Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Renovace parabol - pokovení
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2011 , 22:32   Citovat  

Určitě se už někdo z vás setkal s tím, že mu do světel zatekla voda, potily se, a začalo černat pokovení, nebo byly "vypálený" paraboly. Vzhledem k tomu, že na plno aut pořídit zdravý světlo je héroický výkon, nebo nejsou peníze, je někdy nutno renovovat. Na Volvo fóru jsem narazil na jednu firmu, tak sem si řekl, že to zkusím.

Moje neHonda nesvítila. Teda svítila, jen nebylo před autem nic moc vidět.
Důvodem byly poloslepé paraboly.

Nová lampa kolem 3.000,- kus. Smutný Tak jsem si od kamaráda zapůjčil náhradní světla a ty sundaný z auta podrobil operaci.
Jednalo se o světla s čirou optikou, celoplastová, výrobce Valeo, takže rozpůlit je nebyla legrace.
Pomohla horkovzdušná trouba, pečeme na 75 stupnů 15-20 minut. Jídelní nůž a šroubovák, s citem a pomalu, nic nepolámat. Při zchladnutí jsem je zase trochu ohřál v troubě.
Rozlepeno, rozšroubováno, paraboly vyndány, "plexi" rozleštěny a uloženy, paraboly důkladně zabaleny a odeslány na pokovení. Po 12ti dnech od odeslání přišel na dobírku balíček a renovovanými parabolami. Rozdíl před (viz. foto hore) a po :

Lampy složit, zalepit, nasadit na auto. Rozdíl - nebe a dudy. A cena? Repase 2 parabol mě stála méně než 1000Kč, včetně pošty a následné dobírky.

No a nyní pár kontaktů.
Kde jsem na to narazil tudy odkaz

Firma která to dělá tudy odkaz , kontaktoval jsem emailem přímo pana Náhlovského - viz kontakt dole.
Doporučuji kouknout do referencí Úsměv
V balíčku "průvodní" dopis, kdo sem, co chci a kam to potom poslat, kontaktní telefon.

Nejedná se o žádnou reklamu, ani komerční inzerci - jen postuju svoji zkušenost (A to že už nemám Hondu s tím nemá co dělat Velmi šťastný)

Původně jsem to chtěl spojit s tímto tudy odkaz ale je tam odkaz na firmu, která je cenově absolutně někde jinde Úsměv Měl jsem 2 plastové dvoj paraboly, na tomto odkazu by stálo pokovení jedné paraboly 2600, t.j. 5200 za pár + náklady.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2011 , 22:42   Citovat  

paradni info, za me OK
dekuji

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2011 , 0:12   Citovat  

Za mne taktéž OK

hudeec je teď offline  hudeec
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2011 , 11:26   Citovat  

super článek, zrovna před týdnem jsem stříkal brýle na c6g a nevěděl jsem co s opalenýma parabolama. je to dobrý H+

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2011 , 6:31   Citovat  

O tom jsem už tady psal někdy v Lednu a taky jsem našel firmičku co to dělá odkaz

Když jsem mu volal tak cena byla 400 kč za kus samozřejmě poslat jen paraboly

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2011 , 10:40   Citovat  

diky panove, po dlouhe dobe neco co stoji za to pridat do FAQu je to dobrý H+ přátele

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2011 , 18:01   Citovat  

a já jsem si hned řákal že mi ty světla z vectry moc k accordu nejdou Úsměv vypadá to slušně.... je to dobrý

Fatal je teď offline  Fatal
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2011 , 18:12   Citovat  

Jonaasek napsal:
a já jsem si hned řákal že mi ty světla z vectry moc k accordu nejdou Úsměv vypadá to slušně.... je to dobrý

To je z Vectry? Já myslel že podle avataru má Toledo je to dobrý

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2011 , 18:38   Citovat  

Žádný Toledo, to je Accord pro Tasmánii Je to tam. Je to tam.
Vidíš ne, "Háčko" a iCTDi HaHaaa HaHaaa

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2011 , 19:01   Citovat  

no jo, jsem trouba, nějak jsem se zaměřil na ten blinkr, je dost podobné vectře ale ta druhá půlka s parabolama je na vectru moc rovná Se stydím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 16:43   Citovat  

Tak mi dnes dorazily repasované paraboly kde mi u téhle firmičky pokovili paraboly odkaz Cena i s dobírkou vyšla na 950 kč. Takže 800 kč paraboly a 150 dobírka. Trvalo to asi 2 týdny než se to vrátilo zpět

2012-06-08 14.26.49.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2012-06-08 14.26.49.jpg, 1.37 MB

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 21:14   Citovat  

tak to je parada smekam pred timhle vypada to jako nove to bude anglan hned lepe svitit to pak muzem nekdy porovnat Velmi šťastný

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 23:07   Citovat  

optimas napsal:
Tak mi dnes dorazily repasované paraboly kde mi u téhle firmičky pokovili paraboly odkaz Cena i s dobírkou vyšla na 950 kč. Takže 800 kč paraboly a 150 dobírka. Trvalo to asi 2 týdny než se to vrátilo zpět

nevyjde na stejno novy svetla z nakou slevou nez ,nechat udelat tohle ,pak naklady z vylestenim ciriho plastu a prace kolem toho ..

Spacir je teď offline  Spacir
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 23:26   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
nevyjde na stejno novy svetla z nakou slevou nez ,nechat udelat tohle ,pak naklady z vylestenim ciriho plastu a prace kolem toho ..

Jestli mi za tu cenu seženeš nový světla na targu, tak si vezmu rovnou 2 sady. Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 7:02   Citovat  

Spacir napsal:
Jestli mi za tu cenu seženeš nový světla na targu, tak si vezmu rovnou 2 sady. Velmi šťastný

kolik lidi tady mame ,ktery maji pekny slevy na dili ,kdybych mel dat i o 2000kc vice nez se stim srt tak to udelam

kolik krat jsem videl sadu za 3000-4000kc a kdyz das treba 2500kc za predelani ... stim ze ne kazdymu se to musi povest rozdelat a dat spatky ..znam spoustu lidi co maji novy svetla a ne jen novy ale i poface nebo pekny sonary ne zadny tuzing Úsměv ale je to jen nazor no..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 7:06   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
kolik lidi tady mame ,ktery maji pekny slevy na dili ,kdybych mel dat i o 2000kc vice nez se stim srt tak to udelam

kolik krat jsem videl sadu za 3000-4000kc a kdyz das treba 2500kc za predelani ... stim ze ne kazdymu se to musi povest rozdelat a dat spatky ..znam spoustu lidi co maji novy svetla a ne jen novy ale i poface nebo pekny sonary ne zadny tuzing Úsměv ale je to jen nazor no..

Však v pohodě, pokud mi poradíš někoho, kdo umí origo světla za dobrou cenu, tak budu jedině rád. přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 7:10   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

Nejlevnější světla co jsem našel byly DEPO za 1650kč a kdo mi zaručí jejich kvalitu pokovení a, že budou přesně pasovat jako origo. Někdo tady již psal, že si je koupil a zpracování nic moc a navíc nemají motorek na štelování světel. Takže přehazovat ze starých pokud je na to udělaná díra. A trojku dávat za nějaké kvalitnější se mi zrovna dávat nechce. Jen nechápu co je na tom drahého když jedna parabola vyjde na 400 kč a k tomu sada na renovaci od 3M mě vyšla na 350 kč. Takže jedno světlo mě vyšlo na 650kč i s poštovným. Takže světlo za 650 určitě nikde nekoupím. Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 7:17   Citovat  

optimas napsal:
Nejlevnější světla co jsem našel byly DEPO za 1650kč a kdo mi zaručí jejich kvalitu pokovení a, že budou přesně pasovat jako origo. Někdo tady již psal, že si je koupil a zpracování nic moc a navíc nemají motorek na štelování světel. Takže přehazovat ze starých pokud je na to udělaná díra. A trojku dávat za nějaké kvalitnější se mi zrovna dávat nechce. Jen nechápu co je na tom drahého když jedna parabola vyjde na 400 kč a k tomu sada na renovaci od 3M mě vyšla na 350 kč. Takže jedno světlo mě vyšlo na 650kč i s poštovným. Takže světlo za 650 určitě nikde nekoupím. Velmi šťastný

ja to beru ale nezapominej na jedno a to ze kdyz zasahnes do svetla tak se bude spinit mnohem vice protoze uz tam neni ta ochrana vrstva ale kazdy dle sveho presvedceni Úsměv

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 12:12   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ja to beru ale nezapominej na jedno a to ze kdyz zasahnes do svetla tak se bude spinit mnohem vice protoze uz tam neni ta ochrana vrstva ale kazdy dle sveho presvedceni Úsměv

jakou ochrannou vrstvu máš na mysli?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 12:22   Citovat  

Bullseye napsal:
jakou ochrannou vrstvu máš na mysli?

To by mě taky zajímalo.

Já měl ve světlech jen hromadu bordelu. Velmi šťastný

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 12:26   Citovat  

Mám tu jedny světla na odpis - totálně vypálené, tak jestliže by se daly tímto způsobem zachránit, tak bych si s nima tu práci dal.. pokud se po pokovení zase opatrně nalepí zpět a nacvakají origo packy tak bych v tom neviděl problém.. ještě jsem neviděl druhovýrobní světla na targu za rozumný prachy

sablos je teď offline  sablos
5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 12:52   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
jelikož jsem dělal ve fabrice kde se montují světla tak mohu říct že ŽÁDNA ochrana na sklo se nedáva,normálně je to jen odmaštěný a slepí se to a jde to na expedici.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 15:16   Citovat  

DOHCVTEC napsal:

Jaká zas proboha ochrana? Tak to koukám! Já tam žádné šprcky neměl HaHaaa Jestli myslíš tu hromadu bordelu oprýskané pokovení a vypalené pokovení tak to tam opravdu už žádnou ochranu nemám. Tu ochrannou špínu mi pěkně sundali dolů a udělali krásné zrcadla, ale jak říkáš každý dle svého přesvědčení. Takže já jsem se přesvědčil že si to zrepasuju a zas budu na cestu vidět, ale někdo zas má rád hromadu bordelu, no? Hihi

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 16:16   Citovat  

optimas napsal:
Jaká zas proboha ochrana? Tak to koukám! Já tam žádné šprcky neměl HaHaaa Jestli myslíš tu hromadu bordelu oprýskané pokovení a vypalené pokovení tak to tam opravdu už žádnou ochranu nemám. Tu ochrannou špínu mi pěkně sundali dolů a udělali krásné zrcadla, ale jak říkáš každý dle svého přesvědčení. Takže já jsem se přesvědčil že si to zrepasuju a zas budu na cestu vidět, ale někdo zas má rád hromadu bordelu, no? Hihi

ne ja myslim na skle ne uvnitr paraboly ,nakej ochrannej film tam prej je ,kdyz je pak vylestis tak to tak dlouho prej nevydrzi ..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 16:25   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ne ja myslim na skle ne uvnitr paraboly ,nakej ochrannej film tam prej je ,kdyz je pak vylestis tak to tak dlouho prej nevydrzi ..

Není tam nic, je to normální obyčejné plexi. Kdyby tam byl nějaký ochranný film tak by to plexi tak nematlo. To všechno je způsobené UV zářením a ti co mají ostřikovače světel tak ta chemie jim to tak krásně do wc. Bohužel kdyby tam dali normální sklo tak je pokoj

Mick je teď offline  Mick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 16:59   Citovat  

sablos napsal:
jelikož jsem dělal ve fabrice kde se montují světla tak mohu říct že ŽÁDNA ochrana na sklo se nedáva,normálně je to jen odmaštěný a slepí se to a jde to na expedici.

Nevím teda, v jaký fabrice jsi dělal, ani na jaký auta to bylo, ale já v současnosti světlomety a mlhové světlomety od dodavatelů nakupuji a tzv. hardcoating úprava na povrchu právě kvuli UV atp. je. Ale netvrdím, že dřív to tak taky bylo Úsměv

Sklo časem taky ztrácí čirost a mění barvu, navíc je těžký.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 19:39   Citovat  

Mick napsal:
Nevím teda, v jaký fabrice jsi dělal, ani na jaký auta to bylo, ale já v současnosti světlomety a mlhové světlomety od dodavatelů nakupuji a tzv. hardcoating úprava na povrchu právě kvuli UV atp. je. Ale netvrdím, že dřív to tak taky bylo Úsměv

KOITO, daimler, suzuki, renault, porshe,land rover, audi,toyota.nějak to mají ošetřený to plexi ale nic extra tam neni.

Mick je teď offline  Mick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2012 , 21:17   Citovat  

KOITO znám, bohužel s nimi nemám zkušenosti Úsměv Mám zkušenosti jen s Evropskými dodavately.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 11:29   Citovat  

Nevíte někdo o podobné firmě v okolí Plzně?

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2013 , 12:25   Citovat  

Automotive Lighting, výrobní procesy :hehe:

Přesně tak OK Vnějšek světla (plexi) z lexanu i makrolonu se upravuje hardcoatem a vnitřek antifogcoatem. Jsou to vrstvy v nm z polymerových olejů odpařovaných v hlubokém vakuu, nanášených v atomech pomocí argonové plazmy. Vnějšek proti vlivům UV a jiným zářením z atmosféry, vnitřek kvůli mlžení, kondenzaci vodních par z důvodu rozdílných teplot povrchů krytu. Parabola je také chráněná vrtsvou polymerového oleje za stejného postupu, když je pokovená hliníkem, nebo chromem. Chrom se používá naprosto minimálně, sporadicky, většinou designově s povrchem barveným do žluta. Z 99% se používá hliník metodou odpaření z wolframového drátu v hlubokém vakuu, či naprášení v argonové plazmě, občas nerezová ocel naprášením v argonové plazmě (Zafira), nebo titan (Laguna, Megane) naprášením v acetylénové plazmě.

Termoplastové paraboly lze pokovit jakýmkoliv kovem, duroplastové pouze hliníkem z důvodu úpravy povrchů před pokovením. Možná i jiným kovem, ale nesetkal jsem se s tím ve výrobě.

Mick napsal:

Obsah fóra Honda-club.cz   
Renovace parabol - pokovení
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina