Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problem s podvozkem, klepani tlumice
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 14:43   Citovat  

cao mam mensi proble s poklepavanim podvozku, je to supersport tlumic+pruzina, premontoval jsem na ne stare miisky s gumovejma ulozenima a poklepava, zkousem jsem ruznejma vecma hejbat a dosel jsem na to ze pistnice chodi nejakej kousel nahoru a dolu tudiz ze i kdyz je matka pistnice stazena na konec zavitu na pistnici tak gumovy ulozeni a vsechny ty silentbloky nevymezi (nezmacknou nebo nenapruzi) natolik aby pri pohybu tlumice pochytily ty razy tak jak maji
kdyz auto vyheveruju a pod kolo dam pacidlo a kolem mirne zahybu tak vidim jak matka na tlumici ma mirnej pohyb a "lupe",puvodni gumy co jsem predleaval zterely nebo vymackyny nebyly,dela to hlavne vzadu nalevo, predn myslim ze neslysim,jak to vyresit? zkusit tam dat pod matku normalni podlozky? aby se ty gumy vic zmackly?
jeste me napadlo ze na zadnich pistnicich jsou takovy "rolny, tak jestli to na nich ta posledni podlozka a matka nesedi

doommpodvozek.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
doommpodvozek.jpg, 308.76 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 20:45   Citovat  

klepání jako když je něco nedotaženýho a melese to o kastli co? a celkem pravidelný ...
měl jsem na c6g stejný problém s FK podvozkem, i na VTI se závodním HP a nikdy jsme nepřišli na to jak to odstranit

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 9:28   Citovat  

ja mam rovnaky problem na accorde s eibachom a marne sa ho snazim uz vyse roka vyriesit. nepomohli ani nove horne ulozenia, skratka nic

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2010 , 18:31   Citovat  

prave ze kdyz se podivas na obrazek tak prave kdyz auto vyheveruju a hybu kolem nahoru a dolu tak chodi na volno ( nahoru a dolu ma vuli) ta matka s tou podlozkou zahnutou nahoru, a myslim ze ta podlozka sedi na dorazu-protoze jestli si to pamatuju tak prave ta podlozka sedi na malym zkoseni, nebo jak to nazvat,
takhle nejak to tam vypada, ale nevim jestli uz nejsem treba na konci zavitu, a kdybych nebyl jestli pomuze udelat vetsi diru do podlozky, jestli ta podlozka musim nebo nemusi byt na tom osazeni pevne dotazena, a nebo podlozit az primo to ulozeni, jestli gumou treba kousek z duse do auta,nebo velkou hlinikovou podlozkou ...

tlumic.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
tlumic.jpg, 15.46 kB

Tenen je teď offline  Tenen
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2010 , 20:33   Citovat  

Mně kdysi také něco klepalo při přejíždění větších nerovností a nemohl jsem přijít odkud to jde. Tlumiče byly v pořádku. V Hondě na jarní prohlídce vozu mi řekli, že mám volný levý čep řízení, nechal jsem si ho vyměnit a BINGO. Žádné klepání už neslyším je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2010 , 21:02   Citovat  

Tenen napsal:
Mně kdysi také něco klepalo při přejíždění větších nerovností a nemohl jsem přijít odkud to jde. Tlumiče byly v pořádku. V Hondě na jarní prohlídce vozu mi řekli, že mám volný levý čep řízení, nechal jsem si ho vyměnit a BINGO. Žádné klepání už neslyším je to dobrý
no jo ale me klepou spis zadni tlumice ...

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 17:57   Citovat  

hej mam (nejspis) uplne stejny problem i ja na svem aute, podvozek komplet vmaxx. taky sem to jeste nevyresil, ani presne nevim co to dela. je to vzadu a klepe to jak vymlacene cepy:(

Shadowalker je teď offline  Shadowalker
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2010 , 9:27   Citovat  

Mel jsem stejny problem na tlumicich KW byl praskly tlumic uvnitr tlumice mel pak vuli a za jizdy to bouchalo,al pokud mas tlumice nove tim to asi nebude Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 8:15   Citovat  

tak přišel někdo na to co s tím?
týden mám na autě podvozek V-Maxxx a klepání (=jakože klachtání čepů) se ozvýá, ale jen když je víc členitý povrch jinak ticho, i když vemu kanál nebo díru na silnici ...
tlumiče s pružinama jsou sesazený s origo miskama, prachovkama, podložkama atd. napevno utažený, takže žádný vůle by být neměly (nejsou cítit)

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 13:06   Citovat  

přidám taky..mě si na zadku občas sedly na sebe horní závity pružiny,který byly blíž spodní
to bylo na to přijít co tam mlátí Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 13:31   Citovat  

RASTA napsal:
přidám taky..mě si na zadku občas sedly na sebe horní závity pružiny,který byly blíž spodní
to bylo na to přijít co tam mlátí Velmi šťastný

ještě jednou a pomalejc - nějak jsem to nepobral Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2010 , 14:17   Citovat  

problem porad nevyresen ... koupit novy gumy do misek? nebo ty silentbloky co jsou nahore? nebo to nejak vypodlozkovat aby se ta guma vic zmackla?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2010 , 14:38   Citovat  

Petura napsal:
ještě jednou a pomalejc - nějak jsem to nepobral Velmi šťastný

koukám,že mi tam vypadlo slovo Se stydím Velmi šťastný

no horní závity pružiny mi při propérování bouchly o sebe

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2010 , 14:42   Citovat  

Doomm napsal:
problem porad nevyresen ... koupit novy gumy do misek? nebo ty silentbloky co jsou nahore? nebo to nejak vypodlozkovat aby se ta guma vic zmackla?

zkusil bych to vypodložit,abych zjistil,jestli je to tim a pak podle toho jednal

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2010 , 19:15   Citovat  

RASTA napsal:
koukám,že mi tam vypadlo slovo Se stydím Velmi šťastný

no horní závity pružiny mi při propérování bouchly o sebe
ja mam ty horni zavity naskladane prave ze uplne na sobe, taky me to napadlo ze to bude tim. nenapada me ale jak to vyresit...namotat na ne nejakou gumu?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.6.2010 , 19:20   Citovat  

FastCivic napsal:
ja mam ty horni zavity naskladane prave ze uplne na sobe, taky me to napadlo ze to bude tim. nenapada me ale jak to vyresit...namotat na ne nejakou gumu?

taky sem nad tim přemýšlel..na těch "dosedacích" plochách zavitů je to i oleštěný..
nějakou gumou nebo na to navlíknout nějakou bužírku "hadici" to mi hlava nebere

EDIT:u předchozího podvozku sem na tom měl nataženou nějakou gumu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 18:30   Citovat  

RASTA napsal:
taky sem nad tim přemýšlel..na těch "dosedacích" plochách zavitů je to i oleštěný..
nějakou gumou nebo na to navlíknout nějakou bužírku "hadici" to mi hlava nebere

EDIT:u předchozího podvozku sem na tom měl nataženou nějakou gumu
akorat me jeste napadlo, ze mi to klepe i kdyz auto vykucham a zadek je tak vysoko ze ty zavity uz na sobe nelezi...ted ale nevim, jestli to klepe kdyz nalozim kufr a dozadu nekoho posadim

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 18:32   Citovat  

jako u me je to jednoduche, co nevidet snad vymenim posledni silentbloky ktere jeste zbyvaji udelat (myslel sem ze to klepani je z vybitych silentu) a budu mit kompletne zgeneralkovane obe napravy, tim padem nebude zbyvat uz nic jineho, nez ze bud klepe ulozeni jak rikal doomm, nebo ze to triskaj samotne tlumice jak rikam ja a nebo ze to tukaji ty pruziny jak rikas ty Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 19:28   Citovat  

FastCivic napsal:
jako u me je to jednoduche, co nevidet snad vymenim posledni silentbloky ktere jeste zbyvaji udelat (myslel sem ze to klepani je z vybitych silentu) a budu mit kompletne zgeneralkovane obe napravy, tim padem nebude zbyvat uz nic jineho, nez ze bud klepe ulozeni jak rikal doomm, nebo ze to triskaj samotne tlumice jak rikam ja a nebo ze to tukaji ty pruziny jak rikas ty Úsměv

buď si jistej, že sileny to nejsou ...

jak jsem psal, měl jsem to na předchozích autech taky, a když jsem vrátil zpět origo tlumiče a péra byl klid ...
cokoliv dávat na pružinu je blbost, jestli dochází ke tření (jako že dochází) tak se to za chvilku serve

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 19:53   Citovat  

já to měl taky vše po go..
ten "klepot" to udělá úplně stejný,když vlezu do kanálu pod auto a "nadhodim" zadek rukama (jak při basketu HaHaaa )
jak si to sedne,klepne to..
jakmile je to naložený-nic
tak nějak sem se s tim už smířil..jen sem chtěl tam hodit gumu,abych věděl,že to je ono..
jinak mi je jasný,že by tam asi moc dlouho nevydržela (ikdyž u těch starejch,šel dřív pryč podvozek Se stydím )

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 8:48   Citovat  

co výměna uložení tlumiče?
jde ta guma vyměnit aniž by se tlumič musel demontovat z auta a rozebrat?

dunajsky je teď offline  dunajsky
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2011 , 9:20   Citovat  

Pisem k tejto teme, kedze sa tu riesia rozne zvuky z podvozku. Zvuky z mojho podvozku (Honda CRV1) su ine a asi nepochadzaju od tlmicov ani horneho ulozenia, tie mam nove..., tycky a capy vymienam pravidelne. Zvuk nie je klepanim ale pripomina skor chrupanie, lupanie, az hrkotanie z pravej prednej strany (velmi neprijemny kovovy zvuk) ako keby niekde uplne chybala guma, nejaky silentblok. Prejavuje sa to najma pri pomalsej jazde po dlazbe, zaflekovanej ceste, paneloch, vyjazde na obrubnik, vtedy mam pocit ze sa naprava ide naozaj (hrkotanim) rozsypat. Do riadenia ani pedalov sa zvuk neprenasa. Pri beznych nerovnostiach a vacsej rychlosti je pohoda ticho, nic neklepe. Pri kruteni volantom nic nepuka, ani ten hrkot nie je pravidelny (otacanim kolies). Zda sa ze sa ozve aj pri opatovnom sliapnuti na plyn (cuknutie) pri pomalsej jazde. Prave koleso pri kavyni nabok ma miernu volu, ziadny zvuk vsak nepocut. Nejake diely na vymenu mam kupene, nejake objednam, poradite co by to este mohlo byt? Odbornici na podvozok...

dunajsky je teď offline  dunajsky
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 7:09   Citovat  

uplne ticho nazorov? takze..., vymenene capy riadenia (vpravo vpredu bola roztrhnuta manzeta), vymenene aj tycky stabilizatora (mimochodom prisli cez ebay z Anglicka, original H) a nastalo ticho. Stale sa mi vsak zda nastavenie podvozku neprimerane tvrde a zrejme z toho dovodu tieto diely beznej spotreby (a slabsej kvality)castejsie odchadzaju... ale to uz je asi mimo temu Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2011 , 8:56   Citovat  

no já můžu říct jen to, že při montáži nového stavitelného podvozku jsem dával nové uložení včetně misek a je klid, takže si myslím, že problém je opravdu v uložení tlumičů

macino je teď offline  macino
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 16:33   Citovat  

ahoj, snad nebude vadit ze vyuziju toto vlakno, na accordu 6.gen zacalo klepat neco z podvozkove casti, nejdrive byly vymeneny horni ramena, potom jeste volne tycky stabilizatoru s tim, ze vse ostatni je v poradku. Vse se zdalo ok, ale ted po nekolika dnech jezdeni se klepani opet ozyva. Tupe zvuky hlavne pri prejezdu vice mensich nerovnosti za sebou pri nizsi rychlosti. Kdyz stojici vozidlo z boku rozhoupam, slysim ty zvuky tlumene taky? Je mozne ze si treba dily nejakym zpusobem "sedly" nebo je treba hledat problem jinde? Neresil nekdo neco podobnyho? diky!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2012 , 14:53   Citovat  

tak jsem si objednal ulozeni pruzin a horni a dolni ulozeni tlumicu, jak do predu tak i do zadu, snad behem pristiho mesice se mi podari se dostat k tomu abych to vymenil a napisu reference, jinak jsem to jeste jendou kontroloval a opravdu je zrejme jen "vymackane" horni ulozeni tlumicu, nebo jsem aspon nedosel k nejakymu jinymu zaveru (bouchani pruzin o sebe a nebo vzduchu v tlumicich)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2012 , 19:45   Citovat  

klepe horni ulozeni na 100%
na mem aute uz sem to zkousel menit. Pomohlo to jen asi na dva dny. Pak to zaclo mlatit znovu. Je to ale tim, ze sem objednal obyc gumove ulozeni na moje celkem dost tvrde tlumice. Az tlumice nahore ulozim do polyurethanu, jsem si jisty ze bude po klepani...

karfik je teď offline  karfik
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2012 , 9:38   Citovat  

Já jsem si nechal vyměnit před týdnem oba díly výfuku a zadní tlumiče a od té doby mi na nerovnostech klepe něco od zadní pravé nápravy. Jakoby tyčka klepala do plechu. Nejsou to žádné rány, jen takové klepání. Výfukem jsem gyglal, ale nic. Ale zkusím ještě vlést pod auto, zda to opravdu neklepe trubka výfuku o rameno. A klepe to jen tak do 60km/h, ale je možné, že to pak už neslyším, díky hluku auta. Byl jsem s tím i v tom servise, rozebrali to celé, zda tam něco nezapomněli dát, ale nepomohlo nic. Nejspíš to vypadá na to vrchní gumové uložení. Ale zajímavé je to, že to před tím ty staré tlumiče nedělaly. Ale kdo ví, zda ty tlumiče ještě vůbec něco tlumily.
Díky za rady.

Mirič je teď offline  Mirič
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2012 , 20:31   Citovat  

c6g stejnej problem....já zkrátil vnitřní trubičku co de skrz silentblok ( taková ta co se opíra o prstenec na pístnici)...když utáhneš matku tak se podložka opře o tu trubičku když ještě silentblok není pořadně stlačenej a dál už se stlačit tímpádem nemuže a kvuli tomu to nejspíš klepe, moje teorie...ještě sem to pořádně neodzkoušel, ale mělo by to být ono kuci Mrk

karfik je teď offline  karfik
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2012 , 20:59   Citovat  

Tak šup šup testovat, ať vím, zda mám kupovat novou gumu za 500Kč či stačí zkrátit tu trubičku. Díky.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problem s podvozkem, klepani tlumice
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina