Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
K&N do i-Vtec ?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 15:39   Citovat  

Zdravim Honda ondare..

Pred par dny se mi doma objevil novy K&N vzduch,filtr do origo air boxu moji 1,8i-Vtec ...ted premyslim jestli dat nebo nedat

upozornuju,ze nehledam kone,zmenu zvuku ani nic podobneho..hledam jen financni usporu do budoucna,protoze sada na cisteni mi doma zustala potom co mi odjel muj ekonom Bueee mel sem ho prave v c6g a nebyl podle me zadny problem

filtr sem mel za slusnou cenu-ne za ty smesne prachy co za nej chteji u nas

proc se ptam zda ho tam dat ? cetl sem par clanku kde nekteri tvrdi ze to propusti mnohem vic bordelu do motoru a navic neco takoveho jako,ze diky impregnaci to moc nemusi vaha vzduchu..K&N samozrejme tvrdi,ze sou to kraviny..zase chapu,ze nekterym-hlavne vyrobcum papiraku (za 600kc/ks) se nelibi kdyz si nekdo koupi filtr na dozivoti,ale zase taky vim a nejsem blbej,ze tam patri prave papirak se kterym se pocita Tak to valím bulvy

tak ted nevim..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 16:44   Citovat  

Nejaka financni uspora se ti projevi za hodne najetych km. Navic budes vzdycky chvili bez auta nez ti uschne vyprany filtr, nebo si budes muset na tu chvili nechat jeden papirak abys mohl jezdit. Jinak to chapes dobre, ta vlozka nicemu nepomuze a prida trosku prace. Nekdo tvrdi ze filtruje hur, jini zase prisahaji ze filtruje mnohem lip HaHaaa , kdyz ji tam das tak proste nic neziskas a ani tim nic nepokazis.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 16:59   Citovat  

tak vyprat to ..nechat uschnout a naimpregnovat to me fakt vubec neomezi..kdyz menim papirak ve meste po 20k tak mam po nejakych 2 vymenach uz treti zdarma Mrk me jde POUZE o to co na to i-Vtec motor a jeho vaha vzduchu

Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 17:17   Citovat  

Taky bych měl dotaz Úsměv Dával někdo KN sání do C8G ? popřípadě zlepšil se trošku ten strašnej zvuk motoru ?

angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 17:31   Citovat  

Popravdě, já mám vzducháč od KNka a žádný rozdíl nevidím, neslyším. jen že to vydrží déle.... uvidíme jaký bude čištění, ale na to je ještě čas.

Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 17:34   Citovat  

angel.CZ napsal:
Popravdě, já mám vzducháč od KNka a žádný rozdíl nevidím, neslyším. jen že to vydrží déle.... uvidíme jaký bude čištění, ale na to je ještě čas.

Pokud použiješ KN čistíci sadu tak je to sranda Úsměv po impregnaci je Filtr jako novej je to dobrý

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 19:06   Citovat  

no zajimaji me nazory jak to prave snasi i-Vtec..kaslu na zvuk,spotrebu,vykon-vse jen placebo-zajima me neco hmatatelneho

co se tyka vahy vzduchu tak podle K&N je to blbost a pry skouseli i strikat primo impegnaci na vahu a vse v poho,ale tak nvm no uz cemu verit-jinak na cisteni vahy vzduchu jsou i spreje a co mam poznatky tak staci prostriknout a je to..ale zase to nebyla Honda Úsměv

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 19:11   Citovat  

A co bys chtěl zjistit?To bys asi musel nasadit na jeden novej motor ten a na druhej tendle a po určitý době oba rozebrat a zkoumat.
Já mám na i-Vtecu kužel od TSS a nic nepozoruju.Nevim jak je tam dlouho,ale se mnou asi 60tkm..

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 19:15   Citovat  

spoon napsal:
A co bys chtěl zjistit?To bys asi musel nasadit na jeden novej motor ten a na druhej tendle a po určitý době oba rozebrat a zkoumat.
Já mám na i-Vtecu kužel od TSS a nic nepozoruju.Nevim jak je tam dlouho,ale se mnou asi 60tkm..

tak presne me zajima jestli nekdo na necem takovem jezdi s i-vtec rekneme 50-100tis km...ten uz by mohl rict-ano-mel sem problemy s vahou vzduchu-auto mi zacalo skubat nebo cokoliv jineho..je mi jasne,ze pokud s tim nekdo najezdil 10,20,30tis tak pozna kulove kdyz to sotva 1 vycistil

zeptam se jeste mechanika co on na to a pak to tam kdyztak pri dalsi vymene dam nebo prodam Úsměv je to nove auto a jeste sem zkratka mekej a bojim se cehokoliv pořádnej výtlem i kdyz to asi prehanim Tak to valím bulvy

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 19:20   Citovat  

Hlavator napsal:
tak vyprat to ..nechat uschnout a naimpregnovat to me fakt vubec neomezi..kdyz menim papirak ve meste po 20k tak mam po nejakych 2 vymenach uz treti zdarma Mrk me jde POUZE o to co na to i-Vtec motor a jeho vaha vzduchu

Fura lidi to ma na i-VTEC motorech (sleduju CTR 7 a 8G + C8G) v origo airboxu a jak jsem ti uz napsal- nekdo rika ze to filtruje hur, jiny prisaha ze mnohem lip, ale s konkretnim problemem se nesetkal co vim nikdo. Co se tyka vahy vzduchu tak se setkas s par lidmi i s origo papirovou vlozkou co s tim maji problem, s bavlnenou jsem nezaregistroval castejsi stiznosti. Proto rikam ze je na tobe co si tam das- ze si nepomuzes, ale ani neuskodis.
Pokud mas bavlnenou vlozku uz stejne doma a nemusis si ji kupovat spolecne s cistici a impregnacni sadou co uz mas taky, je jasne ze se ti to zaplati driv.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 19:29   Citovat  

Bully napsal:
Fura lidi to ma na i-VTEC motorech (sleduju CTR 7 a 8G + C8G) v origo airboxu a jak jsem ti uz napsal- nekdo rika ze to filtruje hur, jiny prisaha ze mnohem lip, ale s konkretnim problemem se nesetkal co vim nikdo.

je to dobrý to je to co hledam..prime zkusenosti a nazory tech co to maji nebo znaji ty co tim fitrujou..vezne neresim nic jineho..proste mam jak ten filtr tak sadu na cisteni..a papirak je drahej jak krava Tak to valím bulvy

piero je teď offline  piero
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2012 , 20:43   Citovat  

Tiež mám vložku K&N,najazdených cca 20 000km a zatiaľ bez problémov.Zvuk ani výkon sa nezmenil.Uvidím ako to bude po prvom vypratí.Ako píše Bully nič s tým nepokazíš.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2013 , 20:02   Citovat  

Tak dneska sem vyhodnotil vzduchovy filtr po 30k jako,ze uz nic moc..tudiz sem tam teda napalil tu vlozku K&N..uvidime jak bude vypadat po 30k prevazne v Pze Úsměv sadu na cisteni mam doma jeste od doby kdy sem tutez vlozku pouzival a cistil ve svem ekonomovi a pri cene 1000kc za pratelny filtr nezbylo jinak nez si ho tam proste dat Úsměv aspn uz nemusim zadny kupovat a ten stary papirak co sem vyndal bude pripadne slouzit jen jako zaskok kdyz se bude prat KNko

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2013 , 20:46   Citovat  

ftek nemam, k&n vložku v origo aiboxu jo, nalítáno je na ní asi 40 tis. Když jsem měnil papírák za k&n, auto líp jelo od spodu (to znamená že se líp popralo s jízdou v nižších otáčkách, nemusel jsem tedy tolik podřazovat v zatáčkách (při eko jízdě po městě). Víceméně je to znát jen na trojku. na dvojku a jedničku rozdíl nepocítíš díky malýmu výkonovýmu zisku a na čtyřku a pětku už je výkonu tak málo, že se to taky ztratí. Z mýho pohledu tedy k&n smysl má. z hlediska finanční úspory za častější výměnu jednorázovýho filtru.

Vlastně od tý doby co jsem tam ten filtr dal jsem ho neviděl. jsem zvědavej jestli na mě vyskočí bubák až otevřu airbox muhehe

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2013 , 20:56   Citovat  

U vtec-E sem neco citil u i-Vtec necitim nic .. jde mi jen o financni usporu pri nakupu papiraku..nic jineho sem necekal a nic jineho sem ani nedostal Mrk jestli to prida nejakou setinku k dobru ve spotrebe paliva taky dobre,ale nepocitam s tim lec spotrebu sleduju neustale takze prehled mit budu

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2013 , 21:05   Citovat  

Hlavator napsal:
Tak dneska sem vyhodnotil vzduchovy filtr po 30k jako,ze uz nic moc..tudiz sem tam teda napalil tu vlozku K&N..uvidime jak bude vypadat po 30k prevazne v Pze Úsměv sadu na cisteni mam doma jeste od doby kdy sem tutez vlozku pouzival a cistil ve svem ekonomovi a pri cene 1000kc za pratelny filtr nezbylo jinak nez si ho tam proste dat Úsměv aspn uz nemusim zadny kupovat a ten stary papirak co sem vyndal bude pripadne slouzit jen jako zaskok kdyz se bude prat KNko

Udělěj si jednoduchej test kvality filtrování KN vložky.
Při výměně filtru byla horní část airboxu uvnitř dokonale čistá, je tak?
Při používání kvalitního papírovho filtru by měla.
Až ujedeš s KN vložkou alespoň 10 000 km, tak zkontroluj čistotu airboxu za filtrem.
Může se stát, že tam najdeš usazený jemňouký prach, jako jsem to měl já na VTI.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2013 , 21:09   Citovat  

Hlavator napsal:
U vtec-E sem neco citil u i-Vtec necitim nic .. jde mi jen o financni usporu pri nakupu papiraku..nic jineho sem necekal a nic jineho sem ani nedostal Mrk jestli to prida nejakou setinku k dobru ve spotrebe paliva taky dobre,ale nepocitam s tim lec spotrebu sleduju neustale takze prehled mit budu

Při nákupu origo filtru za asi 1500,- to chápu.
Ale při použití Mannu C2240 za 344,-Kč to je už na pováženou jestli se KN vyplatí....

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2013 , 21:39  Naposledy upravil Bully dne 22.7.2013 , 21:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

83427 napsal:
ftek nemam, k&n vložku v origo aiboxu jo, nalítáno je na ní asi 40 tis. Když jsem měnil papírák za k&n, auto líp jelo od spodu (to znamená že se líp popralo s jízdou v nižších otáčkách, nemusel jsem tedy tolik podřazovat v zatáčkách (při eko jízdě po městě). Víceméně je to znát jen na trojku. na dvojku a jedničku rozdíl nepocítíš díky malýmu výkonovýmu zisku a na čtyřku a pětku už je výkonu tak málo, že se to taky ztratí. Z mýho pohledu tedy k&n smysl má. z hlediska finanční úspory za častější výměnu jednorázovýho filtru.

Vlastně od tý doby co jsem tam ten filtr dal jsem ho neviděl. jsem zvědavej jestli na mě vyskočí bubák až otevřu airbox muhehe

Tak to klobouk dolu. I otevrena sani bez airboxu za stovky € pridaji treba 3% vykonu (edit- 3k pri 200k vykonu, takze 1,5% Úsměv ) kdyz moc dobre, jeho prubeh vc. krouticiho momentu se pak zmeni celkem neznatelne (pokud upravujes jenom samotne sani). Se vsi uctou- tohle vsechno je z hlediska nejake zmeny tak na urovni chyby ve vypoctu, i zmena teploty ci vlhkosti vzduchu nebo protivitr se projevi daleko vic.
Pri pouhe zmene papirove vlozky za bavlnenou poznat zmenu a dokonce az tak ze jinak radis, to jsi musel ten OEM filtr mit ucpany neskutecnym zpusobem.

Hlavator napsal:

1,8 i-VTEC hlavne nefunguje jako klasicka ostra vacka, ale jde vicemene o system rizeni priznive spotreby vozu. Tohle bys musel resit spis programovatelnou ridici jednotkou, jestli pro tenhle motor tedy vubec nekdo neco ladil.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2013 , 21:51   Citovat  

Petr 78 napsal:
Při nákupu origo filtru za asi 1500,- to chápu.
Ale při použití Mannu C2240 za 344,-Kč to je už na pováženou jestli se KN vyplatí....

pořádnej výtlem sem netusil,ze papirak se da tak levne sehnat..takze sem hodil inzerat..pujde tam papirak pri mem najezdu 10k rocne to nebudu resit teda bavlnakem..sem myslel,ze papirak neorigo vyjde na 800kc tak proto padla volba na KNko..kdybych jeste najel 20-30k rocne tak ho taky necham,ale takhle Tak to valím bulvy treba udela nekomu radost za 1250kc i s origo cistici sadou Úsměv

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2013 , 22:30   Citovat  

Bully napsal:
Tak to klobouk dolu. I otevrena sani bez airboxu za stovky € pridaji treba 3% vykonu (edit- 3k pri 200k vykonu, takze 1,5% Úsměv ) kdyz moc dobre, jeho prubeh vc. krouticiho momentu se pak zmeni celkem neznatelne (pokud upravujes jenom samotne sani). Se vsi uctou- tohle vsechno je z hlediska nejake zmeny tak na urovni chyby ve vypoctu, i zmena teploty ci vlhkosti vzduchu nebo protivitr se projevi daleko vic.
Pri pouhe zmene papirove vlozky za bavlnenou poznat zmenu a dokonce az tak ze jinak radis, to jsi musel ten OEM filtr mit ucpany neskutecnym zpusobem.

měnil jsem starej zaprášenej papírák po původnim majiteli (těžko říct co to bylo a jak dlouho to tam bylo) za k&n vložku. takže spotřeba šla lehce dolu a jak jsem již psal, auto bylo schopný na stejných místech pomalu zrychlovat bez nutnosti podřazení od 30km/h (předtim cca od 40km/h). Jinak zvýšení výkonu samozřejmě znát žádný neni. Teď už auto zase žere takže plánuju čištění filtru, výměnu svíček, zapalovacích kabelů a rozdělovače

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2013 , 22:45   Citovat  

Hlavator napsal:
pořádnej výtlem sem netusil,ze papirak se da tak levne sehnat..takze sem hodil inzerat..pujde tam papirak pri mem najezdu 10k rocne to nebudu resit teda bavlnakem..sem myslel,ze papirak neorigo vyjde na 800kc tak proto padla volba na KNko..kdybych jeste najel 20-30k rocne tak ho taky necham,ale takhle Tak to valím bulvy treba udela nekomu radost za 1250kc i s origo cistici sadou Úsměv

odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
K&N do i-Vtec ?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina