Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
16cm komponenty do anglána?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
blackunderworld je teď offline  blackunderworld
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2012 , 7:07   Citovat  

Nazdárek hondaři Úsměv máte nového člena a v neděli si jedu pro svojí novou holčičku Honda sice to nebude žádný ATR nebo CTR, ale peněz tolik není... ale zajímá mě jedna věc - v základu jsou v anglánu myslím 13cm repro ve dvěřích, ale tak rád si poslechnu hudbu a tak jsem zvolil repro CRUNCH BMX 6.2C, krmeno z ALPINE CDE-9882RI přes zesilovač CRUNCH MXB 4150I (časem ještě monoblok a dvojice 12" do šneku), ale jakou redukci resp. podložku pod repro použít? máte z tím někdo zkušenost? chtěl bcyh zachovat krycí mřížky přes repro, ale jak tam dostat 16cm, když základ je pro 13cm?
pokud s tím máte někdo zkušenost, mohl bych vás poprosit o foto?
Děkuji za radu...
dále bych rád požádal o názor - jaké je podle vás toto řešení audia? a jaký tlumící materiál doporučujete?

VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2012 , 7:37   Citovat  

blackunderworld napsal:
Nazdárek hondaři Úsměv máte nového člena a v neděli si jedu pro svojí novou holčičku Honda sice to nebude žádný ATR nebo CTR, ale peněz tolik není... ale zajímá mě jedna věc - v základu jsou v anglánu myslím 13cm repro ve dvěřích, ale tak rád si poslechnu hudbu a tak jsem zvolil repro CRUNCH BMX 6.2C, krmeno z ALPINE CDE-9882RI přes zesilovač CRUNCH MXB 4150I (časem ještě monoblok a dvojice 12" do šneku), ale jakou redukci resp. podložku pod repro použít? máte z tím někdo zkušenost? chtěl bcyh zachovat krycí mřížky přes repro, ale jak tam dostat 16cm, když základ je pro 13cm?
pokud s tím máte někdo zkušenost, mohl bych vás poprosit o foto?
Děkuji za radu...
dále bych rád požádal o názor - jaké je podle vás toto řešení audia? a jaký tlumící materiál doporučujete?

VTEC

v předních dveřích je jako v každém C6G atypický rozměr repra, a to přesně 16cm, takže vyndat repra včetně jejich plastových rámečků a použít MDF kroužky o síle 18-20mm do kterých usadíš 16,5cm repra viz. tudy odkaz

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2012 , 9:26   Citovat  

Mám anglána a koupil jsem si tyhle repra odkaz a nemůžu si je vynachválit a rozhodně si kup tyhle podložky než ty kulaté odkaz protože pasujou přesně a ten tvar je vyřezaný přesně podle dveří

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2012 , 9:35   Citovat  

Odkaz na podlozky je dobrej tip, ja jsem dostal k reprakum klasicke kulate a dost jsem se u toho navztekal, protoze prolisy ve dverich jsou omezujici, takyhle podlozky vypadaj, ze s tim pocitaj.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2012 , 9:39   Citovat  

Ano tyhle podložky sedly přesně i ty díry pasují přesně

0
PříspěvekZaslal: 7.2.2012 , 10:08   Citovat  

děkuji za typ - ty podložky vypadají dobře, takže ty asi vezmu, ale 4kanál Crunch jsem volil právě kvůli těm repro Crunch - mají stejný RMS výkon, tak by nemělo hrozit přebuzení (manuální nastavení zesilovače je samozřejmostí), čas od času si přivydělávám výrobou basreflexových ozvučnic a zatím si nikdo nestěžoval, tak snad zvládnu i tohle Ble pokud ne, tak se na to vy wc a někovo z vás si pozvu domů na pomoc Honda
každopádně moc děkuji za rady

0
PříspěvekZaslal: 7.2.2012 , 10:16   Citovat  

no když na to tak koukám, tak asi radši dám na vaší radu, ale spíš než do DSK pujdu do HERTZ ESK 165.4...o řadu výš s vyšším výkonem, co vy na to?

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2012 , 10:28   Citovat  

blackunderworld napsal:
mají stejný RMS výkon, tak by nemělo hrozit přebuzení
Otazka je, jak moc se tem udavanym vykonum da verit. Pokud to nebudes zesilovat na maximum, tak je lepsi met zesilovac s vyssim vykonem nez repro, pak je jistota ze z neho nepujde orezany signal kdyby to nestihal... ja radsi pripojil 2x"100W" repra na 2x"240W" 4ch zesilovac v mustku, protoze udavanym 4x"90W" (vsechno RMS) jsem u mojeho zesilovace moc neveril...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2012 , 10:33   Citovat  

Já jsem původně chtěl dát na rady hifila. To je typek co je tady s fora a dělá ozvučovací techniku. Je i partnerem clubu. A doporučil mi Kick PD 6,2 tak jsem si je objednal u firmy aHifi a volali mi že momentálně je nemají skladem ,ale že mi nabídne právě ta Hertz ,že daleko líp hrajou a kvalitně se nadají srovnávat a že mi je dají za stejnou cenu jako ty Kicx PD 6,2. Takže mě ty Hertz vyšly na nějakých 1500 kč.

Záleží na tobě kolik do toho chceš investovat

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2012 , 11:51   Citovat  

měl jsem jak Kicx tak Hertz a ani s jedním chybu neuděláš, možná se mi víc zamlouvali výšky od Kicx (netahalo to tolik za uši), momentálně mám na rádiu "levná" kompa od JBL a taky pohoda kouř

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2012 , 13:04   Citovat  

Kicx mam GFQ 6.2, za tu cenu celkem dobre (vysky super, hlasitost se zesilovacem dostatecna, jen basy nic moc kdyz jsem zvykly doma na subwoofer, chtelo by to vytlumit dvere...), divam se ze jsou ted ve vyprodeji za cenu za jakou jsem je ja kupoval pouzite Úsměv odkaz

Nosound89 je teď offline  Nosound89
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 6:01   Citovat  

Tak se taky vetřu to mi hlava nebere jaké repro tedy potřebuju do anglána? předek je 165 když dám ty podložky viz odkaz výše? A jaký rozměr repro je vzadu?

jaký komplet by jste doporučili za přijatelnou cenu? rádio mám xplod nechci dávat žádný zesilovač a podobně (jak fungujou ty malé zesilovačky co jsou u těch repro viz odkazy nahoře? nebo co to je? vůbec se takhle v elektronice nevyznám)

thx je to dobrý

mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 8:27   Citovat  

Nosound89 napsal:
Tak se taky vetřu to mi hlava nebere jaké repro tedy potřebuju do anglána? předek je 165 když dám ty podložky viz odkaz výše? A jaký rozměr repro je vzadu?

jaký komplet by jste doporučili za přijatelnou cenu? rádio mám xplod nechci dávat žádný zesilovač a podobně (jak fungujou ty malé zesilovačky co jsou u těch repro viz odkazy nahoře? nebo co to je? vůbec se takhle v elektronice nevyznám)

thx je to dobrý
To nejsou zesilováčky ale výhybky! Rozdělují frekvenci zvuku do středobasového a výškového reproduktoru! Tak nějak, taky se v tom moc nevyznám. Se stydím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 8:27   Citovat  

Nosound89 napsal:

thx je to dobrý

vzadu jsou opět trochu atypické rozměry, ale s trochou šikovnosti se tam vejdou 13cm s nízkou montážní hloubkou např. tohle tudy odkaz

ale dal bych taky MDF podložky, tuším o průměru 18cm a síle 2-2,5cm do nich zafrézovat drážku pro 16,5cm repra a těmi je osadit, sice ze stropu budou čouhat dvě "boule" a poslech bude lepší ...
nicméně já to už nedořešil a nechal původní, protože mi bohatě postačilo vyměnit přední originály za komponentní a také jsem zdědil postarší zesilovač se subwoferem, takže o basy se stará basák a repra tolik nerezonují Mrk ale i bez SW to hraje dobře a neměl jsem už potřebu ty zadní repra měnit

a než budeš utrácet peníze za zadní repra, tak raději vyměň rádio za lepší např. Alpine tudy odkaz nebo Kenwood tudy odkaz a uvidíš, že zvuk se podstatně zlepší i na origo reproduktorech Chápeš! (přední ale určitě zaměň za kompa a se zadkem počkej)

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 11:13   Citovat  

jojo, zadni repra bych resil az uplne nakonec, radsi dat penize do predku nebo do SW... stejne se vetsinou zadek pouziva spis na rear-fill (kdy pouze doplnuji zvuk, tzn. ze se nastavi jejich hlasitost tak, ze jde sotva poznat ze hrajou), pokud ovsem nekdo neuprednostnuje zpusob poslechu hudby treba na koncertu tak, ze prijde a stoupne si zady k podiu Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 12:08   Citovat  

Je to tak zadky neřeš, protože je stejně přes ty přední neuslyšíš. Já do zadu pšouknul nějaké origo 2pásmové Pincky a když zeslabím předek tak se vůbec divím proč jsem tam ty zadky dával když to není vůbec slyšet. Ty Hertzky ve předu je přebijou jak malinu. Jsem tam měl nechat ty origo Honda a neřešit kraviny

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 14:22   Citovat  

silenec napsal:
jojo, zadni repra bych resil az uplne nakonec, radsi dat penize do predku nebo do SW... stejne se vetsinou zadek pouziva spis na rear-fill (kdy pouze doplnuji zvuk, tzn. ze se nastavi jejich hlasitost tak, ze jde sotva poznat ze hrajou), pokud ovsem nekdo neuprednostnuje zpusob poslechu hudby treba na koncertu tak, ze prijde a stoupne si zady k podiu Úsměv

jj zadní nemám potřebu řešit. Mi právě odešel pravý přední a už předtím dost chrčel tak proto se ptám co tam dát než to budu rozebírat a rovnou koupím nové, rádio řekl bych, že nemám zas tak špatné ne? Hlavně potřebuji BT protože často volám za jízdy a než dodělávat nějakého parrota tak jsem koupil tohle rovnou s vestavěným handsfree.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 14:33   Citovat  

Radio v pohode, jen se divam ze asi nema RCA vystupy, coz trochu komplikuje pripadne pridani zesilovace... takze radim hledat nejake repro s co nejvyssi citlivosti, aby hraly dost nahlas bez zbytecneho zkresleni i na radiu... ale treba i ty kicx co jsem daval odkaz nehrajou bez zesilovace spatne, za tu cenu OK

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 14:34   Citovat  

malé ot . Se stydím

Když měníte ty repráky, nedarujete mi prosím ty staré? Úsměv Kdyžtak Sz Honda

0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 18:07   Citovat  

silenec napsal:
Radio v pohode, jen se divam ze asi nema RCA vystupy, coz trochu komplikuje pripadne pridani zesilovace... takze radim hledat nejake repro s co nejvyssi citlivosti, aby hraly dost nahlas bez zbytecneho zkresleni i na radiu... ale treba i ty kicx co jsem daval odkaz nehrajou bez zesilovace spatne, za tu cenu OK

Ahoj, no RCA to rozhodně má a rovnou TŘI páry Úsměv tohle rádio jsem si teď objednal, akorát ALPINE CDE-9882RI a kamarád ho má v autě a naprostá spokojenost...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 21:45   Citovat  

Ja myslel to Nosoundovo - Sony MEX-BT2500

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 22:38   Citovat  

optimas napsal:
Je to tak zadky neřeš, protože je stejně přes ty přední neuslyšíš. Já do zadu pšouknul nějaké origo 2pásmové Pincky a když zeslabím předek tak se vůbec divím proč jsem tam ty zadky dával když to není vůbec slyšet. Ty Hertzky ve předu je přebijou jak malinu. Jsem tam měl nechat ty origo Honda a neřešit kraviny

musim rict ze tobe to hraje hodne dobre v tom aute je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2012 , 17:11   Citovat  

Petura napsal:
v předních dveřích je jako v každém C6G atypický rozměr repra, a to přesně 16cm, takže vyndat repra včetně jejich plastových rámečků a použít MDF kroužky o síle 18-20mm do kterých usadíš 16,5cm repra viz. tudy odkaz

originál tam jsou teda 16? proč to předělávat na těch 16,5? 16 se blbě sháněj? díky

5ko je teď offline  5ko
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2012 , 22:58   Citovat  

Áno, myslím že 165mm sa lahšie zháňajú - odkaz
130, 165 a potom 200mm.

Chcel som sa opýtať - takisto rozmýšľam nad výmenou autorádia a predných reproduktorov v mojom angláne.
rádio
podložky
reproduktory

Počuli ste niekto tieto reproduktory? Hrajú basovejšie, alebo skôr neutrálne? Samozrejme záleží na vytlmení a podobne... Rozmýšľal som aj nad subwooferom, ale nechce sa mi ťahať káble atď... Radšej vymením pôvodné repro v predných dverách. Ako to je s výhybkou? Teraz tam je použitá nejaká originál honda? A môžem ju tam nechať? Alebo vymeniť za nejakú k týmto reproduktorom?

Ďakujem za info.

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2013 , 0:40   Citovat  

zdravim je to sice starsi tema ale nove nema cenu zakladat
nema nahodou nekdo tyto MDF podlozky pod predni reproduktory?
mam v planu si je doma udelat z 22mm MDF ale potreboval bych je obkreslit 1:1 kdyby to tak slo
tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
16cm komponenty do anglána?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina