Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kde sehnat sportovni pruziny na civic D5 ???
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 19:42   Citovat  

Dokaze nekdo poradit kde sehnat sportovni pruziny z co nejvetsim snizenim na 5D UFO Úsměv nejak se mi nedari vyguglit naky ktery maj vetsi snizeni nez 30mm ,treba nekdy jsem nasel i nastavitelny pruziny ale ted je nemohu najit Se stydím
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 20:17   Citovat  

Nastavitelne samotne pruziny? To snad jenom flexou Velmi šťastný A vic nez 30 mm, to ti pujdou brzy do kopru tlumice i kdybys je ted koupil nakrasne uplne nove.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 20:45   Citovat  

Bully napsal:
Nastavitelne samotne pruziny? To snad jenom flexou Velmi šťastný A vic nez 30 mm, to ti pujdou brzy do kopru tlumice i kdybys je ted koupil nakrasne uplne nove.

jj byly normalne s velkou matici jak nastavitelny podvozky akorat ze tohle byly jen pruziny odkaz ,staly tak 5tis ,jako hlavne mi jde o vysku auta a tech 30 mi prijde malo ,mozna tak 50mm by slo ono ty 8gecka jsou jak kozy pul metru nad zemi proste hnus .. a jeste kdyz mas velky ET .. tlumice me netrapi ty jeste neco vydrzi a pak pujde mozna celej podvozek ,jde mi hlavne oto kde sehnat za rozumny prachy o znacku mi nejde jen o vysku ..

ARMIK je teď offline  ARMIK
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 20:49   Citovat  

Kup zrovna cely podvozek.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 20:55   Citovat  

ARMIK napsal:
Kup zrovna cely podvozek.

mi prijde skoda davat takove prachy jen kvuli vysce ..jedna se o rodinnyho economa ne racing car Úsměv

ARMIK je teď offline  ARMIK
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 20:56   Citovat  

A az ti odejdou tlumice a kdo vi co jeste, tak na tom budes lip ??? Neblazni ...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 21:55   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
jj byly normalne s velkou matici jak nastavitelny podvozky akorat ze tohle byly jen pruziny odkaz ,staly tak 5tis ,jako hlavne mi jde o vysku auta a tech 30 mi prijde malo ,mozna tak 50mm by slo ono ty 8gecka jsou jak kozy pul metru nad zemi proste hnus .. a jeste kdyz mas velky ET .. tlumice me netrapi ty jeste neco vydrzi a pak pujde mozna celej podvozek ,jde mi hlavne oto kde sehnat za rozumny prachy o znacku mi nejde jen o vysku ..

Z tveho odkazu- copak nevidis o co jde? Zjednodusene receno to jsou zkracene pruziny co i pri origo vysce vozu pracuji s kratsim chodem nez origo. Zmenou nastaveni vysky vozu pracuji porad po sve stejne zkracene delce, jenom se vic stlaci tlumic. I "nenastavitelne" kratsi pruziny se budou chovat lip, protoze budou pracovat aspon po cele delce, nepokracene o ten nastavovaci zavit. Navic cena okolo 15 tkc- za to mas prece komplet nastavitelny podvozek vcetne tlumicu.

Kolik maji najeto tvoje OEM tlumice? Jsou zvykle pracovat v urcite delce chodu a pokud nebudou nove nebo zanovni (obecne se rika do cca 20 tkm), priprav se na to ze budes dost brzo kupovat nove i pri snizeni 30(35)/30. Pokud pouzijes pruziny s jeste kratsi delkou, zacni setrit na nove tlumice uz hned ted. Mozna i tohle (krome tragickych jizdnich vlastnosti) je nakonec duvod proc je nemuzes najit.

voyta je teď offline  voyta
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 22:04   Citovat  

svata pravda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 22:12   Citovat  

Bully napsal:
Z tveho odkazu- copak nevidis o co jde? Zjednodusene receno to jsou zkracene pruziny co i pri origo vysce vozu pracuji s kratsim chodem nez origo. Zmenou nastaveni vysky vozu pracuji porad po sve stejne zkracene delce, jenom se vic stlaci tlumic. I "nenastavitelne" kratsi pruziny se budou chovat lip, protoze budou pracovat aspon po cele delce, nepokracene o ten nastavovaci zavit. Navic cena okolo 15 tkc- za to mas prece komplet nastavitelny podvozek vcetne tlumicu.

Kolik maji najeto tvoje OEM tlumice? Jsou zvykle pracovat v urcite delce chodu a pokud nebudou nove nebo zanovni (obecne se rika do cca 20 tkm), priprav se na to ze budes dost brzo kupovat nove i pri snizeni 30(35)/30. Pokud pouzijes pruziny s jeste kratsi delkou, zacni setrit na nove tlumice uz hned ted. Mozna i tohle (krome tragickych jizdnich vlastnosti) je nakonec duvod proc je nemuzes najit.

tak odkaz byl spis nahodny ,ty co jsem nekdy videl staly do 5000kc podvozky stoji nad 10000kc ,tak nejvice pocitam stim ze sezenu pruziny se snizenim 30mm ale v realu to bude 40mm za cenu do 3000kc a mel jsem par aut s takovym snizenim a tlumice vydrzela jeste pekne dlouho Úsměv

Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 12:25   Citovat  

Seriové tlumiče nevydrží snížení (jedno jaké). Každý seriozní prodejce ti to potvrdí. Pokud máš relativně nové a drahé auto, tak bych šel cestou kompletního podvozku a ani to se možná neobejde bez následků (tvrdší podvozek - zkrátí se životnost silentbloků, čepů a hlavně při velké tuhosti se může začít kroutit kastle). Nehledě že o komfortu pro standardní využití už pak nemůže být řeč.

jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 12:34   Citovat  

pružiny 8g. v tomhle shopu má víc pružin i celé podvozky
tudy odkaz

exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 15:06   Citovat  

ja sem objednal pruziny -60 predek, zadek, tak pak poreferuju jak dlouho vydrzi a jaky to bude kostitras.. a to bude neco z praxe a ne z teorie a co pani povidala jak tady pise kazdy druhy na foru HaHaaa

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 15:09   Citovat  

Já mám měněny origo tlumiče showa před 18tis.km tak jsem taky bral eibach pružiny -30, není to jako komplet podvozek co se týká tvrdosti, ale to mi bylo jasné už před koupi. Ale lépe drží v zatáčkách, je příjemně tvrdší, komfort si myslím v pohodě, jen mě mrzí, že to není tvrdší víc. Ale jestli bereš na sérii -60 tak to s životností origo tlumičů nevidím na dlouho, ale uvidíš sám, vyzkoušej. Další variantu zvažuju BC

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 16:44   Citovat  

Meethos napsal:
Seriové tlumiče nevydrží snížení (jedno jaké). Každý seriozní prodejce ti to potvrdí. Pokud máš relativně nové a drahé auto, tak bych šel cestou kompletního podvozku a ani to se možná neobejde bez následků (tvrdší podvozek - zkrátí se životnost silentbloků, čepů a hlavně při velké tuhosti se může začít kroutit kastle). Nehledě že o komfortu pro standardní využití už pak nemůže být řeč.

Jedna pani povidala. Nebudu ted rozebirat jizdni vlastnosti, ale pokud je to opravdu rozumne snizeni (do tech cca 30-35 mm) a OEM tlumice jsou nove nebo zanovni, ma to na tlumice hodne zjednodusene receno o dost mensi vliv nez kdybys jezdil s OEM pruzinami a nakladem zatizenym autem co by pokleslo na stejnou hodnotu. Pruziny jsou totiz tvrdsi a jsou uzpusobene na tenhle "zdvih", auto v prubehu jizdy nejde v zasade nijak niz nez s origo podvozkem. Jenom je jeho vychozi svetla vyska o tech 30 mm nizsi. O tuhle hodnotu se proste pokrati obvykla pracovni delka zdvihu tlumice. Urcity vliv na zivotnost to ma, ale projed s OEM podvozkem nesetrne par der a retarderu a zkratis jeho zivotnost podstatne vic Mrk
Na Acco 7G Tourer mam Pro-Kit od Eibach 35/30 pres 80 tkm, auto zatezujeme casto az na limit osobami, nakladem a stresnim kufrem. Tlumice jsou puvodni a funguji na vybornou.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 16:48   Citovat  

Mám ty samý pružiny, tak snad to něco snese, když tomu dáváš na frak co se týká zatížení a máš je tak dlouho.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 16:58   Citovat  

jira851 napsal:
Mám ty samý pružiny, tak snad to něco snese, když tomu dáváš na frak co se týká zatížení a máš je tak dlouho.

Nejezdim s tim ale po ceskych tankodromech. Na druhou stranu mam mimo zimni obdobi vzdycky sadu 18" kol s pneu 225/40x18 a navic s nizsim ET, takze to "trpi" mozna zhruba stejne.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2012 , 17:06   Citovat  

Jasný, koukal jsem na to tvý ACCO a je to fešák, snad podvozek něco ještě vydrží

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kde sehnat sportovni pruziny na civic D5 ???
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina