Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ele.výfuková klapka pri sepnut Vtecu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
-1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 23:37  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 2.5.2012 , 11:25, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

Ahoj, podělím se s vámi o mé nápady Úsměv , rád bych na civicu měl někdy tichý výfuk a někdy zas mám chut na pořádný randál Lucy , taky do města se hodí tichý výfuk a na erzetky a blbnutí se hodí průchozí ,,hlasitý´´ výfuk. Na netu jsem našel východisko, viz odkaz: tudy odkaz , ale nedám za tohle 8.tis Chápeš! Chápeš! Chápeš! , takže si to hodlám vyrobit z pomocí klapky na sání. Vše bude vyrobeno jak na obrázku, jen klapku ofrezuju do menších tvarů a usadím do výfukového potrubí a asi před zadní koncový tlumič. Ovládání bude pomocí lanka nataženehé do kabiny na nějaké táhlo. Napadají vás nějaké rady, čemu se vyvarovat apd..?

A ještě jeden dotaz, šlo by to nějak udělat, aby mi klapka otvírala při sepnutí v-tecu? Dal bych tu klapku třeba na servo a to napojil nějak na něco, co by mi dávalo impulz tu klapku otevřít při sepnutí v-tecu. A jinak, aby byla zavřená..

tady jsem přímo našel i použito klapku sání... což me zklamalo že nejsem 1. koho to napadlo pořádnej výtlem tudy odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 23:43   Citovat  

zkus ve městě jezdit kolem 2 tis otáček a ušetříš si práci a peníze wokurka

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 23:45   Citovat  

jenže ono to ale líp jede s průchozím výfukem a zvuk vtecu je luxusníÚsměv takže to chci vyrobit, a dosavadní invidia výfuk nahradit seriovým výfukem pro Vti.

Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 23:47   Citovat  

A nebude to řvát už moc kdyz to vytočís a budeš tam mít čistej pruchod Velmi šťastný

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 23:48   Citovat  

ja tohle chtel delat na CTRko taky z klapky Velmi šťastný mskoda ze ufo MA STRASNEJ ZVUK jinak bych to skusil taky Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 0:06   Citovat  

když vyndám silencer, tak to má neskutečně libový zvouček.. takže já mám jasno! když střelí z výfuku nebo sepne vtec, tak to je pro muje ouška orgasmus:)

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 0:08   Citovat  

tenkrát nás napadlo s Honzou z Hradce, rozdělit trubku (nejspíše střední část) do dvou částí, kde by na začátku byla regulace pomocí elektrické klapky. V jedné by byl umístěn rezonátor nebo katalizátor, aby snižoval emise a hluk. Druhá by byla průchozí. Na konci by byla opět klapka, aby uzavírala jednu nebo druhou cestu. Klapky by fungovali souběžně. Ovládal by to řidič podlé své vůle elektricky

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 0:20   Citovat  

nějak extra to komplikovat nechci, dávat tam dva výfuky apd.. jen nevím, zda dát tu klapku před koncák nebo ještě někde blíž k motoru...?

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 0:26   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
nějak extra to komplikovat nechci, dávat tam dva výfuky apd.. jen nevím, zda dát tu klapku před koncák nebo ještě někde blíž k motoru...?

chápu, pustíš plyny pod auto a vyhneš se omezovačům..někdo zkušenější by mohl říci, jestli je to dobrý nápad, špatný nápad nebo jaký je to vůbec nápad Úsměv sorry pifko pifko ( svatoušek )

Václav je teď offline  Václav
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 8:24   Citovat  

Muj názor je, že co se týká zvuku tak to svuj učel splní, ale výkonově bych od toho nic nečekal, spíš zhoršení než zlepšení kvuli větší členitosti potrubí. Proto bych si to na auto nedal, není nad kvalitní Catback a ke ztišení používám silencer i když to ztišení není takové...

marek.dh je teď offline  marek.dh
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 8:30   Citovat  

Tak ono to vlastně bude fungovat jak silencer, ne?? Podle toho co jsem měl možnost vyzkoušet, tak je největší podíl hlasitosti díky poslednímu tlumiči, takže bych to zkusil dát klidně tam někam..

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 10:28   Citovat  

Podobnej systém budu dělat na turbo, aby to při maximální zátěži snižovalo co nejvíc restrikce ve výfukovým potrubí.

Jinak tady máš alternativu tomuhle systému, kterou nabízí Dynomax tudy odkaz

Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 10:51   Citovat  

LJay napsal:
Podobnej systém budu dělat na turbo, aby to při maximální zátěži snižovalo co nejvíc restrikce ve výfukovým potrubí.

Jinak tady máš alternativu tomuhle systému, kterou nabízí Dynomax tudy odkaz

tak tohle je absolutní pecka, perfektně vymyšlený, akorát bych se bál že se ta pružina časem unaví a bude to řvát pořád...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 16:27   Citovat  

šlo by nějak udělat, aby mi klapka sepla až při sepnutí v-tecu? Někde vytáhnout nějaký drát, který to spíná a na něj napojit servomotorek, který mi tu klapku otevře?

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 16:45   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
šlo by nějak udělat, aby mi klapka sepla až při sepnutí v-tecu? Někde vytáhnout nějaký drát, který to spíná a na něj napojit servomotorek, který mi tu klapku otevře?

udelat jde ledacos ...

ale predstavujes si to dost jednoduse...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:01   Citovat  

proč ne jednoduše? Když jde vyvíst kontrolka na sepnutí vtecu, tak proč by místo svícení nemohla otvírat klapku přez nějaké servo nebo něco takového? Nejsem odborník na elektro, tak se ptám... Každopádně by to byla pecka, kdyby auto jelo tiše a při sepnutí vtecu by se otevřel výfuk Úsměv

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:04   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
proč ne jednoduše? Když jde vyvíst kontrolka na sepnutí vtecu, tak proč by místo svícení nemohla otvírat klapku přez nějaké servo nebo něco takového? Nejsem odborník na elektro, tak se ptám... Každopádně by to byla pecka, kdyby auto jelo tiše a při sepnutí vtecu by se otevřel výfuk Úsměv

no to by urcite slo, ale potrebujes nejakej "krokovej" motorek kterej udela pouze takovou cast otacky ktera otevre klapku

navic budes potrebvoat aby s to vratilo do puvodni polohy, kdyz to prestane "vtecovat" ....

a ten drat o kterym mluvis, vede tusim k vetec selenoidu a mohl bys ho pouzit jako budici kabel pro ten motorek

ja teda elektrice taky moc nehovim ale tusim ze takhle nejak by to mohlo fungovat urcite poradi nekdo zkusenejsi tady...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:11   Citovat  

Jasný... chápu tě, já sem si schopen udělat klapku na manuální ovládání. Zbytek je mimo moje schopnosti, proto jsem ale zaležil tohle vlákno a chci to co nejvíc vychytat a třeba to tady někoho chytne a bude schopen to vyrobit co se týče elektrické stránky. Nějaký vysokoškolák či elektrikář co má prostředky, tak to pro něj nemůže být problém.. Mě tak jedině napadá klapku dát na pružinu at ji drží zavřenou a nějaký motorek co ji bude držet otevřenou a po přestání dávání vtec signálu by povolil a pružina by to zavřela.. jen úvaha... snad někdo poradíÚsměv

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:12   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Jasný... chápu tě, já sem si schopen udělat klapku na manuální ovládání. Zbytek je mimo moje schopnosti, proto jsem ale zaležil tohle vlákno a chci to co nejvíc vychytat a třeba to tady někoho chytne a bude schopen to vyrobit co se týče elektrické stránky. Nějaký vysokoškolák či elektrikář co má prostředky, tak to pro něj nemůže být problém.. Mě tak jedině napadá klapku dát na pružinu at ji drží zavřenou a nějaký motorek co ji bude držet otevřenou a po přestání dávání vtec signálu by povolil a pružina by to zavřela.. jen úvaha... snad někdo poradíÚsměv

no nevim jestli by motorek neshorel .... =o)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:20   Citovat  

kura nechytej mě za slovo..Velmi šťastný to je jasný že by trpěl.. já to psal jen obecně.. ted mě napdalo tam dát ovládání z autíčka na dálkové ovládání pro zatáčení kol..

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:22   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
kura nechytej mě za slovo..Velmi šťastný to je jasný že by trpěl.. já to psal jen obecně.. ted mě napdalo tam dát ovládání z autíčka na dálkové ovládání pro zatáčení kol..

no nejakou dobu by to fungovat mohlo, ovsem nevim jak udelas reverzaci chodu kdyz .... motor prejde z vtecu do ... nevtecu ..

nehlede na to ze tam bude pravdepodobne dost teplo a dost velke otresy.....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:29   Citovat  

no to já taky nevím pořádnej výtlem tohle je už mimo mé schopnosti kouř , jestli se nenajde nějaká chytrá hlava co by to zmákla vychytat, bylo by to super! Jinak to udělám na manuální táhlo a bude... ale bylo by tu super kdyby to fungovalo na spínání vtecu.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:31   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
no to já taky nevím pořádnej výtlem tohle je už mimo mé schopnosti kouř , jestli se nenajde nějaká chytrá hlava co by to zmákla vychytat, bylo by to super! Jinak to udělám na manuální táhlo a bude... ale bylo by tu super kdyby to fungovalo na spínání vtecu.

manualni radsi nic nedelej a zainvestuj Úsměv)

nebo popros nejakeho znameho elektrikare kdo ti s tim pomuze, jak budes napriklad resit tesnost potrubi , kdyz tam budes delat klapku ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:37  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 1.5.2012 , 17:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

před tlumič dám asi trubku ve tvaru Y a na jednom konci bude klapka a na druhém tlumič. A těsnost té klapky řešit nemusím, klapka ze sání je dost přesná a dá se zavřít hoodně slušně. Jen budu muset otestovat co stím udělá takové teplo, aby se třeba nekousla apd.. pak bych ji musel třeba maličko seštelovat aby se nesekala a jinak si myslím že by neměl být problém.

Nebo druhá varianta, dát ji před tlumič bez Y kolena a vytáhnout silencer a hluk regulovat jen za pomocí klapky... ale to se mi moc nelíbí.. přecejen, když bude přivřená a já tomu vykulím do 8tis, tak tam budou zbytečně velký tlaky když to neotevřu Smutný

a nebo ji dát na pružinu a vychytat její sílu aby se otevírala cca při 5,500ot naplno.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:39   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
před tlumič dám asi trubku ve tvaru Y a na jednom konci bude klapka a na druhém tlumič. A těsnost té klapky řešit nemusím, klapka ze sání je dost přesná a dá se zavřít hoodně slušně. Jen budu muset otestovat co stím udělá takové teplo, aby se třeba nekousla apd.. pak bych ji musel třeba maličko seštelovat aby se nesekala a jinak si myslím že by neměl být problém.

Nebo druhá varianta, dát ji před tlumič bez Y kolena a vytáhnout silencer a hluk regulovat jen za pomocí klapky... ale to se mi moc nelíbí.. přecejen, když bude přivřená a já tomu vykulím do 8tis, tak tam budou zbytečně velký tlaky když to neotevřu Smutný

nechces me to nakreslit pro predstavu ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:42   Citovat  

není co kreslit.. kukni na tohle třeba, první video co jsem našel.. tudy odkaz

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:47   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
není co kreslit.. kukni na tohle třeba, první video co jsem našel.. tudy odkaz

lepsi by bylo mit klapk uv tom rozdvojeni ... aby to slo bud jen prez vyfuk nebo rovnou ven ...

takhle se ti bude vracet cast plynu zpet do motoru a bude to pri uzavrenym stavu tvorit proti tlak ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 17:50   Citovat  

já si taky myslím.. a aji to bude jednoduchý vyrobit, svařím dvě trubky, vložím před tlumič, ofrezuju sání a přišroubuju na jeden konec. A až budu mít tohle hotový, tak můžu řešit případné elekt. ovládání přez vtec...

ale kdyby se tu našel někdo, kdo by si myslel, že to zmákne vyrobit po elektr. stránce... bylo by to super!!!

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 23:41   Citovat  

Vem klapku na sání a univerzální motorek na D.O. co je ve dveřích.Jeden drát ukostři a druhý naveď na vtec ventil.Motorek ti potáhne za klapku místo lanka. je to dobrý je to dobrý pořádnej výtlem pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 0:29   Citovat  

Velmi šťastný jako sranda dobrý... ale ten motorek mít ještě jeden, tak by to šlo zrealizovat:)

jinak mě napadlo ještě to napojit na plynový pedál. Pohrál bych si s ,,kladkama´´ a vyladěním chodu a fungovalo by to tak, že při sešlápnutí do 2/3 pedálu by se nic nedělo a při překročení chodu 2,3 plynového pedálu by se klapka otevřela jako rychlopal na krátkém chodu. Snad víte jak to myslímVelmi šťastný Bylo by to asi nejjednoduší a auto by řvalo jen při plným plynu když očekávám plný výkon. Nápad je tu!

Obsah fóra Honda-club.cz   
ele.výfuková klapka pri sepnut Vtecu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
-1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina