Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Promazani El.okynka stale nejede
Fórum: Elektroinstalace
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 14:44   Citovat  

Prosimvas dneska jsem si chtel promazat okynko u spolujezdce strikl jsem WD do tech vodicih list pak i trosku na to ozubeni kolecko ale je tam na prd pristup.Okynko dolu jede sice ne tak rychle ale jede a nahoru nejede vubec musim chytit za okynko a vytahnout ho.V cem bude problem v motorku asi ne kdyz jezdi dolu.Ne v kontaktech v tom spinaci?Jsem z toho hotovej
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 14:49   Citovat  

V tom WD... Na tohle se používá, myslím, silikonový olej... Se stydím Ale nedělal jsem to,tuhle info jsem jen někde zahlédl...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 14:51   Citovat  

No ale tak i tak by to WD melo trosku pomoct tomu strikl jsem to do tech vodicih list po stranach a pak tam kde to okna je pridelani zspododa. Tak nevim co muze bejt spatne .zuby tam vylamavani nebudou prosahaval jsem to tak nejak

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 14:53   Citovat  

No asi bude nejlepší celý ten mechanismus vytáhnout ven ze dveří a namazat. Pokud teda není v háji ozubený půlměsíc, mě se na něm vylámali asi 3 zuby a okno sice sjíždělo, ale při vyjíždění poskakovalo na místě...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 14:55   Citovat  

Tam je pristup jak nevim co.Ale okynko neposkakuje a ten pul mesic ozubenej neni nejak vylamanej.Nebo jestli neni motorek unavenej ?

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 14:58   Citovat  

Nejhorší varianta! Jak tam něco nastříkáš tak ti to možná pomůže na chvilku, ale časem naopak to bude ještě horší jak to bude vysychat a lepit se na to prach. Dělá se to mastkem. Koupíš v drogerce a štětcem naneseš. Ale ted doporučuju kompletně vyčistit a pořádně lihem. Mastek je takovej divnej prášek. Konzervují se tím gumové věci aby se k sobě nepřilepili. Je třeba v nafukovacích matracích.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 15:01   Citovat  

Moc se me to nechce vyndat se z toho zblaznim jeste k vsemu tam je takova ta folie nalapena nejakym nevim co ale strasne to lepi.

drambejs je teď offline  drambejs
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 15:04   Citovat  

mám uplně stejnej problém dík za radu s tim mastkem to mě nenapadlo vubec du to zkusit Velmi šťastný

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 15:20   Citovat  

Mastek jsem teda nezkoušel,díky za radu,ale taky jsem byl už z oken nešťastnej. Zkoušel jsem různé oleje ve sprayi a bud to nepomohlo nebo na chvíli a pak to znovu nejezdilo. Nakonec jsem to podle rady nastříkal cocpit sprayem normálně tím na palubní desky. Od té doby mám klid,je to asi 2 měsíce...

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 15:21   Citovat  

MAm zkusenost se vsim krome mastku. WD jak pisete na nic. Silikonovej olej je super...mam vyzkousene co 4 mesice tam striknu a krasa fakt to pomaha. Sprej prodavaji vsude.
kdo maze ten jede H+

drambejs je teď offline  drambejs
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 15:29   Citovat  

Kmóďa napsal:
Mastek jsem teda nezkoušel,díky za radu,ale taky jsem byl už z oken nešťastnej. Zkoušel jsem různé oleje ve sprayi a bud to nepomohlo nebo na chvíli a pak to znovu nejezdilo. Nakonec jsem to podle rady nastříkal cocpit sprayem normálně tím na palubní desky. Od té doby mám klid,je to asi 2 měsíce...
ten sprej ti tak po čase vyschne a s tim oknem nehneš už vubec viděl sem co to udělalo na palubovce ...maník to na ní občasně stříkal cca rok a pak to tam udělalo takovej dost hnusnej lepkavej škraloup kterej nešel skoro ničim dolů

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 16:11   Citovat  

Tak co je na to nejlepsi? Kdyz uz to bude cely venku ten mechanismus cim to prostrikat poradne a i ty listy aby to jezdilo aspon rok

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 16:11   Citovat  

Nebo to jsou ty moturky tak slabi na ty okna velky? ze po case to je takovydle..

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 16:16   Citovat  

Tomas Civic napsal:
Tak co je na to nejlepsi? Kdyz uz to bude cely venku ten mechanismus cim to prostrikat poradne a i ty listy aby to jezdilo aspon rok

Podle mě v mechanismu to nebude,tam jsou všude takový vule že to tam nemuže snad drhnout nikde. Zaměř se na ty vodící gumy skla...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 16:21   Citovat  

A co je na nich spatnyho?Nevypadaj nejak pozkozene.Jsou po strane ty vodici gumy a pak ten mechanismus jak zveda okno a drzi to okno.a zrovna moc ty kolecka jak to ma jezdit po tom jakoby nejezdi spis sune jakoby.O vikendu se na to vrhnu rozeberu to komplet a uvidim.U ridice my okynko jezdi dobre akorat vydava hlasitejsi zvuk ale jezdi to paradne

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 17:59   Citovat  

nekdy se stane ze ty vodici listy v cem jezdi okno se jakoby posunou...tim se stane to ze se ty gumy nekde zhrnou a pak to tam nejezdi moc dobre (to se stane kdyz tam das olej nebo neco co lepi prach a pak si to vlasne muzes udelat sam). Nebo dalsi moznost je ze ten povrch v cem to jezdi se "nejak" poskodi a pak to nejede pekne (okno jakoby poskakuje nahoru).
omrkni ty listy jestli je to vsude ok - hlavne horni rozek tam to nekdy spadne(mel jsem to jednou na crx)

jak pisu reseni je SILIKONOVOEJ OLEJ striknes projedes a uvidis

motorek slabnej nebude haha to asi tezko podle me je silnej az az - je tam prevod meetallll

p.s. jak velke mas okno? 4dver nebo coupe?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 18:10   Citovat  

No je to strasni je*ani se tam nejak dostat nebo abych to mel sundavat celej ten mechanismus jeste abych strhnul tu folii co tam je.Takze staci silikonovej olej mam nechat okno dole a striknout to do tech postranich list vodicih a projezdit to a kdyz ani to nepomuze tak nevim.Mam Civic 3D

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 18:12   Citovat  

Jinak okno dolu jede kdyz je uplne nahore tak do pulky jede rychle a pak zpomali a nahoru nejede vubec musim chytnout okno zmacknoout a a vytahavat jinak to ani nehne se

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 18:24   Citovat  

Já to taky občas stříkám cocpit sprejem už třetím rokem a lítá to jak nový pořád žádný problém nemám že by to zpomalovalo nebo se něco lepilo. Rozdělej to a vyčisti lihem nebo technickým benzínem budou ty gumy ve dveřích zalepené. A nebo to někdo před tebou namazal vazelínou a olej ti vyschl a stala se z toho lepkavé hmota.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 18:26   Citovat  

drambejs napsal:
ten sprej ti tak po čase vyschne a s tim oknem nehneš už vubec viděl sem co to udělalo na palubovce ...maník to na ní občasně stříkal cca rok a pak to tam udělalo takovej dost hnusnej lepkavej škraloup kterej nešel skoro ničim dolů

Ještě sem si nevšiml že by se mi na palubce po cocpit spreju něco udělalo i když jsem ho tam nechal delší dobu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 18:27   Citovat  

To bude porod to sundavat ty listy atd.Takze normal cocpit sprej na palubovky prostrikat to jo?.Z toho porodim az to budu sundavat snad to pomuze

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 18:37   Citovat  

Tomas Civic napsal:
To bude porod to sundavat ty listy atd.Takze normal cocpit sprej na palubovky prostrikat to jo?.Z toho porodim az to budu sundavat snad to pomuze

Pokud se ti teď nechce rozdělávat tak si kup cocpit já používám nějaký vanilkový Cinol stáhni okno a do těch vodících lišt to nastříkej. Někdo používá i oživovač pneu ,ale WD rozhodně ne. Nebo se zeptej kamoše jestli ho nemá ať ho nemusíš zbytečně kupovat. a musíš to opakovat několikrát posobě. Nastříkat okno vytáhnout a spustit a znova, ale pokud máš ty lišty opravdu moc špinavé tak ti to pomůže asi na chvíli. nejlepší bude až se oteplí to rozdělat a vyčistit a namazat ten mechanizmus vazelínou

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 18:41   Citovat  

ano nech sjet okno az dolu, k silikonovemu spreju se dava i ta trubicka tou vsechno nastrikej az nahoru a pak i co nejvic dolu (trubicku zasunes celkem daleko). Pak projed 5x okno.

ale podle toho co pises bych sundal tapec (5minut), ano znicil tu folii a prohledl jak vypada ta vodici guma kdyz je okno nahore je tam sice malo mista ale snaz se. Pravdepodobne stejne nic neuvidis ale podivat se muzes.

potom uz zbyva vyhodit okno aby ti nezavazelo a vymenit ty vodici gumy. nebo je vycistit lihem jak pisou lidi nahore.

chlape pokud se nato necejtis urcite to nedelej a dej to nekomu do dilny...nebude to stat majlant

P.S. uz nazen napovida ze kopkit sprej neni na gumy. Tedy kup ten silikonovej a neexperimentuj. Lidem to jede protoze asi nemaji problem jako ty (ale casem treba mit budou jeste vetsi nez ty). Jak tady pisou ze na palubce nic nepozorujou to je jasny protoze na palubku nejde tolik prachu co do oken ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 18:53   Citovat  

Sice jsem automechanik ale takovydle veci delam poprvy tak se chci neco naucit taky Úsměv Tu folie muzu strhnout a pak znova prilepit izolackou kdyztak.a to okna asi jen tak lehce nepujde ven .Jak drzi na tech pojezdech tak to vypada jak kdyby bylo i prilepeni dole.Takze silikonovej olej nejlepsi teda.V patek ma bejt zase hezky tak se na to vrhnu snad to bude jezdit jeste ze je to okynko u spolujezdce.Je mozny ze se treba dlouho nepouzivalo tak takhle jakoby zatuhlo proste?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 18:57   Citovat  

Ale koukal jsem na ty vodici gumy a vypadaj dobre.Zda se mi jak kdyby to okno tam bylo takovy na tesno.Nevim no az se otepli tak jdu na to znova

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 19:02  Naposledy upravil optimas dne 22.2.2012 , 19:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Aha takže na ten silikonový olej se asi prach a jiný bordel nebude lepit jo?? Tak to valím bulvy Podívej tady někde je topic už hodně starý kde se tohle taky velice řešilo jestli WD vazelínu a další jiné blivajzy a přišli s tím že nejlepší je na tohle cocpit. taky jsem byl nevěřící véna a vyzkoušel jsem a funguje to a vyzoušeli to i další a nebylo jich málo. Takže já předávám jen jak jsem tady přečetl a co si pochvalovali ostatní. Takže když tam stříkne ten silikon tak se mu jako nebude lepit prach na tu gumu??? Ale je to jedno nalej tam co chceš. já ti poradil co je tady odzkoušené
odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 19:10   Citovat  

WD jsem strikal dneska asi malo .. sice dolu kdyz jezdilo okynko tak bylo rychlejsi.Tak zkusim ten cocpit sprej a uvidim co to udela.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 19:16   Citovat  

Je to jedno jestli cocpit nebo ten silikon je to na stejné bázi a jde o to aby to bylo mastné. A navíc v těch sprejích je nějaky bordel s benzínem ,který to trošku vyčistí teda aspoň co jsem se díval na ten cocpit teďkom. U WD je problém že on rychle vyschne a je tam kde to bylo

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 19:23   Citovat  

Tak cokpit mam doma silikonovej olej nemam doma takze to prostrikas cokpitem poradne

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2012 , 20:05   Citovat  

chlapci moji, vzpomenete si na mě Úsměv u vti se mi to kazilo hodně. Zkoušel jsem silikon, wd, vazelínu, cocpit taky a nakonec stejně pomohl ten mastek.

Na ty vodící lišty bych nesahal. Nemají důvod pokud nejsou povolený se nějak rozštelovat. Jen si vytáhni celý těsnění, u zrcátka je takovej zoubek od toho to pak začneš nasazovat. Prostě jí vytáhneš ven. Pořádně vyčistíš a pak tam dej co si usmyslíš. zkus klidně kokpit, ale tipnu si že do léta to znova rozebereš. Mrk

PS: taky sem viděl tu gumu rozříznutou a když jelo okýnko nahoru tak do tý spáry zajíždělo a tím se zpomalovalo tak že pak už to ani nešl. Tím jak si tu gumu vyndáš tak si jí aspon pořádně zkontroluješ. Všechno co se týká dveří je vopruz, ke všemu přístup jak k penězům.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Promazani El.okynka stale nejede
Fórum: Elektroinstalace
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina