Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Type-R EP3 Rada o koupi...
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 23:09   Citovat  

Bouchaní při brždění a rozjezdu doporučuji zkontrolovat horní uložení předních tlumičů (mě tohle dělalo horní uložení PP tlumiče v cca 120tkm).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jarka je teď offline  jarka
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 23:19   Citovat  

Uložení tlumičů jsou moji hlavní kandidáti.

LK7R: Prosím tě, když jsi dával XYZ podvozek, tak se nad vrchní OEM uložení pružiny dají Danyho XYZ unibaly, nebo to vše řeší jen ty unibaly?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 23:33   Citovat  

jarka napsal:
Uložení tlumičů jsou moji hlavní kandidáti.

LK7R: Prosím tě, když jsi dával XYZ podvozek, tak se nad vrchní OEM uložení pružiny dají Danyho XYZ unibaly, nebo to vše řeší jen ty unibaly?

U CTR 7G jsou tlumiče včetně horních uložení, navíc přímo se stavitelným odklonem...

EDIT:
Tady je prvni fotka v mém příspěvku sice podvozku RacingSpec, ale přesně takové horní uložení s nastavitelným odklonem je u sady SuperSport pro Civic7G, navíc dole cca uprostřed je vyfocenej přímo ten podvozek...
tudy odkaz
   Návrat  
jarka je teď offline  jarka
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 23:45   Citovat  

Jo už to vidím, nějak mi to nedošlo. Když sem viděl to OEM velký uložení, tak se mi XYZ zdálo takový menší. Další důvod proč to neopravovat a urychlit přechod na XYZ...
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 10:15   Citovat  

Hmm tak jestli to dělá uložení tlumiče, tak mě koukám nákup XYZ asi nemine Úsměv Ale jelikož nemám najeto ani 90tkm a ne vždy to bouchne, tak tiše doufám, že to je destička HaHaaa musím se na to kouknout
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 19:27   Citovat  

Tak se mi ulevilo, dnes jsem to zkoušel z kopečka před garáží se staženým okýnkem a dělají to opravdu desky, přední jsou před smrtí, takže v brzké době objednám u danyho ds 2500 HaHaaa
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 19:33   Citovat  

rotker napsal:
Tak se mi ulevilo, dnes jsem to zkoušel z kopečka před garáží se staženým okýnkem a dělají to opravdu desky, přední jsou před smrtí, takže v brzké době objednám u danyho ds 2500 HaHaaa

Nejhorší smrt je z vyděšení pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 19:45   Citovat  

Velmi šťastný Když už to čteš, můžeš mi prosím poslat do SZ cenu těch předních desek? Děkuji
   Návrat  
Demure je teď offline  Demure
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 0:49   Citovat  

LK7R napsal:
Bouchaní při brždění a rozjezdu doporučuji zkontrolovat horní uložení předních tlumičů (mě tohle dělalo horní uložení PP tlumiče v cca 120tkm).

Mě při rozjezdu místo prohrábnutí kol, začne přední náprava skákat na místě a dělá strašný rány do palubky až se mi pohne vnitřní zrcátko. CTR7g - to je uložení taky?
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 1:32   Citovat  

Demure napsal:
Mě při rozjezdu místo prohrábnutí kol, začne přední náprava skákat na místě a dělá strašný rány do palubky až se mi pohne vnitřní zrcátko. CTR7g - to je uložení taky?

serie podvozek?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 8:22   Citovat  

Demure napsal:

Takže ne při rozjezdu ale na sprintech, že HaHaaa

Ano, tohle má za následek sériový poměrně tvrdý podvozek (nebo také nevhodně nastavený stavitelný podvozek) v kombinaci s nízkoprofilovou 17" gumou a víceméně sériovým výkonem, jak psal Infi... Někdy se to ještě umocní, pokud se dají na auto slicky, semislicky nebo i jen nižší pneu, například 215/40R17...
Podvozek nestačí pružit tak rychle, aby vyrovnal chvění, pravděpodobně silenty v předních ramenech již taky pruží a také již mají svá nejlepší léta za sebou... Pak se to takhle rozskáče a je to nepříjemné...
Musel bys napsat, co všechno na autě máš a jaké tam jsou úpravy, co je jak staré a kolik to má nalítané...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 8:45   Citovat  

Demure napsal:

To mi dělá když se chci hodně rychle rozjet na mokré vozovce
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 8:48   Citovat  

Mě tohle přestalo, když jsem měl polyuretanové vložky na silentblocích motoru - a slyšel jsem to i od někoho jiného, tuším LK7R? Ale prohrábl jsem jen jednou co vím, takže to možná byla jen náhoda Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 8:51   Citovat  

Daver napsal:
Mě tohle přestalo, když jsem měl polyuretanové vložky na silentblocích motoru - a slyšel jsem to i od někoho jiného, tuším LK7R? Ale prohrábl jsem jen jednou co vím, takže to možná byla jen náhoda Velmi šťastný

Co mám PUR vložky, tak jsem to nezkoušel a nebo to přestalo a já si toho ani nevšim Velmi šťastný Až naprší, tak to vyzkouším HaHaaa
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 8:52   Citovat  

area07 napsal:
ale mě to vychází kolem 3 litrů na 9 tisíc km.

tak mě můj tajpár žral kolem 300-500ml na 10 tisíc... buď jsem ho moc nehonil v porovnání s ostatníma a nebo byl motor prostě fešák VTEC
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 9:16   Citovat  

Nevidím důvod, proč by měl motor v dobré kondici žrát olej to mi hlava nebere
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 9:38   Citovat  

Daver napsal:
Nevidím důvod, proč by měl motor v dobré kondici žrát olej to mi hlava nebere

Protože CTR je již od konstrukce "volnější" a ve vysokých otáčkách většinou nestačí stírací kroužek pobrat vše, takže pokud někdo honí CTR nad 7000rpm, 2-3 litry na 10tis je úplně normální...

Já má třeba kované písty, takže vůle je trojnásobná, přesto spotřeba oleje při "normálním" provozu včetně okreskového VTEC je okolo 2litrů na 10tis, nicméně na okruhu, pokud jede auto v režimu full VTEC a otáčkách 7.500 - 9.500rpm, žere mi to asi jeden litr na 500km, přesto si nemyslím, že by motor byl ve špatné kondici...

U sériového motoru pak záleží na stavu kroužků a podobně... Takže motor může být ještě docela v dobré kondici a přesto si nějaký olej vezme
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 9:53   Citovat  

Jo ty kroužky mě napadly, ale měl jsem za to, že K20 je naopak přesnější konstrukce ... díky za info je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 10:12   Citovat  

Tak se mi asi alespoň potvrdila má teorie, když jsem z jara jezdil krátké trasy a motor se nestihl pořádně ohřát a mně zmizlo cca 0,8 L po 600 km. Teď už zase jezdím delší trasy a naposled v Mostě po 25 minutách záběru nezmizlo skoro nic a důvodem je tedy volnější konstrukce Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 10:15   Citovat  

Daver napsal:
Jo ty kroužky mě napadly, ale měl jsem za to, že K20 je naopak přesnější konstrukce ... díky za info je to dobrý

Té nejpřesnější konstrukce Velmi šťastný ale písty ke stěně mají vůli spíš větší než menší vůči standardnímu motoru, více se to zahřívá a i přes materiál pístů z nízko roztažného materiálu tam něco teplotou nabude, což v pohodě dotěsní kroužek, ale při rychlosti 23m/s (pístová rychlost u CTR při 8000rpm) prostě nějaký ten olej setřít nestačíš a ten se potom spálí...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 10:21   Citovat  

rotker napsal:
Tak se mi asi alespoň potvrdila má teorie, když jsem z jara jezdil krátké trasy a motor se nestihl pořádně ohřát a mně zmizlo cca 0,8 L po 600 km. Teď už zase jezdím delší trasy a naposled v Mostě po 25 minutách záběru nezmizlo skoro nic a důvodem je tedy volnější konstrukce Úsměv

To už může být i vůle na horní hranici, drobná ovalita a pod, částečně se to prostě při standardní teplotě "vytěsní"...

Měl jsem tu motor s tlakama:
Ráno za studena ... 12.0 / 11.2 / 10.8 / 11.8
ten když se ohřál, vypnul, tak než z kroužků vytekl olej měl na všech válcích tlak 12.5 a na výkonu to znát taky moc nebylo, ale bral olej, protože majitel jezdil hlavně krátké trasy po Praze...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 11:13   Citovat  

Tlaky jsem hned potom měřil a abych nekecal, tak na všech bylo za studena 13 nebo 13,5, to si teď už nepamatuju to mi hlava nebere ale všechny byly naprosto vyrovnané
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 11:52   Citovat  

rotker napsal:
Tlaky jsem hned potom měřil a abych nekecal, tak na všech bylo za studena 13 nebo 13,5, to si teď už nepamatuju to mi hlava nebere ale všechny byly naprosto vyrovnané

Jen pro info, "za studena" neznamená za 2hod až motor vychladne, ale třeba po odstavení druhý den, poté co právě z kroužků vyteče olej, co to vytěsňuje...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 23:01   Citovat  

Ano sériový
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 23:06   Citovat  

Dany napsal:
Takže ne při rozjezdu ale na sprintech, že HaHaaa

Ano, tohle má za následek sériový poměrně tvrdý podvozek (nebo také nevhodně nastavený stavitelný podvozek) v kombinaci s nízkoprofilovou 17" gumou a víceméně sériovým výkonem, jak psal Infi... Někdy se to ještě umocní, pokud se dají na auto slicky, semislicky nebo i jen nižší pneu, například 215/40R17...
Podvozek nestačí pružit tak rychle, aby vyrovnal chvění, pravděpodobně silenty v předních ramenech již taky pruží a také již mají svá nejlepší léta za sebou... Pak se to takhle rozskáče a je to nepříjemné...
Musel bys napsat, co všechno na autě máš a jaké tam jsou úpravy, co je jak staré a kolik to má nalítané...

Podvozek je série, kola dle TP tedy 205/40/17" Bridgestone najeto tolik že to nebudu ani psát Úsměv Vše série.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Type-R EP3 Rada o koupi...
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina