Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accrod VIII - prokluzující spojka / pokles otáček /
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
JosefH je teď offline  JosefH
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 20:13   Citovat  

Mám nově Accorda z 2009 , 2.2 i-DTEC , 110kw , najeto 230tis ... a problém, který se projevuje následovně:

1) jedu konstantní rychlostí, zařazeno rychlost 4/5/6 při 2000 otáčkách (při jízdě do prudšího kopce se to dá pozorovat i při trojce)
2) pak dám pedál plynu na podlahu ... motor nemá výkon, který bych očekával, otáčky stoupají (na 3-4tis. otáček) (třeba 3-5 vteřin)
3) náhle dojde k mírnému poklesu otáček (pedál plynu celou dobu zcela stlačený)
4) pak se motor jakoby "chytne" a zbytek "zrychlování" už jde "lépe"

V menším kamarádském autoservisu jsme to zkoušeli s připojenou diagnostikou a věci jako váha vzduchu atd. se zdály v pořádku, celkově stav diagnostiky "žádné závady".

Na fóru tudy odkaz jsem se dočetl velmi podobném problému u Civicu se stejným motorem. Údajně se jedná o prokluzující spojku, ale můj automechanik si tím nebyl zcela jistý. (Na Civic to pak řeší to výměnou spojky, setrvačník nechávají.)

Nemá někdo zkušenost / tip / nápad / potvrzení mé "diagnózy"?

Děkuji!!!!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Boni H je teď offline  Boni H
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 0:40   Citovat  

Dle mého názoru nemá prokluzující spojka vliv na padání otáček.Respektive by při zvyšování otáček motor sice řval ale auto by nejelo ale pokud šlápneš na plyn a padají otáčky tak si myslím bude problém někde jinde samozřejmě pokud nesvítí ECU motoru a diagnostika nic neukázala tak je asi EGR a váha vzduchu v pořádku možná mrknout jestli není ucpaný palivoví filtr.Nevím jak je to s těmito Accordy ale taky myslím mají vy-blikávání chyb tak zkusit ho vyblikat snad si řekne co mu chybí.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 5:49   Citovat  

Taky bych to videl spis na nejaky problem souvisejici s prisunem paliva, pri prokluzujici spojce prece otacky vyleti nahoru jako bys ji mel vyslaplou. Docela se divim ze se neobjevi zadna hlaska na palubce. Osobne bych dal tech cca 450 Kc za diagnostiku v originalnim Honda servisu.
Jinak Civic 8G ma motor 2,2i-CTDi a ty mas jiny, 2,2i-DTEc. A posledni generace Accorda je zatim 8., od r. 2008.

0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 8:28   Citovat  

Díky za odpovědi!

Otáčky po sešlápnutí plynu jdou nejdřív nahoru (z 2tis. na cca 3tis.), pak dojde k mírnému propadu, a pak znovu stoupají (už s lepším záběrem).

S tou 8. vs. 9. generaci me teda zmatli v Autokelli, kde už jsem koukal po spojce, tam ho maj jako 9tku Úsměv

A tím vyblikáním se rozumí co?

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 8:46   Citovat  

JosefH napsal:
Díky za odpovědi!

Otáčky po sešlápnutí plynu jdou nejdřív nahoru (z 2tis. na cca 3tis.), pak dojde k mírnému propadu, a pak znovu stoupají (už s lepším záběrem).

S tou 8. vs. 9. generaci me teda zmatli v Autokelli, kde už jsem koukal po spojce, tam ho maj jako 9tku Úsměv

A tím vyblikáním se rozumí co?

Vyblikání u Tvé generace už není. Musíš na diagnostiku, máš 8gen ne 9 na katalog v kelly se vybodni maj v tom bordel.

Možná prasklá nebo vypadlá nějaká hadice turba. Klouzající spojka si myslím to na 98% nebude. Vidím to na problém se vzduchem, přísun. Chyba se nemusí ukázat na diagnostice. Ty máš OBD4 tuším, takže 2skladiště závad. Krátkodobé, dlouhodobé. Na diagnostice ti načtou obě, tam budeš mít přesně uloženy podmínky při kterých se co stalo. Nechce se mi věřit že tam nic není.

PS: odkud jsi?

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 8:53   Citovat  

Jestli jdou otacky nahoru z 2 na 3tis a okamzita rychlost v km/h je nizsi nez kdyz jedes konstantni rychlosti na 3 tis otacek bez zrychlovani, tak to snad nemuze byt nic jineho nez spojka... hadice turba nedokaze zmenit prevodove pomery.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 10:31   Citovat  

Taky si myslím že to bude někde přisávat falešný vzduch bud u váhy nebo u turba

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 10:35   Citovat  

silenec napsal:
Jestli jdou otacky nahoru z 2 na 3tis a okamzita rychlost v km/h je nizsi nez kdyz jedes konstantni rychlosti na 3 tis otacek bez zrychlovani, tak to snad nemuze byt nic jineho nez spojka... hadice turba nedokaze zmenit prevodove pomery.

ja si myslim to same OK

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 10:39   Citovat  

silenec napsal:

přesně tak OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 10:54   Citovat  

Ok chápu že při sešlápnutí plynu jde motor do otáček a auto nezrychluje to je jasný příznak spojky ale jakto že při přidání plynu jde motor do otáček pomalu a ještě mu spadnou dolů a pak se zase zvednou to je trochu divné prokluzující spojka má vliv na chod respektive převod síly z motoru na převodovku tudíž by auto třeba pocukávalo nebo spomalovalo či zrychlovalo ale neměnili by se otáčky při nepravidelném spojení a rozpojení (prokluzování) spojky.

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 11:03   Citovat  

Protože se spojka prokluzem zahřeje, zvýší se adheze a chytne se ... spojka jak z praku Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 11:11   Citovat  

Aha tak jsem zase o něco chytřejší díky za info. OK je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 11:25   Citovat  

Zažil jsem u focusu obojí. Klouzající spojka se projevovala úplně jinak. Nedochází k žádnému poklesu otáček, ale naopak otáčky letí nahoru. Zažil jsem to jak při přeřazení, tak při tom kdy začalo ,,foukat,, turbo a zvýšil se kroutící moment tak spojka prostě přestala fungovat. Žádné zahřívání a chytnutí se tím, že se zahřála. Pomohlo pouze sundat nohu z plynu a pomalu začít přidávat zase.

Naopak vypadlá, nebo netěsnící hadice turba se projeví turbobdírou, otáčky nejdřív jakoby padnou a pak lezou pomalu nahoru ale auto nezrychluje (zrychluje minimálně) a chybí mu tah.
Teď mi napadá jednoduchej test. Pokud je to vypadlá hadice turba najdi si kopec do kterého si běžně jezdil a víš jak to auto ,,tahalo,, do toho kopce a zkus se tam projet. Pokud bude tahat falešnej vzduch, budeš muset podřadit a pojedeš tam třeba o stupen nižší rychlost než co si jezdil (můj případ). Další možnou identifikací bude, že motor by mohl být zaneřáděnej od oleje. Jo a klouzající spojka bude 100% smrdět.

Nebo, třetí možnost, spojka klouže protože ti tam někde prosakuje olej/nafta. To sem u focusu taky zažil .....to byla stejně hrozná popelnice. HaHaaa

Jo a opravil jsem ti v nadpisu tu generaci OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 12:13   Citovat  

Kolečka v převodovce jsou pevně daný. Jestliže stoupají otáčky a rychlost ne, nemůže to být nic jinýho než spojka. To že pak zase klesnou může souviset například s tím olejem, že tam nateče a pak se "opálí". Pamatuju si že tekoucí olej na spojku se tady řešil už u A7G. Jinak mě když na 2.2 i-CTDI klouzala spojka (ale bez ubrání plynu otáčky nepadli), tak jsem to rozebral a zjistil že se jenom předběhl samostav a časem by se to zas srovnalo.

crxmann napsal:
Zažil jsem u focusu obojí. Klouzající spojka se projevovala úplně jinak. Nedochází k žádnému poklesu otáček, ale naopak otáčky letí nahoru. Zažil jsem to jak při přeřazení, tak při tom kdy začalo ,,foukat,, turbo a zvýšil se kroutící moment tak spojka prostě přestala fungovat. Žádné zahřívání a chytnutí se tím, že se zahřála. Pomohlo pouze sundat nohu z plynu a pomalu začít přidávat zase.

Naopak vypadlá, nebo netěsnící hadice turba se projeví turbobdírou, otáčky nejdřív jakoby padnou a pak lezou pomalu nahoru ale auto nezrychluje (zrychluje minimálně) a chybí mu tah.
Teď mi napadá jednoduchej test. Pokud je to vypadlá hadice turba najdi si kopec do kterého si běžně jezdil a víš jak to auto ,,tahalo,, do toho kopce a zkus se tam projet. Pokud bude tahat falešnej vzduch, budeš muset podřadit a pojedeš tam třeba o stupen nižší rychlost než co si jezdil (můj případ). Další možnou identifikací bude, že motor by mohl být zaneřáděnej od oleje. Jo a klouzající spojka bude 100% smrdět.

Nebo, třetí možnost, spojka klouže protože ti tam někde prosakuje olej/nafta. To sem u focusu taky zažil .....to byla stejně hrozná popelnice. HaHaaa

Jo a opravil jsem ti v nadpisu tu generaci OK

0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 14:34   Citovat  

Děkuji všem za odpovědi. Ten problém průběžně ověřuji a sleduji, a možná jsem ho nepopsal tak přesně, jak jsem měl.

Přikláním se na základě Vaší diskuse k té spojce, protože jak psal Hondza, "Kolečka v převodovce jsou pevně daný. "...

Ještě následující informace, které by mohly být podstatné:

1) Neprojevuje se to vždy - někdy to táhne dobře, občas to "proklouzne", ...

2) Dnešní situace - otáčky vylítli nahoru dost rychle a pak padli. Asi záleží jak je "rozjeté turbo" atd. - rychlý vzestup otáček jsem zaznamenal při pruším předjíždění - Jel jsem na pětku a měl tam odhadem 2.5tis. otáček ... Pak začátek předjíždění - nohu na zem - otáčky stouply během 1-2 vtěřin, ale auto zrychlovalo podstatně méně než byl vzestup otáček. Pak dojde jakoby k propadu těch otáček, pak se to "chytne", a začne to jet "jak má". (Ale to už má člověk to auto prakticky předjetý. Úsměv ) Celé to zní, jako bych měl automatickou převodovku... A když potřebuješ předjet a tohle se mu stane, dost to prudí .....

Pobývám v Praze a často Orlických horách ... Kdyby to se mnou byl někdo ochotný projet a identifikovat, budu moc rád a rád to budu kompenzovat (flaškou či čímkoli). Mám za to, že by to mohlo být přínosnější než diagnostiky a šaškování v servisu, kde pochybuju, jestli by technik vůbec dokázal ten problém nasimulovat... (Z toho co jsem četl na Civic fóru, tak klukům technici říkáli, že to přece "jede normálně"...). ...

PS: Auto jsem koupil v Hondě na Dukle v Pardubicích před měsícem. (Ale moc sem s tim nejezdil, protože tam 3 týdny po koupi stálo a řešil se DPF filtr, na který jsem ujel asi 300km a pak to stálo u nich na opravě Se stydím )

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 14:44   Citovat  

JosefH napsal:
Děkuji všem za odpovědi. Ten problém průběžně ověřuji a sleduji, a možná jsem ho nepopsal tak přesně, jak jsem měl.

Přikláním se na základě Vaší diskuse k té spojce, protože jak psal Hondza, "Kolečka v převodovce jsou pevně daný. "...

Ještě následující informace, které by mohly být podstatné:

1) Neprojevuje se to vždy - někdy to táhne dobře, občas to "proklouzne", ...

2) Dnešní situace - otáčky vylítli nahoru dost rychle a pak padli. Asi záleží jak je "rozjeté turbo" atd. - rychlý vzestup otáček jsem zaznamenal při pruším předjíždění - Jel jsem na pětku a měl tam odhadem 2.5tis. otáček ... Pak začátek předjíždění - nohu na zem - otáčky stouply během 1-2 vtěřin, ale auto zrychlovalo podstatně méně než byl vzestup otáček. Pak dojde jakoby k propadu těch otáček, pak se to "chytne", a začne to jet "jak má". (Ale to už má člověk to auto prakticky předjetý. Úsměv ) Celé to zní, jako bych měl automatickou převodovku... A když potřebuješ předjet a tohle se mu stane, dost to prudí .....

Pobývám v Praze a často Orlických horách ... Kdyby to se mnou byl někdo ochotný projet a identifikovat, budu moc rád a rád to budu kompenzovat (flaškou či čímkoli). Mám za to, že by to mohlo být přínosnější než diagnostiky a šaškování v servisu, kde pochybuju, jestli by technik vůbec dokázal ten problém nasimulovat... (Z toho co jsem četl na Civic fóru, tak klukům technici říkáli, že to přece "jede normálně"...). ...

PS: Auto jsem koupil v Hondě na Dukle v Pardubicích před měsícem. (Ale moc sem s tim nejezdil, protože tam 3 týdny po koupi stálo a řešil se DPF filtr, na který jsem ujel asi 300km a pak to stálo u nich na opravě Se stydím )

Tak pokud se to chová takhle, tak spojka Velmi šťastný v momentě kdy to má nejvíc tahat dojde k prokluzu .... to znamená kdy narůstá krouták. Tak to je jasná spojka.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 15:22   Citovat  

na ictdi sa presne takto spojka chova.. niekedy neprokluzuje, inokedy povoli k tym 3000-3500rpm, potom chytne, otacky padnu a zacne tahat... zazil som na dvoch roznych accordoch...ak tam mas tie km co pises, neni sa comu divit... spojky na tychto motoroch odchadzaju medzi 150 - 250tis.km podla stylu jazdenia...

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 15:37   Citovat  

Ted uz ti podle toho popisu snad nemuze rict nikdo nic jineho nez spojka OK na 5tku jsou male otacky = velky kroutici moment, tak to tam klouze... kdyz budes predjizdet ve vyssich otackach, tak by to melo klouzat min (treba jestli s tim jeste potrebujes jezdit nez to das opravit).

0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 16:18   Citovat  

pajo napsal:
na ictdi sa presne takto spojka chova.. niekedy neprokluzuje, inokedy povoli k tym 3000-3500rpm, potom chytne, otacky padnu a zacne tahat... zazil som na dvoch roznych accordoch...ak tam mas tie km co pises, neni sa comu divit... spojky na tychto motoroch odchadzaju medzi 150 - 250tis.km podla stylu jazdenia...

... takže i kdyby to nááááááhodou ta spojka nebyla, výměny nemusím litovat Cool

Díky všem za potvrzení mých hypotéz. Podám report po výměně... Úsměv

PS: kdyby jste měli ještě doporučení kde ji levně objednat ... ? Úsměv (autokelly se mi nezdá jako nejvýhodnější možnost...)

PSS: musím uznat, že má Honda perfektně fungující komunitu Úsměv ... ze mě klucí uděláte za chvíli skalního Hondaře Honda Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 17:30   Citovat  

Hlavně při tý výměně zkontrolovat, jestli tam skutečně neteče olej, aby to pak nezačala dělat i nová.
V Kelly vidím že mají Luk, takže to tam klidně kup, jelikož Luk je dodavatel originál spojky. Teda aspoň u A7G, ale to bude stejné.
edit: kdyby jsi tam neměl slevu, tak není problém sehnat z Kelly nebo jinde se slevou

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2012 , 0:31   Citovat  

jasná spojka.. Velmi šťastný
stačí jet do kopce třeba 50 km/h, hodit tam za 5 a dát plnej..uvidíš jak bude klouzat OK

0
PříspěvekZaslal: 12.4.2012 , 15:14   Citovat  

Tak v Hondě v Pardubicích výměna spojky 18tis. ... Úsměv) docela drsoni ...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2012 , 15:38   Citovat  

Zkus zavolat Alešovi, více ZDE klik

Conty je teď offline  Conty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2013 , 12:25   Citovat  

Tak i u mě se objevil podobný problém Smutný
Honda CR-V 3G 2008, 2,2 i-cdti, 80 tkm

Projevuje se to tak, že kolem 2500 ot/min přestane auto pod plynem táhnout a spadnou otáčky o cca 300, pak se po 1-2s auti zase chytí a už funguje normálně (při předjíždění napoprvé docela zážitek Velmi šťastný ). Pocitově mi přijde, že auti netahá, tak jak by mělo.
Takže jsem zvědavý, co mě čeká (váha vzduchu/něco okolo turba/spojka). No příští týden jdu na diagnostiku, tak dám vědět.

Edit: výsledek
Tak nakonec to byla opravdu spojka, tudíž výměna spojkové sady a uvidíme, jak dlouho vydrží. Naštěstí kryto v rámci záruky...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accrod VIII - prokluzující spojka / pokles otáček /
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina