Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak nandat pist do brzdice, chybejici dily...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 17:56  Naposledy upravil maryo dne 6.4.2008 , 13:06, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Od poledne se s tim :mravenec: a uz jsem fakt zoufalej a nervni z toho... Znicil jsem uz dve prachovky...

Nandal jsem tesneni - no problem.
Vzal jsem pistek a bez prachovky ho tam vlozil aby si tesneni lip sedlo - no problem.
Pist jsem vyndal a dal jsem prachovku do drazky - no problem.

Ale jakmile tam je ta prachovka, tak pistu se tam vuuubec, ale vuubec nechce. Prvni prachovku jsem znicil hrubou silou, skripla se mezi pistek a brzdic. Druha se mi roztrhla. Fakt uz nevim co s tim. Venku mimo brzdic prachovka na pist nasadit jde temer bez problemu, no ale to zas pak nezapadne do drazky. Tlacenim pistu na prachovku si nepomuzu i kdyz jsem to namazal silikonovym sprejem tak, ze to teklo... Hrubou silou se tam akorat skripne A TO UZ JE UMENI to tam narvat tak, ze se tam skripne prachovka, to mi taky dalo peknou praci... Vazne uz nevim co s tim. Zkouseli jsme to i s tatou, marne...

Jinak je to nejaka opravna asda AUTOFREN...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 17:59   Citovat  

vezmu sikovky a zatlacim ne:-)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 18:02   Citovat  

Sikovkama vezmu pistek a jsou v nem vrypy i pres dva hadry... Zkousel jsem na pist dat kus dubovyho dreva a tlacit a tlacit, nepomohlo, bouchal jsem do toho i kladivem. Vim, ze to je fakt nejhorsi reseni, to jsem byl fakt uz zoufalej, po pul hodine to tam zapadlo a prachovka se tam skripla...

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 18:04   Citovat  

nasad prachovku,potom pomoci dvou zahnutych dratku do tvaru L nasad pistek do prachovky a zasun ho do trmenu.je to mrd....a ...n ale jde to.musis to jit s citem a v klidu jinak nevyhrajes.p.s. hodne stesti

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 18:12   Citovat  

Dik, to vypada trochu nadejne, zkousel jsem to jen jednim dratkem tvaru L (dratem z jizdniho kola) a vypadalo to nejnadejnejc, ale vzdycky se to zas na druhy strane svliklo Ble ... Treba to dvouma pujde lip to snad ne

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 20:46   Citovat  

Je to TAM, figl s dratkama zabral OK , i kdyz nedokazu si predstavit jak bych to takhle delal v jednom. Kazdopadne :music: :music:

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 20:57   Citovat  

Nebo z ohebného plastu vystřihnout proužek,smotat,vsunout do prachovky,jak ho pustíš,on se roztáhne,tím pádem i prachovka.Pístek dovnitř,vytáhnout plast :music:

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 22:31   Citovat  

Tak to zni taky hitech, muzu zitra zkusit, jeste me cekaji dalsi 3 pořádnej výtlem pořádnej výtlem

EDIT: Ted jsem zjistil, ze kdyz to roztahnu(treba necham nekolik hodin jen tak volne na pistku) a necham to tam nekolik hodin navleceny, tak se to vytaha a pak to jde mnohem lip, skoro samo jen s jednim dratkem HaHaaa, ze me to nenapadlo driv Se stydím

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 11:48   Citovat  

a neni sroubovaci? neco podobnyho sem uz slysel... ze nekdo se snazil naopak vytahnout a pak to bylo na zavit :D se koukni do manualu radsi. treba v tom bude jednoduchej figl.

ballbutick je teď offline  ballbutick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2008 , 13:34   Citovat  

hele ja tohle taky resil malem jsem u toho zdechnul ale pak me napdlo ze to zkusim kompresorem normalne nacpes prachovku do trmenu do diry na privod kapaliny das hadici od kompresoru (nejlip tak 1 bar.) das pistek na prachovku a ona se nafoukne a preleze na pistek

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2008 , 14:26   Citovat  

Sroubovaci jsou zadni, uz jsem to vsechno repasoval uspesne..... doufam svatoušek

obrazek

Ted mam ale jinej problem, chci vymenit kotouce a mozna i homokinetak, i kdyz to bude zas palka a uz chci jezdit, asi se na to :mravenec: zatim... A potrebuju povolit tu obrovskou matku na poloose. Ma to 36mm, ale nic takovyho nemam. A rad bych to koupil jeste dnes. Kam pro to ? OBI ? Hornbach ? Nechci tam jet zbytecne. Bude stacit normalni klic nebo musim ten obri orech do goly ? A kdyz mam jen takovou tu mensi tona golu, nestrhnu to ? Diky....

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2008 , 14:59   Citovat  

maryo napsal:
Sroubovaci jsou zadni, uz jsem to vsechno repasoval uspesne..... doufam svatoušek

obrazek

Ted mam ale jinej problem, chci vymenit kotouce a mozna i homokinetak, i kdyz to bude zas palka a uz chci jezdit, asi se na to :mravenec: zatim... A potrebuju povolit tu obrovskou matku na poloose. Ma to 36mm, ale nic takovyho nemam. A rad bych to koupil jeste dnes. Kam pro to ? OBI ? Hornbach ? Nechci tam jet zbytecne. Bude stacit normalni klic nebo musim ten obri orech do goly ? A kdyz mam jen takovou tu mensi tona golu, nestrhnu to ? Diky....

jj, v OBI bys to mel koupit. Pak vezmes trhak z goly, nasadis si na nej nejakou trubku a zaberes. Ráčnou nedoporucuju povolovat, muzes ji strhnout nebo ukroutit...

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2008 , 15:46   Citovat  

nejlepsi je ten orech navarit na kus trubky,byva to zarvane fest.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2008 , 19:25   Citovat  

Diky, tak jsem koupil teda hlavici 36mm a nejaky docela velky vratidlo, snad se to hodi i v budoucnu a snad to povoli Úsměv

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2008 , 0:57   Citovat  

Já to s tou prachovkou dělal tak, že jsem ji nejdřív celou navlíknul na pístek, pak jsem s ní sjel úplně na kraj, tak aby na pístku zůstala jen ta část co má zapadnout do drážky pístku, pevně sem to uchopil i s pístkem a svlíklej kraj prachovky jsem začal ládovat do drážky ve třmeni, po chvilce přemlouvání tam jakž takž zapadla tak jsem pomalu zatlačoval pístek a ještě tu prachovku usazoval aby se náhodou neskřípla. Taky to nešlo hnedka, ale když jsem třmeny odmontoval a odnesl do dílny tak tam to šlo dobře.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2008 , 13:05   Citovat  

Neco takovyho jsem taky zkousel, ale nakonec jsem to udelal tema dratkama a ve dvou se to delalo docela dobre, jak jsme to dostali do ruky, tak jak velky tak maly brzdice nam trvaly tak minutu nasazovani...

Ale mam zase dalsi problem, nemuzu podle manualu najit nektery dily, ale vubec nevim jestli tam byly, je mozny ze to tam bylo bez nich ? prohledal jsem celej pokoj, celou garaz, celou dilnu a fakt uz nevim, jde o ty cerveny dily na obrazku... Na zadni tyhle dily mam, i kdyz nevim jak ty PAD SHIMS, ty asi taky ne.... Davali jste to na auto, je to nutny ? No, ale tak asi to objednam, jde o to jestli to bez toho mohlo fungovat, abych to neobjednal a pak to za tejden nekde nevidel lezet pořádnej výtlem...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2008 , 14:08   Citovat  

Ty plisky (PAD SPRINGy) jsem videl normalka prodavat v kelly, v elitu nebo u matejceka, tak je koupim, ale co ty PAD SHIMy ? Kde neco takovyho sehnat ? A misto molykote M77 pouzit co ?

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2008 , 16:41   Citovat  

maryo napsal:
Ty plisky (PAD SPRINGy) jsem videl normalka prodavat v kelly, v elitu nebo u matejceka, tak je koupim, ale co ty PAD SHIMy ? Kde neco takovyho sehnat ? A misto molykote M77 pouzit co ?

Plíšky PAD SPRING jsou celkem důležitý, protože zajišťují správnej odskok desek od kotouče. Bez nich můžou brzdy nechutně pískat, trvale ikdyž se zrovna nebrzdí. Neříkám že se bez toho nedá jezdit ale asi by tě to brzo omrzelo HaHaaa.
Plechy PAD SHIM nejsou až tak důležitý a neznám nikoho kdo je má. Potíž je v tom, že v servisech je při první výměně desek zahazujou se starýma deskama. Na sadě nových desek ty plechy nejsou a nikomu se nechce to ze starejch desek odloupávat. Někde jsou schopní vyrvat a zahodit i RETAINERy, ty jsou v držácích třmene a vymenzují vůli desek a zajišťují jejich hladký chod v držáku bez zadrhávání. Některý aftermarketový desky jsou třeba o milimetr větší a bez jemnýho připilování pilníkem, nebo aspoň seškrábnutí barvy, prostě nejdou do držáku narvat. Mechanik co se s tím nechce moc mazat buď namlátí desky do držáku paličkou a když to nejde, vyškubne a zahodí retainery. Pak se může stát že desky začnou časem váznout, jakmile se z držáků vyplaví poslední zbytky separační pasty.
Jinak ty PAD SHIMy asi jedině v Hondě, ale nejsou nezbytný. Místo té separační pasty M77 můžeš použít jakoukoli jinou Molykovou mazací pastu odolávající povětrnostním podmínkám, já použil Weicon. Běžně se používá měděná vazelína ve spreji nebo vazelína ATE Plastilube. Ale jen to slabounce mázni, taky to není nijak extrémně důležitý, pokud jsou správně usazený desky, tak to chodí dobře i nasucho.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2008 , 18:34   Citovat  

Diky moc OK OK... Takze poridim ty springy a na zbytek se asi vytento... Mazat se maji ty shimy, takze kdyz je mit nebudu, tak nemam mazat radsi nic nebo ty desky ze zadu(asi ze) ? (jinak mam brembo + ate)... Jo a u tech desek starejch co jsem vyndal je u jedny (mozna misto toho shimu) nalepena takova guma ve tvaru desky...

F.i.s.h.men je teď offline  F.i.s.h.men
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2008 , 19:22   Citovat  

ja mam jen takovy dotaz....Zjistil jsem ze mi neprzdi zadni brzdy vubec, tak to chci dat do kupy a otazka zní co všechno je v te opravné sadě???

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2008 , 19:53   Citovat  

Tech opravnejch sad je nekolik druhu, v te AUTOFREN a FRENKIT jsou ty tesneni, prachovka, cepicka ventilku a pak je to trochu odlisny... Ale pozor, v tehle dvouch neni ta gumicka na rucni brzdu, takze se snaz ji neposkodit Úsměv... Ale v nejaky ty sade NK pry jsou...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak nandat pist do brzdice, chybejici dily...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina