Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
El. okna - pomalu jedoucí
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
jiras je teď offline  jiras
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 15:46   Citovat  

Zdravím, nevím jestli se to tady už řešilo, pokud ano, tak se omlouvám. Vím že je to problém víc lidí - u CRX 2g mi jdou hodně špatně vytahovat okna - jedou úplně pomalu, někdy i musím pomoct rukou, abych je vůbec vytáhl. Možná že už taky budou unavený motorky - dají se koupit nový a kdyžtak za kolik? Co sem tak koukal, tak seřídit okna moc nejdou. Nevíte jestli pomůže namazat něčím ty lišty? Za každou radu a zkušenost budu rád.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
T_omaseq je teď offline  T_omaseq
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 15:47   Citovat  

jiras napsal:
Zdravím, nevím jestli se to tady už řešilo, pokud ano, tak se omlouvám. Vím že je to problém víc lidí - u CRX 2g mi jdou hodně špatně vytahovat okna - jedou úplně pomalu, někdy i musím pomoct rukou, abych je vůbec vytáhl. Možná že už taky budou unavený motorky - dají se koupit nový a kdyžtak za kolik? Co sem tak koukal, tak seřídit okna moc nejdou. Nevíte jestli pomůže namazat něčím ty lišty? Za každou radu a zkušenost budu rád.

Mám podobný problém. Jedou jedou, ale vůbec se jim nechce, kor když zavírám obě najednou:)

mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 15:50   Citovat  

neni to sice z me hlavy, ale snad se Martin nebude zlobit, videl jsem to na vlastni oci a funguje to, namaz ty listy mydlem Mrk

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 15:52   Citovat  

mot napsal:
neni to sice z me hlavy, ale snad se Martin nebude zlobit, videl jsem to na vlastni oci a funguje to, namaz ty listy mydlem Mrk

A vydrží to jedno odpoledne, nebo než zaprší.

Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 15:53   Citovat  

Znamej ted mazal ty listy vazelinou a beha to jak slak - skoro Honda - jednalo se o Hyundai. pořádnej výtlem

s8n je teď offline  s8n
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 15:56   Citovat  

Ja som niekde čítal, že aj klasická Indulona pomôže Úsměv skús - inak sa dajú zohnať špeci výrobky na mazanie trecích spojov kde to vytvorí vysokonamáhateľný film po ktorom sa to kĺže, myslím že OMV niečo také vyrába...

btw. kukni sem

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 15:56   Citovat  

T_omaseq napsal:
A vydrží to jedno odpoledne, nebo než zaprší.

joo tak to uz nevim, ale pomohlo to, na jak dlouho to netusim, ale urcite to nebude jedno dopoledne jak pises Mrk a nez zaprsi?? copak tobe prsi dovnitr te listy? kouř

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 15:59   Citovat  

Něco z toho vyzkouším.

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 16:07   Citovat  

Sundej tapecírunk dveří, sundej ten igelit co uzavírá prostor aby nepronikala vlhkost do interiéru (bach je po těch letech křehkej a trhá se, tak opatrně), povol šrouby co držej klešťovej mechanismus zvedání okna, vyndej sklo ven a:
1) promaž vazelínou ty kolejnice co zvedaj okno (možná tam bude i nějakej bordel, tak to vyčišti a dej novou vazelínu)
2) obyč kokpit sprejem promaž gumový vodící lišty co v nich běhá sklo, dělá se to blbě, protože je tam málo místa, ale při troše snahy to jde, osvědčilo se mi tam stříknout do horní části víc toho kokpitspreje a pak se dá do tý gumy prostě strčit prsta a postupně jím promazat celou tu gumu
3) při zpětný motnáži si můžeš pohrát s nastavením kolmosti skla, 2 z těch šroubů co držej ty kolejnice zvedání okna se daj štelovat, tím zaručíš aby to sklo jelo vodorovně a zajíždělo do horního těsnění okna rovnoměrně a nebyla tam někde fuka

U obou dveří je to při pščlivosti práce tak na půl dnes, ale vyplatí se, okna pak běhaj jak nový. Když to budeš zvedat takhle jak ti to dře, tak ti hrozí že odpálíš vinutí elektromůrků. Ještě jedna poznámka k tomu použitýmu kokpitsperji - já mám Civic 5g, kde okno běhá v gumách, někdo ale psal, že to u Civicu 4g a Céra 2g běhá v tzv. sametkách a že nedoporučujou ten kokpit sprej, že se pak na tu sametku lepí bordel a okno po čase zase drhne. Jestli to je pravda ti nepotvrdím, ale zkoukni to, u C5g se to gumový těsnění nijak zvlášť nezasírá, já to takhle měl 2 roky denního používání auta a žádný problémy ani náznak spomalování otvírání jsem nezaznamenal OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 16:14   Citovat  

sopta napsal:
Sundej tapecírunk dveří, sundej ten igelit co uzavírá prostor aby nepronikala vlhkost do interiéru (bach je po těch letech křehkej a trhá se, tak opatrně), povol šrouby co držej klešťovej mechanismus zvedání okna, vyndej sklo ven a:
1) promaž vazelínou ty kolejnice co zvedaj okno (možná tam bude i nějakej bordel, tak to vyčišti a dej novou vazelínu)
2) obyč kokpit sprejem promaž gumový vodící lišty co v nich běhá sklo, dělá se to blbě, protože je tam málo místa, ale při troše snahy to jde, osvědčilo se mi tam stříknout do horní části víc toho kokpitspreje a pak se dá do tý gumy prostě strčit prsta a postupně jím promazat celou tu gumu
3) při zpětný motnáži si můžeš pohrát s nastavením kolmosti skla, 2 z těch šroubů co držej ty kolejnice zvedání okna se daj štelovat, tím zaručíš aby to sklo jelo vodorovně a zajíždělo do horního těsnění okna rovnoměrně a nebyla tam někde fuka

U obou dveří je to při pščlivosti práce tak na půl dnes, ale vyplatí se, okna pak běhaj jak nový. Když to budeš zvedat takhle jak ti to dře, tak ti hrozí že odpálíš vinutí elektromůrků. Ještě jedna poznámka k tomu použitýmu kokpitsperji - já mám Civic 5g, kde okno běhá v gumách, někdo ale psal, že to u Civicu 4g a Céra 2g běhá v tzv. sametkách a že nedoporučujou ten kokpit sprej, že se pak na tu sametku lepí bordel a okno po čase zase drhne. Jestli to je pravda ti nepotvrdím, ale zkoukni to, u C5g se to gumový těsnění nijak zvlášť nezasírá, já to takhle měl 2 roky denního používání auta a žádný problémy ani náznak spomalování otvírání jsem nezaznamenal OK

No comment. SUPER Chápeš! Je to tam.

Weyraak je teď offline  Weyraak
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 16:20   Citovat  

Nevím jestli do je nejlepší řešení nicméně mě se osvedčilo prostříknout olejíčkem ve spreji, ty drážky- tyvodící lišty po stranách ze vnitřku, pak mi to v Cívovi jezdilo jako po másle, ale vydrželo to vždy tam měsíc pak se to zase zpomalilo (asi nečistoty), ale dalo se to...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 16:24   Citovat  

Weyraak napsal:
Nevím jestli do je nejlepší řešení nicméně mě se osvedčilo prostříknout olejíčkem ve spreji, ty drážky- tyvodící lišty po stranách ze vnitřku, pak mi to v Cívovi jezdilo jako po másle, ale vydrželo to vždy tam měsíc pak se to zase zpomalilo (asi nečistoty), ale dalo se to...

Nejjednodušší řešní to určitě není, ale tu práci si s tím rozhodně dám. Potom dám vědět jak se povedlo:)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 16:25   Citovat  

Se omlouvám tam za to Se stydím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 16:25   Citovat  

Weyraak napsal:

No to je právě nevýhoda olejíčku, je moc tekutej, takže moc dlouho nefunguje a steče...vazelína je mnohem lepší, ostatně když se na ty lišty podíváš, tak tam i Honda dává vazelínu, ta je jen potřeba po čase přidat OK

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 17:28   Citovat  

je to dobrý super, brzo na to musim taky vlítnout. Sice okýnkum ještě nemusím pomáhat, ale lezou jak šneci Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 17:33   Citovat  

No mě to čeká na VTI taky, u starýho Cívi jsem to dělal, u VTI jsem zatím jen promazal ty vodící lišty, ale občas mi zaskřípe v těch vodících lištách, což značí že to tam jde na sucho, tak to budu muset taky promazat. Mimochodem, když to takhle všechno promažete, tak budete koukat jak se to okno najednou rychle otvírá/zavírá a ještě k tomu jak potichu Velmi šťastný

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 17:38   Citovat  

To věřim, to bude je bzzzzzt a je to Velmi šťastný

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 18:58  Naposledy upravil M@jk dne 4.4.2008 , 19:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Takže SOPŤA to popsal suprově.

Já to dělal s MÉĎOU na mém C5G HB. Tapecírunk sundat a vystříkat kolejnice tzv. nůžky vazelínou ve spray a na ty gumové vodítka či pojezdy používám Silikonový spray a to je hukot ... bzzzzzzzzzzt cvak a hotovo!!!

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 19:17   Citovat  

Mně se to od počátku skřípne v tý vrchní gumě,tím pádem okno nesedí,takže ho používám jen v nouzi nejvyšší(prakticky jen u parkovací závory,i za vstup do Šengenu jsem byl děsně vděčnej muhehe ) ,takže jestli to dle toho výše uvedeného návodu odstraním a vylepším,budu happy je to dobrý

javal je teď offline  javal
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 23:07   Citovat  

já to měl až tak daleko, že to díky tomu bordýlku "vyskočilo" z vodící lišty..a stačilo jen pořádně vyčisti, promazat, srovnat nůžky, nasadit, seštělovat...a je z toho nejrychlejší okno v autě je to dobrý ..vše díky ninjovým šikovným rukám kouř

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2008 , 12:33   Citovat  

spoon napsal:
Mně se to od počátku skřípne v tý vrchní gumě,tím pádem okno nesedí,takže ho používám jen v nouzi nejvyšší(prakticky jen u parkovací závory,i za vstup do Šengenu jsem byl děsně vděčnej muhehe ) ,takže jestli to dle toho výše uvedeného návodu odstraním a vylepším,budu happy je to dobrý

No to právě stačí seštelovat těma dvouma šroubama co držej mechanismus otvírání okna ke kostře dveří, máš špatně nastavenej sklon, takže máš okno buď moc nakloněný dopředu nebo naopak dozadu, takže nezajíždí do tý horní gumy rovnoměrně po celý dýlce a skřípne se. Stačí 5 minut práce a máš to spravený je to dobrý

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2008 , 16:07   Citovat  

sopta napsal:
No to právě stačí seštelovat těma dvouma šroubama co držej mechanismus otvírání okna ke kostře dveří, máš špatně nastavenej sklon, takže máš okno buď moc nakloněný dopředu nebo naopak dozadu, takže nezajíždí do tý horní gumy rovnoměrně po celý dýlce a skřípne se. Stačí 5 minut práce a máš to spravený je to dobrý

Ok,takže hodinka to jistí muhehe Dík za radu přátele

Weyraak je teď offline  Weyraak
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2008 , 19:20   Citovat  

sopta napsal:
No to je právě nevýhoda olejíčku, je moc tekutej, takže moc dlouho nefunguje a steče...vazelína je mnohem lepší, ostatně když se na ty lišty podíváš, tak tam i Honda dává vazelínu, ta je jen potřeba po čase přidat OK
No ten silikonovy olej jednak nadifunduje do te gumy, ale horší vec je že v dusledku tepla a UV záření vyprchává...

jiras je teď offline  jiras
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2008 , 13:09   Citovat  

Díky moc všem Mrk

PetrNovák je teď offline  PetrNovák
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2011 , 14:53   Citovat  

Já bych měl taky příslovečnou "trošku do mlýna"...
Stahování v mém Accordu dělalo totéž, co je popisováno...
Navíc, po čase v tom "chruplo" a po demontáži tapecírungu jsem zjistil zničené silonové kolečko na liště, přidělané k oknu. Okno se vyháhlo z vedení a vzpříčilo se. Naštěstí máme kryté garáže, tak to vydrželo do chvíle, kdy jsem demontoval tapecírung a závadu identifikoval.
Objednal jsem si z autovrakoviště stahování použité, ale zcela funkční, které jsem vyměnil. Stahování začalo zcela bez problémů fungovat bez jakéhokoliv zadrhávání. Ale, když jsem osadil tapecírung, tak se objevil problém pomalého dojezdu v poslední třetině dole a sklo se znova vyháklo. Po opětovném usazení a mnohonásobné kontrole se sundaným tapecírungem se znova po zamontování tapecírungu závada objevila znova a než jsem stačil zareagovat, tak se i na novém stahování vylomilo stejné silonové kolečko znova !
Auto je nehavarované, všechny vedení skla jsou po celé délce vizuálně v pořádku, Rovněž všechny šrouby jsou utaženy !
Přiznám se, že jsem neznal fígl s Cocpitsprayem nebo s jiným mazivem, nicméně funkce stahování byla i bez přimazání bez tapecirungu zcela 100 %! Problém se objevil teprve až po zpětném namontování tapecírungu !!!
Podotýkám jen, že jsem použil všechny šrouby originální, tedy vylučuji, že by se neoriginální připevňovací šroub mohl připlést do cesty mechanismu stahování !
Domnívám se, že jsem vzhledem ke svému zařezení dostatečně zručný a vybavený vším potřebným nářadím. Moc prosím o radu, kde jsem společně se soudruhy z NDR udělal chybu, aby další stahování nepotkal stejný osud...

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2011 , 15:20   Citovat  

Hele já si myslím, že by se ty sametky nemělo mazat vůbec ... pče se na to lepí sajrajt a výsledek je takovej, jakej je ... takže technickým benzínem vypucovat a odmastit ... když vyčistíte, po soptíkově vzoru, mechanismus, tak to musí fungovat jak z praku.

Obsah fóra Honda-club.cz   
El. okna - pomalu jedoucí
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina