Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Náporové chlazení brzd
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 10:33   Citovat  

Ahoj, máte tady někdo na autě, třeba civicu vyřešené náporové chlazení brzd, třeba jak to mívají okruhový auta? Chci z čela nárazníku navést hadici přímo k brzdám - třmenu. Tak než se do toho pustím a začnu bastlit, chci se zeptat případně vyvarovat nějakým chybám.

tudy odkaz
tady si to borec hezky vyrobil tudy odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 10:37   Citovat  

privezt to takhle do dust shieldu je zajimavej napad :o))

ja bych jen nekam zezacatku toho potrubi umistil nejakej filtr, aby ti to tam zbytecne nehnalo vsechen prach a bordel co tim projde....

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 10:42   Citovat  

S tím bordelem, na to jsem taky myslel.. bud dát do nárazníku nějaký ,,clony¨¨ a jen při pile je vyndat.. nebo nějaký jemný filtr... Bavil jsem se se známým co jezdí okruhy a řekl: Bez chlazení brzd to nepujde!

voyta je teď offline  voyta
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 10:47   Citovat  

to vypada zajimave

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 11:23   Citovat  

Nijak tomu nerozumim, tak jenom ciste laicky- myslite si ze dotahnuti tak dlouhe hadice, navic s malym prumerem (zvlast v tech zlomech) ma vubec nejaky meritelny vliv? Napor atmosferickeho tlaku vzduchu nebude nijak velky, ani na okruhu nejedete v prumeru tak rychle a stabilne jako treba na obycejne dalnici s limitem. Podle me uz ma na chlazeni vzduchem mnohem vetsi vliv treba tvar paprsku disku, jsou modely co funguji vylozene jako "vrtule". A pokud uz bych chtel pouzit tenhle princip, neuvazoval jste nekdo treba o nadrzce se zkapalnenym plynem a v pripade potreby behem jizdy tlacitkem "prsknout" odmerene male mnozstvi chladiciho media na disk?

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 11:34   Citovat  

Bully napsal:
Nijak tomu nerozumim, tak jenom ciste laicky- myslite si ze dotahnuti tak dlouhe hadice, navic s malym prumerem (zvlast v tech zlomech) ma vubec nejaky meritelny vliv? Napor atmosferickeho tlaku vzduchu nebude nijak velky, ani na okruhu nejedete v prumeru tak rychle a stabilne jako treba na obycejne dalnici s limitem. Podle me uz ma na chlazeni vzduchem mnohem vetsi vliv treba tvar paprsku disku, jsou modely co funguji vylozene jako "vrtule". A pokud uz bych chtel pouzit tenhle princip, neuvazoval jste nekdo treba o nadrzce se zkapalnenym plynem a v pripade potreby behem jizdy tlacitkem "prsknout" odmerene male mnozstvi chladiciho media na disk?

bez urazky dovolim si otazku
co ma atmosfericky tlak spolecneho s proudenim plynu ? to mi hlava nebere
tam nejde o tlak vzduchu ale o cirkulaci tepleho a studeneho ....

ano zahyby nejsou pro proudeni vzduchu idealni ale foukni si do brcka ....

drzel bych se pravidla.. nemusi prset staci kdyz kape, financni naklady na upravu co sem daval Martin budou proti tve uprave minimalni .. samozrejme existuji lepsi reseni ale ty jsou vyvazeny naklady...

Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 11:58   Citovat  

a co se kouknout jak to ma dany na zavodaku udelany ?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 12:04   Citovat  

Newer napsal:
bez urazky dovolim si otazku
co ma atmosfericky tlak spolecneho s proudenim plynu ? to mi hlava nebere
tam nejde o tlak vzduchu ale o cirkulaci tepleho a studeneho ....

ano zahyby nejsou pro proudeni vzduchu idealni ale foukni si do brcka ....

drzel bych se pravidla.. nemusi prset staci kdyz kape, financni naklady na upravu co sem daval Martin budou proti tve uprave minimalni .. samozrejme existuji lepsi reseni ale ty jsou vyvazeny naklady...

Je fajn ze bez urazky Úsměv , od toho tu prece diskuze je.
Mam tim na mysli ze vzduch proudici o neco malo rychleji (ten v privodu tenkeho prumeru hadice se zahyby) ma na rozdil od toho co proudi mimo tenhle system (vireni vzduchu pod podvozkem a ten co rozviri roztocene kolo) docela zanedbatelny rozdil v rychlosti. Navic teplota vzduchu se vzrustajici rychlosti jeho proudeni nijak neklesa, porad resis jenom odvod prehrateho vzduchu a ne primo nejake chlazeni. Kdyby nebyl vhaneny pod porad atmosferickym tlakem (aby byl ten rozdil vyrazne vyssi, musel bys pod auto vehnat uplne jine mnozstvi vzduchu a jinym vedenim- a to uz neni moc jednoducha uprava) ale prave pod tlakem (jinym nez atmosferickym, treba prave ten "muj napad", byl by ten rozdil vetsi hned. Cenu takove upravy asi nema smysl resit, ale tlakova nadobka s naplni neni nijak draha zalezitost, vedeni plynu hadickou uz by klidne mohlo zustat stejne nebo i o dost subtilnejsi, stacila by obycejna trubicka.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 12:20   Citovat  

Tam nejde o tlak vzduchu ale o rychlost proudění.. si vystrc ruku z okna když jedeš pomalu... A kdyz jedeš rychle... Kdy se ti ochladí rychleji? .. tlak na to nemá vliv ...

a to vireni co popisujes porad je fajn .... ale proto jsem zminoval to pravidlo
nemusi prset staci kdyz kape ... porad je tam nejakej prinos, kterej pokud to nevyrobi tam nebude....

a o tom ze se teplota vzduchu s jeho rychlosti meni sem nepsal ani slovo
ale existuje jakasi teplotni vymena.... a ta na rychlosti proudeni vzduchu sakra zavisi .... a na tlaku vzduchu opet nezavisi ....

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 12:58   Citovat  

Pred casem jsem o tom premyslel taky.Serie brzdy na Prelude jsou po par kolech na odpis.Pak jsem koupil vetsi brzdy a bylo po problemu Mrk .Ty stim jezdis nejake zavody ze ty brzdy nevydrzi?

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 13:47   Citovat  

zyx napsal:
Pred casem jsem o tom premyslel taky.Serie brzdy na Prelude jsou po par kolech na odpis.Pak jsem koupil vetsi brzdy a bylo po problemu Mrk .Ty stim jezdis nejake zavody ze ty brzdy nevydrzi?

souhlasim, že je to nejúčinnější řešení je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 15:11   Citovat  

Mám VTi, brzdy komplet EBC, brzdí dobře po ohřátí.. ale když jedu delší dobu pilu nebo zavítám na okruh, je mi jasné že by odešly a přívod vzduchu za účelem chlazení jim minimálně aspoň o trochu prodlouží životnost, o tom žádná!!! S tou tlakovou nádobkou to není špatný nápad!!! A konstrukčně by to bylo co se týká hadic daleko menší... to tam můžu dát rovnou ty kompresory na dofouknutí kola:DVelmi šťastnýVelmi šťastný ale ty jsou tak spíš na foukání baloonků pořádnej výtlem Popřemýšlím na tím zásobníkem vzduchu a když to padne, tak tam dám ti hadice a bude:) určitě to bude mít přínos, jak velký? To se uvidí.. nebo řeknou ti co už to mají...?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 15:34   Citovat  

Newer napsal:
Tam nejde o tlak vzduchu ale o rychlost proudění.. si vystrc ruku z okna když jedeš pomalu... A kdyz jedeš rychle... Kdy se ti ochladí rychleji? .. tlak na to nemá vliv ...

a to vireni co popisujes porad je fajn .... ale proto jsem zminoval to pravidlo
nemusi prset staci kdyz kape ... porad je tam nejakej prinos, kterej pokud to nevyrobi tam nebude....

a o tom ze se teplota vzduchu s jeho rychlosti meni sem nepsal ani slovo
ale existuje jakasi teplotni vymena.... a ta na rychlosti proudeni vzduchu sakra zavisi .... a na tlaku vzduchu opet nezavisi ....

Vsak prave, kdyz zvysis tlak, zvysis i rychlost proudeni Mrk Ze to bude mit nejaky prinos i v tehle podobe, s tim samozrejme souhlasim a nepsal jsem opak, jenom jsem si dovolil zapochybovat o nejakem vyraznejsim prinosu pri pouziti prave uvedene varianty v odkazu. Proto pisu ze i volba disku bude mit podle me vyznam daleko vetsi nez tohle, jakykoli plechovy disk nebo disk s plnym celem a minimem otvoru bude ventilaci hodne ztezovat, disky vyrobene vylozene s ventilacni funkci ti tam udelaji pruvan vetsi nez jedna tenka, dlouha a x-krat zalomena hadice a'la husi krk. Podle me si normalne rozumime, neni potreba hledat duvody proc ne Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 15:38   Citovat  

zyx napsal:

Taky si myslim to same. Na CTR jsem upekl brzdy na Nordschleife i po jednom ostrejsim kole, kotouce se zkroutily ze kopaly do volantu a lehce se zhorsil jejich ucinek. Po vychladnuti se nastesti vratily do puvodniho tvaru a funkce HaHaaa

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 15:47   Citovat  

No blbost to rozhodně není, náporový chlazení využívající proudění vzduchu se používá čím dál tím častěji, ostatně právě využívání proudění vzduchu kolem vozu a hlavně pod ním je teď u všech automobilek velmi bedlivě bádaný obor (třeba poslední Ferrari 599 nemá jen chytře sváděným vzduchem ke kolům chlazený brzdy, ale také cíleným směrováním vzduchu odvádí hluk od pneumatik ven z blatníků) a pozadu samozřejmě není ani Honda.
Třeba JPN TypeR FD2
Jak vidíš, jde to i bez hadic zpomalujících ryclost vzduchu a tím pádem i účinnost...
Existují i řešení "sběru" vzduchu od země jednoduše vystrčenou klapkou - něc jako náporové sání u Mugenu RR: Co vím, tak takovouhle plácačku na chlazení brzd používá Citroen C5 - dobře to je vidět na fotkách v tomto diskuzní fóru a myslím si, že by se to dalo do Citroenu koupit za dobrý peníz Cool

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 16:10   Citovat  

to na té hondě se mi líbí !!!!!!!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 16:22   Citovat  

vlezu pod auto, sednu si a budu přemýšlet jak to tam udělám... ale ty lopatky pod autem by mohlo být nejjednoduší řešení.. uvidíme:) každopádně asi nikdo na c5g tady nemá nic podobného...? A ted mě napadlo, co tak dát na poloosu u homok. vrtulu?Velmi šťastný

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 16:49   Citovat  

Co tak sehnat poradny brzdy a netrapit seriove 262 o tloustce 21mm?

Ten privod vzduchu je funkcni, ale na okruhu to stejne upeces...holt honda ma dlouhodobe poddimenzovane brzdy. Jen tak pro predstavu, Porsche davalo do "ekonomickych" 944 (1250kg] jiz v 80.letech kotouce 300 dopredu i do zadu a na to hlinikove 4pistove trmeny...Snad prvni podobne brzdy pouzila Honda az na ITR DC5 Tak to valím bulvy I NSX-R vcetne posledni NA-2 mela 282 / 262 kotouce.

RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 16:53   Citovat  

ja uz jsem tohle resil s Destakem po ICQ Úsměv

rozhodne do toho pujdu, sice budu na svoje C5G davat Willwoody 304 dopredu a 284 dozadu (nebo tak nejak ted si ten rozmer presne nepamatuju), ale vzhledem k tomu ze auto je uz skoro cele odstrojene a ted se bude varit atd... tak je pro me naporove chlazeni malickost.

Spise jsem jeste premyslel zda by melo smysl udelat i odvod vzduchu od brzd ? Ze bych tam mnel "dva otvory" jednim by se vhanel studeny vzduch na brzdy a hned vedle toho by se odvadel teply od brzd pod auto. Co myslite ? Nebo je to k nicemu ?

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 17:21   Citovat  

Tuším, že Tygr měl na 1.8 VTi namontované na třmenech nějaké lopatky z citroenu, takové malé spojlerky, které vháněly vzduch do brzd.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 18:00   Citovat  

tudy odkaz ¨

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 20:14   Citovat  

RobiXman napsal:
ja uz jsem tohle resil s Destakem po ICQ Úsměv

rozhodne do toho pujdu, sice budu na svoje C5G davat Willwoody 304 dopredu a 284 dozadu (nebo tak nejak ted si ten rozmer presne nepamatuju), ale vzhledem k tomu ze auto je uz skoro cele odstrojene a ted se bude varit atd... tak je pro me naporove chlazeni malickost.

Spise jsem jeste premyslel zda by melo smysl udelat i odvod vzduchu od brzd ? Ze bych tam mnel "dva otvory" jednim by se vhanel studeny vzduch na brzdy a hned vedle toho by se odvadel teply od brzd pod auto. Co myslite ? Nebo je to k nicemu ?

Nejde tak moc o prumer ale o tloustku...k 304 prumeru by melo byt minimalne 28mm tloustky, pokud tomu tak neni, tak jsou to vyhozene penize

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2012 , 23:33   Citovat  

infinity napsal:
Co tak sehnat poradny brzdy a netrapit seriove 262 o tloustce 21mm?

Ten privod vzduchu je funkcni, ale na okruhu to stejne upeces...holt honda ma dlouhodobe poddimenzovane brzdy. Jen tak pro predstavu, Porsche davalo do "ekonomickych" 944 (1250kg] jiz v 80.letech kotouce 300 dopredu i do zadu a na to hlinikove 4pistove trmeny...Snad prvni podobne brzdy pouzila Honda az na ITR DC5 Tak to valím bulvy I NSX-R vcetne posledni NA-2 mela 282 / 262 kotouce.
To víš 100% Tak to koukám! zrovna nedávno jsem se o tomhle bavil s kámošem a typoval jsem miniálně na NSX 305...

Jinak je to zybtečný kup si třmeny z prelude či anglána vti na 282 brzdy a máš to vyřešený.... přátele

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2012 , 1:45   Citovat  

infinity napsal:
Nejde tak moc o prumer ale o tloustku...k 304 prumeru by melo byt minimalne 28mm tloustky, pokud tomu tak neni, tak jsou to vyhozene penize

souhlas, prostě tam musí být matroš co pojme dost tepla... průměr sám o sobě neni tak důležitej

Dutch napsal:
To víš 100% Tak to koukám! zrovna nedávno jsem se o tomhle bavil s kámošem a typoval jsem miniálně na NSX 305...

Jinak je to zybtečný kup si třmeny z prelude či anglána vti na 282 brzdy a máš to vyřešený.... přátele

jojo, NSX opravdu mělo 282mm kotouč s dvoupískovim třmenem

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2012 , 7:50   Citovat  

na AHC to kdysi dávno ukazoval Marauder na Probe a Corvette ... a účinku určitě věřím
používal drenážní trubku z OBI, nasávalo to otvorem v náraníku nebo pod nárazníkem a vývod by u třmenu, pár ohybů tam bylo ale spíš jen zmáčknutí trubky do oválu a určitě to chce vychytat odtok vody, aby za deště na rozpálený kotouč nešla voda ...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Náporové chlazení brzd
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina