Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Česká kancelář pojistitelů ČKP - aneb banda trotlů
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 8
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.5.2012 , 23:39   Citovat  

Zdravím Vás,
jak nápis vypovídá tak asi tušíte co bude následovat.
Předpokládám, že jste se již někdo setkali s ČKP ať oprávněně, ale co slýchám tak velká většina NEoprávněně.
No a došlo k tomu že už otravují i mě, tak všem veřejně ať víte jak to u nich chodí a můžete sledovat jak to dopadne.
Sqěle se bavte.

Dopisy nepřepisuji , vkládám je zde jako JPG přečíst by to mělo jít.
Následují po sobě , jak mě začali otravovat. to snad ne

První dopis ČKP.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
První dopis ČKP.jpg, 328.1 kB

Potvrzení pro ČKP.jpg

Potvrzení pro ČKP.jpg, 82.6 kB

II. dopis od ČKP.jpg

II. dopis od ČKP.jpg, 282.59 kB

ODvolání ČKP.jpg

ODvolání ČKP.jpg, 358.19 kB

pojistky smarta.jpg

pojistky smarta.jpg, 75.62 kB

Mé pojistky aut.jpg

Mé pojistky aut.jpg, 232.29 kB

Ukončení pojištění.jpg

Ukončení pojištění.jpg, 138.46 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 5:58   Citovat  

pořádnej výtlem pifko
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 6:05   Citovat  

crxmann napsal:
pořádnej výtlem pifko

Jak koukám tak seš první kdo se začal náramně bavit.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 6:28   Citovat  

Tohle cloveka moc nepobavi..zvlaste kdyz musi vysetrovat a prokazovat neco co neni schopna banda trotlu udelat z popisu sve prace! Nastesti si clovek ktery se dokaze branit temhle zhovadelcum-verim,ze spousta jinych trotlu radeji zaplati nez aby si brali den volna,patrali,volali,objizdeli,psali atp
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 6:28   Citovat  

Velmi šťastný

S ČKP mám jednu zkušenost, vyřizoval jsem to za tátu. Jsou to komedianti, než aby hnuli zadkem a něco dělali, tak Ti napíšou že jsi dlužník a starej se za ně, všechno jim sežeň, nebo budeš platit. Táta koupil v bazaru fóbii, po dvou letech přišla upomínka, za nedoplatek pojistného v délce trvání 2 měsíce. Nedoplatek byl za dobu co to auto stálo na bazaru(bazarník to nehrotil). V registru vozidel je táta prokazatelně uveden jako vlastník od následujícího dne, kdy nedoplatek skončil...z toho mi jasně plyne, že nebyl vlastníkem...jak jsem psal výše...komedianti! Tu námitku uznali, nic jsme neplatili.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 6:47   Citovat  

kachnacrx napsal:

Zažil jsem to samý totiž a je to jak přes kopírák. Teď budou chvilku mlčet a pak napíšou že je to vyřízeno.
Směju se jak je furt upozorňuješ na to že to děláš za ně.
pifko
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 7:11   Citovat  

docela by mě zajímalo, jestli by šli zažalovat, aby tam už někdo začal makat...

uplně si dovedu představit, jak to tam funguje a proč jsou tam ty chyby.

Pojištovny budou posílat datový věty v dávkách, kde jsou info o autech a vlasnících.

Program to bude párovat, ukládat, jenže dávky budou přes sebe ruzně časově naimporotvány do systému (proč by to nějakej ouřada řešil, má to fungovat), a datumy budou dělat neplechu - budou tam špatně anebo chybět (asi popsaný případ výše). Nemluvě o nějakých podvodných specialitkách, opravách atd.

Ve ŠkoFINu ted rešim odesílání těchto dat na pojištovny a ačkoli se to zdá jednoduchý, tak těch ruzných vyjímek a případů, co může nastat je neuvěřitelný.

Tím je nechci omlouvat, mají to prověřit. Nicméně budou mít asi takový kvantum případů, že to takhle hoděj na lidi - starejte se. Je to prostě jedno z levných řešení, které funguje.

No a ten jejich systém bude stát za vyliž kiss me

Každopádně dobrej topic ! Drž se, teda nervy Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 7:23   Citovat  

Jak píše Stepa, něco podobnýho u mě, až na to že Já se vlastníkem ani nestal.
Sem zvědavý co mi ti dementi napíšou.
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 7:28   Citovat  

no joo taky to teď řešim, a taky dostaly do telefonu co proto chudák paní Velmi šťastný
dopadlo to tak že jsem jim nedokázal vysvětlit když jsem bral auto na úvěr a přebíral si ho
9.9.2009 ale ve smlouvě s bazarem byl prodej 8.9.2009 tudíš vozidlo bylo z mojí strany 1 den nepojištěné...
samozřejmě musim zaplatit 300kč z původních 2700kč co ho minulý majitel dal do bazaru a odhlásil pojistku
a samozřejmě bazar se neobtěžoval auto pojišťovat..a samozřejmě to odnese původní majitel což jsem byl já,
dopis od ČKP mě došel až po prodeji auta a to po nějakých 3 letech a já si do dneška říkám proč bych měl
sakra řešit já problém že auto nějakej lojza odhlásil a bazar ho nepojistil... naštvanej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 7:29   Citovat  

Jako taky by mě zajímalo jestli by je šlo zažalovat, ale to by bylo asi fakt na dlouhý lokty.
Spíše tímto děkuji i Helbimu co mi dal odkaz na motorkáře kde to řešili a i on mi říkal at se s něma ne wc a má pravdu. Jako co mám platil když jsem nic neměl. Rozhodně jim to nezaplatím, akorát se asi budu muset zeptat nějakého právníka co a jak se může stát když to budou nadále ignorovat, jeslti je lepší je zažalovat nabo proti nim něco podat aby se to začalo řešit na jiné urovni a neposílali mi dementní upomínky a exekuce. Jak tam i píšou jako dodatek na druhé straně dopisů (není naskenovaná) že to mohou dát inkasním společnostem nebo k soudu. raději rovnou at mě zažalujou.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 7:35   Citovat  

kachnacrx napsal:
Jako taky by mě zajímalo jestli by je šlo zažalovat, ale to by bylo asi fakt na dlouhý lokty.
Spíše tímto děkuji i Helbimu co mi dal odkaz na motorkáře kde to řešili a i on mi říkal at se s něma ne wc a má pravdu. Jako co mám platil když jsem nic neměl. Rozhodně jim to nezaplatím, akorát se asi budu muset zeptat nějakého právníka co a jak se může stát když to budou nadále ignorovat, jeslti je lepší je zažalovat nabo proti nim něco podat aby se to začalo řešit na jiné urovni a neposílali mi dementní upomínky a exekuce. Jak tam i píšou jako dodatek na druhé straně dopisů (není naskenovaná) že to mohou dát inkasním společnostem nebo k soudu. raději rovnou at mě zažalujou.

Přestat komunikovat s nima nesmíš, to je to na co čekají. Vyhrožování jim jde. Já to udělal tak, že jsem to hodil právníkovi, ten si s nima chvilku psal a byl klid. A řekl si o 500,-
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 8:04   Citovat  

kachnacrx napsal:

já už jsem se bavil včera jak jsi mi to říkal Velmi šťastný hold z něčeho taky musí žít pořádnej výtlem
   Návrat  
Martin16 je teď offline  Martin16
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 8:17   Citovat  

Hezky Tak to koukám! minulý týden mi od nich přišlo něco podobného koukám že se mám na co těšit zmatenej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 9:58   Citovat  

crxmann napsal:
Přestat komunikovat s nima nesmíš, to je to na co čekají. Vyhrožování jim jde. Já to udělal tak, že jsem to hodil právníkovi, ten si s nima chvilku psal a byl klid. A řekl si o 500,-

Dáš mi na něj kontakt ? je to dobrý
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 10:05   Citovat  

Martin16 napsal:
Hezky Tak to koukám! minulý týden mi od nich přišlo něco podobného koukám že se mám na co těšit zmatenej

Nečekej od nich nějakou pružnost...Ty musíš reagovat pokud možno ihned, ale oni zákonnou lhůtu v našem případě přetáhli o skoro 2 měsíce. Takže jsme na vyjádření od nich po naší námitce čekali skoro 3 měsíce zmatenej
   Návrat  
Boni H je teď offline  Boni H
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 10:54   Citovat  

Ano je to banda ..... jenom vyhrožují taky jsem musel podat odpor k platebnímu rozkazu a zažádal o to aby mi dokázali že jsem vozidlo v uvedené době provozoval což nedokázali protože jsem vozidlo prodal půl roku před tím než mi tito pitomci napsaly, ale bylo to běhání po úřadech.Příště když mi něco takového pošlou neoprávněně, tak je budu žalovat z důvodu šikany a neoprávněného vymáhání peněz tudíž z jejich strany se jedná o podvod a věřte či ne řešil jsem to již na nějakém foru co se přímo tímto zabývá a je tam takových lidí spousta co jim platily a nemuseli.Je to jenom o tom bránit se a nehrát mrtvého brouka
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 18:57   Citovat  

Jak tak koukam tak vas docela pribyva. Co je ti ceska kancelar pitomcu otravuje. Chtel jsen se vas zeptat jestli existuje jeste nejaky registr kde se da dohledat co jsem kdy vlastnil nebo co kdo kdy vlastnil. Ja jen ze bych jeste popatral a poslal jim dalsi varku az mi napisou a poslu jim to i s fakturou za me sluzby. Protoze verim ze mi napisou zase nejakou dalsi koko..inu ze jsem byl vlastnik.
   Návrat  
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 20:17   Citovat  

Po mne chtela CKP asi pred rokem nejakejch 7500 Kc za pojisteni auta, ktere uz jsem davno nemel. Slusne jsem jim napsal, ze nemaji pravdu ani narok. Po nejake dobe prisel dopis, ze pokud jim to nejak verohodne nedolozim, musim to zaplatit. Tak jsem si na internetu nasel jmeno jejich reditele, diky socialnim sitim zjist, kde bydli, a napsal jsem mu dopis - a) ze jim rad vsechny doklady dohledam a poslu, ale ze to bude asi chvili trvat a na hodinu beru 1.000 Kc, tak at poslou objednavku, b) ze to jeste jednou zkusi a podam na nej trestni oznameni pro vydirani, c) at pozdravuje sve sve deti v te vesnici, kde bydli. Za par dni prisel dopis, ze nic platit nemam, a ze je to vyreseny. Staci proste pouzit jejich vlastni zbrane a je klid Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 21:01   Citovat  

DaM napsal:
Po mne chtela CKP asi pred rokem nejakejch 7500 Kc za pojisteni auta, ktere uz jsem davno nemel. Slusne jsem jim napsal, ze nemaji pravdu ani narok. Po nejake dobe prisel dopis, ze pokud jim to nejak verohodne nedolozim, musim to zaplatit. Tak jsem si na internetu nasel jmeno jejich reditele, diky socialnim sitim zjist, kde bydli, a napsal jsem mu dopis - a) ze jim rad vsechny doklady dohledam a poslu, ale ze to bude asi chvili trvat a na hodinu beru 1.000 Kc, tak at poslou objednavku, b) ze to jeste jednou zkusi a podam na nej trestni oznameni pro vydirani, c) at pozdravuje sve sve deti v te vesnici, kde bydli. Za par dni prisel dopis, ze nic platit nemam, a ze je to vyreseny. Staci proste pouzit jejich vlastni zbrane a je klid Úsměv

Hele a mohl by jsi to sem hodit naseknovaný ty dopisy a odpovědí ? je to dobrý
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 22:13   Citovat  

U mně je skóre 3:1 pro mně.3krát jsem nic neplatil ale jednou měli pravdu.
   Návrat  
winsoMe je teď offline  winsoMe
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 22:33   Citovat  

tohle uz muzou trumfnout jedine tim,ze poslou papir o nezaplacenem pojitnem nezletilemu to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 23:02   Citovat  

Neboj Winsome , fakt věřím že to trumfnou...
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2012 , 23:04   Citovat  

tak to sem na tebe zvedav az ti zase neco poslou tak dej vedet at se zasmejem Velmi šťastný
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2012 , 10:07   Citovat  

DaM napsal:

jakoupak objednávku, tak jako oni, poslat fakturu za vyhotovení kopií kupních smluv rovnou s nachystanou složenkou a pokud nezaplatíte do 14dnů máme nárok pro vymáhání soudní cestou basta... naštvanej
   Návrat  
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2012 , 13:15   Citovat  

kachnacrx napsal:
Hele a mohl by jsi to sem hodit naseknovaný ty dopisy a odpovědí ? je to dobrý

Jj, mam to nekde v mailu, dohledam a zkopiruju to sem. Ted jsem jen na mobilu...
   Návrat  
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2012 , 13:26   Citovat  

Nasel jsem to! Chybi tam ale osobni korespondence s Krejzarem, tu jeste musim najit. Ctete odspodu, je to kopie mailove komunikace, takze nejnovejsi je nahore:

Dobrý den,

Na základě potvrzení o DN ze strany policie ČR, případ VS 7005413734 ukončujeme.
Považujte tímto tedy naši výzvu za bezpředmětnou.

S pozdravem

Alena Svobodová
referent úseku právních služeb
České kanceláře pojistitelů

tel: 221 772 773
tudy odkaz

From: David Mateju [mailto:david.mateju@gmail.com]
Sent: Tuesday, December 06, 2011 10:30 AM
To: Dotazy bezpojisteni.cz
Subject: Re: Vladimir Krejzar - 7005413734

Pane Krejzare,

pokud neni vase instituce schopna svymi silami, at uz z duvodu zakona ci neschopnosti svych zamestnancu, zjistit si predmetne skutecnosti, jsem ochoten to pro vas udelat a potrebne dokumenty pro vas zajistit. Cena me prace je 600 Kc / hod. navysena o vsechny vydaje spojene se ziskavanim dokumentu - poplatky, cestovne, atd. Celkovou cenu sluzby nyni odhaduji na 1.800 az 2.400 Kc v zavislosti na poctu klientu na dopravnim inspektoratu a tedy na dobe cekani.

Pokud mate za techto podminek o moje sluzby v teto oblasti zajem, dejte mi vedet a poslete mi objednavku s potrebnymi fakturacnimi udaji. Obratem vam objednavku potvrdim a do jednoho tydne dokumenty spolecne s fakturou za me sluzby dodam. V opacnem pripade je mi lito, pracovat pro vasi instituci zadarmo rozhodne nehodlam.

S pozdravem,

David Mateju
tel. 725708308

2011/11/24 Dotazy bezpojisteni.cz <dotazy@bezpojisteni.cz>
Vážený pane Matějů,

kolegové mi předali Vaši korespondenci. Případ jsem prověřil a sděluji následující.

Informace o vlastníkovi vozidla nám sděluje centrální registr vozidel. Centrální registr vozidel nám sdělil, že vlastníkem vozidla je David Matějů. Z naší strany není důvod ani oprávnění toto sdělení zpochybňovat, centrální registr vozidel spadá do působnosti ministerstva dopravy. Z tohoto důvodu jsme Vám také zaslali předmětnou výzvu k úhradě příspěvku. Pokud tvrdíte, že již od 22.8.2009 nejste vlastníkem vozidla, pak buď tato změna nebyla řádně provedena na registru vozidel (povinnost nahlásit změnu má dle § 11 zákona č. 56/2001 Sb. jak původní tak nový vlastník vozidla) nebo jsou v centrální registru vozidel chybné údaje.

Ani v jednom případě se ale nejedná o pochybení České kanceláře pojistitelů. Pokud tedy skutečně došlo ke změně vlastnictví již dne 22.8.2009 můžeme tuto skutečnost akceptovat, je ale nutné ji doložit.

Dále uvádíte, že bylo nebylo během nepojištěného období provozováno. Tyto informace v centrálním registru vozidel evidovány pochopitelně nejsou, ty zná pouze vlastník vozidla a on má možnost je doložit.

Věřte prosím, že není v našem zájmu kohokoli zbytečně obtěžovat, ale pokud nám zákon ukládá vycházet z dat od pojišťoven a od centrálního registru vozidel, musíme tak činit. Ani jedna z Vámi tvrzených skutečností (změna vlastnictví, neprovozování) z těchto údajů neplyne a proto je na Vás, abyste nám je doložil. Poklud se tak stane určitě případ neprodleně ukončíme.

S pozdravem

Mgr. Vladimír Krejzar
ředitel úseku právních služeb

Česká kancelář pojistitelů
tudy odkaz , tudy odkaz

Sent: Wednesday, November 16, 2011 10:08 AM
Subject: Re: Attn: Vladimir Krejzar

Dobry den,

mozna byste se pro zacatek mohli naucit se alespon podepsat, pak muzeme pokracovat v komunikaci.

Zitra odletam na dovolenou, po mem navratu v polovine prosince to s vami vyresi muj pravnik. Ja pak celou kauzu vcetne cele dosavadni a nasledujici komunikace zverejnim v mediich. Myslim, ze celou "automobilovou" verejnost bude chovani CKP a jejich "predstavitelu" moc zajimat.

S pozdravem,

David Mateju

2011/11/16 Dotazy bezpojisteni.cz <dotazy@bezpojisteni.cz>
Dobrý den,

Dovolte, abychom Vás na úvod informovali, že Česká kancelář pojistitelů byla zřízena zákonem č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Zákonný příspěvek nepojištěných je upraven v § 24c uvedeného zákona.
Dle tohoto ustanovení má vlastník vozidla povinnost hradit zákonný příspěvek za každý den, kdy vozidlo bylo provozováno v rozporu se zákonem, tedy zejména v rozporu s § 1 odst. 2 zákona č. 168/1999 Sb. Při zjišťování údajů o provozování a zároveň vlastnictví vozidel musíme dle § 24c odst. 3 Zákona vycházet z údajů, které nám sdělí Centrální registr vozidel.
Pokud nám Centrální registr vozidel sdělí informaci, že vozidlo je vedeno jako provozované a od pojišťoven nemáme žádné informace o pojistné smlouvě, pak jsme dle 24c odst. 3 zákona č. 168/1999 Sb. oprávněni zaslat výzvu k úhradě zákonného příspěvku do garančního fondu.

Obeslaná osoba má pak 30 denní zákonnou lhůtu na prokázání neexistence úhrady příspěvku, tedy pokud např. není v nárokovaném období vlastníkem vozidla, případně pokud vozidlo nebylo v nárokovaném období provozováno na veřejně přístupné komunikaci, byť bylo jako „provozované“ stále evidováno vůči registru.
Vy jste nám zaslal čestné prohlášení, že od 22.8.2009 nejste vlastníkem vozidla RZ AKT5728. Nyní tvrdíte, že vozidlo byla havarováno a poté prodáno novému majiteli. Nemáme důvod Vám nedůvěřovat, avšak vzhledem k tomu, že důkazní břemeno je dle § 24c odst. 4 zákona č. 168/1999 Sb. na obeslaném, žádáme Vás o doložení Vašich tvrzení. Chápeme, že tento model není pro Vás potěšující, ale bohužel takto zákon hovoří a my se jím musíme řídit.

Veškeré dokumenty, prokazující neexistenci Vaší povinnosti úhrady zákonného příspěvku nám můžete zaslat i na tento e-mail.  Na základě tohoto rozhodneme o dalším postupu.

S pozdravem

Česká kancelář pojistitelů
tel: 221 772 773
tudy odkaz

Sent: Friday, November 11, 2011 3:08 PM
Subject: Attn: Vladimir Krejzar

Pane Krejzare,

dnes jsem dostal vami podepsanou upominku s c.j. 7005413734 ze dne 8.11.2011. Zde je moje vyjadreni:

Pred nekolika mesici mi zaslala CKP upominku k zaplaceni "dluzne" castky za povinne ruceni automobilu, ktery jsem v uvedene dobe, tedy 17.9.2009 - 25.1.2010 nevlastnil ani neprovozoval. Tuto skutecnost jsem CKP sdelil jak po telefonu, tak prostrednictvim weboveho rozhrani na vasich webovych strankach. Tim jsem povazoval celou vec za uzavrenou.

Vzhledem k tomu, ze tvrzeni "... v tomto obdobi jste byl vlastnikem nebo provozovatelem vozidla ..." uvedene ve vasem aktualnim dopise neni opet pravdive, je cely dopis, upominka a vase snaha naprosto bezpredmenta. Naposled vam tedy touto cestou sdeluji, ze predmetny automobil byl po totalni havarii v cervenci 2009 asi mesic v servisu Auto Jarov a nasledne byl za asistence Ceske pojistovny prodan novemu majiteli, aniz by byl mezi tim provozovan. Cislo skodne udalosti Ceske pojistovny je 2779039.

Budete-li me jeste jednou obtezovat podobnou korespondenci, ktera nese znaky vydirani, budete muset sve jednani a sve pravnicke znalosti obhajit pred opravdovymi pravniky s titulem JUDr., nikoliv s nedostudovanymi "magistry" vaseho razeni.

S pozdravem,

David Mateju
tel. 725708308

Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.5.2012 , 14:11   Citovat  

paráda je to dobrý
   Návrat  
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2012 , 14:31   Citovat  

Tady je link na mesto Tynec nad Sazavou, kde se Krejzar (sef pravniku CKP) snazil jednou uspesne a jednou neuspesne kandidovat do zastupitelstva:
tudy odkaz
Ten mail ale najit zaboha nemuzu Smutný Jeste me napada, jestli jsem mu to v jednom z telefonatu do CKP nevzkazoval, fakt uz nevim. Kazdopadne vsem doporucuju podobny postup, a pokud by i dal prudili, mam slusnyho pravnika, dejte vedet.
   Návrat  
a238 je teď offline  a238
PříspěvekZaslal: 13.5.2012 , 8:24   Citovat  

Pritelkyni od nich prisel dopis, ze chcou za 14 dnu, kdy bylo auto v nejakym roce 2009 nepojisteny xxxx penez. Ona v te dobe ani nebyla vlastnik.

Takhle jsem se odvolal a po mesici me to uznali a je klid:

Tímto dopisem podávám odvolání proti výzvě k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných.
Dle zákona č. 168/1999 Sb. § 4, ze dne 13. července 1999 :
Povinnost uzavřít povinné ručení – nebo přesněji pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla - má vlastník, spoluvlastník nebo držitel (řidič) vozidla, který vozidlo užívá na pozemní komunikaci.

Vlastníkem automobilu jsem od 30.6.2009 a jako důkaz přikládám kopii Technického průkazu. To že bylo auto pojištěno na mou osobu před tímto datem, byla jen moje dobrá vůle, kvůli které mě ovšem nevzniká povinnost zákonné pojištění do tohoto data na tento automobil mít.
Dále dle mých informací nebylo vozidlo v období od 7.4.2009 – 20.4.2009 užíváno na pozemní komunikaci, tudíž povinnost uzavřít povinné ručení vůbec nevzniká, dle již zmíněného zákona č. 168/1999 Sb. § 4, ze dne 13. července 1999
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2012 , 15:19   Citovat  

mně přišla obálka ve čtvrtek:)

Vlastník a provozovatel jsme sice byl, ale přišlo mi že není zaplacené povinné ručení, byť už je auto 2,5 roku vyřazeno z evidence. A chtějí po mě 4.700,-

jak to tak vidím, budu postupovat jako Damm. Byť mě získání podkladu z magistrátu stálo 50,- kč a půl hodiny čekání než na mě přijde řada.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Česká kancelář pojistitelů ČKP - aneb banda trotlů
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina