Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nejde do otáček
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Atheros je teď offline  Atheros
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2012 , 18:10   Citovat  

Zdravím, řeším problém u accorda ( cc7, 96kw )nechce se mu jít do otáček a příjde mi velice líný. Vytočit to nad 4000ot téměř nemožné. Je tam čerstvě opravený výfuk, takže ucpaný není. Je možné aby to dělalo těsnění mezi svody a blokem motoru? Přijde mi, že mi to tam krapec fouká, popřípadě kde by mohl být problém ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
ERVSKY je teď offline  ERVSKY
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2012 , 18:49   Citovat  

Atheros napsal:
Zdravím, řeším problém u accorda ( cc7, 96kw )nechce se mu jít do otáček a příjde mi velice líný. Vytočit to nad 4000ot téměř nemožné. Je tam čerstvě opravený výfuk, takže ucpaný není. Je možné aby to dělalo těsnění mezi svody a blokem motoru? Přijde mi, že mi to tam krapec fouká, popřípadě kde by mohl být problém ?

Ten výfuk máš komplet nový? Kdesi tu byl článek o smrsknutém vlnovci, tak jestli tě to také nepotkalo...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2012 , 18:52   Citovat  

ERVSKY napsal:
Ten výfuk máš komplet nový? Kdesi tu byl článek o smrsknutém vlnovci, tak jestli tě to také nepotkalo...

Výfuk nový není, ale mechanik mi říkal že je naprosto ok, že je zbytečné ho měnit ( byla tam akorat nějaká dírka, kterou zavařil )Vlnovec je měněný cca 3000km

ERVSKY je teď offline  ERVSKY
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2012 , 18:52   Citovat  

Tady tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 29.4.2012 , 21:21   Citovat  

ERVSKY napsal:
Tady tudy odkaz

na pohled vypadá vlnovec normálně, je možné že by to bylo zuženo nějak vevnitř ?

Boni H je teď offline  Boni H
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 20:43   Citovat  

Otázka je jestli to dělalo i před výměnou výfuku

0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 8:22   Citovat  

Boni H napsal:
Otázka je jestli to dělalo i před výměnou výfuku

No vzhledem k tomu že byl výfuk děravý, tak to zespod foukalo a nejelo, čekal jsem že to oprava spraví, ale přijde mi že po výkonově je to stejné jako to bylo před opravou. Možná ještě trochu horší. Zkoušel jsem vyblikat chybu, ale žádnou mi to nehlásí.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 8:28   Citovat  

Atheros napsal:
Výfuk nový není, ale mechanik mi říkal že je naprosto ok, že je zbytečné ho měnit ( byla tam akorat nějaká dírka, kterou zavařil )Vlnovec je měněný cca 3000km

Počet km nehraje roli. Tygrovi se to stalo po pár km odkaz. Dále, co katalyzátor?

0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 8:32   Citovat  

Hellborn napsal:
Počet km nehraje roli. Tygrovi se to stalo po pár km odkaz. Dále, co katalyzátor?

Katalyzátor byl vysypaný před těma 3000km, tak je vybraný ( teda je tam, ale už v něm nic není ) Poznám že je něco špatného s tím vlnovcem když to šoupnu na rampu ?

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 8:48   Citovat  

Pokud na rampě uvidíš dovnitř... Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 8:51   Citovat  

Hellborn napsal:
Pokud na rampě uvidíš dovnitř... Úsměv

To jsem chtěl vědět jestli se to stáhne jen uvnitř a nebo nějak celé smrskne Úsměv Co by tam ještě mohlo být na co bych se mohl já lajk kouknout ?

0
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 14:31   Citovat  

Tak jsem to byl projet a příjde mi, že je to podstatně lepší ( místy jako by se to dusilo, ale pak se to najednou zase rozjede ) takové zvláštní... Nemůže být třeba nějak zanešena klapka ? nebo nějaký ventil ? Popřípadě mohl by mi tu hodit někdo foto motoru a na co bych měl kouknout, co bych mohl pročistit ?

Edit : když už to tady řeším, když mám zařazenou 2ku a velice nízké otáčky ( 1200 ) tak to škube, čím by to mohlo být ?
Edit2 : v podstatě to škube vždy když dojíždím ke křižovatce a podřazuji a také když se rozjíždím z nižších otáček, ve vyšších to ani nepociťuji

Edit3: vrátim-li se k tomu první problému příjde mi, že okolo 2000ot to uplně utne jakoby to bylo opravdu někde ucpané, potom se zvuk zvedá ale rychlost a otáčky téměř nikoliv...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 15:45   Citovat  

Myslím že by to mohla být ta zanešená klapka popřípadě IACV vyčistit klapku a uvidíš

0
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 18:58   Citovat  

Boni H napsal:
Myslím že by to mohla být ta zanešená klapka popřípadě IACV vyčistit klapku a uvidíš

Kouknu na to zítra, ještě se zeptám... jak poznám že auto nejede na všechny válce , Když jsem říkal kolegovi, že do kopca aby to jelo 60 je umění, tak říkal, že to nemůže jet na všechny válce, ať prý vyměním svíčky... Nejsem momentálně při penězích, tak ať nekupuju něco zbytečně...

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 19:28   Citovat  

Hlavne bych čeknul kabely ke svicim

0
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 20:17   Citovat  

Hlavator napsal:
Hlavne bych čeknul kabely ke svicim

Jak poznám že nejsou v pořádku? Dají se nějak proměřit ? popřípadě jak... když tak mám kabely z 2.3ky tentýž model... je možné je zkusit vyměnit ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 22:41   Citovat  

Tak otázka je jestli ti třeba kolísají otáčky na volnoběh nebo ti to chcípa při razantním přidání plynu toho může být hodně klidně i přicpaný pal. filtr

0
PříspěvekZaslal: 4.5.2012 , 5:40   Citovat  

Boni H napsal:
Tak otázka je jestli ti třeba kolísají otáčky na volnoběh nebo ti to chcípa při razantním přidání plynu toho může být hodně klidně i přicpaný pal. filtr

Kolísání otáček nezaznamenávám, chcípá to když jedu na lpg a dojíždím ke křižovatce, při přepnutí na benzín to nedělá

Edit : dneska jsem to byl projet a chcípá to už i na benzín, když přijíždím ke křižovatce tak klesnou otáčky skoro na nulu a chcípne to. Dělá to pouze za studena..po najetí cca 20km to už nechcípalo, navíc mi přišlo, že to bylo krapec svižnější než za studena.... řekl bych, že za studena to jede jak objemové auto 9deci a po zahřátí 1.0. navíc to škube...když jsem třeba popojížděl po parkovišti jen tak na jedničku, tak to mělo tendenci škubat a to hodně, dělá to totéž i při pomalé jízdě na 2ku.

Pocitově auto chce jet, ale jakoby tam bylo opravdu něco přicpané nebo fakt nevím, prostě to nejede Smutný

Edit2 : Ještě se zeptám, je možné aby to dělalo ko těsnění pod hlavou ? Bublá mi voda v expanzní nádobce a musím vodu dolévat. Auto se sice nijak nepřehřívá ( alespoň z motoru se nekouří a teplotu to ukazuje normální )

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2012 , 12:08   Citovat  

A jak vypadá olej? není v něm voda a naopak olej ve vodě.I když nemusí být pravidlo že máš vodu v oleji a naopak když je malá dírka v těsnění pod hlavou tak to krom ztrácející se vody nepoznáš.A krom toho pokud to máš na plyn jako já a chcípá ti to za studeného motoru tak to je normální já už jsem se s tim smířil jelikož je dost možné že pokud tam je ten plyn dlouho tak budou trošku zakarbonované vstřiky od plynu takže už nemají úplně ideální funkci a předpokládám že máš podtlakový systém plynu tj. do sání.Každopádně vyčisti klapku vyměnit svíčky za svíčky určené pro LPG.Taky vůle ventilu seřídit to taky ovlivňuje chod motoru hlavně na LPG.Potom třeba v jakém je stavu membrána ve směšovači atd atd

0
PříspěvekZaslal: 7.5.2012 , 17:01   Citovat  

Takže nakonec se mi podařilo zjisti kde byl problém. Odepínal se mi kabel co jde od rozdělovače na svíčky. Dal jsem tam kabel z téhož modelu ale z objemu 2.3 a já mám 2.0 . Je cítit razantní zlepšení, ale pořád to není ono. Chtěl bych se zeptat, zda-li je vůbec možné tam vyměnit všechny ty kable... jestli jsou stejné, popřípadě jestli je stejný i rozdělovač, zkusil bych ho taky vyměnit, jestli nedojde k nějaké změně. Dále by mne zajímalo, jestli se nenajde někdo, kdo by mi byl schopen změřit tlaky ( Ostrava, Frýdek-Místek, Třinec a okolí )

0
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 7:38   Citovat  

Takže už fakt nevím, kde by mohl být problém.... pořád to nejede tak jak by mělo Smutný

Co bylo uděláno
1. vyměněny svíčky ( prý byly i ty staré v pořádku )
2. vyměněno těsnění mezi svody ( tam to opravdu foukalo )
3. kouknuto na vlnovec ( ten je ok )
4. zkontrolováno jestli je všechno ukostřeno jak má být ( vše prý ok )
5. kable ke svíčkám jsou v pořádku

Už vážně nevím kde by mohl být problém, buď motor před smrtí ( ale to nevím proč by měl být když tam měním olej pravidelně po 10 000km ) nebo mě napadlo jestli tam nemůže být nějaké čidlo, nebo poraďte pls někdo něco cokoliv co vás napadne.... dík moc

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 10:50   Citovat  

Ještě bych čističem na klapky vyčistil EGR ventil.Je to ventil na vracení výfukových plynů zpět do sání, takže se umí pěkně znečistit a projevuje se to nepravidelným chodem motoru.

0
PříspěvekZaslal: 10.6.2012 , 6:08   Citovat  

Snad pomůže ještě toto, když přidávám plyn tak něco někde fouká. Podle servisáka to vypadá na váhu vzduchu, ale nikde jsme nic takového nenašli. Když plyn uberu a držím ho pouze jemně tak to přestane foukat a udržuje to konstantní rychlo, ovšem po přiadání to začne foukat a to docela dost a absolutně to nejede.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.6.2012 , 6:40   Citovat  

add váha :já bych řekl spíš protonovej urychlovač částic .po přidání plynu se pomalu uvolnují elektrony z bivalentních vazeb a pak fotony nedosáhnou hyperrychlosti a nejede to.(přeloženo: něco co tam není se těžko rozbije a způsobí závadu).nechtělo by to mechanika kterej ví s čím pracuje?
teď vážně:
1)diagnostika,výpis chyb ?? nechce se mi hledat jeslti to má ještě vyblikání nebo už obd2,zjisti
2)pokud obd2 tak live data pro kontrolu funkce čidel,pokud obd1 tak je proměřit dle manuálu
3)barva svíček?? (ne jak jsou tam dlouho ani že jsou nový,na jetých barva porcelánu střední elektrody)
4)výměna palivovýho filtru kdy?
5)kompresní tlaky válců
6) tlak paliva
7)rozvody sedí ?
Coolpředstih správný . lze seřídit?
9)ventily -seřízení a těsnost viz bod 5

muj předpoklad je chudá směs -nedostatek paliva -jestli opravdu a proč viz body výše

0
PříspěvekZaslal: 10.6.2012 , 7:00   Citovat  

monty napsal:
add váha :já bych řekl spíš protonovej urychlovač částic .po přidání plynu se pomalu uvolnují elektrony z bivalentních vazeb a pak fotony nedosáhnou hyperrychlosti a nejede to.(přeloženo: něco co tam není se těžko rozbije a způsobí závadu).nechtělo by to mechanika kterej ví s čím pracuje?
teď vážně:
1)diagnostika,výpis chyb ?? nechce se mi hledat jeslti to má ještě vyblikání nebo už obd2,zjisti
2)pokud obd2 tak live data pro kontrolu funkce čidel,pokud obd1 tak je proměřit dle manuálu
3)barva svíček?? (ne jak jsou tam dlouho ani že jsou nový,na jetých barva porcelánu střední elektrody)
4)výměna palivovýho filtru kdy?
5)kompresní tlaky válců
6) tlak paliva
7)rozvody sedí ?
Coolpředstih správný . lze seřídit?
9)ventily -seřízení a těsnost viz bod 5

muj předpoklad je chudá směs -nedostatek paliva -jestli opravdu a proč viz body výše

1) Výpis chyb : napíchnout to nejde, je možnost pouze vyblikat chybu a ta ukázala na lambda sondu ( ta je opravena a chyba zmizla )

3) Barva svíček - jakou to mělo barvu nevím, bylo mi pouze řečeno že svíčky byly naprosto v pořádku ( něco o barvě říkal ale už si nepamatuju co, každopádně když jsem měl nové tak se tam ty nové už nechaly

2) Kontrola čidel - dle servisáka by potřeboval pro kontrolu čidel osciloskop ale ten bohužel neměl ( pokud by se našel někdo z okolí Frýdku-Místku s osciloskopem kdo by to uměl a proměřil mi to za nějaký rozumný peníz tak dejte echo

4) Dle bývalého majitele byl palivový filtr měněn cca před 30 000km

5) Tlaky válců - psal jsem tady na foru jestli by se našel někdo v okolí kdo by mě je proměřil, ale nikdo se mi opět neozval Smutný

6) Tlak paliva - netuším

7) Na rozvody se myslím nikdo nekoukal

Cool Opět netuším

Děkuji za vyjmenování plno požných příčin, třeba jsem zase o trochu blíž zjištění problému. Jen se zeptám, může mít některý z těchto vypsaných problému spojení s tím, že po přidání plynu to někde fouká ? Jde to slyšet v autě při zavřených oknech, když je otevřu jde to slyšet podstatně více.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.6.2012 , 7:21   Citovat  

svíčky pokud tam už chvíli jsou vytáhni je a mrkni na barvu (v pořádku je relativní termín,je tu článek i s fotkama).
všechny čidla jdou proměřit klasickým mulťákem -většinou odpor jediný nač potřebuje osciloscop je lambda a čidla v rozdělovači a ty fungujou na ty je ecu háklivá.
tlaky ve válcích by napověděly -mužou být podpálený ventily -někde v okolí fm by snad byl servis kde to mají,případně se dá koupit za pár korun , tudy odkaz nemusí mít zrovna mašinu s propojením do pc.
tlak paliva to samý.

foukání , relativní nevím co to je za zvuk možná je to normální zvuk vzduchu proudícího sáním , možná je někde díra a saje to mimo , to se bez poslechu nedá posoudit ,možná to je zvuk vydávaný některým řemenem.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nejde do otáček
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina