Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Renovace alu kol - doma
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Vojtas je teď offline  Vojtas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2012 , 14:33   Citovat  

Ahoj všichni H-pozitivní, chtěl jsem se zeptat jestli tu nemáte někdo zkušenosti s renovací alu kol podomácku (broušení, tmelení lakování atd.)

Vím že tu byl jeden návod ale za boha ho nemohu najít, nepamatujete si to někdo? Úsměv

Díky za každou reakci Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FreeZy je teď offline  FreeZy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2012 , 14:43   Citovat  

Osobně já bych toto vůbec neřešil a hodil to na pískování a komaxit. Je to za pakatel Úsměv a je to kvalitní...
Jinak pokud trváš i nadále na renovaci kol po domácku, tak snad ti zde někdo na HC poradí je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Vojtas je teď offline  Vojtas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2012 , 14:53   Citovat  

no jde o to že tam jsou opravdu velké rýhy a na jendom místě dokonce kousek chybí... takže by bylo nutný to vytmelit atd a to bych se nedoplatil Úsměv

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2012 , 15:57   Citovat  

Vojtas napsal:
no jde o to že tam jsou opravdu velké rýhy a na jendom místě dokonce kousek chybí... takže by bylo nutný to vytmelit atd a to bych se nedoplatil Úsměv
nechat vyvařit , případně srovnat pokud to kolo není hranatý teda Velmi šťastný pak písek a pak komax jinak to nemá smysl... Nebo jiný kola a máš klid VTEC

walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2012 , 19:25   Citovat  

Za předpokladu, že je kolo rovné: Odstraňovač starých nátěrů, hliníkový kit na oděrky, základ na hliník, hliníkový plnič, možno pak ještě klasika plnič, barva, lak. Tak jsem to vždycky dělal já a vždycky to drželo. Ale tyhle orig. oprejskaný liťáky co mám nechám opískovat a asi rovnou i láknout, dnes jsem si je zouval.. - chtěj férových 350,-/ kolo což není moc na to, že je to bez práce.

Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2012 , 21:10   Citovat  

Takhle jsem "renovoval já" Hliníkový kit tady ještě mám.

BBS RM ASi.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
BBS RM ASi.png, 521.5 kB

5207310_1 – kopie.jpg

5207310_1 – kopie.jpg, 613.5 kB

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2012 , 9:48   Citovat  

Letos jsem se pustil svépomocí do renovace laku na kolech, neočekávám žádný výstavní výsledek, ale z metru to snad bude vypadat "jako nové" Mrk
Kola jsem koupil dost odrbaný a jelikož nejde o žádnou exkluzivní značku ani design, tak jsem pískování a práškovou barvu za cenu cca 3500/celá sada zavrhnul.

Už jsem jednou kola doma sprejem stříkal a výsledek byl celkem dobrý, na to že jsem je jen obrousil 400 smirkem a stříknul obyč barvou na ALU a nedával ani bezbarvý lak navrch.

Teď jsem se rozhodl kola udělat pečlivěji, takže jsem zatím ve fázi zbroušení laku a odřených hran, připravený alu tmel a plnič. Pak je vezmu 600 pod vodou, opět použiju sprej na ALU nebo jinou metalickou barvu (ještě nevím jakou) a navrch bezbarvý lak.

millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2012 , 10:17   Citovat  

Petura napsal:
Letos jsem se pustil svépomocí do renovace laku na kolech, neočekávám žádný výstavní výsledek, ale z metru to snad bude vypadat "jako nové" Mrk
Kola jsem koupil dost odrbaný a jelikož nejde o žádnou exkluzivní značku ani design, tak jsem pískování a práškovou barvu za cenu cca 3500/celá sada zavrhnul.

Už jsem jednou kola doma sprejem stříkal a výsledek byl celkem dobrý, na to že jsem je jen obrousil 400 smirkem a stříknul obyč barvou na ALU a nedával ani bezbarvý lak navrch.

Teď jsem se rozhodl kola udělat pečlivěji, takže jsem zatím ve fázi zbroušení laku a odřených hran, připravený alu tmel a plnič. Pak je vezmu 600 pod vodou, opět použiju sprej na ALU nebo jinou metalickou barvu (ještě nevím jakou) a navrch bezbarvý lak.

nevim teda z jakyho ses kraje, ale me tady v Brne piskovani a komax 18" sady kol vysel 450kc/kus . A to uz dle meho stoji za to, nez se s doma delat buhvi jak dlouho. Ale drzim palce. Mit na to cas, chut a prostory, mozna ze bych se do toho pustil taky Úsměv

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2012 , 11:51   Citovat  

millhauz napsal:
nevim teda z jakyho ses kraje, ale me tady v Brne piskovani a komax 18" sady kol vysel 450kc/kus . A to uz dle meho stoji za to, nez se s doma delat buhvi jak dlouho. Ale drzim palce. Mit na to cas, chut a prostory, mozna ze bych se do toho pustil taky Úsměv

V Blatný 800,-/ks 15" kolo - prášek - metla - lak
navíc rýpance v kolech vyplňují svárem a né tmelem, takže cena by ještě narostla a za to mi ty kola nestojí, možná jestli můj výtvor bude opravdu tragický Úsměv
navíc je to pro mě jako pro "nešiku" celkem výzva, takže hezky odpoledne po práci k tomu na 1-2hod sednu a brousím
sám jsem na výsledek zvědavý Mrk

Clark je teď offline  Clark
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 20:42   Citovat  

sorry za offtopic ale připojím se sem.
můžu nalakovat alu kola sprejem přímo na původní lak?? nesloupe se to? nebo jak dlouho to vydrží? nějaká zušenost?

exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 21:03   Citovat  

Clark napsal:
můžu nalakovat alu kola sprejem přímo na původní lak?? nesloupe se to? nebo jak dlouho to vydrží? nějaká zušenost?

minuly tyden sem to delal, jen tak na zkousku.. 2 bile spraye na 4 kola, vyslo t oakorat.. byly pekne, nijak neodrbane, trosku sem zdrsnil povrch 400 smirkem, odmastil a nastrikal.. ani sem to nevyzouval, jen sem si troschu pohral s ventilkem a obvodem gumy se zalepenim.. rikal sem si, ze to jen tak zkusim a kdyz to bude dobre, tak to potom necham pres zimu vyzout a nakomaxitovat, pokud je treba neprodam.. ani sem na to nedaval bezbarvy lak, nevim jak dlouho to vydrzi, jestli to zezloutne taky nevim, trosku sem si uz sloupl pri nasazovani na auto, neni to tak pevne jak treba dvouslozkovy lak, ale s vysledkem jsem spokojen az az.. minuly tyden se me borec ptal na STK, ze co to mam? komaxit rikal.. rikam: nene, to je jen policene sprayem Velmi šťastný
poklicky vlastni domaci vyroba, sloupl jsem aez a udelal si vlastni H podle obrazku z netu.. cena 33kč Úsměv
nekde vyhrabu fotky

Obraz110.jpg

Obraz110.jpg, 523.08 kB

Obraz105.jpg

Obraz105.jpg, 412.28 kB

Obraz116.jpg

Obraz116.jpg, 602.32 kB

Obraz117.jpg

Obraz117.jpg, 457.68 kB

Obraz118.jpg

Obraz118.jpg, 451.35 kB

Petk@ je teď offline  Petk@
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 21:06   Citovat  

Clark napsal:
taky se připojim Velmi šťastný kamarad si u mě nechaval zouvat 17 kola že si je vybrousí vyhladí a nalakuje tak jsem mu řikal že do toho nejdu že se to oloupe až to budu obouvat atd ale na konec jsem do toho šel ne kvuli penezum ale že je to dobrej kamarad a on si kola nakitoval vybrousil aby nebyli rejhy a to že to byli drabance koupil sprej na kola hlinikovej a mužu říct při obouvani no problem a už to tam ma cca pul roku takže sůl kamínky na jaře to zdolalo a to jezdí denně cca 50km takže drží je to dobrý mužu se poptat co to bylo přímo za sprej Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 21:13   Citovat  

a jakej to byl sprej? odkaz?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 21:13   Citovat  

ja sem myslel, ze to dam jednim tak sem vzal nejaky obycejny akrylovy bily leskly eurospray za 160kc 400ml a po druhem kole sem musel jet pro dalsi a v jinem obchode sem vzal motip ten samy za 160kc a barva je uplne stejna, ani sam bych to nepoznal, ze je to jina bila a to sem to delal sam HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 21:17   Citovat  

jo a ty plechace vedle sem tez prznil sprayem, taky na to stacily 2, ale to sem je strikal cele, ptz sem brousil vnitrek abych mel jistotu, ze mi v zime nebude nic uchazet a 2 byly stribrne a 2 cerne pekne rezave a hnusne, ale mne by svedomi nedovolilo abych dal na auto takove hnusne disky Úsměv jeste bych rad zkulturnil poklice, ale ty nejsou tak hrozne, takze se na to mozna vybodnu Je to tam.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 21:17   Citovat  

Petk@ napsal:
mužu se poptat co to bylo přímo za sprej Úsměv

poptej se .... OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 21:20   Citovat  

exxsodus napsal:
ja sem myslel, ze to dam jednim tak sem vzal nejaky obycejny akrylovy bily leskly eurospray za 160kc 400ml a po druhem kole sem musel jet pro dalsi a v jinem obchode sem vzal motip ten samy za 160kc a barva je uplne stejna, ani sam bych to nepoznal, ze je to jina bila a to sem to delal sam HaHaaa

takze akrylovej prej?...

no ja mam strach abych to nestriknul , bez gum, a pak pri naouvani se mi to neodlouplo a neuchazelo. tak nevim jestli to rovnou nenechat v pneuservisu namazat tesnici pastou, nebo to striknout pak az s gumama.

Petk@ je teď offline  Petk@
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 21:25   Citovat  

Clark napsal:
poptej se .... OK
napsal jsem mu tak pak napíšu je to dobrý

drambejs je teď offline  drambejs
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 21:32   Citovat  

taková malá rada... pokud nemá někdo možnost si zout pneumatiky před stříkáním a má doma čtvrtku nebo tak něco tak to nacpat mezi disk a pneu a nemusí se to oblepovat izolačkou je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 21:34   Citovat  

drambejs napsal:
taková malá rada... pokud nemá někdo možnost si zout pneumatiky před stříkáním a má doma čtvrtku nebo tak něco tak to nacpat mezi disk a pneu a nemusí se to oblepovat izolačkou je to dobrý

tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 21:47   Citovat  

na ten plasti dip sem koukal...ale 400 az 500 za jeden 400ml spray je dost , kdyz pry je potreba 400ml na jedno kolo Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 22:08   Citovat  

nevite kde by se dalo opiskovat kola v okoli Mostu za par korun? nebo nekomu poslat?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 22:14   Citovat  

Clark napsal:
na ten plasti dip sem koukal...ale 400 az 500 za jeden 400ml spray je dost , kdyz pry je potreba 400ml na jedno kolo Úsměv

já to posílal jako ukázku toho co sem psal když není možnost si sundat pneu z disku jak to ochránit při střikání je to dobrý jinak plasti dip 100% zkusim na zimu na ochranu lemů

Obsah fóra Honda-club.cz   
Renovace alu kol - doma
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina