Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zesak 300w zabije baterku za 30min?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2

Zesilovac polozi baterku do hodiny
ano,je tam velky odber
26%
 26%  [ 6 ]
ne, neco je spatne!
30%
 30%  [ 7 ]
nevim ale mam taky ten problem
0%
 0%  [ 0 ]
Teším se už na leto:-D
43%
 43%  [ 10 ]
Hlasovalo : 23
Celkem hlasů : 23

zelda46 je teď offline  zelda46
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 1:47   Citovat  

Tak jsem si dal do auta konecne zesilovac ,(300W), :music: ale po cca 30minutach uz nenastartuji. Bueee
Je to normalni? nekdo rika ze jo, nekdo ze ne.
Podotykam, že 30min at uz hrani CD ci sledovani TV(nj mam tam TV Je to tam. )
Takze jake jsou vase zkusennosti? to mi hlava nebere
Baterku mam 45Ah, myslite, ze je treba slaba nebo uz stara? KO papa

PS:pred montazi zesaku TV jela 3hod a pohoda..CD klidne 4hod a pohoda!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 1:55   Citovat  

Tak si vole nastartuj a bude to lepsi meetallll

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 1:56   Citovat  

diacoon napsal:
Tak si vole nastartuj a bude to lepsi meetallll

Ty sis musel rejpnout co? Se stydím

Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 8:03   Citovat  

M@jk napsal:
Ty sis musel rejpnout co? Se stydím
Dia už takovej je no HaHaaa ,ale ani se mu nedivím. Po pravdě co čekáš když krmiš zesikem, nemáš nastartované a vyžvejkne ti to baterku. Dej si tam subwoofer a nebude ti to startovat už po pár minutách šuk

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 8:06   Citovat  

Henges napsal:
Dia už takovej je no HaHaaa ,ale ani se mu nedivím. Po pravdě co čekáš když krmiš zesikem, nemáš nastartované a vyžvejkne ti to baterku. Dej si tam subwoofer a nebude ti to startovat už po pár minutách šuk

nemyslim si ze to nepujde startovat po par minutach Úsměv kamos ma v aute zesak pre 1kW a v pohode subwoofer ma 800W rms.

monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 8:16   Citovat  

no jo 300 W je výkon ,(pokud ho opravdu má ) do mrtě to vychází cca 1,5 h ale to už tam bude slušný podpětí a to už fungovat nebude a na nastarování je potřeba celkem proud takže myslím že je to ok . telka rádio má odběr pár amper proti tomuhle to nic není .

cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 8:18   Citovat  

ja mam kvuli zesilovaci druhou baterku v kufru a chci tam jeste pridat rele ktery pri vypnutym motoru odpoji zesilovas od ty startovaci baterky

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 8:19   Citovat  

cybermarty napsal:
ja mam kvuli zesilovaci druhou baterku v kufru a chci tam jeste pridat rele ktery pri vypnutym motoru odpoji zesilovas od ty startovaci baterky

zesilovac se budi pres radio ne?

cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 8:53   Citovat  

kamol napsal:
zesilovac se budi pres radio ne?

to vetsinou jo aby nezustaval zapnutej zbytecne ale zalezi na tom jak to mas zapojeny. ja mam u zesilovace druhou baterku a kdyz vypnu motor tak chci aby se ty dve baterky rozpojily a zesilovac si sezral jenom tu svoji. potom v klidu nastartuju rele baterky spoji a zacne dobijet baterku k zesilovaci Je to tam. musim ale sehnat rele na 12v ktery dokaze sepnout 100 amper a nebude moc drahy a velky

Vinc je teď offline  Vinc
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 10:31   Citovat  

A víte,že už vynalezli kapacitor ?? muhehe

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 10:34   Citovat  

Vinc napsal:

A ten jako zabraňuje vybití baterky?

Vinc je teď offline  Vinc
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 10:43   Citovat  

ano ne jen,že krmí zesík přímo,tím pádem zesák nezatěžuje baterii velkým odběrem,při silnější instalaci má hudba takový odběr,že následkem toho problikávají světla a přístrojové budíky blikají jak vánoční stromeček Mr. Green a v neposlední řadě nehrozí,že si delším hraním bez nastartovaného motoru vybiješ baterii v autě..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 10:47   Citovat  

Vinc napsal:
ano ne jen,že krmí zesík přímo,tím pádem zesák nezatěžuje baterii velkým odběrem,při silnější instalaci má hudba takový odběr,že následkem toho problikávají světla a přístrojové budíky blikají jak vánoční stromeček Mr. Green a v neposlední řadě nehrozí,že si delším hraním bez nastartovaného motoru vybiješ baterii v autě..

No jo,ale kapacitator se dobíjí taky z baterky a krmí zesík jen když má nárazově vyšší odběr.

Gavly je teď offline  Gavly
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 11:04   Citovat  

Kondík ti opravdu v tomhe případě nepomůže, jen kdyby baterka nestíhala a taky sníží maximální proud napájecími kabely. Je dobré ho tam vždy mít co nejblíže k zesilovači, ale celkový odběr je vždy stejný

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 13:53   Citovat  

Vinc napsal:

jestli máš kap či nemáš, zesík si vezme svoje v obou případech a baterka 45aH není nic moc na hudbu, chtělo by to něco silnějšího, nebo nechat nastartovaný motor, kdy spotřeba na neutrál je tuším 0,8l/100km tak není co řešit muhehe

btw. a běž mi koupit ten benzínový filtr woe naštvanej HaHaaa

Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 13:57   Citovat  

mám jednu radu nad zlato bud si nastartuj a nebo se běž koukat na tv do wobejváku pořádnej výtlem

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 14:04   Citovat  

Vinc napsal:
ach jo to snad ne

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 14:16   Citovat  

Dave1984 napsal:
jestli máš kap či nemáš, zesík si vezme svoje v obou případech a baterka 45aH není nic moc na hudbu, chtělo by to něco silnějšího, nebo nechat nastartovaný motor, kdy spotřeba na neutrál je tuším 0,8l/100km tak není co řešit muhehe

záleží i trochu na alternátoru, pokud motor poběží na volnoběh tak alternátor nemusí zvládat ten odběr, pokud zesík povalí naplno, ale pořád lepší než to valit komplet z baterky

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 14:28   Citovat  

Dave1984 napsal:

tý woe 100km z kopcééé a jakou rychlostí.... pořádnej výtlem

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 14:55   Citovat  

Dave1984 napsal:

to je perpetum mobile Úsměv

za jak dlouho ujedeš 100km, když stojíš? HaHaaa

při stání se to měří v l/h

diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 11:26   Citovat  

To snad nemyslite vazne..kam na nektere hrusky chodite..Co mi jeste tedy usetri baterku ? ? ? ze by ledkove reproduktory ?

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 11:32   Citovat  

jasný, že ta spotřeba na místě není na 100km ale za hodinu...trošku překlep HaHaaa

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 13:55   Citovat  

PÁNOVÉ, PÁNOVÉ, TADY ZAS PADAJ BLUDY Chápeš! Chápeš! Chápeš!

Tak 1) k otázce - zesilovač o "inzerovaném výkonu" 300W bude mít reálnej výkon tak polovinu na 4 Ohm zátěži a udeš rád, spíš bych řekl ještě míň, na těch 300W by ses dostal možná tak při zapojení do můstku (pakliže to není monoblok) se zatížením nějakým 2-cívkovým SW, kterej by ti dal při propojení 2x4 Ohm cívek zátěž 2 Ohm. Takovejhle zesilovač by ti ale rozhodně zdravou baterii nevybil za 30 minut. Moje osobní zkušenosti s mým 5-kanálovým zesíku o max. výkonu 1100W jsou takový, že dokáže hrát bez nastartování i na vyšší hlasitost 45 min. aniž bych měl sebemenší problém s nastartováním. Dýl jsem to netestoval, nebylo proč... Ale rozhodně mám mnohem větší odběr proudu než ty Mrk To co to dělá tobě mi to dělalo se starou autobaterií. Teď mám novou Bannerku Starting Bull 45Ah, startovací proud 360 A a nemám žádný problémy, jezdím s autem v tomhle zapojení už 3 roky denně do práce, svítím, poslouchám audio, popojíždím v kolonách a to to mám do práce jen 15km po Praze, takže by člověk řek skoro smrtelnej režim pro autobaterii...a reál - žádnej problém...

a 2) zase si tu někteří pletou kondenzátor nebo chceteli hustecky tunersky "kapacitor woe" ení žádnej přídavnej zdroj, takže ti v žádným udržení dýl v chodu nepomůže Chápeš! Kapacitor se používá kvůli jeho nesrovnatelně rychlejší reakci v dodávce potřebnýho proudu do zesilovače ve chvíli hudební špičky, autobaterie která sice dokáže dát mnohem víc proudu je totiž výrazně pomalejší, takže než zareaguje na nenadálej požadavek na zvýšený příděl proudu, už je dávno po špičce... Aby ti byl co k čemu kapacitor, musí být max. 30 cm od zesilovače, jakýkoliv prodloužení vedení mezi ním a zesilovače opět výrazně zpomaluje příděl proudu, tudíž i snižuje jeho platnost

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 11:18   Citovat  

Souhlasím se Soptíkem, ale s ten výkon udávaný výrobcem je to vždy na 2 věci. přinejmenším když už tak je nejlépe udat ktrerý výkon to je. jako například špičkový( to je který se dosahuje pouze ve špičkách a to ještě teoreticky) a nebo reálný či efektivní....
je docela dost možné že zesilovač 300W může být mnohem výkonnější než zesilovač 1100W. (předsatvte si zesilovač 1100W/12V=přibližně 100 A na napájení.... to je opravdu jen špička a od toho je tam ten "kondík"

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2008 , 0:55   Citovat  

Henges napsal:

Jde o to ze kamos ma zesak 500W /aspon psane) a kdyz jsem mu rekl muj problem tak se divil.
Ma v kufru tubu(nevim ted vykon) a hraje 35minut a bezproblemu odjede...Ja hraju 25minut a koncim a to mam pouze repracky na zadnim "platu".
Kdyz jsem tam nemel zesak tak jsem hral klidne i 4-5hodin a pohoda.
Tak premyslim koupit novou silnejsi baterku, nebo si udelat vypinac na buzeni zesilovace hm?

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2008 , 9:42   Citovat  

cybermarty napsal:
to vetsinou jo aby nezustaval zapnutej zbytecne ale zalezi na tom jak to mas zapojeny. ja mam u zesilovace druhou baterku a kdyz vypnu motor tak chci aby se ty dve baterky rozpojily a zesilovac si sezral jenom tu svoji. potom v klidu nastartuju rele baterky spoji a zacne dobijet baterku k zesilovaci Je to tam. musim ale sehnat rele na 12v ktery dokaze sepnout 100 amper a nebude moc drahy a velky

A co dát třeba 10 relátek paralelně? Když použiješ nějaký malinký dvojitý, třeba Schrack RT425012, tak ti bude stačit 5 kousků a dohromady to bude velký asi jako krabička od sirek OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2008 , 9:44   Citovat  

zelda46 napsal:
Jde o to ze kamos ma zesak 500W /aspon psane) a kdyz jsem mu rekl muj problem tak se divil.
Ma v kufru tubu(nevim ted vykon) a hraje 35minut a bezproblemu odjede...Ja hraju 25minut a koncim a to mam pouze repracky na zadnim "platu".
Kdyz jsem tam nemel zesak tak jsem hral klidne i 4-5hodin a pohoda.
Tak premyslim koupit novou silnejsi baterku, nebo si udelat vypinac na buzeni zesilovace hm?

A co má kamarád za auto? Taky jsem chtěl silnější baterku,ale v požadovaném rozměru (tedy užší než jiná auta) jsem do 6g našel jen 45ah...

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2008 , 10:03   Citovat  

Jinak si atky myslím že je něco špatně. Ikdyby ten zes. v daném zapojení byl schopen výkonu 300W RMS a odpovídajícího příkonu (kterej bude podstatně větší vzhledem k účinnosti zesilovače), tak není důvod, aby zesilovač odebíral velký proud trvale, ani když máš hudbu puštěnou na nejvyšší hlasitost, kterou to bez zkreslení zvládne zahrát. Odběr bude silně kolísat a dosahovat maxima jen ve špičkách. Asi bych změřil proudovej odběr hrajícího zesíku nějakým hodně rychlým měřákem, třeba ručkovým, protože digitál nebude stíhat. Odběr v nevybuzeném stavu by měl být úplně minimální. Je totiž možný, že zesilovač je špatnej a odebírá velkej proud trvale, nebo odebírá proud neúměrně velkej vzhledem k dodanýmu výkonu na výstupu. U levných zesilovačů se může stát, že se zesilovač rozkmitává na neslyšitelných frekvencích (klidně i ve spektru rádiových vln) a pak "bezdůvodně" odebírá velkej proud. Případně může takto zakmitávat jenom během vybuzení a zbytečně zvyšovat proudovej odběr. Taky záleží, jak má zesilovač navržený měnič napětí, jestli není jeho účinnost příliš závislá na zátížení. Levným neznačkovým zesilovačům bych se vyhnul obloukem, ikdyž to hraje slušně a vyvine to větší výkon než autorádio.

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2008 , 10:39   Citovat  

Jako může s tím takhle laborovat, ale já ze zkušeností tvrdím, že je to prostě a jednoduše špatná baterie. Ani nepotřebuje žádnou zvýšenou kapacitu, mě taky stačí 45Ah a fakt nemám problém a to že to audio mám úplně někde jinde OK
Nejrychlejší hokuspokus - zkus si od někoho půjčit zaručeně dobrej akumec a udělej svůj pokus hraní 1/2 hodiny s ním a uvidíš, že nebudeš mít nejmenší problém OK Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2008 , 12:40   Citovat  

Hellborn napsal:
A co má kamarád za auto? Taky jsem chtěl silnější baterku,ale v požadovaném rozměru (tedy užší než jiná auta) jsem do 6g našel jen 45ah...

Ja nasel u kamose na obchode 75AH vizualne vypadala stejne ale mozna byla o neco malo vetsi, mel moc prace tak jsem se pak zapomel zeptat!
Jinak ten kamarad ma Golfa II a hraje a hraje a hraje :music:

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zesak 300w zabije baterku za 30min?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď