Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
geometrie civic EK9
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
miramax je teď offline  miramax
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 20:41   Citovat  

nevite nekdo jakou ma geometrii CTR 6g.odklon zbihavost atd., je stejna jako u Vti? diky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 20:57   Citovat  

Pridam se.Da se vzadu u Civic 6g 1.4 Delat geometrie na zadni naprave? Je tam nezavisly zaveseni akorat jsem koukal ze na tech ramenech tam neni excentr myslim ale je to takovy malickaty rameno bliz u podbehu jakoby.Ale to je orezly.Tak si myslim ze asi nepujde nebo jo ?

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 21:06   Citovat  

na zadku se dela sbihavost a to tema ramninkama co jsou nejdal od kola, jakoby pod zadnima sedackama

Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 21:23   Citovat  

Jo takze to jsou oni ktery jsem si myslel Úsměv Ale vypadaj ze se jim povolit chtit nebudou takze asi geometrie na zadku nic.Ale jeste neco sice to nepatri do temau ale at nezakladam zbytecne.Az ted jsem si vsiml s ostudou ze mam na pravy strane jinej buden jako tvar nez na druhy strane.Brzdi to ale vadit to nemusi ze je kazdej jinej tvarove? Jako ze ma jinej tvar nez ten druhej

lukin je teď offline  lukin
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2012 , 21:37   Citovat  

miramax napsal:
nevite nekdo jakou ma geometrii CTR 6g.odklon zbihavost atd., je stejna jako u Vti? diky

zitra zkusim zjistit v praci

lukin je teď offline  lukin
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2012 , 20:02   Citovat  

tak EK9 v databazi na geometrii nemame,ale ITR mame a třeba to bude stejny

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2012 , 20:19   Citovat  

miramax napsal:

to spise zalezi co mas upravene...jake pneu, podvozek, stabik atd. Dle toho pak nastavovat geometrii, rovnez je treba prihlednout k tomu jestli auto chces spise nedotacive/pretacive atd...tady se rozhodne neda pausalizovat. To se musi prizpusobit auto i ridici a hlavne TESTOVAT. Navic bez stavitelnych ramen se moc daleko nedostanes.

miramax je teď offline  miramax
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2012 , 21:12   Citovat  

mě šlo o to jake nastavení ma EK9ka, jasny že každy preferuje jine nastaveni , ale tovarni je asi nejakej rozumnej kompromis, v zadu mam stabik z EK9 tak jestli by nepřišlo vhod jine nastaveni HaHaaa

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2012 , 21:23   Citovat  

já se jen zeptám, nechci zakládat nový topic, ale jestli to berete jako off, klidně to smažte....otázka je : proč když přijedu na geometrii, se mě ptají jestli jsou na autě předepsané kola? a když řeknu že ne tak mi řeknou, že možná nepujde geometrie seřídit?...není to nesmysl?....vždyť je jedno jestli tam mám 14 nebo 17" ne?...ať jsou menší nebo větší, stejně jsou pořád ve stejné pozici, nehledě na to že vzhledem k nižšímu profilu je obvod kola pořád stejný...jediné co mě napadá že jsou oproti 15"plechům o něco těžší...a s tím souvisí ještě jedna otázka...vím že se říká že třeba nsx nebo ITR a vlastně většina aut funguje nejlíp na předepsaných kolách...když tam dám větší s širšími pneu, tak by se jízdní vlastnosti měly zlepšit ne?...když se dívám na videa sériovek, jak se kloužou na gumách se strašným profilem tak se mi to nezdá...já jsem s autem nikdy nejel na hraně, takže to posoudit nemůžu, ale z běžného provozu vím, že když jsem na svoji bývalou vectru dal místo 195/60R15 205/50R17 tak se logicky víc než výrazně zlepšily jízdní vlatnosti, samozřejmě líp sedělo, líp reagovalo, a tvrdší bylo jen o kousek..podotýkám že na sériovém podvozku, párkrát jsem s tím byl i na pezinské babě a jelo to fakt perfektně...a mimoto se s tím dalo denně jezdit, bez toho aby mi to vymlátilo zuby...takže jak to je?

gembler je teď offline  gembler
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2012 , 16:28   Citovat  

Jonaasek napsal:
já se jen zeptám, nechci zakládat nový topic, ale jestli to berete jako off, klidně to smažte....otázka je : proč když přijedu na geometrii, se mě ptají jestli jsou na autě předepsané kola? a když řeknu že ne tak mi řeknou, že možná nepujde geometrie seřídit?...není to nesmysl?....vždyť je jedno jestli tam mám 14 nebo 17" ne?...ať jsou menší nebo větší, stejně jsou pořád ve stejné pozici, nehledě na to že vzhledem k nižšímu profilu je obvod kola pořád stejný...jediné co mě napadá že jsou oproti 15"plechům o něco těžší...a s tím souvisí ještě jedna otázka...vím že se říká že třeba nsx nebo ITR a vlastně většina aut funguje nejlíp na předepsaných kolách...když tam dám větší s širšími pneu, tak by se jízdní vlastnosti měly zlepšit ne?...když se dívám na videa sériovek, jak se kloužou na gumách se strašným profilem tak se mi to nezdá...já jsem s autem nikdy nejel na hraně, takže to posoudit nemůžu, ale z běžného provozu vím, že když jsem na svoji bývalou vectru dal místo 195/60R15 205/50R17 tak se logicky víc než výrazně zlepšily jízdní vlatnosti, samozřejmě líp sedělo, líp reagovalo, a tvrdší bylo jen o kousek..podotýkám že na sériovém podvozku, párkrát jsem s tím byl i na pezinské babě a jelo to fakt perfektně...a mimoto se s tím dalo denně jezdit, bez toho aby mi to vymlátilo zuby...takže jak to je?

Když jsi nejel s autem na hraně, tak vlastně nevíš jestli se to zlepšilo, nebo ne Mr. Green s tou geometrií je to možná jenom jejich lenost, nebo si nechtějí vzít na triko špatně odvedenou práci. Chápej, že na širších gumách a ráfcích s jiným ET je to to auto "rozkročený" jinak. Možná je to někdy lepší a podvozek se tváří sportovněji, ale podle mě to dělá jenom vejška gumy. Zvlášť u gumy, která je širší vlastně jen o cenťák je ten skutečný rozdíl prakticky nulovej, ale kdybychom byli detailisti, tak se zvětšil valivý odpor, posilovač s tim má víc práce a kleslo zatížení na cm^2. Osobně mám na c6g letní taky o cenťák širší a navíc jiný ET a zdá se mi že je trochu větší průměr otočení celýho auta zmatenej

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 15:15   Citovat  

gembler napsal:
Když jsi nejel s autem na hraně, tak vlastně nevíš jestli se to zlepšilo, nebo ne Mr. Green s tou geometrií je to možná jenom jejich lenost, nebo si nechtějí vzít na triko špatně odvedenou práci. Chápej, že na širších gumách a ráfcích s jiným ET je to to auto "rozkročený" jinak. Možná je to někdy lepší a podvozek se tváří sportovněji, ale podle mě to dělá jenom vejška gumy. Zvlášť u gumy, která je širší vlastně jen o cenťák je ten skutečný rozdíl prakticky nulovej, ale kdybychom byli detailisti, tak se zvětšil valivý odpor, posilovač s tim má víc práce a kleslo zatížení na cm^2. Osobně mám na c6g letní taky o cenťák širší a navíc jiný ET a zdá se mi že je trochu větší průměr otočení celýho auta zmatenej

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 15:18   Citovat  

gembler napsal:

no když to při normání jízdě reaguje rychleji a přesněji tak to je podle mě automaticky lepší ne? Úsměv jasně že na pohled to vypadá líp protože na ton není obutá guma vysoká jak sexy kozačka Velmi šťastný ale já jsem nepsal nic o vzhledu šlo mi o to jak to je když se na sportovní auto obuje nižší širší...jestli se jíždní vlastnosti opravdu zabijou...

gembler je teď offline  gembler
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 21:30   Citovat  

Jonaasek napsal:
no když to při normání jízdě reaguje rychleji a přesněji tak to je podle mě automaticky lepší ne? Úsměv jasně že na pohled to vypadá líp protože na ton není obutá guma vysoká jak sexy kozačka Velmi šťastný ale já jsem nepsal nic o vzhledu šlo mi o to jak to je když se na sportovní auto obuje nižší širší...jestli se jíždní vlastnosti opravdu zabijou...

Hele já netvrdim, že nemáš pravdu, ale nechci tě utvrzovat v tom, že mega ráfky s nízkou širokou gumou jsou lepší. Jestli zůstaneš v zatáčce na silnici, nebo se budeš válet v příkopě závisí imho především na kvalitní gumě a taky trochu na podvozku, ale tohle je samá teorie... Příkladem z praxe je moje zkušenost, že na předepsanejch kolech se deformuje víc guma a o nejakejch limitech víš dlouho dopředu, kdežto na širších kolech se dlouho nic neděje, všechno berou tlumiče, a když trakce udělá papa tak musíš mít rychlý reflexy. To že to reaguje rychleji je asi dobře (mě se to taky líbí), ale to dělá imo ta nižší guma. Pokud se bavíme o ráfku o 1" větší a o obutí o cenťák šírší, tak to asi nemá ani žádnej negativní dopad HaHaaa

Obsah fóra Honda-club.cz   
geometrie civic EK9
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina