Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ET kol civic rychlá rada
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Nosound89 je teď offline  Nosound89
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 5:15   Citovat  

Potřeboval bych rychle poradit. Mám možnost koupit kola s ET35, ale v TP mám ET45. Jestli jsem dobře pochopil tak čím menší ET tím budou kola víc vylezlé. Nemáte s tímhle ET někdo zkušenosti? Nebudou při naloženém autě dřít o lemy? Popřípadě nebude problém s točením volantem na předních kolech?

Je to na anglána poface a jsou to 14ky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 5:58   Citovat  

Nosound89 napsal:
Potřeboval bych rychle poradit. Mám možnost koupit kola s ET35, ale v TP mám ET45. Jestli jsem dobře pochopil tak čím menší ET tím budou kola víc vylezlé. Nemáte s tímhle ET někdo zkušenosti? Nebudou při naloženém autě dřít o lemy? Popřípadě nebude problém s točením volantem na předních kolech?

Je to na anglána poface a jsou to 14ky

A šířka disku? U 14tek předpokládám kolem 6 palců,takže by to mělo bejt v pohodě...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 6:03   Citovat  

edit: podle toho co jsem našel tak se dělaly jen 6´´ (OZ racing F1) takže vpohodě jo? Protože to ET pokud znamená mm tak budou o centimetr více vystrčené oproti originálům což se mi zdá dost

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 8:51   Citovat  

Mrkni do garáže na mé C4g (civic 1988) - 6x14 OZ Fitipalldi ET33. Mrk Pak tam mám i foto s origo 15´´ z VTi (5,5x15 ET 45).

drambejs je teď offline  drambejs
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 10:04   Citovat  

ničeho se neboj budou dost zapadlý na to aby neškrtaly mám sníženýho civica ET25 15x7" vzadu podložky a nedřu nikde je to přesně s lemem takže ty se u ET35 nemáš vubec čeho bát bude to o 10mm víc ven než je originál Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 10:06   Citovat  

btw ET35 sem měl na autě nesčetně krát jelikož dělám v pneuservisu a alu kola měním víc jak ponožky takže za to dám ruku do ohně že ti to nebude dřít (za předpokladu že tam nedáš vysokej profil pneu tzv.:buchtu Velmi šťastný)

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 10:46   Citovat  

Nosound89 napsal:
edit: podle toho co jsem našel tak se dělaly jen 6´´ (OZ racing F1) takže vpohodě jo? Protože to ET pokud znamená mm tak budou o centimetr více vystrčené oproti originálům což se mi zdá dost

Centimetr je dost? Ja mam na C5g taky ET 35 ale disk není 6" ale 7,5" což je zhruba o 2cm víc ven než budeš mit tyhle. Takže se toho neboj,budeš je mit zapadlý.

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 11:03   Citovat  

Na starým EJ9 civicu jsem měl 6,5x15 ET38 a bez problému, teď jsme koupili 7X15 ET35 a taky se toho nebojím že by se nevešli Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
CZento je teď offline  CZento
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 17:40   Citovat  

takyse zapojim do tematu jeste sme nezkousel ale myslite ze nebudu skrtat o lemy kola 7x15 ET 25 na sedana 6g bude se i snizovat auto Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 17:48   Citovat  

CZento napsal:
takyse zapojim do tematu jeste sme nezkousel ale myslite ze nebudu skrtat o lemy kola 7x15 ET 25 na sedana 6g bude se i snizovat auto Úsměv

Podle toho jaká pneu,ale 7x16 ET28 s 205/45 vzadu škrtaly va zatáčkách.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 17:59   Citovat  

Hellborn napsal:
Podle toho jaká pneu,ale 7x16 ET28 s 205/45 vzadu škrtaly va zatáčkách.

mam dve varianty 195/50 r15 a 185/45 r 15 tak ktera bude lepsi

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 18:08   Citovat  

CZento napsal:
mam dve varianty 195/50 r15 a 185/45 r 15 tak ktera bude lepsi

Na 7xX 195 šířka pneu, 185 se dává max na 6xX. Je tu v FAQ podvozků téma ohledně pneu a šířky disku.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 20:28   Citovat  

tak kola mám doma a pasují je to dobrý ET bylo nakonec 36 místo 35 takže tím líp, tímto všem díky přátele

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 21:14   Citovat  

Hellborn napsal:
Na 7xX 195 šířka pneu, 185 se dává max na 6xX. Je tu v FAQ podvozků téma ohledně pneu a šířky disku.
jojo dobr ale maly tyrestretch neuskodi... jen mne zajima jestli to nebude drnout nechci mit nejaky balon pneu chci at to tayk nejak vypada

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2012 , 23:50   Citovat  

já mám na c5g 15x7 ET25 mám to snížený vzadu ještě podložky a nedřu jinak pneu letní budu dávat 165/60R15 dostal bych tam i užší ale nemám je 185/45 bude strašná šlupka to bys to musel snížit fakt hodně aby to k tomu sedlo dej 195/50 a bude to dobrý akorát to necpi na seriovej podvozek jak bylo psáno může to škrtat při průjezdu zatáčkama

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 6:54   Citovat  

drambejs napsal:
já mám na c5g 15x7 ET25 mám to snížený vzadu ještě podložky a nedřu jinak pneu letní budu dávat 165/60R15 dostal bych tam i užší ale nemám je 185/45 bude strašná šlupka to bys to musel snížit fakt hodně aby to k tomu sedlo dej 195/50 a bude to dobrý akorát to necpi na seriovej podvozek jak bylo psáno může to škrtat při průjezdu zatáčkama

na seriovem podvozku to nebude mam podvozek doam jen nechci lezet v zime v garazi.... pockam na jaro auto pujde max dolu stocit podvozek co to jde..... takovych 9-10 cm dolu....

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 10:17   Citovat  

CZento napsal:
na seriovem podvozku to nebude mam podvozek doam jen nechci lezet v zime v garazi.... pockam na jaro auto pujde max dolu stocit podvozek co to jde..... takovych 9-10 cm dolu....

pokud to chceš poslat takhle dolů tak to abys to měl pořádně tvrdý nebo t pneu 185/45R15 abys měl fakt nízkou gumu a tim nahnal místo na propružení a pokud bude stavitelnej podvozek můžeš si s tim vyhrát dej tam kola a snižuj až na ma kdy to ještě nedře (samozřejmě to chce zkoušet projet s více lidma aby tam byla nějáký zátěž) kamarád si teba snižoval golfa měl tam ten samej typ disků co chceš dávat ty a všechno bylo ok do doby než natankoval plnou nádrž pořádnej výtlem

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 11:39   Citovat  

drambejs napsal:
pokud to chceš poslat takhle dolů tak to abys to měl pořádně tvrdý nebo t pneu 185/45R15 abys měl fakt nízkou gumu a tim nahnal místo na propružení a pokud bude stavitelnej podvozek můžeš si s tim vyhrát dej tam kola a snižuj až na ma kdy to ještě nedře (samozřejmě to chce zkoušet projet s více lidma aby tam byla nějáký zátěž) kamarád si teba snižoval golfa měl tam ten samej typ disků co chceš dávat ty a všechno bylo ok do doby než natankoval plnou nádrž pořádnej výtlem

Prumer kola prece musi byt vzdycky stejny, at mas male kolo a vysoky profil plaste nebo kolo s velkym prumerem a nizky profil. Podvozek zase nikdy nesmi dovolit aby kolo skrtalo o podbeh v blatniku, pokud je auto snizene tak se proste draha odpruzeni zkrati, nesmi mit doraz niz origo stav. Potom by bylo neco spatne.
Problem byva vzdycky lem blatniku nebo kraj podbehu na lemu blatniku, kvuli tomu se upravuji lemy nebo rovnou rozsiruji blatniky. At mas snizeno jakkoli tak musi kolo bezpecne zajet do blatniku, proto se tu resi ET.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 11:50   Citovat  

Bully napsal:
Prumer kola prece musi byt vzdycky stejny, at mas male kolo a vysoky profil plaste nebo kolo s velkym prumerem a nizky profil. Podvozek zase nikdy nesmi dovolit aby kolo skrtalo o podbeh v blatniku, pokud je auto snizene tak se proste draha odpruzeni zkrati, nesmi mit doraz niz origo stav. Potom by bylo neco spatne.
Problem byva vzdycky lem blatniku nebo kraj podbehu na lemu blatniku, kvuli tomu se upravuji lemy nebo rovnou rozsiruji blatniky. At mas snizeno jakkoli tak musi kolo bezpecne zajet do blatniku, proto se tu resi ET.

psal že může mít 195/50R15 nebo 185/45R15 logicky ta 185 bude nižší čimž zase přidá nějáký to místo mezi lemem a pneu ( podle snížení samozřejmě) ET psal 25 (tušim) takže to bude mít dosti vylezlý ven mám to taky. takhle těžko říct zda to bude škrtat nebo nebude. je tam dost věcí který to ovlivněj pokud to chce snížit hodně tak hodně tuhej podvozek jinak mu to bude narážet pokud nevytahne lemy

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 11:56   Citovat  

drambejs napsal:
psal že může mít 195/50R15 nebo 185/45R15 logicky ta 185 bude nižší čimž zase přidá nějáký to místo mezi lemem a pneu ( podle snížení samozřejmě) ET psal 25 (tušim) takže to bude mít dosti vylezlý ven mám to taky. takhle těžko říct zda to bude škrtat nebo nebude. je tam dost věcí který to ovlivněj pokud to chce snížit hodně tak hodně tuhej podvozek jinak mu to bude narážet pokud nevytahne lemy

Aha, tak pokud chce az tak bastlit ze je mu uplne jedno jaky ma pro svuj vuz pouzit rozmer kol a hodla pouzivat podvozek co taky neni na jeho auto (ze by mel doraz az tak dole ze by mu to rvalo podbehy), potom to nema cenu vubec resit.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 12:00   Citovat  

Bully napsal:
Aha, tak pokud chce az tak bastlit ze je mu uplne jedno jaky ma pro svuj vuz pouzit rozmer kol a hodla pouzivat podvozek co taky neni na jeho auto (ze by mel doraz az tak dole ze by mu to rvalo podbehy), potom to nema cenu vubec resit.

netušim jak dalece to chce dělat jen se ptal jestli se mu tam vlezou 15x7-8" teď nevim přesně ..ET25 a já napsal že 15x7" ET25 mám na autě sníženým a no problem víc nehrotim mělo by se mu to tam vejít bez problému

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 14:12   Citovat  

drambejs napsal:
netušim jak dalece to chce dělat jen se ptal jestli se mu tam vlezou 15x7-8" teď nevim přesně ..ET25 a já napsal že 15x7" ET25 mám na autě sníženým a no problem víc nehrotim mělo by se mu to tam vejít bez problému

takže si to zopakujem podvozek mam pne stavitelny od 0-90 mm na miskach nahoru a dolu pneu muze byt 195/50r15 nebo 185/45 r15 kola jsou 7x15 RT 25 jen mne zajima cca snizeni 80 mm bude nechi nejake balony gumy zda to nebude skrtat o lemy kvuli toho ET 25 mel jsme uz ET 33 na BBS RM 012 na 5g civicu a bez problemu snizeno cca 100mm a je jeste kolo utopene dost ale ted resim CIVIC 6G a u toho prave nejsem jisty proto sem se vas ptal Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 15:19   Citovat  

CZento napsal:
... pneu muze byt 195/50r15 nebo 185/45 r15 kola jsou 7x15 ...

To je prave ten duvod proc rikam bastl, plaste urcite nemuzes mit v tomhle rozmezi, tedy pokud s nimi chces vyjet do silnicniho provozu, potkat policii nebo projit STK. Vzdyt je mezi nimi rozdil skoro 3 cm v prumeru a 9 cm na obvodu!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 15:35   Citovat  

Bully napsal:
To je prave ten duvod proc rikam bastl, plaste urcite nemuzes mit v tomhle rozmezi, tedy pokud s nimi chces vyjet do silnicniho provozu, potkat policii nebo projit STK. Vzdyt je mezi nimi rozdil skoro 3 cm v prumeru a 9 cm na obvodu!

V ČR se na STK jezdí na zimních... Mrk Policajti to moc neřeší (zatím), pokud nemáš límce jak kráva a několik cm z auta ven a pneu do A nebo 20´´ se šlupkama...

P.S. A já řeším jestli místo 175/65 - 185/60 (rozdíl -3mm na průměru a -0.94% na obvodu) nebo 195/55 (-7mm a -2,14%) nebo 195/60 (+3mm a +1%)... Velmi šťastný

johnyf5 je teď offline  johnyf5
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 20:51   Citovat  

Vadí nějak rozdílný et na jedný nápravě? Např. vlevo e38 a v pravo e25

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 20:56   Citovat  

johnyf5 napsal:
Vadí nějak rozdílný et na jedný nápravě? Např. vlevo e38 a v pravo e25

Vadi. Zrejme bude auto tahat na jednu stranu a urcite to negativne ovlivni jizdni vlastnosti.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.2.2012 , 22:11   Citovat  

nemáte někdo fotku anglána popřípadě i C6g hb na kolech o šířce disků 6J a ET okolo těch 30-35? díky je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.2.2012 , 10:03   Citovat  

že by v pneumatikách byly takový rozdíly jak píšeš to asi 100% ne výška pneumatiky je udávaná v % z šířky tudíž pokud má 185 takz toho 45% je výška pneu. Pokud to hodláš snižovat takhle tak aby to bylo samozřejmě dostatečně tuhý no mě to třeba neškrtá ale mám to tvrdý jak broky HaHaaa

Obsah fóra Honda-club.cz   
ET kol civic rychlá rada
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina