Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
A zase ta kontrolka motoru !
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
silvic16 je teď offline  silvic16
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 12:53   Citovat  

Přátelé.
Mám Cvic 1,6 VTEC, motor D16W7.
Jezdil jsem delší dobu s touto kontrolkou nesvítící, protože ji někdo odskřípl předchozímu majiteli.
(Je to LED na těžko přístupném místě přístrojového panelu).
Po připojení samozřejmě svítila a v servisu mi zjistili, že je vadná druhá lambda sonda, kterou mi za
dosti velkou sumu vyměnili za originál (6 690.- Kč s prací i DPH).
Leč rozsvěcení pokračuje.
A to tak, že krátce po ohřátí motoru, za jízdy, motor NĚKDY jakoby ztratí na okamžik tah (1 sec), potom opět zabere a
kontrolka se rozsvítí. (reklamace v servisu opět - závada - druhá lambdasonda) Potom už motor jede jako hodinky.
Teď to svádějí na katalyzátor, ale myslím, že by to s tím nic společného mít nemělo.
Nesetkal jste se s tím někdo ?
Nebo nemáte někdo tip, na co se zaměřit ?
Dík.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 12:56   Citovat  

Nezere motor olej? Neni vysoka spotreba?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 12:59   Citovat  

Olej Tak 1,5 l na 12 tis, spotřeba asi 7,1 - mám rád svižné starty.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 13:03   Citovat  

takže chybové hlášení máž pouze na lamdasondu?

0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 13:05   Citovat  

Dle značkového servisu joo.

0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 13:07   Citovat  

A jde to "vymazat" vyndáním pojistky - do příštího ohřátí.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 13:17   Citovat  

s hlášením o lamdasondě může být spjato více věcí ,ecu od lamdy očekává že dodá info o stavu výfuk plynů v určitém rozmezí ,je li vadná nebo dodáli nad rámec spracovatelnosti ecu vyhlásí se chyba,muže to být od díry ve výfuku ,zacpaným katem ,po přisávání vzduchu,špatné dávkování paliva a podobně.

fuck3rkkt je teď offline  fuck3rkkt
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 13:23   Citovat  

zkus se podivat na cidlo v sani...kamos taky se hrabal v motoru pak tam to cidlo nedal, a svitila mu kontrolka ale jinak vsechno slo..pak ho tam vrazil zpatky a ejhle, vsechno ok.Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 13:29   Citovat  

No právě.
Ale na 90% se mi to stane, když vyjedu, najedu na hlavní a jedu v klidu na pětku těch devadesát.
Po třech kilometrech už koukám jestli budeme svítit. Velmi šťastný
A když jedu jinudy, kde řadím a měním rychlost, tak se (zatím teda 2krát) nestalo nic.
Zítra opět prověřím.
Teď mám v plánu zajet na emise, a když budou špatný, tak bych vyměnil kat. (Před výměnou sondy to nebylo dobrý)
Mně to připadá, jako kdysi u mého Žigula když přepínal karburátor po ohřátí na dva systémy.

Velmi šťastný

Sitcom je teď offline  Sitcom
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2010 , 15:22   Citovat  

Tohle se tady u C7G řešilo už několikrát.. Leč nevím výsledek Úsměv)
Samotnému se mi engine rozsvítí když jedu hodně (dost hodně) agresivně Velmi šťastný a nebo přesně ve chvíli kdy překročím rychlost 155km/h jinak kontrolka drží hubu a krok. Taky se s tím chystám na emise uvidíme co řeknou. Na tvém místě bych ale taky zkusil reklamovat tu předešlou opravu která nevyřešila tvůj problém .. ? !

0
PříspěvekZaslal: 22.4.2010 , 20:45   Citovat  

To Sitcom -

Já jsem hned potom zpátky do servisu zajel a žádal jsem uvedení do původního
stavu a vrácení peněz.
Ale potom jsem si to rozmyslel, protože původní lambda sonda, byla mechanicky poškozená
- ze strany deformovaná, což jsem zjistil již předtím.
Takže jsem připraven vyměnit katalyzátor, který už není původní a na emisích to bylo špatné.
Výměnu kat. mi nabídli jako další pokračování opravy, ovšem za cenu více než 20 000 Kč.(orig) což
se mi zdá u 10 let starého auta poněkud moc.
Zkusím nějaký univerzální a uvidíme.
Před 14ti dny jsem se vrátil z Německa, kde jsem najel přes 2 tis. km a pokusil se "potrubí vypálit"
- díky tamní neomezené rychlosti na dálnicích, jízdou až mých max. 200 km/hod, leč nic se nezměnilo.
Ideální by bylo, kdyby v servisech měli v podobných případech svoje součástky, které by měnili,
až by přišli na tu vadnou, tu by potom zákazníkovi naúčtovali.
A nebo lepší diagnostiku.
To je ale utopie, protože by na tom patřičně nevydělali.

Lucy

prelude2.0i je teď offline  prelude2.0i
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2010 , 23:24   Citovat  

silvic16 napsal:
To Sitcom -

Já jsem hned potom zpátky do servisu zajel a žádal jsem uvedení do původního
stavu a vrácení peněz.
Ale potom jsem si to rozmyslel, protože původní lambda sonda, byla mechanicky poškozená
- ze strany deformovaná, což jsem zjistil již předtím.
Takže jsem připraven vyměnit katalyzátor, který už není původní a na emisích to bylo špatné.
Výměnu kat. mi nabídli jako další pokračování opravy, ovšem za cenu více než 20 000 Kč.(orig) což
se mi zdá u 10 let starého auta poněkud moc.
Zkusím nějaký univerzální a uvidíme.
Před 14ti dny jsem se vrátil z Německa, kde jsem najel přes 2 tis. km a pokusil se "potrubí vypálit"
- díky tamní neomezené rychlosti na dálnicích, jízdou až mých max. 200 km/hod, leč nic se nezměnilo.
Ideální by bylo, kdyby v servisech měli v podobných případech svoje součástky, které by měnili,
až by přišli na tu vadnou, tu by potom zákazníkovi naúčtovali.
A nebo lepší diagnostiku.
To je ale utopie, protože by na tom patřičně nevydělali.

Lucy
cus ja mam ted stejny problem u moji prelude g 2.2 vtec a taky to mam v Honda onde a badaj tam nad tim.taky mi nabidli sondu za 7000 ale mel jsem nahradni a porad to zlobi,tak jsem tam dnes hodil jinou a u ty vim ze maka 100pro tak jsem zvedav ne zejtrejsi ortel Smutný

aapalo je teď offline  aapalo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 7:48   Citovat  

Ja mám ten samý problém. Po zahriatí sa stále rozsvieti check. Ukazuje mi to lambdu, lambdu som vymenil za origo a problém pretrváva aj po resete ecu, do prvého zahriatia motora.

monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 8:21   Citovat  

viz příspěvek od paka , nemá cenu měnit dokola lambdy za origo a ještě originálnější ,provedu test lambdy , pokud v normálním pásmu chodí je problém jinde : složení směsi mimo rozsah tj závada na dávkování , ucpaný filtry , vstřiky , odcházející čerpadlo , některý čidlo v tahu....
add držení zkušebních součástek -vemte si kolik by toho servis musel mít aby pokryl všechny závady ,vemte si např kolik by musel mít "zkušebních" rozdělovačů když je to skoro co typ motoru to jinej .

0
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 10:35   Citovat  

To monty -

...add držení zkušebních součástek -vemte si kolik by toho servis musel mít aby pokryl všechny závady ,vemte si např kolik by musel mít "zkušebních" rozdělovačů když je to skoro co typ motoru to jinej . ...

No, ale jestliže nejsou schopní přesně určit závadu, tak nevím, proč by na to měl zákazník doplácet.
Takhle jsem zjistl, že u mého auta byl v minulosti třikrát (!) vyměněn pravý přední spínač airbagů,
cca po 3 000.- Kč.,než jsem sám dohledal, že je špatné jeho ukostření pod spec. šroubem u rychlostní páky.
A domnívám se, že když motor po "odstavení" lambdy šlape jako hodinky, - celkem lehce dosažitelná max. rychlost 195 (dle tachometru seřízeného navigací Mrk ), zrychlení na 100 za 9 sec., spotřeba i olej v normálu, tak jako další krok se logicky nabízí katalyzátor.

Do technické mám ještě rok.

Velmi šťastný

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 11:45   Citovat  

takže na to má doplácet servis držením vysokejch skladovejch zásob -je to fakt divný ale i ten servis ty díly platí.Samozřejmě tím neříkám ,že by servis měl odbýt diagnostiku závady a jen měnit díly , to se mi rozhodně taky nelíbí ale může se stát, že vada jednoho dílu zakreje chybu druhýho případně ho načne a ten odejde po pár km (konkretne třeba sestava cívka + modul v rozdělovači)a jsi za blbce -když to vyměníš obojí zaráz jsi drahej a zbytečně vyměňuješ půl auta , když ne a odejde pak ten druhej díl tak pro zákazníka to "zas" nejede skrz rozdělovač ,z...l jsi to a máš reklamaci a ještě tě je schopen pomluvit žes to buď udělal naschvál abys měl kšeft a nebo že sis chybu tý druhý součástky vymyslel abys nemusel uznat reklamaci . No a i když ne tak samozřejmě "všichni" kámoši atd kolem v tu chvíli ví,že se to mění komplet naráz že jo jardo a ten mechanik je pěknej ..... Velmi šťastný
Nic to byl pohled z druhý strany už toho nechám.
pokud to hlásí chybu druhý lambdy zkusil bych fintu která se používá u decatu ,někde tu byl odkaz na ten kousek trubky co druhou lambdu posune kousek mimo výfuk , kat a přišpuntuje ji vstup spalin , ta pak nepozná že tam kat není .

0
PříspěvekZaslal: 23.4.2010 , 13:38   Citovat  

Ono by ve 21. století neměl být problém 90% podezřelých součástek vyzkoušet mimo vozidlo
a buď je vyměnit, nebo je namontova zpátky a hledat dál.
Zvláště ve značkových servisech.
Pracuji v podobném oboru (elektrotechnika), kde se tak postupuje od nepaměti.

Fintu s přišpuntováním sondy jsem zkoušel hledat, ale bohužel zatím bez úspěchu.
Jestli máš něco bližšího, tak dej vědět.

Jenže to by asi nezabránilo tomu, aby mne nevyrazili na emisích.

Ble

Fiskus je teď offline  Fiskus
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2010 , 19:55   Citovat  

silvic16 napsal:
To monty -

...add držení zkušebních součástek -vemte si kolik by toho servis musel mít aby pokryl všechny závady ,vemte si např kolik by musel mít "zkušebních" rozdělovačů když je to skoro co typ motoru to jinej . ...

No, ale jestliže nejsou schopní přesně určit závadu, tak nevím, proč by na to měl zákazník doplácet.
Takhle jsem zjistl, že u mého auta byl v minulosti třikrát (!) vyměněn pravý přední spínač airbagů,
cca po 3 000.- Kč.,než jsem sám dohledal, že je špatné jeho ukostření pod spec. šroubem u rychlostní páky.
A domnívám se, že když motor po "odstavení" lambdy šlape jako hodinky, - celkem lehce dosažitelná max. rychlost 195 (dle tachometru seřízeného navigací Mrk ), zrychlení na 100 za 9 sec., spotřeba i olej v normálu, tak jako další krok se logicky nabízí katalyzátor.

Do technické mám ještě rok.

Velmi šťastný

Pročítám tohle fórum protože mám podobný problém, na diagnostice mi doporučili výměnu lambda sondy... ehm ale jak tak čtu tak nevím jestli to má vůbec cenu, kontrolka motoru se rozsvítí pravidelně za podmínek - otáčky delší dobu kolem 6tis (stejný motor D16W7) + pár posledních litrů v nádrži. Nicméně se tím přepne motor do nouzového režimu což při honičce na dálnici je pěkně nepříjemné (ten passat mi pak ujel Smutný ). Ale k věci, tohle mně zaujalo z jiných důvodů, rád bych veděl jak se dá zkalibrovat tachometr aby tak nekecal ??? Předpokládám že sis jej nepřemaloval fixou Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 12:08   Citovat  

To Fiskus -

Měl jsem demontovaný plexikryt přístrojového panelu. U tachometru vytaženou ručku a tu ručičku v ruce Velmi šťastný
Vedle mne seděl spolujezdec se satelitní navigací a hlásil rychlost podle ní.
Vyjeli jsme na dálnici a při rychlosti 100km/hod. jsem tu ručičku namáčkl na hřídelku tak, aby tu stovku ukazovala.
Potom jsem přidal asi na 150 a zkontroloval jestli to odpovídá. Museljsem to kapánek upravit do mínusu, sjeli jsme z dálnice, zkontroloval jsem 60 a bylo.
U otáčkoměru jsem věděl, že volnoběh mám asi těch 720ot a při 3 000 ot. je na tachometru stovka.
Vše ale začalo šokem, který jsem utrpěl, když jsem po stažení ručiček zjistil, že přístroje nemají pevnou nulu a točí
se volně dokola.
A stahnout jsem je musel, abych se dostal k LED diodě - kontrolce motoru.
Stahovat to jde blbě, nasunovat taky, tak to moc nikomu nedoporučuji.

Velmi šťastný

WrabCZak_ je teď offline  WrabCZak_
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 6:39   Citovat  

hoj Úsměv já bych se ještě vrátil k tý kontrolce Se stydím
8.5. sme koupili c6g coupe...občas kontrolka svítí občas ne ale pak se stejně rozsvítí...motor má po nastartování asi 1500ot (podle budíku) a po chvíli to klesá...ale klesne to asi tak na 500ot v provozu to kolísá mezi 200-500na volnoběh...trochu se klepe řadička ale jinak vše v poho...a taky spojka chytá úplně dole ??? je možný že je jenom sjetá ???

0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 8:19   Citovat  

[quote="WrabCZak_"]hoj Úsměv já bych se ještě vrátil k tý kontrolce Se stydím
8.5. sme koupili c6g coupe...občas kontrolka svítí občas ne ale pak se stejně rozsvítí...

A to zhasne sama (?), nebo musíš udělat reset pojistkou ?
Po nastartování studeného motoru jsou ty otáčky normálně vyšší, ale při teplém volnoběhu, když auto stojí, tak mi to sedí na těch 720ti ot.
Jestli je tady někdo, komu to svítilo s diagnózou druhá lambdasonda a podařilo se mu to vyřešit, tak prosím dejte vědět jak.
Dík.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 15:42   Citovat  

nic sem neresetoval... dam polohu jedna počkam až zhasnou kontrolk motoru a imobilizéru a nastartuju ... a občas ta kontrolka nesvítí a po chvíli se stejně rozsvítí...když je studenější tak má 1500...a když se ohřeje tak to padne skoro na nulu na budíku ...takže takovejch 300-500ot..takže když se chci rozjet tak přišlápnu plyn a trochu ohobluju spojku...ale kdyby to drželo ten litr tak se to rozjede i bez plynu...

...zkusily sme co bude dělat když odpojíme lambdu...žádná změna...pak sme to zkusili s čidlem co je na boxu od vzduchovýho filtru ...hádam že to bude teplota vzduchu...a taky nic...majitel řikal že se mu to taky stávalo (s těma otáčkama) a řekli mu že to bude lambdou...
chtěl sem to vzít do PKservisu ale mama řikala že nebude dáwat prachy zbytečně za servis...no tak protože mam možnost chci zkusit načíst závadu ve čtvrtek ve škole...ale newim jestli budou mýt redukci na tudle diagnostickou zásuvku
ani newim jaká tam je tak snad to tady nejdu ...včera sem na to narazil...

0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 20:33   Citovat  

...no tak protože mam možnost chci zkusit načíst závadu ve čtvrtek ve škole...ale newim jestli budou mýt redukci na tudle diagnostickou zásuvku....

Nejsi náhodou z Hradce Králové ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 20:41   Citovat  

nene sem praha západ...školu mam v praze...uvidim zejtra tym chci zavolat...dneska sem na to nějak zapoměl...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2010 , 11:19   Citovat  

tak ve škole úplně na prt ... odpoledne sme zajeli k Wheelmenovy (supr to člowěk) je to dobrý záwada 41 - vyhřívání lamdasondy...už je snad vše v poho Je to tam.

václavka je teď offline  václavka
2 háčka
Členství:
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2012 , 14:12   Citovat  

WrabCZak_ napsal:
tak ve škole úplně na prt ... odpoledne sme zajeli k Wheelmenovy (supr to člowěk) je to dobrý záwada 41 - vyhřívání lamdasondy...už je snad vše v poho Je to tam.

Ahoj, mám stejný problém jako ty už delší dobu a vím že je to vyhřívání lambdy..Mohla bych tě poprosit jakou jsi tam dával?Od jakého výrobce?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2012 , 20:31   Citovat  

jo to newim Velmi šťastný wheelovi se tam tenkrát něco válelo Úsměv tak sme jí tam dali a bylo Úsměv

shaman je teď offline  shaman
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2012 , 8:15   Citovat  

byla to lambda Bosch ale typ už nevím

Obsah fóra Honda-club.cz   
A zase ta kontrolka motoru !