Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Měřič spotřeby
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2008 , 19:30   Citovat  

TopGun napsal:
Wayne - ty si si ten svoj palubak ani nenamontoval ? Preco ho predavas ?

Aaale,ani mi nemluv Cool ...Mel jsem ho na 4WD asi dva mesice a ukazoval tolik,ze jsem to radsi nechtel videt Mr. Green .Navic byl udaj zkresleny,mam "sisaty" nahon,impulsy od tachometru nepribyvaly konstantne,ale jaksi sinusove - co chtit po skoro 20 let starym kompletu - a porad jsem to nemohl doladit na prumerny udaj,tak jsem ho po vymene pristrojovky ani nedaval zpet.Ted uz ho nebudu potrebovat,jelikoz 4WD je posledni auto,na ktery bych ho mohl dat,pak mam samy karbec a mechanicky vstrik.

Panove,jeste jste se zapomneli zajimat o cenu.Ve finale na tom budu dokonce neco tratit (TopGun bude vedet proc Mrk ),ale pokud za nej nemam dostat alespon 4000Kč,tak to si ho radsi necham dal.Tak,a ted,kdyz vite,piste :twisted: .Manas ma samozrejme prednost,pokud zbyde alespon jeden vazny zajemce,tomu pak poslu podrobnosti.Je smontovany v krabicce (a propojeny ke druhe),staci tedy privest uz jen 4 draty.TopGun mi snad nebude mit za zle,kdyz pro prezentaci pouziju jeho "propagacni materialy" : tudy odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Manas je teď offline  Manas
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2008 , 23:39   Citovat  

No jak tak na to koukám, tak bych se s tím asi trápil-se zapojením. Mně by krásně stačil ukazatel aktuální spotřeby, což by krásně splnil nějaký průtokoměr..No uvidíme, jeěště se poohlédnu po něčem co by šlo sestrojit doma..Ale moc dík..

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Y@rin je teď offline  Y@rin
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 15:11   Citovat  

Ahoj, jaký objem má jeden vstřik? Ví to někdo? Souvisí to s tím palubním počítačem....

TopGun je teď offline  TopGun
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 16:42   Citovat  

Objem jedneho vstreku sa meni podla zataze motora, ale da sa velmi lahko vypocitat:
Dajme tomu, ze ideme 60kmh pri 2000rpm, spotreba je 6 l/100km, teda 3.6 litra za hodinu.
Pri 2000rpm by sa za hodinu vstreklo do kazdeho valca 60000 davok, dokopy 240 000 davok do celeho stvorvalcoveho motora.
Teda za hodinu mam 240 000 vstrekov, co sa rovna 3.6 litra. Jeden vstrek z toho vychadza na 0.015 ml.

david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2008 , 16:56   Citovat  

Bud mit blbej dotaz, ale v elektronice se nevyznam, tak me zajima, jestli by to slo i na 6g??

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 9:34   Citovat  

OsekSpider napsal:
tady jsou ty modely

tak jak si dopad? objednal si to?

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 10:03   Citovat  

Dejf napsal:
tak jak si dopad? objednal si to?
neobjednal, webová stránka nefunguje a na mail mi nikdo neodpověděl a to jsem ho poslal v AJ, NJ, ČJ i PL jazyce 2x za sebou, čili bud firma zanikla nebo má jiný kontakt, cenově to vychází parádně určitě bych se všel do cca 4tis se vším a montáž je jednoduchá, poradil bych se s Montym nebo Ninjou popřípadě u PK s Pakem a zapojil bych to doma sám... jen najít ten kontakt a aby to poslaly, fakt nebudu dávat víc jak 4řku za jetej kterej umí 1/2 než tenhle Kel, sice je to polský ale to mi nevadí, na polskou anténu našim hraje televize do dneška Hihi Hihi HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 10:10   Citovat  

OsekSpider napsal:
neobjednal, webová stránka nefunguje a na mail mi nikdo neodpověděl a to jsem ho poslal v AJ, NJ, ČJ i PL jazyce 2x za sebou, čili bud firma zanikla nebo má jiný kontakt, cenově to vychází parádně určitě bych se všel do cca 4tis se vším a montáž je jednoduchá, poradil bych se s Montym nebo Ninjou popřípadě u PK s Pakem a zapojil bych to doma sám... jen najít ten kontakt a aby to poslaly, fakt nebudu dávat víc jak 4řku za jetej kterej umí 1/2 než tenhle Kel, sice je to polský ale to mi nevadí, na polskou anténu našim hraje televize do dneška Hihi Hihi HaHaaa

tak to je škoda, jsem čekal nějaké info z první ruky

Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 10:15   Citovat  

Mám na výrobce mobil: +48 602 345 125. Tak zkus třeba SMSkou zjistit, jestli ještě to dělá. Podle stavu stránek to vypadá na zrušený webhostig, tedy i email, který byl ve stejné subdoméně.

0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 10:22   Citovat  

david.hammer napsal:
Bud mit blbej dotaz, ale v elektronice se nevyznam, tak me zajima, jestli by to slo i na 6g??

Na 6G ide co len chces.

david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 12:59   Citovat  

nejak jsem projizel net a nic jsem nenasel Smutný

inza je teď offline  inza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 13:55   Citovat  

Wayne napsal:
Ja ten palubni scot od TopGuna mam,dokonce verzi Deluxe.Nabizel jsem ho k prodeji uz loni,ale ozval se jen jeden clovek,ktery nemel penize.Takze se mne tady porad vali a az prodam i posledni elektrickou strikacku,budu si ho nejspis moct dat tak leda do vitrinky.Mam haldu dilu a kdyz je nedejboze nabidnu,tak nikdo nic cože cože ?

Taky mi jeden zůstal - takže mi taky leží někde doma...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 16:56   Citovat  

Ondras napsal:
Mám na výrobce mobil: +48 602 345 125. Tak zkus třeba SMSkou zjistit, jestli ještě to dělá. Podle stavu stránek to vypadá na zrušený webhostig, tedy i email, který byl ve stejné subdoméně.
moc díky!!!! Poslal jsem smsku s žádostí mailové adresy, chlápek poslal smskou kontakt a pošle specifikace aktuálních vyrobků. Nejspíše ho budu objednávat, kdo by měl ještě zájem????

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 18:28   Citovat  

OsekSpider napsal:
moc díky!!!! Poslal jsem smsku s žádostí mailové adresy, chlápek poslal smskou kontakt a pošle specifikace aktuálních vyrobků. Nejspíše ho budu objednávat, kdo by měl ještě zájem????

podle ceny a aktuální fin situace

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 19:13   Citovat  

Dejf napsal:
podle ceny a aktuální fin situace
poslal mi že má v nabídce jeden, ale specifikace budou až příští týden jelikož jsem mu mail odesílal dnes v 15h a to už se nikomu nechce dělat HaHaaa cena prý i s dopravou kolem 120eček což jsou cca 3tis a to de.. možnost je angličtiny a polštiny takže samo semou ang. verzi dále je možnost mezi červeným a zeleným led dispejem, uvidím podle fotek příští týden, každopádně bych ho chtěl talže si musím obejít příbuzný že chci dárek k svátku dříve Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2008 , 19:39   Citovat  

OsekSpider napsal:
poslal mi že má v nabídce jeden, ale specifikace budou až příští týden jelikož jsem mu mail odesílal dnes v 15h a to už se nikomu nechce dělat HaHaaa cena prý i s dopravou kolem 120eček což jsou cca 3tis a to de.. možnost je angličtiny a polštiny takže samo semou ang. verzi dále je možnost mezi červeným a zeleným led dispejem, uvidím podle fotek příští týden, každopádně bych ho chtěl talže si musím obejít příbuzný že chci dárek k svátku dříve Úsměv

tak to abych vyrazil Velmi šťastný moc se mi to nehodí, ale za ten peníz asi jo, kazdopádně červenej je to dobrý až ti to přijde, tak dej vědět

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2008 , 14:21   Citovat  

Prodejce mi poslal nad moje očekávání email dříve. Tak je k dostání jedna verze s 2ma typy displeje -červená a zelená, mám i manuál v PDFku bohužel in english, pokusím se ho přeložit... jinak kdyby někdo chtěl tak sou k mání!!!! Objednávat budu koncem příštího týdne.... cena za obě barevné varianty je 120euro/1ks

zdj_trip2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
zdj_trip2.jpg, 20.21 kB

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 14:42   Citovat  

Trochu nechapem. Dvaja ludia tu predavaju palubny pocitac, ktory ma o desat funkcii viac, plno informacii na displayi a da sa zabudovat do interieru, no vy radsej vyhodite 120 euro za skaredu bielu krabicku s troma cisielkami, ktora vas po par tyzdnoch prestane bavit ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 17:59   Citovat  

TopGun napsal:
Trochu nechapem. Dvaja ludia tu predavaju palubny pocitac, ktory ma o desat funkcii viac, plno informacii na displayi a da sa zabudovat do interieru, no vy radsej vyhodite 120 euro za skaredu bielu krabicku s troma cisielkami, ktora vas po par tyzdnoch prestane bavit ?

* Jaké to jsou funkce?
* KEL do interiéru zabudovat nejde? Zvláštní, že se mi to povedlo
* Libovolná jiná barva je otázkou asi 20 minut. Sám mám černý mat
* Číslice jsou 4. Nikdy jsem neměl potřebu mít údaje s vyšším počtem desetinných míst.
* Baví mě (resp. informuje) již přes 4 roky.

Velmi šťastný

snk. je teď offline  snk.
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 18:02   Citovat  

ale jo,verim ze je vic typu... a zabudovat de vsechno kamkoli ,takze bch to asi neresil..otazka je jestli je nekde levnejsiho neco ...

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2008 , 19:44   Citovat  

TopGun napsal:
Dvaja ludia tu predavaju palubny pocitac

Nene,ja uz ne.Po vylepseni auta o tempomat a klimu ho vratim zpatky - bude odnimatelny a na lepsim miste.Musim vymenit budiky,takze doufejme budu mit po problemu se spatnym odectem impulsu.Takovy special bych uz tezko nekdy sehnal a tak si to necham,ja rad raritky.Treba ti ho i jednou ukazu nazivo Mrk

0
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 9:45   Citovat  

Ondras napsal:
* Jaké to jsou funkce?
* KEL do interiéru zabudovat nejde? Zvláštní, že se mi to povedlo
* Libovolná jiná barva je otázkou asi 20 minut. Sám mám černý mat
* Číslice jsou 4. Nikdy jsem neměl potřebu mít údaje s vyšším počtem desetinných míst.
* Baví mě (resp. informuje) již přes 4 roky.
Velmi šťastný

Nechcem rypat, vazim si toho polskeho vyrobcu aj kazdeho, kto palubne pocitace aktivne vyuziva.
Zabudovat do interieru sa da vsetko, ale ak ide o estetiku, tak ta biela polska krabicka so zabudovanymi farebnymi tlacitkami je na tom horsie, nez cierny display v ramiku, zapusteny do interieru. Daj fotku, ako to vyzera zabudovane u teba.
Nejde o pocet desatinnych miest, ale o mnozstvo udajov, ktore sa daju zobrazit naraz (nemusis niekolko sekund klikat, aby si sa dostal k pozadovanej informacii). Mozno je ta polska krabicka o tisicku lacnejsia nez ten PP, ktory tu ludia ponukali, ale asi nema:
- kalibrovatelne meranie vzdialenosti s presnostou < 0.5 metra
- kalibrovatelne meranie spotreby (dlhodobej/kratkodobej) s presnostou na mililiter
- meranie otacok
- meranie zostatku benzinu v nadrzi
- zaznamenavanie jazdy = moznost zmerat napr. zrychlenie 0-100kmh, prip. 90-200kmh, sprint na 400m a podobne.
- je tam aj moznost merat teplotu dvoma cidlami
- merat priebeh vykonu a krutiaceho momentu (nenamyslam si, ze to je presne ako na brzde, ale niekomu moze stacit).

Clovek uz po par tyzdnoch bude vediet naspamet, ako sa sprava spotreba jeho auta - ako zavisi od otacok a zataze, takze sledovat aktualnu spotrebu bude uz len informativne, nebude to uz taka zabava. No tie ostatne funkcie su uzitocne a zabavne vzdy. Preto som pisal, ze ten polsky PP cloveka moze prestat bavit.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 10:05   Citovat  

kdo prodává ten druhej (když wayne couvl ) nějako to nemůžu najít ?? TopGánku ty to asi nedáš do placu ,i když už ho zakázkově nevyrábíš ,co? Se stydím

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 10:25   Citovat  

monty napsal:
kdo prodává ten druhej (když wayne couvl ) nějako to nemůžu najít ?? TopGánku ty to asi nedáš do placu ,i když už ho zakázkově nevyrábíš ,co? Se stydím

inza má ten druhej...

inza napsal:
Taky mi jeden zůstal - takže mi taky leží někde doma...

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 11:52   Citovat  

dík asi místní slepota Se stydím

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 12:36   Citovat  

TopGun napsal:
Nechcem rypat, vazim si toho polskeho vyrobcu aj kazdeho, kto palubne pocitace aktivne vyuziva.
Zabudovat do interieru sa da vsetko, ale ak ide o estetiku, tak ta biela polska krabicka so zabudovanymi farebnymi tlacitkami je na tom horsie, nez cierny display v ramiku, zapusteny do interieru. Daj fotku, ako to vyzera zabudovane u teba.

V EP2:

TopGun napsal:
Nejde o pocet desatinnych miest, ale o mnozstvo udajov, ktore sa daju zobrazit naraz (nemusis niekolko sekund klikat, aby si sa dostal k pozadovanej informacii).

Opakem může být přehlcení informacemi. 95% času mám zobrazenu aktuální spotřebu (l/100km resp. l/h, když auto nejede). Tu a tam se kouknu na dojezd a před tankováním se podívám na spálené palivo, tedy kolik budu brát +/- deci.

TopGun napsal:
Mozno je ta polska krabicka o tisicku lacnejsia nez ten PP, ktory tu ludia ponukali, ale asi nema:
- kalibrovatelne meranie vzdialenosti s presnostou < 0.5 metra

má. Přesnost na 100m. Tacho mi stejně přesnější údaj nedá. Kalibruji vůči tachu. Nikoli vůči převodu na VSS a rozměrům pneu.

TopGun napsal:
- kalibrovatelne meranie spotreby (dlhodobej/kratkodobej) s presnostou na mililiter

má. Přesnost na na 10 nebo 100ml, musel bych se kouknout do manuálu. Opět je to více než dostatečné vzhledem k přesnosti vypínaní pistole. Kalibruje se právě podle pistole. Ideálně stylem od plna do plna. Nikoli např. podle nominální hodnoty vstřikovače.

Údaje, které PP poskytne jsou pak stejné, jako když si eviduji spotřebu podle toho kolik najedu a kolik tankuju. Nikoli kolik teoreticky proflákaly vstřikovače vzhledem k teoretické ujeté vzdálenosti na ideální pneumatice. Na základě tebou udávané přesnosti kalibrace předpokládám, že kalibruješ podle nominálních údajů.

Máš nějaké statistiky přesnosti? Já si spotřebu eviduji i klasicky při každém tankování a zaznamenávám si i kolik spáleného paliva určil PP. Za 4 roky je odchylka pod 3%.

TopGun napsal:
- meranie otacok

TopGun napsal:
- meranie zostatku benzinu v nadrzi

TopGun napsal:
- zaznamenavanie jazdy = moznost zmerat napr. zrychlenie 0-100kmh, prip. 90-200kmh, sprint na 400m a podobne.

má, ale jinak. Mohu měřit jednotlivé úseky jízdy a pro ně prům. rychlost, spotřebu apod. Na "performance měření" má (měl) výrobce jinou mašinku.

TopGun napsal:
- je tam aj moznost merat teplotu dvoma cidlami

nemá

TopGun napsal:
- merat priebeh vykonu a krutiaceho momentu (nenamyslam si, ze to je presne ako na brzde, ale niekomu moze stacit).

nemá. viz. výše

TopGun napsal:
Clovek uz po par tyzdnoch bude vediet naspamet, ako sa sprava spotreba jeho auta - ako zavisi od otacok a zataze, takze sledovat aktualnu spotrebu bude uz len informativne, nebude to uz taka zabava. No tie ostatne funkcie su uzitocne a zabavne vzdy. Preto som pisal, ze ten polsky PP cloveka moze prestat bavit.

Jak jsem psal výše. Já sleduji hlavně tu aktuální. To, že když to lechtám, snažím se jet co nejplynuleji apod. mám spotřebu nízkou vím i bez PP. Patrně čekáš od PP něco jiného než já.

0
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 14:49   Citovat  

Aby to nevyzeralo ako natahovanie sa dvoch kohutov, z ktorych si kazdy brani svoje, uznavam, ze KEL nie je zla masinka. Pre ludi, ktori vecsiu presnost nepotrebuju a ktorym nebude chybat tych par funkcii navyse.
Dufal som, ze ocenis moznost nahrat si jazdu po okruhu do pameti a potom analyzovat priebeh v offline.
Co sa tyka presneho merania vzdialenosti - mne sa velakrat hodilo, ked napr. na letisku sme chceli presne odmerat 400m a nemali sme meradlo. VSS senzor dava impulzy priblizne kazdych 20cm, takze to bolo dost presne. Rychlost, ci prejdena vzdialenost sa da kalibrovat pomocou GPS, nespolieham sa na nominalne hodnoty. Niekedy som kalibroval tak, ze som presiel presne 50m a spocital impulzy VSS (presnost pod 1%).
S odchylkou pri merani spotreby sa pohybujem skoro vzdy okolo 1%, napr. minulu nedelu som natankoval 56.23 litra, pricom PP mi ukazal 56.79, co je 0.9%. Spotrebu som kalibroval podla pistole, rovnako ako ty.
Vecsinou plati, ze dobre viditelne miesta v aute su tazko dosiahnutelne. Ja mam tlacitka vedla sedadla. Nie je trochu problem siahat pocas jazdy za volant ku tlacitkam integrovanym v displayi ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 15:06   Citovat  

Já se taky nechcu hádat Velmi šťastný

Logování např. okruhu a pozdější analýza, to uznávám, to by bylo něco pro mě. Logy, to já rád. Zejména logování otáček by mi bodlo. Navíc pak to sesynchronizovat s GPS daty a třeba videem, to by bylo něco. Stačí "jen" zajistit synchronizaci. To jsou ale věco, které v budoucnu asi budu řešit logonáním z EOBD.

Tlačítka jsou dosažitelná poměrně uspokojivě. Sice si za jízdy s palubákem moc nehraju, jak jsem psal, ale nemožné to není. Je to jen kousek za a nad páčkou blinkrů.

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2008 , 22:52   Citovat  

Tak kdo co máte a kde jste sehnali??? Jakej by to byl problém zabudovat do Preludy 3g???

Hrošík je teď offline  Hrošík
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2008 , 17:34   Citovat  

Tak ma ho nekdo?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Měřič spotřeby
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka