrotužka a spojování kontaktů procesoru, kalkuluje se s TDP procesoru, nebo jsou tyhle bejkárny v propadlišti dějin? Úsměv

(já bych u sebe spíš daleko radši podtaktovával a snižoval voltáž, Lenovo T60, Core2Duo T5600 @ 1.83GHz ..)
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2012 , 20:05   Citovat  

jo jo asi to nebudu hrotit a seženu si prostě 4 jádro dost výkonný aby sneslo nový hry
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 7:52   Citovat  

na stabilitu se pouziva jeste prime 95 a i 3d marky. ale tuzka ti je ted k prdu Velmi šťastný
ja ted mam cpu pretaktovany o 600 mhz a mam snizeny napeti o 0.11V takze dle meraku mi papka pc o 30W min nez na defaultni nastaveni a pritom je vykonejsi. jeste se chystam na sniozovani napeti na grafice. ted mam kompik co temer vse zvladne na def takty tak to nebudu drtit na krev.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 10:01   Citovat  

Vokys napsal:
na stabilitu se pouziva jeste prime 95 a i 3d marky. ale tuzka ti je ted k prdu Velmi šťastný
ja ted mam cpu pretaktovany o 600 mhz a mam snizeny napeti o 0.11V takze dle meraku mi papka pc o 30W min nez na defaultni nastaveni a pritom je vykonejsi. jeste se chystam na sniozovani napeti na grafice. ted mam kompik co temer vse zvladne na def takty tak to nebudu drtit na krev.

někoho jako seš ty bych potřeboval,aby se mi na to podíval co se s tim dá a nedá províst Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 13:54   Citovat  

Já ti to klidně poladim, ale za oheň na střeše neručim Velmi šťastný a chtělo by to pro jistotu pár litrů tekutýho dusíku, pak uděláme z něčeho kornoutek na procesoru, nalejem to tam a můžem začít taktovat až za omezovač VTEC Velmi šťastný pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 14:20   Citovat  

jasný není problém já to nepotřebuju vyhnat kamsi do ...Velmi šťastný mě stačí trochu jen mě zaráží že to nejde víc ...spíš to víc neumim HaHaaa hořet by nemělo Velmi šťastný ten chladič není špatnej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 14:22   Citovat  

drambejs napsal:
jasný není problém já to nepotřebuju vyhnat kamsi do ...Velmi šťastný mě stačí trochu jen mě zaráží že to nejde víc ...spíš to víc neumim HaHaaa hořet by nemělo Velmi šťastný ten chladič není špatnej
co ti nejde vic ?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 14:40   Citovat  

nejde víc nataktovat ale spíš to asi neumim Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 15:09   Citovat  

drambejs napsal:
nejde víc nataktovat ale spíš to asi neumim Velmi šťastný
ale co? procík? grafika? ramky? hardware má svý limity a ty nelze překročit... Taktit vgrafiku je jednoduchý a u procesoru zalezi hodně i na ramkách protože zvedáš li FSB procesu zvedáš i ramky a ty si to většinou nedaj pokud nemáš hodně kvalitní, pak je třeba použít děličku FSB,či snížit časování ramek(nižší číslo je lepší-takže vlastně zvýšit), přidávat volty ať se to má čim krmit a tak ono je to v podstatě jednoduchý... Stačí zjistit jen jesi padá kvůli ram či kvůli procíku a podle toho se přizpůsobit Úsměv a pak testovat a testovat různé kombinace jesi víc na cpu min na ramkqach , nebo oboji stejne fsb ale nižší časdování atd atd Úsměv
   Návrat  
millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 15:32   Citovat  

doporucuju ti spis nez na HC tohle resit na forech tomu urcenych je to dobrý urcite tam najdes vice informaci

napr tudy odkaz a nebo tady : tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Overclocking ...nějáké rady ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina