Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
C6G brzdy problém
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 18:21   Citovat  

Čaues,
potřebuju akutně radu. Jelikož jsem měl totálně orezlý pístky, tak jsem koupil nový, ale za živýho boha ten nový pístek nemůžu dostat do tý gumičky? Můžete mi někdo poradit postup při repasu brzdičů? Snažil jsem se ten pístek tak dát dvěma způsoby, ani jedním se mi to nepovedlo. Dělal jsem to nejdřív tak, že jsem tam nandal gumičku, tak jak má být a pak tam dával pístek, nepovedlo se mi ani omylem to převléknout přes ten pístek, pak jsem to zkoušel tak, že jsem dal pístek do gumičky a gumičku pak zkoušel usadit správně do tý drážky, bohužel ani tak se mi nepovedlo Smutný Poraďte mi někdo prosím nějaký způsob, nebo něco čím si pomoct, fakt jsem zoufalej, ale nechci to vzdát bez boje HaHaaa
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Wena.Honda je teď offline  Wena.Honda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 18:31  Naposledy upravil Wena.Honda dne 25.2.2012 , 18:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jooo chlape tak přesně z tohoto jsem byl na prášky Velmi šťastný pokud repasuješ předky,poradim ti menší porychtung.každopádně potřebuješ někoho k ruce....vem si taokvej ten placatej drát ze stěrače obyčejnýho,já to bral z felicie.nastříhej si ho na stejně dlouhý dílky,nejlíp na 4ři...vem přední třmen,nasaď do něj tu prachovku a- jeden drátek prostrč závitem pro banjo šroub zkrz otvor ve kterym běhá pístek,chyť pod něj prachovku a pak ten drátek strč do otvoru ve třmenu...to samý udělej i na protější straně-vytvoříš tim takovou jakoby klec,pod kterou budeš mít roztáhnutou a našponovanu prachovku...tvuj pomocník pak prstama roztáhne manžetu tam kde drátky nemáš a ty nastrčíš dovnitř pístek.jak ho budeš mít z třetiny nasazenej,kolega vyndá prsty,manžeta si sedne a ty vytáhneš drátky směrem vysunutí pístku při brzdění..pak jen přetahni prachovku do drážky na pístku a celej ho zatlač...nezapomeň to dobře namazat všechno,kloužou pak sice trochu ruce,ale vše jde snadněji zkompletovat....je to práce na dvacet minut na oba třmeny,maximálně....já se se všim mordovl 6 hodin než jsem vymyslel toto Velmi šťastný pro změnu si právěě ničm nervy na zadních třmenech Ble kdybys měl nějakejnápad ohledně toho jak povolit dva šrouby na držáku třmenu co ti drží v ramenu uvítám radu.vykoušel jse brzdovku,wd,kladivo,ráčnu,klíč-kladivo....a nic,nepovolim je ani za boha to mi hlava nebere

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 18:34   Citovat  

Wena.Honda napsal:
jooo chlape tak přesně z tohoto jsem bylna prášky Velmi šťastný pokud repasujš předky,poradim ti menší porychtung.každopádněpotřebuješ někohho k ruce....vem si taovej ten placatej drát ze stěrače byčejnýho,já to bal z felicie.nastříhej s ho na stejně dlouhý dílky,nejlíp na 4ři...vem přední třmen,nasaď do něj tu prachovku a- jeden ráteek prostrč závitem pr banjo šroub zkrz otvo ve kterym běhá pístek,chyť pod něj prachovku a pak ten drátek strč do otvoru ve třmenu...to samý udělej i na protější straně-vytvoříš tim takovou jakoby klec,pod ktero budeš mít roztáhnutou a našponovanu prachovku...tvuj pomocník pak prstama roztáhne mažetu tam kde drátky nemáš a ty nastrčíš dovnitř pístek.jak ho budešmít z třetiny nasazenej,kolega vydá prsty,manžeta si sedne a ty vytáhneeš drátky směrem vysunutí písku při brzdění..pak jen přetahni prachovku do drážky na pístku a celejho zatlač...nezapomeň to ddobře namazat všechno,kloužou pak sice trochu ruce,ale vše jde snadněji zkompletovat....je to práce na dvacet minut a oba třmeny,maximálně....já se se všim mordovl 6 hodin než em vymyslel toto Velmi šťastný pro zmměnu s právěě ničm nervy na zadích třmenech Ble

Já jsem se s tim mordoval dneska 5 hodin a vzdal jsem to, takže doufam že zítra to půjde Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 18:42   Citovat  

DanTe napsal:
Já jsem se s tim mordoval dneska 5 hodin a vzdal jsem to, takže doufam že zítra to půjde Velmi šťastný
...vyzkoušej to,při troše zručnosti to funguje je to dobrý rád bych to vysvětlil nějak líp nebo udělal fotodokumentaci,ale pozdě bycha honiti Velmi šťastný taky bych měl jít ještě do garáže zkusit to sundat,ale vubec se mi nechce....já řikám,že neni nejhorší vyměnit ty komponenty,ale vůbec všechno odmontovat dolu abys to mohl vyměnit to snad ne

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 19:04   Citovat  

Dělal jsem to podobně jako Wena.Honda.
Udělal jsem si z tenkého vázacího drátu tři kousky s háčkem na konci (dvojitý drát ohnutý tak aby ostré konce drátu byly na opačném konci než háček).
Prachovku jsem nasadil do třmenu a její otvor pro pístek jsem dvěma drátky povytáhnul a roztáhnul. Konce drátků jsem zavázal za třmen. Do jedné ruky jsem vzal pístek a do druhé třetí háček, kterým jsem natahoval okraj prachovky na pístek. Když byla prachovka natažená na pístek, tak jsem odstranil drátky a pístek zatlačil do třmenu a prachovku usadil do drážky na pístku.
Taky zdůrazním důležitost mít všechny komponenty dobře namazané silikonovou vazelínou a háčky z drátků bez ostrých hran aby se nepoškrábal pístek a nepoškodila prachovka.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 19:58   Citovat  

Petr 78 napsal:
Dělal jsem to podobně jako Wena.Honda.
Udělal jsem si z tenkého vázacího drátu tři kousky s háčkem na konci (dvojitý drát ohnutý tak aby ostré konce drátu byly na opačném konci než háček).
Prachovku jsem nasadil do třmenu a její otvor pro pístek jsem dvěma drátky povytáhnul a roztáhnul. Konce drátků jsem zavázal za třmen. Do jedné ruky jsem vzal pístek a do druhé třetí háček, kterým jsem natahoval okraj prachovky na pístek. Když byla prachovka natažená na pístek, tak jsem odstranil drátky a pístek zatlačil do třmenu a prachovku usadil do drážky na pístku.
Taky zdůrazním důležitost mít všechny komponenty dobře namazané silikonovou vazelínou a háčky z drátků bez ostrých hran aby se nepoškrábal pístek a nepoškodila prachovka.

dobrej nápad,použiju to na zadek,tam je třmen trochu jinej než napředku a muj způsb se ned použít je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 19:58   Citovat  

Díky chlapi, zítra se do toho dám a doufám že to půjde, potřebuju to auto rozchodit abych s ním vyjel z garáže a udělal brzdy na svym Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 20:10   Citovat  

neni za co ne,od toho je to H+ club je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 20:31   Citovat  

Wena.Honda napsal:
dobrej nápad,použiju to na zadek,tam je třmen trochu jinej než napředku a muj způsb se ned použít je to dobrý

Já to právě dělal na zadních třmenech. Tam teda upřesním, že pístek se nezatlačuje ale šroubuje, ale to už snad všichni vědí.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 20:33   Citovat  

Tohle mě čeká teď na jare,na podzim mi tam nešla vrátit prachovka,teď budu měnit komplet gumičky i pístky. Budu muset ty třmeny nějak vyčistit,kor drážky na prachovky.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 20:50   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tohle mě čeká teď na jare,na podzim mi tam nešla vrátit prachovka,teď budu měnit komplet gumičky i pístky. Budu muset ty třmeny nějak vyčistit,kor drážky na prachovky.

nejlepšíje když to pěkně nacucneš brzdovkou tu rez,vona trochu povolí a jí pěkně vydloubeš dráťákem,nebo šroubovákem,,popřípdě jí vemeš tu rážku jemnyym smirkem...vnitřek třmenu kde běhá pístek nastříkej wdčkem a můžeš to jemně obrousit smirkem s hrubostí 2000,koupíš ho v barvách a lakách,měli by to mít v každym takovym krámku...pod vodou to nebruuš,pak te holej kov zrezne,proto to WDčko...prachovku musíš pořádě nacvaknout zpátky do drážky ve třmenu,ráda vyskakuje...a nezapomeň i na stírací "O" kroužek co je v třmenu...ajak řikal Petr 78,vše je potřeba důkladně namazat specialní vazelínou pro brzdy,obyčejný vazlíny se nehodí-hodně zatuhnou a dělaj cucky v kapalině....zadní pístky se opravdu šroubují...zadní třmey se repasují trochu obtížněji díky "vymezovacím" šroubům uvnitř třmenu...celá repase brzd je trochu obtížná,ale výsledek s trochou šikovnosti je stejný jako při zakoupení nových třmenů a stojí to desetinu ceny Se stydím ....po repasi je dobré proměnit v okruzích kapalinu za novou,komplet se too vyčistí a proddlouží to životnost celý soustavy.pak už jen odvzdušnit levá předek/pravá zadek X pravá předek,levá/zadek....může se stát že po odvzdušnění může pedál pořád vadnout,zkontrolovat těsnost banjo šroubů a odvzdušňováků(ty e většino potřeba prčistit drátkem,jsou pokaždý pěkně zanešený),znovu odvzdušnit.jesli to i potom vadne,je možný že odešel hlavní brzdovej válec-nová kapalina sežere bordel uvnitř a gufírka se uvolní jak jsou zpuchřelý...stává se to celkem často,buĎ se dá koupit zase repas sada,ale s tim nemám zkušenost,a nebo novej brzdovej válec,buĎ zde jetej od členů Úsměv nebo na kellyně sem ho viděl za 2000 na c6g vti

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 21:09   Citovat  

Nasazuji to s pomocí háčku z drátu...víceméně jako Petr78. Prvně když jsem to dělal, tak než jsem vymyslel ten háček, tak to pěknou chvíli zabralo Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 21:13   Citovat  

Jsem rád, že jsem se s tim ne šuk al tak dlouho sám Velmi šťastný Zítra budu háčkovat Je to tam.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 21:53   Citovat  

DanTe napsal:
Jsem rád, že jsem se s tim ne šuk al tak dlouho sám Velmi šťastný Zítra budu háčkovat Je to tam.

Velmi šťastný pak dej vedět,snad už to nebude samý přirození až to budeš dělat Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 23:19   Citovat  

Velmi šťastný hehe, jsme tady klub šuk s nasazováním brzdového pístku.
Já jsem se taky s prvním pístkem hodně trápil než jsem vymyslel způsob jak na to. Druhý pístek už byl záležitostí několika okamžiků.
Takže věřím, že teď už to půjde jako po másle. Teda po silikonový vazelíně. Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2012 , 16:51   Citovat  

Tak pánové Petr a Wena, máte u mě na Hondayi pivo, nebo panáka, prostě rundu toho co pijete, použil jsem teda systém Petra a čistá práce na dvou brzdičích zhruba 15 minut Velmi šťastný Dávám jako předběžný poděkování přínosy a na Hondayi se přihlaste u mě o pití přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2012 , 17:18   Citovat  

DanTe napsal:
Tak pánové Petr a Wena, máte u mě na Hondayi pivo, nebo panáka, prostě rundu toho co pijete, použil jsem teda systém Petra a čistá práce na dvou brzdičích zhruba 15 minut Velmi šťastný Dávám jako předběžný poděkování přínosy a na Hondayi se přihlaste u mě o pití přátele

Gratuluju je to dobrý
A děkuju za poděkování Velmi šťastný

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2012 , 17:36   Citovat  

Hergot co to tam děláte za forychtunky nějaké drátky plíšky. Tak to koukám! Já to dělal sám a normálně jsem natáhnul prachovku na pístek stáhnul až dolů aby přesahoval přes spodní okraj pístku (v tom je ta finta) potřel silikonovou vazelínou a nasunul pěkně do te drážky ve třmenu tu prachovku a potlačil ze shora do pístku on tam zaskočil přes tu prachovku a zašrouboval. Je fakt, že ze začátku když jsem to dělal poprvé jsem o tomhle taky uvažoval, ale byla to drbárna. Zrovna příští týden budu dělat další třmeny pro Hondika už třetí

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2012 , 17:44   Citovat  

optimas: to si neumím představit jak nasazuješ tu prachovku do třmenu.... Ble
Vždyť ji nemůžeš do té drážky pořádně zatlačit od středu ven.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2012 , 19:01   Citovat  

Ale jde to, ona ta prachovka se musí právě natáhnout jak rukáv a fígl je právě v tom jak je nasazená na tom pístku. Když ji dáš tak jak by měla být tak to nenasadíš ani omylem ,ale ty ji musíš na tom pístku jakoby převrátit na tom pístku. Ono se to takhle špatně vysvětluje. A hlavně je základ mít dobře očištěnou tu drážku kam se vkládá ta prachovka do třmenu. Ale věř že to jde když najdeš ten správny grif tak rozložit a složit třmen se dá udělatdo 20 minut. Hondíková to bude už třetí sada a sobě jsem to takhle dělal taky 3x. Nejhorší jsou průměry 30mm a nejlepší jsou ty 34mm. Ještě k tomu nasasování když dávám ten pístek tak začínám od te zadní strany třmenu a nasadím to do drážky a trošku na pístek zatlačím a podle prachovky vidíš kde to ještě není v drážce, protože je nadzvednutá a pomocí tenkého šroubováčku to tam pěkně to doto třmenu zatlačíš (samozřejmě že ne silou) dokud ta prachovka neleží rovnoměrně a tak už vše dokoná lehké zatlačení pístku, který to správně zatlačí tam kde má. Takhle se to vážně špatně vysvětluje, ale někdo i tenhle postup napsal do topicu s tím repasem zadních třmenů

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2012 , 19:08   Citovat  

DanTe: hlavně že se ti to zdařilo chlape je to dobrý doufám že se na Honday tento rok podívám,o panďuláka se přihlásim a hned to otočim HaHaaa za přínos díky přátele já mažu ještě do garáže,bojuju s držákem třmenu,za boha neohu povolit ty dva šrouby.zejtra navezu pořádnou ráčnu a dám tomu za uši Velmi šťastný třmeny jdou na repas k Zemimu...

optimas: chlape,někdo je šikovnější než druhý,učenej z nebe nespadnul a blbý můžem bejt,hlavní je když si umíme pomoct ne? HaHaaa v konečný fázi se to všem povede stejně Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2012 , 19:15   Citovat  

Já jsem nikdy neřekl, že je někdo blbej to chraň bůh a jestli to tak vyznělo tak se omlouvám. Jen mě udivilo jakým způsobem jste to dělali, protože tohle jsem ještě právě neslyšel, ale důležité je, že si umíme poradit. Velmi šťastný

vladik je teď offline  vladik
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2012 , 19:17   Citovat  

presne tak ako hovori optimas, ja to robim tak isto a je to velmi rychle. Ja si zas neviem predstavit ako by som tu prachovku natahoval aby som cez nu dostal piestik. Ale ved kazdy ma svoj grif Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2012 , 10:50   Citovat  

Já bych měl třeba strach, že ji nějak poškodím když bych ji takhle na ten pístek natahoval to mi hlava nebere

Obsah fóra Honda-club.cz   
C6G brzdy problém
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina