Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
accord 2.2 ictdi dlouho toci starter nez nastartuje
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
jura555 je teď offline  jura555
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 8:32   Citovat  

Ahoj,
prosim o radu:
accord dlouho toci nez nastartuje. Nejdrive jsem si myslel, ze pada nafta a stale nevyluciji. Proto jsem vymenil podavaci rucni pumpicku pred filtrem, protoze bylo vzdy po par dnech potreba na ni macknout treba 4x nez ztvrdla. Vyradil jsem z cinnosti take ohrev nafty. Takze ted mam primo hadici z naftoveho filtru na vysokotlake cerpadlo. Vymenil jsem prepadove hadicky jak na vstrikach tak take hadicku na vysokotlakem potrubi. Po delsi ceste je ovsem zase nutne na pumpicku vicekrat zmacknout. Ventilek na prepadu od vstriku a common rail prepad usty neprofouknu, takze predpokladam, ze nafta by padat nemela. Kazdopadne kdyz nastartuju asi po 10s toceni a pak motor zhasnu, tak stejne kazdy dalsi start trva asi 10s. Diagnostika diagun zadnou poruchu nezobrazi. Pokud cokoliv eletrickeho na aute rozpojim, tak to ta diagnostika najde a zahlasi Úsměv . Pripadne mne, ze kdyz tocim, tak diagnostika ukazuje 0 MPa tlaku nafty. Pokud pridam startovaci vozik, tak ukazuje do 16MPa. Nevite kolik by melo cerpadlo tlacit MPa? Jak otestovat impulsy na vstriky? Muze vysokotlake cerpadlo zavzdusnovat palivovy system? Naftovy filtr ma asi 5 tisic km. Kdyz rozpojim eletriku ze vstriku anebo vysokotlakeho ventilu, tak to diagnostika pozna. Zde bych chybu nehledal. Vymenil jsem i teplotni cidlo. Jeste zkusim asi vymenit senzor na vacce (klice), mozna je jen zapraseny. Ja otestovat ten vysokotlaky ventil a jak ma presne fungovat? Jak treba otestovat imobilizer?
Samozrejme zhaveni a zhavice funguji. Diky za cokoliv konstruktivniho.
Diky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 12:59   Citovat  

Ono tady moc lidí naftu nemá.
Pokud máš Českou Lípu někde poblíž, zajeď za panem Kuhnelem, je to skvělý diagnostik.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 16:10   Citovat  

kamarád měl stejný problém ... a nakonec jsem musel z Německa přivézt jeden nový vstřik

drahoskrivinka je teď offline  drahoskrivinka
1 háčko
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 16:45   Citovat  

Vstřiky otestuj tak,že dáš na přepady hadičky,ktere dáš do čtyř nádobek(nejlepe pruhlednych),nastartuješ a diváš se jak teče pomale nafta do nádobek. No a tam kde je nejvíc,tak ten je špatný.

azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 9:57   Citovat  

možeš mat netesnost v spoji trubka z nadrže-hadica do filtra,jedna hadica je vzadu na nadrži a/mne takto tu hadicu predralo po zime bordel z cesty/
alebo je tu horšia alternativa,aspon u francuzov citroen peugeot po výmene rovodov dojde k zmene sily napnutia remena vznikne vola na hriadeli vysokotlakého čerpadla postupne tozačne presakovat popri hriadeli/ja viem tu je retaz/a začne presne takto blbnut motor zavzdušnovanie/neschopnost nnaštartovat sám som mal dve takéto pliagy doma apár známych z podobnou diagnózou posledne C82,2HDI

Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 10:37   Citovat  

jura555 napsal:
Ahoj,
prosim o radu:
accord dlouho toci nez nastartuje. Nejdrive jsem si myslel, ze pada nafta a stale nevyluciji. Proto jsem vymenil podavaci rucni pumpicku pred filtrem, protoze bylo vzdy po par dnech potreba na ni macknout treba 4x nez ztvrdla. Vyradil jsem z cinnosti take ohrev nafty. Takze ted mam primo hadici z naftoveho filtru na vysokotlake cerpadlo. Vymenil jsem prepadove hadicky jak na vstrikach tak take hadicku na vysokotlakem potrubi. Po delsi ceste je ovsem zase nutne na pumpicku vicekrat zmacknout. Ventilek na prepadu od vstriku a common rail prepad usty neprofouknu, takze predpokladam, ze nafta by padat nemela. Kazdopadne kdyz nastartuju asi po 10s toceni a pak motor zhasnu, tak stejne kazdy dalsi start trva asi 10s. Diagnostika diagun zadnou poruchu nezobrazi. Pokud cokoliv eletrickeho na aute rozpojim, tak to ta diagnostika najde a zahlasi Úsměv . Pripadne mne, ze kdyz tocim, tak diagnostika ukazuje 0 MPa tlaku nafty. Pokud pridam startovaci vozik, tak ukazuje do 16MPa. Nevite kolik by melo cerpadlo tlacit MPa? Jak otestovat impulsy na vstriky? Muze vysokotlake cerpadlo zavzdusnovat palivovy system? Naftovy filtr ma asi 5 tisic km. Kdyz rozpojim eletriku ze vstriku anebo vysokotlakeho ventilu, tak to diagnostika pozna. Zde bych chybu nehledal. Vymenil jsem i teplotni cidlo. Jeste zkusim asi vymenit senzor na vacce (klice), mozna je jen zapraseny. Ja otestovat ten vysokotlaky ventil a jak ma presne fungovat? Jak treba otestovat imobilizer?
Samozrejme zhaveni a zhavice funguji. Diky za cokoliv konstruktivniho.
Diky

Máš originál filtr paliva???? Nebo nějaký kvalitní?
Zkontroluj spoje hadic, jak se měnil filtr, případně kolem té vyměněné pumpičky...
Jinak ruční pumpička (ta z gumy) nikdy není tvrdá, jen když ji natlakuješ....po nastartování ten tlak opadne...Zbytečně jsi ji měnil...
A ten ohřev nafty nějak nechápu proč jsi odpojil????
A kolik to má najeto?
Vidím to na špatný spoj hadice, kde se to odpojovalo, zkontroluj to pořádně Úsměv
Případně to někde přisává vzduch (poškození hadičky např.. při demontáži)

Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
-1
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 10:42   Citovat  

Pak horší varianta a to je špatné čerpadlo Common railu... Měli jsme na to servisní informaci... Uvnitř to chytne korozi a ta roztáhne stěny, tudíž netlačí Úsměv
Případně ještě rozvody vytahané....

Johnie_Walker je teď offline  Johnie_Walker
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2012 , 18:13   Citovat  

máš změřené tlaky ve válcích? to byla moje chyba..
majitel koko* přede mnou nevyměnil vytahané rozvody, přeskočilo a ejhle.. pak jsem měl ještě vymačkanej klínek na rozv.kole u vačky..

jinak můžu jen doporučit Hondu liberec Úsměv

a k nám do pardubic s tím určitě nejezdi.. mě ten omyl stál cca 12 wc

0
PříspěvekZaslal: 8.5.2012 , 20:08   Citovat  

Boracco napsal:
Pak horší varianta a to je špatné čerpadlo Common railu... Měli jsme na to servisní informaci... Uvnitř to chytne korozi a ta roztáhne stěny, tudíž netlačí Úsměv
Případně ještě rozvody vytahané....

Urcite se to zavzdusnuje, protoze kdyz se tomu ted nechce, tak musim povolit trubky u vstriku a az zacne po par vterinach jit nafta, tak pak to chytne.
Takze jsem vymenil vsechny hadice a pasky, i filtr, je mozne ze treba v zalisovanem spoji nemusi tesnit. Pumpicka byla spatna, protoze prisavala i z vystupu. Ohrev nafty jsem odpojil, abych si byl jisty, ze se pres nej neprisava vzduch. A vevnitr byl trochu bordel. Ono se to zavdusni asi po ujeti 150 km. Na samotnou jizdu to nema vubec vliv. Holt jen ty starty Úsměv
Pokud to opet udela, tak jde cerpadlo ven. Myslim, ze tlaci dobre, protoze mne to roztrhlo budik (25MPa) Jinej jsem zrovna nemel Úsměv Vim, ze tam je minimalne 100 MPa Úsměv Nevim jak je konstukcne udelano, ale predpokladam, ze tam bude nejake gufero a mohlo by netesnit a od vacky prisavat vzduch. Pak mne jeste zarazi funkcnost ventilu na tom cerpadle, protoze kdyz je bez proudu, tak je otevreny, a kdyz do nej pripojim 12V, tak se zavre. Bych ocekaval opacnou funkcnost. (jak je na normalnich cerpadlech zhaseci ventil). Dam zase vedet, jak neco zjistim (po dalsich 150km). Zatim diky, vsem.

0
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 16:40   Citovat  

drahoskrivinka napsal:
Vstřiky otestuj tak,že dáš na přepady hadičky,ktere dáš do čtyř nádobek(nejlepe pruhlednych),nastartuješ a diváš se jak teče pomale nafta do nádobek. No a tam kde je nejvíc,tak ten je špatný.

Dluzim vam vsem odpoved. Byl to spatny vstik, takze zkouska hadickami - super.
Diky.

Obsah fóra Honda-club.cz   
accord 2.2 ictdi dlouho toci starter nez nastartuje
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina