Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Měření propustnosti skel
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 12:43   Citovat  

Nevíte někdo kde by se dalo v Brně a jeho okolí (blansko) nechat změřit propustnost skel? (samozřejmě jinak než od policie:) )

Dnes jsem totiž kvůli tomu nedostal technickou a to i přesto, že mám osvědčení a atest, že splňujou povolenou propustnost. Na STK měřidlo neměli a určili to od oka, že to neprojde a proto než je budu muset strhnout (což se mi vůbec nechce), tak bych rád aspoň věděl, jestli mi to nedali právem. Jedná se samozřejmě o boční skla řidiče a spolujezdce.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 12:51   Citovat  

Na jiné STK nebo možná u firmy, která folie lepí... Newbo jestli nebude mít PČR zas nějakou akci bez postihu,ale to je na dlouho...

Jinak Acco r.98 bude mít 100% tónovaná skla už z výroby (čili s max. zatmavením nebo velmi blízkým), takže jakákoli folie povolené zatmavení přešvihne ať má atest nebo ne...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 13:03   Citovat  

Nějaké firmy jsem právě zkoušel, ale zatím to ani jedna nedělá. S tónováním skel z výroby máš pravdu a už mi i bylo řečeno v jedné firmě, že to tak určitě bude, takže to asi nejspíš holt nechám s bolestí na srdci strhnout Bueee

Škoda že na to teď páni policisté tak šlapou, 5 let s tím nikdy problém nebyl a dvakrát jsem STK prošel bez jakékoliv připomínky na skla...co se dá dělat.

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 13:06   Citovat  

presne jak pise hell, okno je tonovane z fabriky, jakakoli folie je spatne (driv se to tolik nehrotilo, ale ted uz se po tom jde)
dokonce nektere otonovane okna z fabriky maji presvihnuty limit propustnosti Úsměv s tim se ale samozrejme nic udelat neda ze...
to ze tam mas nalepenej atest nic neznamena...
nektery firmy to lepi i na ty nejtmavsi folie

Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 13:12   Citovat  

koncem minulího roku to bylo v moravském krumlově dalo se tam zajet a beztrestně změřit. Samozřejmě že jsem to prošvihnul kouř a ted taky hledám někoho kdo by to změřil. sice mám na foliich atest a tech 30% by tam mělo být ale nevím kolik je zatmaveni ze serie v hondě mě to nebyli schopni říct. to mi hlava nebere

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 13:20   Citovat  

Jirka.H napsal:
koncem minulího roku to bylo v moravském krumlově dalo se tam zajet a beztrestně změřit. Samozřejmě že jsem to prošvihnul kouř a ted taky hledám někoho kdo by to změřil. sice mám na foliich atest a tech 30% by tam mělo být ale nevím kolik je zatmaveni ze serie v hondě mě to nebyli schopni říct. to mi hlava nebere

Stoupni si vedle Škodovky (na ty odkazovalo i Min. dopravy, když ještě neměli policajti měřáky) a pokud budeš mít tmavší než ta Škodovka,tak jsi přes limit. Kolik máš na té folii?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 13:31   Citovat  

Hellborn napsal:
Stoupni si vedle Škodovky (na ty odkazovalo i Min. dopravy, když ještě neměli policajti měřáky) a pokud budeš mít tmavší než ta Škodovka,tak jsi přes limit. Kolik máš na té folii?

Mám tam napsáno 30 a je to od 3M. když sem se díval na auta co mají maximum už ze serie a porovnal jsem to ze svýma okýnkama tak me přišlo že to mam ješte půhlednější.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 13:50   Citovat  

Jirka.H napsal:
Mám tam napsáno 30 a je to od 3M. když sem se díval na auta co mají maximum už ze serie a porovnal jsem to ze svýma okýnkama tak me přišlo že to mam ješte půhlednější.

Celková propustnost světla předních bočních skel nesmí být nižší než 70 %, pokud tam máš 30% zatmavení,tak budeš mít přes limit, protože se Ti přičte tónování z výroby...

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 13:54   Citovat  

Jirka.H napsal:

jestli mas auto co mas napsane v profilu tak to neprojde...

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 15:28   Citovat  

JJ přesně tohle by mě taky zajímalo... Taky tam mám "nějaký folie" už od minulého majitele, vepředu je zamavení hodně světloučký, takže by to teoreticky neměl být problém, na zadních oknech si ale nejsem úplně tak jistej,jestli se vejdu do limitu 80" zatmavení (20% propustnost), pže jsou hodně tmavý...

No na tohle téma vyšel článek ve Světě motorů a tam psali, že se do této doby STK držěli/drží dle nějakých vzorníků zatmavení, tj. že by tam měli mít paletu skel s odstupňovanými zatmaveními a jen čistě okometricky porovnáváním s tímhle vzorníkem hodnotí jestli jsi či nejsi v limitu. Takže zkus třeba obvolat pár STK? A třeba to nějaká skutečně bude mít.

Nicméně jak již bylo zmíněno, jestli máš folie 30%, tak stopro neprojdeš, protože Honda má skla tónovaný už z výroby. Hodnota tónování by mě ovšem taky zajímala.

V tom článku psali, že jako měřítko se dá použít např. Octavia 2g, která má už v sérii přesně limitní zatmavení 30%.

Zmiňoval jsem to již v diskuzi pořadatelů HonDay, že bych rád, aby se nám tamopět podařilo dostat Policii, která by nám tam právě mohla grátis měřit propustnosti skel, dokuď se ta mánie měření ještě nerozjede naplno.
Zatím ty měřáky mají pouze hlídky PČR, do r. 2014 je ale musí mít povinně také všechny STK. Původně to měli mít už teď od března, ale kvůli nákladnosti na zakoupení měřící techniky se STK tahle povinnost používat na měření propustnosti skel měřáky odsouvá až do r. 2014, takže pak to bude ještě tvrdší.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 15:54   Citovat  

na fotce to vypada tmaveji nez v realu ale jestly honda u tohoto modelu zamtavovala uz ze serie tak budu urcite pres limit, nebo firma co to tam davala pocitala napriklad s 20%ze serie a dala tam jen 10%folii.
uvidim co mi změři policie každopadně dolu zatim nic dávat nebudu

voza je teď offline  voza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 16:02   Citovat  

Když tu fólii strhnu,tak čím to pak vyčistím?Chci to teď dělat,protože mám folie fakt hrozně tmavý,ale bojim se toho co tam pak zůstane:-). Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 16:03   Citovat  

Jirka.H napsal:
nebo firma co to tam davala pocitala napriklad s 20%ze serie a dala tam jen 10%folii.
uvidim co mi změři policie každopadně dolu zatim nic dávat nebudu

noo čistě teoreticky by to tak dělat měla, ale v praxi to tak dělá jen málokdo...

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 16:03   Citovat  

Tak já jsem si nechal změřit propustnost přímo od policie těmi měřáky. Mám anglána r.v.2000 a folie vepředu 30% propustnost a když jsem tam jel tak jsem jednu folii vepředu strhnul. změřili mi bez folie a mělo to 79% propustnost a potom druhou stranu s 30% folii a naměřili 30%. Brácha tam byl s Golfem a vepředu měl folie 70%propustnost a naměřili mu 30% propustnost tak tomu nevěříl a po 1/2 hoďce to změřili druhým měřákem a výsledek stejný 30% a to měl Sunteky. Tak ještě změřili přední sklo a tam bylo 80% propustnost. Když jsme se sněma potom bavili tak říkali že auta od r.v. 2000 mají všechny zatmavená skla už z výroby. A to že ti na STK nic neměřil ani nemusí protože tam nic nemáš mít ,bohužel

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 16:05   Citovat  

Bavil jsem se s policistou,který říkal že to mělo jejich oddělení zapůjčené a že neprošel nikdo,kdo měl na seriových oknech folie.Origo okna na autech nebyl problém,že zkoušely různé značky a bez folií vždy ok.Někdo prý namítal,že hledí s okna ven,tak zkoušel dát měřák a zrcátko obráceně a výsledek stejný.Můžeš mít atest,ale stejně to neprojde.

Uragan je teď offline  Uragan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 16:05   Citovat  

voza napsal:
Když tu fólii strhnu,tak čím to pak vyčistím?Chci to teď dělat,protože mám folie fakt hrozně tmavý,ale bojim se toho co tam pak zůstane:-). Úsměv

tohle mě taky zajímá mam na preludě taky folie co zcela jistě nesplňují limity... Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 16:06   Citovat  

voza napsal:

Zajdi do drogerie nebo barvy laky a kup na to lihobenzín. Tím to dělají i firmy. Mělo by to jít i Acetonem ,ale když ti ukápne na tapec nebo jinde tak ti to vyžere bílý flek. Brácha to dělal tím lihobenzínem a šlo to

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 16:07   Citovat  

HOŠI BACHA NA TO KDYŽ VÁS CHYTNOU CAJTI A ZMĚŘÍ VÁM TO A BUDE PROPUSTNOST MENŠÍ NEŽ 20% TAK VÁM ZAKÁŽOU DALŠÍ JÍZDU.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 16:23   Citovat  

voza napsal:

Někdo to snad dělal ředidlem...

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 16:27   Citovat  

technicky benzin nebo lih redidlo tam bude smrdet jeste dlouho Velmi šťastný

Baddy je teď offline  Baddy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 16:37   Citovat  

Tak já to dělal teď o víkendu a nejlíp na to šel čistič na brzdy CRC a WURTH. Technický benzin se mi moc nechytal asi bych na tom nechal ruce.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 17:21   Citovat  

Hondik napsal:
technicky benzin nebo lih redidlo tam bude smrdet jeste dlouho Velmi šťastný

Nebude to vezmeš Clinem s citrusem a vůně až až Velmi šťastný

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 19:28   Citovat  

Toluen Velmi šťastný Úsměv

marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 19:37   Citovat  

lepidlo z folii SUNTEK neslo zadnym redidlem ani nicim podobnym ( teda slo by ale cistit jedno okno 2 hodiny se mi nechtelo ) jedine cim slo okno vycistit za 15 minut byly plastove skrabky na okna , musi byt ale mekka aby dobre kopirovala tvar okna a tvrda aby se hned nezlamala Velmi šťastný lehce a bez skrabancu je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 20:43   Citovat  

Tak fólie jdou dolů.

Jen by mě zajímalo, proč se vlastně musí sundavat, nebo respektivě proč nemůžou být boční řidičovi a spolujezdcovi zatmavený víc, než je ta 70% propustnost? Zmenšuje to viditelnost ven (protože to mi moc nepřijde)? Nebo chcou jen aby bylo dovnitř líp vidět??? Nevím no, kdyby někdo věděl proč, ať mi to osvětlí, protože mě to vyhovovalo, že mi nikdo neviděl do auta, že mi z boku slunko nevypalovalo čumák a v neposlední řadě že to i líp vypadalo.

pojk je teď offline  pojk
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 20:45   Citovat  

Co říká vyhláška o tónování skel
Na předních bočních sklech sloužících k výhledu řidiče musí celková propustnost dosahovat nejméně 70%.
Propustnost světla čelního skla musí být minimálně 75%.
Skla za řidičem nejsou limitována propustností světla, ale fólie na zadním skle nesmí zakrývat třetí brzdovou svítilnu.
Za příliš tmavé fólie mohou policisté řidiči zakázat další jízdu.
Pokud závadu na místě řidič neodstraní, mohou mu odstavit vozidlo.
Za porušení hrozí řidiči bloková pokuta do 5000 korun. Ve správním řízení za propustnost nižší než 20 procent může pokuta být od pěti do 10 tisíc Kč nebo zákaz řízení na šest až 12 měsíců.

no já se chystám to sundat na předku a na zadku nechat.taky mám obavy,že na tom nechám ruce Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 20:48   Citovat  

Hory88 napsal:
Tak fólie jdou dolů.

Jen by mě zajímalo, proč se vlastně musí sundavat, nebo respektivě proč nemůžou být boční řidičovi a spolujezdcovi zatmavený víc, než je ta 70% propustnost? Zmenšuje to viditelnost ven (protože to mi moc nepřijde)? Nebo chcou jen aby bylo dovnitř líp vidět??? Nevím no, kdyby někdo věděl proč, ať mi to osvětlí, protože mě to vyhovovalo, že mi nikdo neviděl do auta, že mi z boku slunko nevypalovalo čumák a v neposlední řadě že to i líp vypadalo.

Oboje... Úsměv Jak vidět ven, tak případná možnost "očního kontaktu" s chodcem nebo jiným řidičem třeba ve městě - např. když někoho pouštíš na výjezd ze dvora,tak bys tam taky mohl stát jak jantar a toho za foliema by zrovna jeho holka to a on by čuměl akorát tak do stropu... Se stydím svatoušek HaHaaa

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 20:50   Citovat  

Ja jsem sundaval asi 3dny zpatky na prednich bocnich folie, udajne nejdou sundat, za 3 vteriny sem ji mel dole, samo v ramu zustala trosku, ale prace max 5min na jedno okno přátele

Vadi mi hlavne, ze na me bude palit to slunicko, takze ted resim, jestli nedat treba neaky co propoustej svetlo ale teplo ne, aspon neco, kdyz uz to takhle vymysleli to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 20:53   Citovat  

Hellborn napsal:
Oboje... Úsměv Jak vidět ven, tak případná možnost "očního kontaktu" s chodcem nebo jiným řidičem třeba ve městě - např. když někoho pouštíš na výjezd ze dvora,tak bys tam taky mohl stát jak jantar a toho za foliema by zrovna jeho holka to a on by čuměl akorát tak do stropu... Se stydím svatoušek HaHaaa

Jo, to zní dost logicky Úsměv jen je teda zarážející že se na to "přišlo" až teď Úsměv Co se dá dělat, už holt nebudu moct dělat xichty na ostatní okolo mě, aniž by mě viděli Velmi šťastný ...a nebo budu, ale pak budu mít rozbitej ciferník Velmi šťastný

Jinak ty pokuty a hrozba odstavení vozidla jsou celkem drsný. Popravdě jsem do dneška (samozřejmě vinou mé lenosti a neinformovanosti) žil v iluzi, že by mě maximaláně příslušníci nějak pěkně napomenuli a řekli, ať si do příště dám do pořádku.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 23:54   Citovat  

tudy odkaz
A co zkusit tohle myslím si že je pracuje na stejném principu Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz