Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
cvakot u řemenice
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
josefosmy je teď offline  josefosmy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 18:09   Citovat  

Zdravim Hondaře, ze dne na den mi začal něco klepat/cvakat dole u řemenice na klice. Sundal jsem klínové řemeny a všiml jsem si, že řemenice má jistou vůli. Mohu sní mírně pootočit tam a zpět, je to normální? Chtěl jsem řemenici sundat, ale zatim neúspěšně, četl jsem zde debatu o tom jak ji sundat, ale debata je poněkud rozporuplná...
Neví někdo co by mohlo takovýto nepříjemný zvuk v těchto místech vydávat? Nemohla se v uložení řemenice udělat nějaká vůle? Pak už mě jen napadá třeba olejový čerpadlo jestli nemá ložisko odslouženo...? Děkuju za postřehy a rady

Jedná se o motor D15B2
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 19:16   Citovat  

Ještě se zeptám pro upřesnění, jakej je na šroubu na řemenici závit?? Normální nebo obrácenej? Dííky

sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 19:20   Citovat  

Je tam normální pravej, motor se točí proti směru hodin. ručiček takže povolit by se to nemělo, a s tim vikláním to asi bude vymletá řemenice, moc bych to netrápil a zkusil to sundat a podívat se pač to není normální, možná že ti ulít klinek možná se dejí i horší věci.zkoušel jsi i rázový vzduchový utahovák???

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 19:32   Citovat  

Díky za ten zívit... Rázový vzduch. utahovák boužel nemám, se sundáním se budu trápit zejtra, tata mi v praci udela takovej aretacni pripravek pomoci ktereho to snad dostanu dolu. Sem teda fakt zvedavej cim to bude, zvuk je takovej rachtavej, jak kdyby nebylo nekde neco utahnutyho, v jistech otackach to utichne.

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 21:19   Citovat  

josefosmy napsal:
Díky za ten zívit... Rázový vzduch. utahovák boužel nemám, se sundáním se budu trápit zejtra, tata mi v praci udela takovej aretacni pripravek pomoci ktereho to snad dostanu dolu. Sem teda fakt zvedavej cim to bude, zvuk je takovej rachtavej, jak kdyby nebylo nekde neco utahnutyho, v jistech otackach to utichne.
prdni tam kvalta, nekdo at ti stoupne za brzdu a povol to ... Chápeš!

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 21:30   Citovat  

Newer napsal:
prdni tam kvalta, nekdo at ti stoupne za brzdu a povol to ... Chápeš!

Přesně tak jak se to dělat nemá. Tak to valím bulvy
Promiň, ale nemůže mě nechat chladným rada, která není správná.
Uživatel josefosmy pochopil jak správně na to a už si nechává udělat aretační přípravek. je to dobrý
Teda doufám, že to není aretace ozubeného věnce setrváku.... Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 21:33   Citovat  

josefosmy napsal:

Hele a co zajet do pneuservisu, hodit auto na zvedák, sundat kolo, povolit pistolí ten šroub, pak ho lehce utáhnout, odjet domů a bez problémů ho tam povolit?
Než se s tím doma trápit s nejistým výsledkem.....
Teď ještě nemají v pneuservisech nával, tak ti to udělají na počkání.

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2012 , 21:40   Citovat  

Petr 78 napsal:
Přesně tak jak se to dělat nemá. Tak to valím bulvy
Promiň, ale nemůže mě nechat chladným rada, která není správná.
Uživatel josefosmy pochopil jak správně na to a už si nechává udělat aretační přípravek. je to dobrý
Teda doufám, že to není aretace ozubeného věnce setrváku.... Velmi šťastný

spravna mozna neni, ale jake ma uskali ? ze ti preskoci rozvodak? ....

pokud sou rozvody v pohode tak preskoci jen tezko... pokud nejsou tak auto neni nastarotvane tak se stejne nic vazneho nestane ....
nehlede na to ze pri ostrejsi jizde a pri ostrejsim razeni dostavaj rozvody daleko vetsi kotel

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.3.2012 , 3:30   Citovat  

Zkoušel jsem řemenici sundat tak, že jsem zapříčil klíč mezi štefty náboje kola a brzdičem, ale bylo jasně vidět, že takhle se to dělat nemá...!! Vše se začlo kroutit, ohejbat atd... Otec mi poradil dost zásadní věc a to: Že se to nemá dělat tahem, ale RÁZEM...což znamená netahat ráčnou, ale do ráčny bouchnout kladivem. Samozřejmě, že při zaaretovaný řemenici. Co jsem četl diskuze, tak se o tomto nikdo nezmínil. Zejtra vyzkouším, a napíšu jak jsem sundal..(snad) =D

Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.3.2012 , 3:48   Citovat  

Jojo, šroub řemenice je věčný oříšek. Nejsem žádné ořezávatko, ale povolit to ručně je nadlidský a pak i nadnářaďový úkol.
Zlomený prostavec gola, utržený kříž, roztržená 17 ořech gola.
Zkoušeli jsme násobič se strejdou, ale to bychom dříve vytrhli motor z auta.
Nakonec jsem na roztrženou gola 17 ořech nechal vyrobit pouzdro. Tím se stal ořech nezničitelným. Ten jsem navařil na delší trubku zakončenou očkem. Do ni jsem zasunul asi metrovou tyč. To celé nasadil na zaaretovanou řemenici, podložil špalkem abych to nevyvracel, celou váhou se opřel a taťka bouchl paličkou v ose prostavce a najednou bylo povoleno.
V domácích podmínkách asi nejlepší řešení.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.3.2012 , 20:20   Citovat  

Newer napsal:
spravna mozna neni, ale jake ma uskali ? ze ti preskoci rozvodak? ....

pokud sou rozvody v pohode tak preskoci jen tezko... pokud nejsou tak auto neni nastarotvane tak se stejne nic vazneho nestane ....
nehlede na to ze pri ostrejsi jizde a pri ostrejsim razeni dostavaj rozvody daleko vetsi kotel

O rozvody bych neměl strach.
Touhle metodou se ale zbytečně namáhá spojka, převodovka a poloosy.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2012 , 2:08   Citovat  

Petr 78 napsal:
O rozvody bych neměl strach.
Touhle metodou se ale zbytečně namáhá spojka, převodovka a poloosy.
Zas tak hrozný to neni, při provozu dostáva větší kouře.

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2012 , 12:26   Citovat  

nevim u jakýho auta, ale v manuálu bylo jasně psáno, že se má zaaretovat na straně povolování OK
a odjakživa mi to všichni tloukli do hlavy..

co třeba uložení kliky,jak psal Pako
samozřejmě, že ten kdo dělá GO před každou sezonou, to řešit nemusí Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2012 , 12:34   Citovat  

Tak nevim jestli se to někomu ěkdy stalo, ale zrovna mě se podařilo šroub řemenice ukroutit... Smutný Smutný Smutný
Takže je Civic na prodej s utrženou řemenicí.. Viz sekce prodám auto.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2012 , 13:16   Citovat  

josefosmy napsal:
Tak nevim jestli se to někomu ěkdy stalo, ale zrovna mě se podařilo šroub řemenice ukroutit... Smutný Smutný Smutný
Takže je Civic na prodej s utrženou řemenicí.. Viz sekce prodám auto.

já sem zažil, že ten šroub byl zalepený, aby se nepovoloval to snad ne

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2012 , 20:26   Citovat  

mne sa to stalo... po vymene rozvodov v servise, este som si vtedy neservisoval sam... presne to iste, zacala buchat remenica, pri snahe odsrobovat uz povoleny srob sa zalomil v kluke... vyriesil som to tak, ze sa srob odvrtal, zavit sa opravil vlozkou (vsetko na aute), dal sa novy klinek, rozvyklana drazka na kluke sa trosku upravila, novy srob, 200 nM a auto jazdi dodnes Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.3.2012 , 20:47   Citovat  

pajo napsal:
mne sa to stalo... po vymene rozvodov v servise, este som si vtedy neservisoval sam... presne to iste, zacala buchat remenica, pri snahe odsrobovat uz povoleny srob sa zalomil v kluke... vyriesil som to tak, ze sa srob odvrtal, zavit sa opravil vlozkou (vsetko na aute), dal sa novy klinek, rozvyklana drazka na kluke sa trosku upravila, novy srob, 200 nM a auto jazdi dodnes Úsměv

spravil by som to rovnako je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2012 , 0:36   Citovat  

Ok, diky za tip, popremejslim o tom a zrejme to vyzkousimm. OK

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2012 , 12:51   Citovat  

a jak ste se dostali s vrtačkou na osu kliky? motor povolili na silentu a trochu spustili a pak tam už bylo místo? Jinak ten šrub se od výroby lepí.. to je normální. Já to pak kdysi sundával, dorval a jedu a najednou rany, zastavím a řemenice mi mlátila o kastli... a šrub nikde... Dal sem aspon na silikon, dorval jak čuně a už cajk..

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2012 , 16:03   Citovat  

Odvrtáš to neboj ale základ je příprava,je to šroub pevnostní..takže bud budeš hodně brousit klasický vrták,nebo to vem vidiákem(na ocel) nebo si nabruš do zdiva ,ale to se osexuješ. hezky nízké otáčky at to nepálíš a per tam klidně ´WéDéčko kilnerem si klepni střed a hlídej si souosost při vrtání.Bud poři´d si vytahováky ,nebo půjč..mělo by se ti to zadařit bez zničení závitu... stačí k tomu trohu rozumu a přemýšlení v hlavě a nelevé ruce.

Jinak k tomu rázovému povolování ,v obecné rovině je šetrnější ,ale jde o to co má člověk v ruce a hlavě jak již bylo napsáno . Za roky mám vykoukáno že šrouby žvejkají trhají ukrucují povětšinou hubeňouři nebo lidé bez síly.
A jestli jsis všiml v jedné diskusi zmiňuji kombinaci páky a rázového utahováku . Není nad přípravky Velmi šťastný . A "ráz nemusí být nutně vždy jen do směru povolování na ráčnu či trhák...ale v ose na hlavu šroubu a ani velikost pak nemusí být velká. Koukneš li starému fachmanovi pod ruce ,uvidíš že když to nejde na poprvé,vezme kladívko a poklepá hlavu šroubu. Hlavně člověk nesmí být papežtěší jak papež a místo 100-200kladívka použít 500 palici a řezat do toho hlava nehlava,o tom to není . Taky je hromada grifů a je těžko říci který je ten pravý na danou popsanou situaci.

až to budeš dělat, nehle´d na čas,udělej si pěknou přípravu ,vyzvedni auto schod rameno at tam máš prostor,vyvěs motor na silenbloku . Když tě u toho začne chytat nerv,dojdi si uvařit kafe.A vrat se k tomu s čistou hlavou. Kůli šmiknutému šroubu nebudeš prodávat auto přecí.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2012 , 17:28   Citovat  

Tak sroub je uspesne venku. Auto je nyni i tak na prodej. V motoru proste neco cinka..cena 12,000Kc vice info sdelim

fakieVW je teď offline  fakieVW
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2012 , 23:30   Citovat  

Ahoj. Napiš mi odkud jsi. Máš někde foto toho auta?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2012 , 0:29   Citovat  

PAKO napsal:
Odvrtáš to neboj ale základ je příprava,je to šroub pevnostní..takže bud budeš hodně brousit klasický vrták,nebo to vem vidiákem(na ocel) nebo si nabruš do zdiva ,ale to se osexuješ. hezky nízké otáčky at to nepálíš a per tam klidně ´WéDéčko kilnerem si klepni střed a hlídej si souosost při vrtání.Bud poři´d si vytahováky ,nebo půjč..mělo by se ti to zadařit bez zničení závitu... stačí k tomu trohu rozumu a přemýšlení v hlavě a nelevé ruce.

Jinak k tomu rázovému povolování ,v obecné rovině je šetrnější ,ale jde o to co má člověk v ruce a hlavě jak již bylo napsáno . Za roky mám vykoukáno že šrouby žvejkají trhají ukrucují povětšinou hubeňouři nebo lidé bez síly.
A jestli jsis všiml v jedné diskusi zmiňuji kombinaci páky a rázového utahováku . Není nad přípravky Velmi šťastný . A "ráz nemusí být nutně vždy jen do směru povolování na ráčnu či trhák...ale v ose na hlavu šroubu a ani velikost pak nemusí být velká. Koukneš li starému fachmanovi pod ruce ,uvidíš že když to nejde na poprvé,vezme kladívko a poklepá hlavu šroubu. Hlavně člověk nesmí být papežtěší jak papež a místo 100-200kladívka použít 500 palici a řezat do toho hlava nehlava,o tom to není . Taky je hromada grifů a je těžko říci který je ten pravý na danou popsanou situaci.

až to budeš dělat, nehle´d na čas,udělej si pěknou přípravu ,vyzvedni auto schod rameno at tam máš prostor,vyvěs motor na silenbloku . Když tě u toho začne chytat nerv,dojdi si uvařit kafe.A vrat se k tomu s čistou hlavou. Kůli šmiknutému šroubu nebudeš prodávat auto přecí.
v tom poklepávaní s tebou naprosto souhlasím, přípoměnul jsi mi příhodu kdy jsme dávala dokupy starou motorku Yamahu 1000ccm, DOHCčková hlava a jeden krajní šroub šel blbě pač nástavec byl trochu šejdrem kvůli rámu, a co šert nechtěl byl to šroub s imbusovou hlavou 5 myslim že, tak jsme povolovali až jsme ožvejkali ten imbus a byli jsme neštastní co s tim, tak si říkam poklepu to a pak tam nabouchám 6 imbus, vzal jsem kladívko a klepal jsem na hlavu šroubu a najednou šroub povolil a šel vytočit RUKOU, čuměli jsme na to jak péra z gauče a byli jsme štastný že nemusíme prasit.

Obsah fóra Honda-club.cz   
cvakot u řemenice
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina