Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prosím o pomoc s baterkou...
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Krtek je teď offline  Krtek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2012 , 20:00   Citovat  

..čao Kluci..chci Vás poprosit o Vaše rady,tipy a názory na jednu,pro mě velice důležitou věc.....V autě to mám jako na Vánočním stromečku..kde se člověk podívá,auto je vysvíceno komplet diodami,ty sice nemají velký odběr,ale při celkovém součtu už to něco pápne a ke všemu 1 500 W/rms v kufru,taky komplet vysvíceno...A teď k tomu problému.. Bueee .orginál mám v autě baterku,která má výkon 45 Aph a je dost slabá na to,aby to utáhla. Tak to valím bulvy ..Proto se chci zeptat,jak to řešit?..silnejší baterku nechci,ať nedok*rvím altík a vím,že se to řeší druhou baterkou,ale jak jí napojit a jak to udělat,aby mi fungovala??.. Se stydím Má s tím někdo zkušenost Cooo??? to mi hlava nebere ... Cooo??? Díky moc za rady.. OK Honda VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.2.2012 , 20:09   Citovat  

Tak silnější baterii nechceš a druhou k ní zapojíš? Vždyť to vyjde na stejno...nebo tu druhou chceš mít jenom na napájení "něčeho" a budeš ji nabíjet mimo auto?

Jak silný máš altík?
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2012 , 20:12   Citovat  

Silnější baterkou jde poškodit altik ? tak to jsem netušil, dobrá informace.
V tom přépadě dát silnější baterku a zkusit zjistit zda nepasuje do tvýho auta altik z jinýho , tak silný co potřebuješ ?
možná by to balo reálný, ne ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2012 , 20:19   Citovat  

...říkal mi autoelektrikář,že když máš silnější baterku,tak to prý spálí uhlíky....(já se hádat nebudu) jen,co mi bylo řečeno...Jedině to zkusit tak,že se vymění altík za silnější a dá se i silnější baterka..to je asi jediné řešení..
...tu druhou baterku jsem zkusil nabít a napojit na to jen hudbu a vydrželo to 5min a klekla....takže jestli nějakým způsobem nevymyslet,aby šli propojit dvě..Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný ..ne,nejjednodušší bude Mariánova rada dát silnější altík a baterku...Úsměv je to dobrý přátele
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2012 , 20:23   Citovat  

Krtek napsal:
...říkal mi autoelektrikář,že když máš silnější baterku,tak to prý spálí uhlíky....(já se hádat nebudu) jen,co mi bylo řečeno...Jedině to zkusit tak,že se vymění altík za silnější a dá se i silnější baterka..to je asi jediné řešení..
...tu druhou baterku jsem zkusil nabít a napojit na to jen hudbu a vydrželo to 5min a klekla....takže jestli nějakým způsobem nevymyslet,aby šli propojit dvě..Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný ..ne,nejjednodušší bude Mariánova rada dát silnější altík a baterku...Úsměv je to dobrý přátele

To mě napadá jako nejjednodušší řešení , ale fakt nevím jak pasují altíky, ale s tím že hondy jsou vcelku zamáměnné Velmi šťastný v " tak by tam mohlo něco pasnou..ale to ti řeknou víc zkušenější..ja fakt netuším
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2012 , 20:38   Citovat  

...víš jak,jedinný problém je,že když se rožnou neony,vnitřní neony a osvětlení,ted otevřeš kufr a pustíš 1 500W + 15cti palcový monitor a podsvícení kufru a máš vyplý motor,tak 3 min. a už neodjedeš..Smutný Bueee ..a při dnešních cenách benzínu mít někde na srazu hodinu nastartované,tak se z toho po*eru..Velmi šťastný Se stydím HaHaaa
   Návrat  
Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2012 , 21:02   Citovat  

Krtek napsal:
..čao Kluci..chci Vás poprosit o Vaše rady,tipy a názory na jednu,pro mě velice důležitou věc.....V autě to mám jako na Vánočním stromečku..kde se člověk podívá,auto je vysvíceno komplet diodami,ty sice nemají velký odběr,ale při celkovém součtu už to něco pápne a ke všemu 1 500 W/rms v kufru,taky komplet vysvíceno...A teď k tomu problému.. Bueee .orginál mám v autě baterku,která má výkon 45 Aph a je dost slabá na to,aby to utáhla. Tak to valím bulvy ..Proto se chci zeptat,jak to řešit?..silnejší baterku nechci,ať nedok*rvím altík a vím,že se to řeší druhou baterkou,ale jak jí napojit a jak to udělat,aby mi fungovala??.. Se stydím Má s tím někdo zkušenost Cooo??? to mi hlava nebere ... Cooo??? Díky moc za rady.. OK Honda VTEC

...facht paradox, silnější baterku nechceš, ona by tam asi o moc větší kapacita nešla kvůli rozměrům a dvě bys dal Je to tam.

Měl jsem kdysi ve stodvacítce dvě 40Ah, jednu za sedadlem, kam patří od výroby a jednu v motoru.Nikdy za ty roky nebyl problém.Ani s dobíjením ani s altíkem.U Hondy, kde je regulátor v altíku netuším, co udělá. to mi hlava nebere

Jinak baterky se spojují paralelně, tzn plus na plus, minus na kostru.Kable by měli být lankový Cu drát o dostatečným průřezu aspoň 4-5mm. kuky kuk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2012 , 21:19   Citovat  

Honcor : . Se stydím ...vidíš,to je to,proč se ptám...abych dostal radu...Takže opravdu myslíš,že mi tam dvě baterky nic neudělají?..(neodpalím altík na velké dobíjení?..resp. bude to stíhat dobíjet??) nerad bych si něco dokurvil,když tomu nerozumím...To zapojení bbaterky zvládnu,jen nechci,aby mi to shořelo,nebo se něco dopálilo ...ale i tak,děkuju za radu je to dobrý kouř OK
   Návrat  
Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.2.2012 , 21:53   Citovat  

Krtek napsal:
Honcor : . Se stydím ...vidíš,to je to,proč se ptám...abych dostal radu...Takže opravdu myslíš,že mi tam dvě baterky nic neudělají?..(neodpalím altík na velké dobíjení?..resp. bude to stíhat dobíjet??) nerad bych si něco dokurvil,když tomu nerozumím...To zapojení bbaterky zvládnu,jen nechci,aby mi to shořelo,nebo se něco dopálilo ...ale i tak,děkuju za radu je to dobrý kouř OK

Tak určitě se prodluží doba dobití do max možné kapacity baterek.Přesně nevim jak se ten regulátor v altíku chová a jaký má dimenze.Co se týče sítě v autě, pořád bude v rozmezí +/- 12V jen ten proud (A) bude v té síti trochu větší.
To víš, škodofka neměla žádnou elektroniku, jak dneska bilizéry, řídící jednotky ke všemu možnýmu a tak Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prosím o pomoc s baterkou...
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina