Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prosím o doporučení vhodných lehkých kol + pneu na Civica
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
iv0 je teď offline  iv0
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 12:43   Citovat  

Zdravím,

prosím Vás o doporučení vhodných letních kol. Moje požadavky resp. představy jsou následující, ale jsem tady hlavně proto, abych si nechal poradit:

Auto: Honda Civic 1.8i r.v. 2008 (to už mám a neplánuji měnit).
Rozměr: Originální rozměr je 17x7,5J ET40 5x114,3, ale ta kola jsou dost zapadlá, dočetl jsem se, že lze s úspěchem použít kola až do ET50 (podle typu pneu ještě nedřou o blatníky) a také že šířka 7J je taky v pohodě. Proto přemýšlím o stejném rozměru, ale ET45 až ET48 (abych měl jistotu, že to nebude dřít) a o šířce 7J. 7J kola jsou většinou až o 1-2 kg lehčí než 8J, nevím ale, jestli to má vliv na jízdní vlastnosti?
Váha: Rád bych něco lehkého, řekněme 7-8 kg max.
Cena: Včetně lehkých pneu bych se chtěl vejít do cca. 30.000 Kč komplet (obutá, vyvážená, se všemi šrouby a podložkami). Chtěl bych nová kola a pneumatiky Continental. V případě zajímavé nabídky na bazarové disky rád ušetřím a koupím kola třeba 1 rok jetá v bezvadném stavu.

Nehoním desetinky na okruhu, hledám kola na běžné ježdění (v autě trávím poměrně hodně času). Lehká kola chci proto, že chci aby auto bylo rychlejší a ovladatelnější.

Díky, Ivo.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 12:54  Naposledy upravil Hellborn dne 20.3.2012 , 12:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

No ET 50 nebude 100% dřít o lemy blatníku, protože budou ještě o 1cm víc zapadlá než ET40. Úsměv U ET platí čím nižší číslo, tím víc ven. Úsměv A fakt máš 40? To je na Hondu dost nízké...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 12:55   Citovat  

iv0 napsal:
Zdravím,...

tak předně, čím vyšší ET, tím jsou kola víc dovnitř...

co se tvaru týče, to je na vkusu

mě se třeba líbí Evo Corse, Bride, nebo TeamDynamics

iv0 je teď offline  iv0
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 13:11   Citovat  

S tím ET máte pravdu, spletl jsem se:

Mělo by tam být tohle (je to z webu, do techničáku teď nenahlídnu):
16x6 1/2 J ET55 205/55 R16 91V
16x6 1/2 JJ ET55 205/55 R16 91V
17x7 J ET55 225/45 R17 91Y
17x7 JJ ET55 225/45 R17 91Y
18x7 1/2 JJ ET55 225/40 R18 91Y

ET45 je tedy ten správný rozměr, ještě jednou pardon...

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 17:16   Citovat  

U C8G muzes mit pri sirce kola 7 nebo 7,5" (x17") klidne i ET 40 nebo 35 a porad bude pekne a s rezervou schovane pod lemem blatniku. Jine ET nez 55 stejne spravne mit nesmis, tak je to potom uz jedno Velmi šťastný
Sam mam 8x18 a ET 45 a kdybych chtel tak o dalsich 5 mm (takze ET 40) to jde v klidu, a to ma Type-R vzadu o 20 mm vetsi rozchod nez 5D- tj. kazde kolo je jeste o dalsich 10 mm vic "vystrcene" ven.
Za optimalni povazuju osobne ET 45 (pri sirce 8"), ET 40 pri 7,5" nebo 35 pri 7" s tim, ze u 5D varianty bych dal dozadu na kazde z kol jeste 10mm podlozku.
Jinak uplne stejne tema, jenom pro CR-Z se tu probiralo nedavno, tady: tudy odkaz

Edit- jak to bude pri tom ET co rikam vypadat je celkem hezky videt tady: tudy odkaz

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 17:24   Citovat  

Bully napsal:
U C8G muzes mit pri sirce kola 7 nebo 7,5" (x17") klidne i ET 40 nebo 35 a porad bude pekne a s rezervou schovane pod lemem blatniku. Jine ET nez 55 stejne spravne mit nesmis, tak je to potom uz jedno Velmi šťastný

Leda si ta kola nechat zapsat do TP... Jeden můj známý teď začal prodávat kola TeamDynamics a podle stránek k nim dává i TÜV (ještě bych musel ověřit),takže by to mělo jít i v banánové.. teda České republice zapsat (aspoň podle webu MD).

iv0 je teď offline  iv0
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 21:09   Citovat  

Bully napsal:
Za optimalni povazuju osobne ET ... 35 pri 7" s tim, ze u 5D varianty bych dal dozadu na kazde z kol jeste 10mm podlozku.

Jestli dobře rozumím, tak by si doporučoval při 7" šířce kola ET35 dopředu a ET25 dozadu (abych nemusel dávat podložky)? Zkusím se podívat, jestli taková kola existují... Ta fotka vypadá pěkně a vcelku normálně (= není to nijak extra nápadné).

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 21:54   Citovat  

iv0 napsal:
Jestli dobře rozumím, tak by si doporučoval při 7" šířce kola ET35 dopředu a ET25 dozadu (abych nemusel dávat podložky)? Zkusím se podívat, jestli taková kola existují... Ta fotka vypadá pěkně a vcelku normálně (= není to nijak extra nápadné).

Presne tak. Lidi z FNhatch.de maji na CTR casto OEM kola 7,5x18 ET 55- dopredu davaji rozsirovaci podlozky 15 mm na kazdou stranu, tj. docili ET 40. Kola s sirkou 7" a stejnym ET 40 budou potom o cca 6 mm vic zalezla, takze s ET 35 je vysunes na stejnou uroven (minus 1 mm). Ja mam ET 45 a sirku 8", takze je to to same.
Dozadu potom pouzivaji i podlozky 20 mm na kazde kolo, ale tam je mista v podbehu vic a s rezervou se to tam porad vejde. Tim dostanou zadni kolo jeste cca o dalsich 5 mm vic ven nez mam ja. Kazdopadne znovu- C8G 5D ma kola vzadu o 10 mm vic utopena, na kazde strane. Proto si tam muzes dovolit jeste vic.
O nizsi ET bych se osobne nepokousel, jak sam pises- jde jeste o normalni zalezitost a zmeny v jizdnich vlastnostech auta jsou pro jeste spis pozitivni. Riziko zvyseneho opotrebovani podvozkovych casti taky nijak nehrozi, neni to za predpokladu pouziti lehkych kol vyraznejsi zmena.

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 22:12   Citovat  

Hellborn napsal:
Leda si ta kola nechat zapsat do TP... Jeden můj známý teď začal prodávat kola TeamDynamics a podle stránek k nim dává i TÜV (ještě bych musel ověřit),takže by to mělo jít i v banánové.. teda České republice zapsat (aspoň podle webu MD).

Kola sem si kupoval primo od TD v CZ, TÜV sem k tomu nedostal ani po mnohocetnem uhaneni sem neuspel... Mam v TP 195/55 a tenhle TÜV ma mit 195/50 i 205/50, prej davaj TÜV pouze k vetsim kolum, kdyz sem to kupoval bylo mi slibeno i na 15ky to mi hlava nebere Jinak kola TD muzu jen doporucit je to dobrý

iv0 je teď offline  iv0
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2012 , 7:57   Citovat  

spyda napsal:
Jinak kola TD muzu jen doporucit je to dobrý

Zajímalo by mě, jak je to s pevností kol. Jak je máš dlouho? Dáváš jim "zabrat"? Musel si už nějaké rovnat?

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2012 , 8:15   Citovat  

Loni sem na nich najel asi 2k, predloni kolem 5k. Ve vsech pripradech je tak 70% mesto, diram se hodne vyhejbam, ale sou silnice kde to nejde. Po 2 letech sem je vyvazoval a u jednoho kola sem daval jednou 5g, jinak vsechny ostatni zustaly OK. Takze si myslim ze neco urcite vydrzej je to dobrý A rozhodne duchodcovskej styl nemam... Úsměv

Btw jezdi na nich Honda v BTCC, takze reklama taky dobra HaHaaa

iv0 je teď offline  iv0
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2012 , 8:02   Citovat  

Děkuji všem za podnětné rady, nakonec jsem zvolil kola Team Dynamics Pro Race 1.2 s ET38, lesklá černá. Kola jsou super, prý nejsou hezká ale mě se líbí. Jenom bych poznamenal drobnost: Tím, jak jsou kola víc vystrčená ven, tak jsou hlučnější (zvuk jde teď víc ze dveří než předtím - dřív to šlo jen z podběhů). Auto se subjektvně méně naklání, je vůbec možné, aby bylo 17 mm na každé straně tak znát?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prosím o doporučení vhodných lehkých kol + pneu na Civica
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina