Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vysoké otáčky motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Milovnik je teď offline  Milovnik
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 19:35   Citovat  

Zdravím Vás kolegové, promiňte že Vás otravuji, ale mám takový dotaz, vlastním Rovera 416Si 1.6i 82kW r.v.95-00 je to vlastně Honda Civic, při zahřátí motoru na provozní teplotu se mi otáčky drží na 1500ot/min, když otočím volanten plný rejt , otáčky mi klesnou na 1200ot/min.Řeším to už delší dobu a nikdo neví co s tím je.Děkuji za Vaše rady a doufám, že mě tady neukamenujete přátele .Děkuji papa
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 19:50   Citovat  

klesají již při začátku otáčení,nebo jen v dorazu???a jak se chová posilovač když je rejd naplno...nesnaží se stále dotahovat???

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 20:24   Citovat  

Díky za rychlou reakci, takže když točím volantem tak mi to mírně poskakuje 1450-1500, ale když to dorazím na plnej rejt tak mi to klesne z 1500ot/min na 1100ot/min.Když je motor studený tak je těch 1200ot/min a pomalu to klesá(což je správně) až k 1000ot/min potom se otevře termostat a auto si začne samo přidávat až se to ustálí na těch 1500ot/min.Měnil jsem čidlo teloty chladící kapaliny a to nepomohlo.Omlouvám se ale otazku "jak se chová posilovac.. nestačí se dotahovat" jsem nepochopil.Děkuji

zelda46 je teď offline  zelda46
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 20:37   Citovat  

Milovnik napsal:
Díky za rychlou reakci, takže když točím volantem tak mi to mírně poskakuje 1450-1500, ale když to dorazím na plnej rejt tak mi to klesne z 1500ot/min na 1100ot/min.Když je motor studený tak je těch 1200ot/min a pomalu to klesá(což je správně) až k 1000ot/min potom se otevře termostat a auto si začne samo přidávat až se to ustálí na těch 1500ot/min.Měnil jsem čidlo teloty chladící kapaliny a to nepomohlo.Omlouvám se ale otazku "jak se chová posilovac.. nestačí se dotahovat" jsem nepochopil.Děkuji

Jo kamo mam ten stejny problem.
Mas i vyssi spotrebu??Ja mel cca 12litru na sto...
Jestli chces prozatimni reseni tak odpoj regulator otacek.
Studene starty budou horsi ale jinak bude klid....

Ja to ted taky resim a nikdo nevi cim by to mohlo byt.
Ani tady na fotu s tim nikdo nema zkusennost...
KDyz das dalkove svetla taky to spadne ze?

snk. je teď offline  snk.
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 20:40   Citovat  

PAKO napsal:
klesají již při začátku otáčení,nebo jen v dorazu???a jak se chová posilovač když je rejd naplno...nesnaží se stále dotahovat???
To se stava me,ty otacky ze klesaj trosku chapu,proste zatez motoru>elektrika ...ale jak si psal...servo se snazi porad dotacet,nebo dela takovej ten zvuk..to je servo v haji?

monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 20:52   Citovat  

potřeba zkusit seřídit volnoběh, pak zkusit zda jsou těsný hadice a sání,jestli zavírá termostatickej ventil atd

0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 22:02   Citovat  

No spotřeba je vysoká kolem 10-12 litrů, správně by měla být kolem 7 litrů.Když odpojím čidlo teploty chladící kapaliny pro řídící jednotku,tak mi otáčky spadnou z 1500ot/min na 1000ot/min ale zapne se větrák, tak se bojím abych auto nějak nepoškodil.S těma dálkovýma světlama toho jsem si nevšimnul, ale třeba když zapnu vyhříváni zadního okna, nebo cirkulaci vzduchu uvnitř auta, tak místo aby stouply, klesnou k nějakým 1250ot/min.

0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 22:13   Citovat  

[quote="monty"]potřeba zkusit seřídit volnoběh, pak zkusit zda jsou těsný hadice a sání,jestli zavírá termostatickej ventil atd[/quote

No já se v tom moc nechci hrabat, ale když samovolně stouply tak musejí i nějak klesnout ne?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 22:33   Citovat  

aha takže počkáš až se třeba prasklá hadice kudy to saje falešnej vzduch zatáhne sama :vytlem:fajn jo tak to taky jde pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 22:35   Citovat  

nic,končím,takovýhle závady jsou potřeba vidět KOa ne řešit na sto kiláků

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 22:48   Citovat  

Milovnik napsal:
No spotřeba je vysoká kolem 10-12 litrů, správně by měla být kolem 7 litrů.Když odpojím čidlo teploty chladící kapaliny pro řídící jednotku,tak mi otáčky spadnou z 1500ot/min na 1000ot/min ale zapne se větrák, tak se bojím abych auto nějak nepoškodil.S těma dálkovýma světlama toho jsem si nevšimnul, ale třeba když zapnu vyhříváni zadního okna, nebo cirkulaci vzduchu uvnitř auta, tak místo aby stouply, klesnou k nějakým 1250ot/min.

Jak píše monty...
Bud hadice ale spise neco na vstrikovani...
Moc bohata smes.
Moc tomu nerozumim, jinak bych si to opravil uz davno sam ale nehledej chybu v termostatu,cidle teploty, max zkus jeste odpojit lambdu ale to taky nebude ono.

Schvalne odpoj ten regulator otacek a jestli to spadne(za tepla) tak mame stejnou zavadu:-)

Jinak cokoliv co zapnes zvysi odber elektriky a tim padem klesnou otacky!Takze je jedno jestli je to servo,okna,topeni ci dalkove svetla.
Zkus odpojit ten regulator a napis jak si dopadl.
Jestli nevis kde je tak poslu foto!

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 23:09   Citovat  

zelda46 napsal:
Jak píše monty...
Bud hadice ale spise neco na vstrikovani...
Moc bohata smes.
Moc tomu nerozumim, jinak bych si to opravil uz davno sam ale nehledej chybu v termostatu,cidle teploty, max zkus jeste odpojit lambdu ale to taky nebude ono.

Schvalne odpoj ten regulator otacek a jestli to spadne(za tepla) tak mame stejnou zavadu:-)

Jinak cokoliv co zapnes zvysi odber elektriky a tim padem klesnou otacky!Takze je jedno jestli je to servo,okna,topeni ci dalkove svetla.
Zkus odpojit ten regulator a napis jak si dopadl.
Jestli nevis kde je tak poslu foto!

tak tady ctu a mam podobnej probelm, ze s kazdym spotrebicem mi padaj otacky ale nekolisaj, a zajima me kde je ten regulator, jesti bys byl tak hodnej a to foto sem dal byl bych vdecnej, dik

0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 23:44   Citovat  

Promiň monty jestli jsem Tě nějak urazil, ale nemyslel jsem to ve špatným slova smyslu.Já ani nevím jestli to má volnoběžný ventil.Jinač zkusil jsem odpojit to čidlo(regulátor otáček) a otáčky spadly na 1000ot/min ale spustí se větrák a jede pořád.Je možné že to je špatně ukostřený?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 1:07   Citovat  

Milovnik napsal:
Promiň monty jestli jsem Tě nějak urazil, ale nemyslel jsem to ve špatným slova smyslu.Já ani nevím jestli to má volnoběžný ventil.Jinač zkusil jsem odpojit to čidlo(regulátor otáček) a otáčky spadly na 1000ot/min ale spustí se větrák a jede pořád.Je možné že to je špatně ukostřený?

Tos neodpojil regulator otacek ale cidlo teploty dle me...
Bylo to u hadice?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 1:09   Citovat  

hometuner napsal:
tak tady ctu a mam podobnej probelm, ze s kazdym spotrebicem mi padaj otacky ale nekolisaj, a zajima me kde je ten regulator, jesti bys byl tak hodnej a to foto sem dal byl bych vdecnej, dik

Tak to je normalni stav to mas ok!
spatne by bylo kdybys mel zahraty motor a 1500OT
Foto sem dam ale musim najit nekde pekne foto motoroveho prostoru a vyznacim to tam...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 1:37   Citovat  

hometuner napsal:

Jeden motor je muj ale neni to tam videt takze aspon naznakem.JNejde to prehlednout.
Je to za vikem ventilů v pravo na sani.
Je na tom napojeny konektor nejde snad prehlednout a vede tim voda.
Je to jak kdyby na sani v pravo.
Bavim se o motoru D15B2

DSC03925.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC03925.jpg, 125.82 kB

100_3641.psd.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
100_3641.psd.jpg, 125.15 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 6:26   Citovat  

ne proč bych se urážel , já z toho měl víceméně srandu , je to stroj , takže čekat že mu něco "sroste" samo mi přišlo zábavný pořádnej výtlem . S tím že to už nechci řešit , to je jen prostě zkušenost že složitější závada, kor na autě který neznám se takhle skoro najít nedá nebo dost pracně a zdlouhavě. dám příklad-se Žemlim jsem několik dní řešil nefunkční tachometr, rozdělaly jsme (on skutečně, já virtuálně na 200km )půl auta a pak se zjistilo že mu chybí jedna pitomá hřídelka ve snímači otáček tzn se netočil-stačilo abych ten měřák napích sám a věděl bych že to , co ukazuje neodpovídá tomu co dělaj jiný funkční , jenže přenes tohle virtuálně, to prostě nejde .
u tebe to je podobný , může to být od poškozenýho lanka přes seklou škrtící klapku , přes rozpadlej , zavzdušněnej termostatickej ventil, prasklou některou hadici ,těsnění pod klapkou,sáním, chybou v elektrice , vadnej volnoběžák , netěsnící posilovač řízení ,rozpadlej ventil odvzdušnění klikovky , atd. už mě víc nenapadá
pokud to chceš najít znamená zkoušet co a jak se chová , kudy se tam ten vzduch navíc dostává tzn krok po kroku.
Navíc , chová se to celkem nestandartně , nevím proč by se měl při odpojení volnoběžáku nebo teplotního čidla pouštět větrák ? u H to tak nedělá , větrák má svý čidlo který ho sepne při přehřátí , ani jedno z jmenovanejch na to nemá vliv.Ale to neznamená že u toho rovera je to chyba , klidně můžou mít úpravu instalace a je to ok- nebo taky ne a chyba to je

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 6:57   Citovat  

zelda46 napsal:
Jeden motor je muj ale neni to tam videt takze aspon naznakem.JNejde to prehlednout.
Je to za vikem ventilů v pravo na sani.
Je na tom napojeny konektor nejde snad prehlednout a vede tim voda.
Je to jak kdyby na sani v pravo.
Bavim se o motoru D15B2

hele na tý b 2 to máš zakroužkovaný dobře , ale na tom motoru s pgmfi je to jinde , je to zezadu na sání mezi tělesem sání a příčkou motoru

0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 15:34   Citovat  

No nic budu muset zkoušet a zkoušet, máš pravdu řešit něco přes net je težké a zdlouhavé, ale mám alespoň objasněné co mám vše zkontrolovat.Ohledně toho čidla teploty chladící kapaliny, tak tam jsou 2 jedno pro řídící jednotku a druhé pro budík v palubní desce.Jinak děkuju za pomoc, kolegové přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2008 , 23:59   Citovat  

monty napsal:
hele na tý b 2 to máš zakroužkovaný dobře , ale na tom motoru s pgmfi je to jinde , je to zezadu na sání mezi tělesem sání a příčkou motoru

Jo sorry mas pravdu delal jsem to na rychlo a prehledl to... OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vysoké otáčky motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina