Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Je tu nějaký právník?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 18:42   Citovat  

Potřebuju radu - Před naším družstevním domem je parkoviště, které je na pozemku Českých drah, ale bohužel tam není dopravní značka a nikdo nemá povolení tam parkovat. Dům družstvo odkoupilo od Českých drah, pozemek s parkovištěm už bohužel ne. No a nyní po tolika letech co tam všichni parkujeme, si někdo začal stěžovat na úřadu MČ, že parkujeme kde se nemá to snad ne. Výsledkem je, že přijela městská policie, nafotila auta zde parkující a pozvala majitele k podání vysvětlení, kde každému uložili pokutu za "parkování na nezpevněné ploše". Přitom plocha je zpevněná uválcovaným šterkem... naštvanej. Já naštěstí vyfocen nebyl, nicméně mě zajímá, zda se proti tomuhle dá nějak bránit, momentálně jsem jediný kdo si tam troufnul zaparkovat. Majitel pozemku se k tomu staví neutrálně a fakticky mu to ani nemůže vadit. Má městská policie právo mě pokutovat za takové parkování? Jak to správně vyřešit, stačí povolení od majitele pozemku, nebo se musí pozemek od nich pronajmout?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petan.B je teď offline  Petan.B
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 18:46   Citovat  

Selským rozumem: Pokud to nevadí majiteli pozemku, tak není co řešit.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 18:52   Citovat  

Petan.B napsal:
Selským rozumem: Pokud to nevadí majiteli pozemku, tak není co řešit.

No já taky myslím že není co řešit, ale městská policie je jiného názoru... ikdybych se pokutě vyhnul tak nemám čas pořád chodit podávat vysvětlení. A oni to řeší, protože někdo z nás (asi někdo kdo nemá auto) si na nás pořád štěžuje naštvanej
   Návrat  
Petan.B je teď offline  Petan.B
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 19:30   Citovat  

A nemáš třeba právo na to vědět, od koho ta stížnost je?
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 19:44   Citovat  

Městské policie nemá právo řešit parkování papírkem za stěračem nebo předvoláním. Stačí si přečíst, co je na něm napsáno - Předvolání k sepsání zápisu o podaném vysvětlení. To "o podaném" je zásadní. Mohou tě předvolat až tehdy, pokud jsi strážníkovi již vysvětlení podal. Jedině PČR tě může předvolat k podání vysvětlení. MP ty výzvy zasílá i poštou, opět "o podaném..." a navíc nedoporučeně. Takže zahazovat. Oni jen zkouší štěstí a neznalost občanů. Jedině, kdy mají možnost něco řešit, když tě chytnou při parkování. Pokud tě chytí při vyparkovávání, stačí se odkázat na paragraf 11, odstavce 3, 4 a 5 zákona o městské a obecní policii.

Oprávnění požadovat vysvětlení
(3) Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.

(4) Vysvětlení nesmí být požadováno od osoby, která by jím porušila státem uloženou nebo státem uznanou povinnost mlčenlivosti, ledaže by byla této povinnosti příslušným orgánem nebo tím, v jehož zájmu tuto povinnost má, zproštěna.

(5) Strážník je povinen osobu předem poučit o možnosti odepřít vysvětlení podle odstavců 3 a 4.
   Návrat  
Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 19:56   Citovat  

ondras není to § 11 ale §12....v paragrafu 12 odst. 3 se říká,to jak si napsal, že nemusíš vypovídat o osobě blízké atd....
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 19:58   Citovat  

i když omlouvám se, trochu sem přehlídl co jsi psal, paragraf 12 to je u Zákona o policii ČR u měšťáků nevím....
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 20:00   Citovat  

Radek11111 napsal:
ondras není to § 11 ale §12....v paragrafu 12 odst. 3 se říká,to jak si napsal, že nemusíš vypovídat o osobě blízké atd....

§12 zák. 553/1991sb. o obecní policii se týká oprávnění požadovat prokázání totožnosti, odst. 3 paragrafu 12 říká, že osoba je povinna vyhovět.

EDIT: Pozdě Velmi šťastný
   Návrat  
martas je teď offline  martas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 20:04   Citovat  

No mě přišel dopis ať se dostavim tehdy a tehdy na PČR a podání vysvětlení a taky za parkování,je teda možný se odkázat na osobu blýzkou a případně jakej trest mě čeká Tak to valím bulvy
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 20:08   Citovat  

martas napsal:
No mě přišel dopis ať se dostavim tehdy a tehdy na PČR a podání vysvětlení a taky za parkování,je teda možný se odkázat na osobu blýzkou a případně jakej trest mě čeká Tak to valím bulvy

Na PČR na rozdíl od městapa musíš. Stačí říct, že víš kdo tvůj vůz parkoval, ale vzhledem k tomu, že by jsi svou výpovědí způsobil osobě blízké újmu, kterou by jsi vnímal jako sobě vlastní, odmítáš další výpověď.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 20:15   Citovat  

jak říkám, přehlídl jsem se že mluvíš o obecní, u státní je prokázání totožnosti až §13
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 20:22   Citovat  

Radek11111 napsal:
jak říkám, přehlídl jsem se že mluvíš o obecní, u státní je prokázání totožnosti až §13

jj, šak jsem tam hodil edit, že jsi byl rychlejší Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 20:29   Citovat  

jo tak Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 22:05   Citovat  

Ondras: díky Úsměv. Mně zatím nic nedošlo, takže všechno vím jen z doslechu od lidí co dnes poslušně parkovali na přilehlé silnici u chodníku... je fajn že teď mám celý parkoviště jen pro sebe HaHaaa Velmi šťastný
   Návrat  
Biturb je teď offline  Biturb
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.4.2008 , 23:38   Citovat  

me dali ty potvory policajtske listecek za okno, ze se mam dostavit na policii k podani vysvetleni bla bla... kdyz jsem parkoval na Valasske rally v Odrach u plotu jednoho domku.. nikde zadna znacka nic, no proste demence...
Jede se rally, a oni tam vybiraji, to se muze stat jen u nas...
   Návrat  
Bány je teď offline  Bány
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.4.2008 , 0:10   Citovat  

no mě chtěli dát pokutu v Dlouhý Lhotě na tuningu před 4 lety, parknul sem to u známýho před barákem, bydlí na hlavní, když sme odjížděli, tak sem měl kus za autem(tak 20m) zákaz zastavení a stání(ten přenosnej) prej litr pokuta, tak sem jim do papírů napsal, že s když sem přijel tak tam nic nebylo, doteď mi nepřišlo nic, zkoušej jak dostat z lidí prachy...
nebyl sem jedinej, těch aut stálo mraky okolo mě a zajímalo by mě kolik lidí jim zaplatilo Ble
   Návrat  
Civinka je teď offline  Civinka
2 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 2.4.2008 , 8:00   Citovat  

Majitel pozemku se k tomu staví neutrálně a fakticky mu to ani nemůže vadit. Má městská policie právo mě pokutovat za takové parkování? Jak to správně vyřešit, stačí povolení od majitele pozemku, nebo se musí pozemek od nich pronajmout?[/quote]

Nevím jak městská policie, pokd je ale pozemek majetkem ČD měli byste zjistit na pozemkovém fondu ČD, zda parkováním, nenarušujete nějaký kabely, optický sítě a podobný majetek ČD. Pokud jsi z Prahy, tak se to zjišťuje v "údolí dutých hlav" v ulici Pod Táborem 369/8a(přízemí, vedle restaurace, na recepci ti řeknou)
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2008 , 9:43   Citovat  

Civinka napsal:
Nevím jak městská policie, pokd je ale pozemek majetkem ČD měli byste zjistit na pozemkovém fondu ČD, zda parkováním, nenarušujete nějaký kabely, optický sítě a podobný majetek ČD. Pokud jsi z Prahy, tak se to zjišťuje v "údolí dutých hlav" v ulici Pod Táborem 369/8a(přízemí, vedle restaurace, na recepci ti řeknou)

To by neškodilo zjistit jak mají ČD tu plochu vedenou. Určitě se to bude nějak řešit. Každopádně to parkoviště vybudovaly samy ČD (resp. tehdejší ČSD) ještě za dob hluboké totality, samozřejmě za účelem parkování, akorát to zřejmě v katastru není zapsáno jako parkovací plocha. Jinak jsem z Brna Mrk.
   Návrat  
Civinka je teď offline  Civinka
2 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 2.4.2008 , 9:45   Citovat  

Jestli chceš, pokusím se zjistit co je přesně potřeba, ČD, resp. dceřiná společnost je mojím zaměstnavatelem, tak to budu mít z první ruky Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.4.2008 , 9:56   Citovat  

Civinka napsal:
Jestli chceš, pokusím se zjistit co je přesně potřeba, ČD, resp. dceřiná společnost je mojím zaměstnavatelem, tak to budu mít z první ruky Úsměv

No to bys byla moc hodná Úsměv. Poslal jsem ti SZ
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Je tu nějaký právník?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina