Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna spodního čepu aneb Kvalita cepu z druhovyroby + fotos
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 5
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 17:36   Citovat  

dodal jsi tam vazelínu při montáži ? psdaljsem to už nekolikrát jsou mazané málo , jen tou konzervační a je třeba dodat trosku více vazelíny aby vydržely. Zhruba v období unor/břene jsem mel tři reklamace ze stejného duvodu - probíral jsem to s Ic a problému bylo více, vypadalo to na vadnou várku, ale od kvetna zatím problém žádny, montuji jich desítky mesíčne ( a ty auat se tu objevují takže práve kvuli problémuz s manžetami je kontroluji ) a zatím vse drží. Kolega co delá staré dacany to prolejzal a říkal že ta vazelíny v tech popraskaných je nejaká divná, a že má pocit že nemaže ale vysušuje, zkusili jsme rozebrat a juknout na vazelinu jiných a ty je skutečně "na dotyk" a promnutí prstu uplne jiná.. Takže osoben si mylsím že slo bud o vadné manžety nebo spatne zvolené mazivo. každopádne každý čep při montáži primazáváme ( 555 maji vetšinou přímo na to určené mazničky.. )
Možná si mel proste smulu a trefil ležák ze staré várky, každopádne 4-5let byly yamata absolutne bez problému, ted bych příslověčnou "ruku do ohne" dal jen za "555" ..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
voyta je teď offline  voyta
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 17:55   Citovat  

jasne ze jsem pridal vazelinu, kdo maze ten jede, ale proste me dostalo, ze to vydrzelo jen neco pres mesic, daji se koupit pouze manzetky?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
voyta je teď offline  voyta
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 17:58   Citovat  

RASTA napsal:
yamato - vyteklá vazoška a čep už má vůli
hodně lidí říká jak jsou super a cool, ale to je u nich max cena
což mě zrovna nebere naštvanej

pro auto na chatu a zpět dobrý OK
no to je fajn Tak to valím bulvy a ja s tim litam jak mravenec , to jsem zvedav kdy se zacnou projevovat vule, jinak kolik se daji sehnat origo cepy?

Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 19:49   Citovat  

Yamato jsem měl komplet vrchní ramena s čepem a po roce kaput....(manžetky styřely a prach udělal svou práci)
555 jsem použil na spodní čepy a po půl roce KO....
Takže asi jsem neměl štěstí...
A to jezdím pokud možno mimo díry Úsměv ....
Jinak originál čepy jsou úplně jiná liga než nějaké Yamato či 555, nikdy vedle sebe ani neležely....¨
Obvykle nám ORIGINÁL čepy nejeví vůli ani po 200 000km a to např.na vozech CR-V,apod...
Měníme třeba po 120 000km (nebo 7 let) jenom manžetky ORIGINÁLNÍCH spodních čepů a zase dále fungují....
Cena je zde opodstatněná....
Originál čepy nám chodí většinou MADE IN JAPAN, což si u Yamato či 555 nemyslím (to je snad nějaká CHINA), že se vyrábí v Japonsku Úsměv

feroF je teď offline  feroF
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 20:52   Citovat  

No, aby sme nepisali troska zavadzajuce veci, staci si pozriet tieto linky:
- tudy odkaz
- tudy odkaz

A osobna skusenost s 555 (C6G): spodny cap po 50000km prasknuta manzeta, zatial bez vole.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 20:53   Citovat  

ja teda davam vsude yamato - horni cepy; 555 - spodni a cepy rizeni a nikdy sem na zadnej takovej problem co pisete nenrarazil to mi hlava nebere
jak pise Idaho, ty auta se vracej, vzdy je kontroluju a nikdy problem, nevim co delam spatne Velmi šťastný

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 7:04   Citovat  

Nevím jak je velký rozdíl mezi puvodními ( do 99 ) originálními čepy a 555 když je vyrábela stejná fabrika.
Do Eu verzí a vetšiny aut montovaných od konce 90let v británii už jsou většinou použity čepy Febi nebo TRW.

autodily-cardo.cz je teď offline  autodily-cardo.cz
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 7:28   Citovat  

Boracco napsal:

Originál čepy nám chodí většinou MADE IN JAPAN, což si u Yamato či 555 nemyslím (to je snad nějaká CHINA), že se vyrábí v Japonsku Úsměv

Produkty od společnosti 555 prodáváme ve větším množství. Zatím nemáme jedinou reklamaci či negativní feedback od zákazníků či servisů.
Kvalita zpracování je opravdu výborná. A na většině jejich produktů je vyraženo, pokavaď se to tam vejde, MADE IN JAPAN. Není důvod tomu nevěřit.

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 7:34   Citovat  

Boracco napsal:
Yamato jsem měl komplet vrchní ramena s čepem a po roce kaput....(manžetky styřely a prach udělal svou práci)
555 jsem použil na spodní čepy a po půl roce KO....
Takže asi jsem neměl štěstí...
A to jezdím pokud možno mimo díry Úsměv ....
Jinak originál čepy jsou úplně jiná liga než nějaké Yamato či 555, nikdy vedle sebe ani neležely....¨
Obvykle nám ORIGINÁL čepy nejeví vůli ani po 200 000km a to např.na vozech CR-V,apod...
Měníme třeba po 120 000km (nebo 7 let) jenom manžetky ORIGINÁLNÍCH spodních čepů a zase dále fungují....
Cena je zde opodstatněná....

co sem měnil na hondách, tak s yamato a 555 nebyl nikdy problém. Raději si přečti, kde je vyrábí než napíšeš kravinu jako Čína...

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 7:51   Citovat  

už jsem psal, že taky montuju 555, nebo yamato a nikdy jsem neměl problém a to jsem udělal mraky aut i hond. Když někdo chce šetřit a kouká na cenu beru polský JC (říkám jim japonský starline ) Velmi šťastný a někdy problemek byl ale jinak zatím byly všichni zákazníci spokojeni.Jinak spodní cepy vždy výmazu vazelinkou oni ji tam dávají fakt málo a je divná...

Slivka je teď offline  Slivka
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 7:54   Citovat  

Ja som mal 555 predné spodné čapy a po ~1/2 roku jazdenia už mal jeden vôľu Smutný
Podľa názoru, ktorý som nedávno počul, je 555 exkrement, takže je jasné, prečo tak rýchlo odišli Ble
Teraz tam mám Lenfédr (či ako sa to píše) a ten je vraj špička, tak uvidíme po roku Úsměv

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 15:40   Citovat  

Slivka napsal:
Ja som mal 555 predné spodné čapy a po ~1/2 roku jazdenia už mal jeden vôľu Smutný
Podľa názoru, ktorý som nedávno počul, je 555 exkrement, takže je jasné, prečo tak rýchlo odišli Ble
Teraz tam mám Lenfédr (či ako sa to píše) a ten je vraj špička, tak uvidíme po roku Úsměv

Já mám spodní 555 a horní Yamato 1,5 roku na utě a najeto na nich 20.000km. Před montáží jsem si sundal manžety a namazal jsem je pořádně vazelínou aby se dostala i do čepu a v květnu jsem byl na STK a žádný problém žádné vůle, žádné prasklé nebo spuchřelé manžety. Takže to asi žádný exkrement není. Nejlepší je jak tady napíšou jedna babka povídala, já jsem slyšel a podobné kecy

Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 15:53   Citovat  

Dutch napsal:
už jsem psal, že taky montuju 555, nebo yamato a nikdy jsem neměl problém a to jsem udělal mraky aut i hond. Když někdo chce šetřit a kouká na cenu beru polský JC (říkám jim japonský starline ) Velmi šťastný a někdy problemek byl ale jinak zatím byly všichni zákazníci spokojeni.Jinak spodní cepy vždy výmazu vazelinkou oni ji tam dávají fakt málo a je divná...

taky jsem kupoval JC na Legenda....všechno v pohodě dokud mi při předjíždění neupadlo kolo Velmi šťastný a ted nevím co kupovat protože jednou mi to stačilo a origo budou mastný jak....

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 16:06   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
taky jsem kupoval JC na Legenda....všechno v pohodě dokud mi při předjíždění neupadlo kolo Velmi šťastný a ted nevím co kupovat protože jednou mi to stačilo a origo budou mastný jak....

555 je jasná volba.. máš tu odpovědi jak od velkododavatelů, tak od servisu, tak od lidí co to pohnojili při montáži.. neni nad čím přemýšlet Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 16:26   Citovat  

Bullseye napsal:
555 je jasná volba.. máš tu odpovědi jak od velkododavatelů, tak od servisu, tak od lidí co to pohnojili při montáži.. neni nad čím přemýšlet Mrk

ok OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 18:17   Citovat  

To je smích.... Tady ty názory některé... Jeden lepší než druhý... Už vidím jak velkododavatelé (jak tady někdo píše) tady budou psát špatné názory na své zboží.... (tady inteligence fakt chybí) Velmi šťastný Ale holt někteří jsou zde prostě nejzkušenější z nejzkušenějších a sežrali moudrost světa..... A když se to tady někomu rozsype, tak to měl špatně namontované....

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 19:03   Citovat  

voyta napsal:
no to je fajn Tak to valím bulvy a ja s tim litam jak mravenec , to jsem zvedav kdy se zacnou projevovat vule, jinak kolik se daji sehnat origo cepy?

nebudu psát kolik stojí origo spodní, ale chtěj za ně kolem 3.000,-/kus
horní se origo nedělaj, pouze celé rameno za cca 7.000,-

555 absolutně bez problému, dělal jsem i to, že se položil na zahřátý tál,aby vazoška zatekla fakt všude a ještě se přimázl..u yamata sem měl možná smůlu jak psal Honza..(stalo se to u levého horního čepu - kupodivu u spolujezdce zatím ok)
jinak s tim taky lítám jak hovado HaHaaa

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 19:27   Citovat  

Boracco napsal:
To je smích.... Tady ty názory některé... Jeden lepší než druhý... Už vidím jak velkododavatelé (jak tady někdo píše) tady budou psát špatné názory na své zboží.... (tady inteligence fakt chybí) Velmi šťastný Ale holt někteří jsou zde prostě nejzkušenější z nejzkušenějších a sežrali moudrost světa..... A když se to tady někomu rozsype, tak to měl špatně namontované....

Možná jsi měl prostě smůlu na vadný kus.. to se může stát komukoliv, mohl jsi jistě díl poslat na reklamaci, která prokázala, že chyba byla v dílu a ne v neodborné montáži.. velkododavatelé hodně prodají a mají také zpětnou vazbu - viz. komenty na jejich stránkách. Zrovna Cardo můžu jen doporučit, vždy mi tam poradí co je dobré, slabé značky zpravidla neprodávají vůbec nebo upozorní. Ceny lidové, zpravidla na trhu nejlevnější, co víc chtít. Servisy, které jich též namontovaly tisíce s nimy taky nemají problém.. ale pár jedinců na fóru jo.. tolik k té inteligenci Lucy Nikdo Ti však nebrání kupovat dražší origa. Většina si ale raději za ušetřené tisíce na čep koupí vazelínu a má totéž. Každý má jistě na paměti, že i origo díl může prasknout či být vadný.. je to přecejen spotřebák Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 19:46   Citovat  

Asi nemá smysl psát, že já už dost let denně dělám pouze Hondy a kdysi jsem dělal i jiná japonská auta a tudíž se s tím setkávám dnes a denně... Vidím, že tady je všude stejný problém, přesně jako když jsem psal své názory a poznatky z práce na LPG v Hondě... To byl hned oheň na střeše...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 19:50   Citovat  

[quote="Bullseye"]Možná jsi měl prostě smůlu na vadný kus.. to se může stát komukoliv, mohl jsi jistě díl poslat na reklamaci, která prokázala, že chyba byla v dílu a ne v neodborné montáži..
K tomu bych jen dodal, jak mám např. reklamovat nalisovaný spodní čep? Ten já neumím demontovat aniž bych ho nezničil...

autodily-cardo.cz je teď offline  autodily-cardo.cz
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 20:28   Citovat  

Boracco napsal:

Není tomu tak.
V dnešní době je pro většinu větších dodavatelů důležitá kvalita. Na trhu v ČR je již, i v oblasti prodeje autodílů, veliká konkurence. Ceny se snižují na úkor obchodní marže a tak je důležité snížit vedlejší náklady. Náklady mezi něž patří i reklamace zboží. Tyto reklamace jsou totiž velmi často spojené i s proplacením nákladů na instalaci nového dílu. Ta většinou mnohokrát převyšuje zisk z prodaného dílu.
Není tedy pravdou, že obchodník prodá co má. I pro nás by bylo podstatně jednodušší prodávat pouze evropské výrobce (TRW, FEBI, RTS) a neřešit import zboží z JP a tím pádem i jeho horší dostupnost.
555 patří mezi TOP. Obchodně je na této značce velmi nízká marže způsobená dovozem. I naskladnění je problémové. Přesto tuto značku doporučujeme i případě, že ji kolikrát nemůžeme dodat.

Slivka je teď offline  Slivka
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 23:23   Citovat  

Bullseye napsal:

Mne tie 555 montoval pán, s ktorým je tu väčšina ľudí spokojná, takže pochybujem, že by to pokazil pri montáži.
A ten názor, že je to exkrement mám od človeka, ktorý robí automechanika pár desaťročí. A navyše ja som ich mal na aute a po cca 15.000km odišli. Takže neviem ako jazdíte, že Vám tie 555 vydržia, ale ja ich už na auto nechcem a prikláňam sa k názoru, že to exkrement je. A po vlastnej skúsenosti mi to nikto nevyvráti papa

autodily-cardo.cz napsal:

...
555 patří mezi TOP.
...

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 7:30   Citovat  

Slivka napsal:
pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

takže jedna pani povídala Úsměv

taky jsem jezdil do servisu...známý mého otce...30let opravuje auta.každej říkal jak je nejlepší a on mě vždycky plnou kiss me moudra ,navíc to byl tátův známej tak jsem tam začal jezdit. jednoho krásného dne mi udělal čepy a já o hodinu déle vyrazil do Mikulova na dovču ...nedojel jsem!

pred Brnem na dálnici si to sedlo na břicho a jedno kolo jsem měl pod sebou....pak sjem zjistil že týpek jezdil 30let s betonem - s mixem a pak mu nějakej ňouma dal papír že může dělat auta.....no a chlápek když už neměl náladu tak k tomu postavil manželku nebo kámoše co zrovna přišel na pivko !!! proto to dopadlo takto

takže od té doby chci být u všeho co se dějě s mým autem a už nikoho neposlouchám dneska je to šílený s těma autama.

koupím čepy od 555 a jestli se něco stane tak veškerou škodu potáhnu za prodejcem

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 8:02   Citovat  

hahaha, nezbývá než smát pořádnej výtlem

viz Radek_KA7: asi tak.
takových opravářů, co dělají celý život auta, a motory a zvládnou úúúplně všechno, je plná mravenec Pak jim dáš motor na generálku a akorát ti to celé mravenec, protože japonce viděli tak akorát na fotce a ví o tom kulové...
U jednoho takového sem byl, díky bohu ne s motorem, a tvrdil, že používají silenbloky a čepy, které honda dává jako origo, a přitom to tak vůbec není. Když sem mu řekl, že si donesu svůj matroš, tak mě poslal do řiti. (jako ok, ale spíš šlo o kvalitu použité značky, kterou mi tam chtěl dát a přesvědčoval mě o ní...)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 9:18   Citovat  

Slivka: je potřeba si uvědomit, že všichni jsme lidé i ti panové co to dělají jak ty píšeš xx let taky můžou udělat chybu, lidský faktor je i v servise.. není víc co ktomu dodat, já jsem si do aut dával jak Yamato tak 555 a ani na jedno nemůžu házet špínu, neboť jsem s žádnou z těchto značek neměl žádný problém

Picbill je teď offline  Picbill
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 9:48   Citovat  

autodily-cardo.cz napsal:
Není tomu tak.
V dnešní době je pro většinu větších dodavatelů důležitá kvalita. Na trhu v ČR je již, i v oblasti prodeje autodílů, veliká konkurence. Ceny se snižují na úkor obchodní marže a tak je důležité snížit vedlejší náklady. Náklady mezi něž patří i reklamace zboží. Tyto reklamace jsou totiž velmi často spojené i s proplacením nákladů na instalaci nového dílu. Ta většinou mnohokrát převyšuje zisk z prodaného dílu.
Není tedy pravdou, že obchodník prodá co má. I pro nás by bylo podstatně jednodušší prodávat pouze evropské výrobce (TRW, FEBI, RTS) a neřešit import zboží z JP a tím pádem i jeho horší dostupnost.
555 patří mezi TOP. Obchodně je na této značce velmi nízká marže způsobená dovozem. I naskladnění je problémové. Přesto tuto značku doporučujeme i případě, že ji kolikrát nemůžeme dodat.

To chápu -oni ty přeprodejci jsou strašný chudáčkové. 50 až 100 procent marže, za to se snad ani nedá uživit.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 10:17   Citovat  

Picbill napsal:
To chápu -oni ty přeprodejci jsou strašný chudáčkové. 50 až 100 procent marže, za to se snad ani nedá uživit.

přeprodejci možná.. cardo ale hraje na obrat a tudíž má směšné marže.. proto má takové ceny s kterýma autokelly apod. strčí hluboko do kapsy Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 13:14   Citovat  

Boracco napsal:
Asi nemá smysl psát, že já už dost let denně dělám pouze Hondy a kdysi jsem dělal i jiná japonská auta a tudíž se s tím setkávám dnes a denně...

Boracco napsal:
jak mám např. reklamovat nalisovaný spodní čep? Ten já neumím demontovat aniž bych ho nezničil...

jak to děláš, že ho zničíš?
to ještě neumim Velmi šťastný

to all:
stejně je to vše o marketingu Velmi šťastný
a proto říkám 555 a po wc si to sám Mr. Green

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 16:19   Citovat  

[quote="RASTA"]jak to děláš, že ho zničíš?
Ty umíš demontovat spodní čep aby byl po demontáží neponičený?
OK Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 18:17   Citovat  

Boracco napsal:
Ty umíš demontovat spodní čep aby byl po demontáží neponičený?
OK Úsměv

normálně sundám prachovku a za pomoci trubek (popř.ořechů) a lisu
čep bez poškození vylisuju Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna spodního čepu aneb Kvalita cepu z druhovyroby + fotos
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: