Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přihlášení vozidla v polopřevodu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 11:08   Citovat  

Zdravím všechny, nevíte jak se řeší taková situace?
Koupil jsem od paní přívěsný vozíček. Má ve velkém TP napsáno, že je odhlášen na ní, procvaklý a propadlý malý TP v kterém je zapsán ještě předchozí majitel, pojistku normálně na její jméno.
Dala mi k tomu úplně všecny dokumenty, kupní smlouvu mám vypsadnou od ní.
Můžu to na sebe přihlásit, když mám od majitelky kupní smlouvu ale ona je jen v odhlášce?
Napsala mi i plnou moc (noevěřenou).
Díky za radu
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 11:12   Citovat  

Potřebuješ kupní smlouvu, evidenčku a zelenou kartu. Pokud je na paní odhlášeno, tak jen potřebuješ potvrzení, že jsi to od ní koupil. Pro jistotu si můžeš vzít kopii její kupní smlouvy.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 11:13   Citovat  

Mapone napsal:
Zdravím všechny, nevíte jak se řeší taková situace?
Koupil jsem od paní přívěsný vozíček. Má ve velkém TP napsáno, že je odhlášen na ní, procvaklý a propadlý malý TP v kterém je zapsán ještě předchozí majitel, pojistku normálně na její jméno.
Dala mi k tomu úplně všecny dokumenty, kupní smlouvu mám vypsadnou od ní.
Můžu to na sebe přihlásit, když mám od majitelky kupní smlouvu ale ona je jen v odhlášce?
Napsala mi i plnou moc (noevěřenou).
Díky za radu

Pokud si dobre pamatuju tak ja sem auto koupil taky v poloprevodu..bylo na majitele pouze odhlasene,ale prihlasene ho nemel..trosku sem to nechapal,protoze si myslim,ze je zakona povinnost vozidlo do urciteho poctu dnu prihlasit to mi hlava nebere kazdopadne sem s tim na uradech nemel problem-ale je to cca 3roky zpatky..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 11:14   Citovat  

Pokud máš kupní smlouvy prokazující přechod vlastnictví, tak není problém (nebo by neměl být - výhrada,že narazíš ne nějaký hovězí na úřadě) to rovnou přihlásit na Tebe. Jedno auto jsem už na sebe takhle přihlašoval a to ani nebyl prodávající v odhlášce.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 11:16   Citovat  

Hlavator napsal:
Pokud si dobre pamatuju tak ja sem auto koupil taky v poloprevodu..bylo na majitele pouze odhlasene,ale prihlasene ho nemel..trosku sem to nechapal,protoze si myslim,ze je zakona povinnost vozidlo do urciteho poctu dnu prihlasit to mi hlava nebere kazdopadne sem s tim na uradech nemel problem-ale je to cca 3roky zpatky..

Jenže ta povinnost přihlásit nebyla (a nejsem si jistý, jestli už je) sankcionována, akorát nebyl platný malý TP a nesměl jsi s tím jezdit.
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 11:17   Citovat  

Hellborn napsal:
Jenže ta povinnost přihlásit nebyla (a nejsem si jistý, jestli už je) sankcionována, akorát nebyl platný malý TP a nesměl jsi s tím jezdit.

už je tam sankce 2000kč Smutný minulý týden jsem na to málem doplatil naštěstí jsem zahrál scénu jak mě nastvali na úřadě že jim nejde systém Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 11:18   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
už je tam sankce 2000kč Smutný minulý týden jsem na to málem doplatil naštěstí jsem zahrál scénu jak mě nastvali na úřadě že jim nejde systém Úsměv

Jedna z mála sankcí kvůli formalitě, se kterou souhlasím. Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 11:30   Citovat  

přepsat se to musí to je jasný Úsměv já jen čekám na kámoše se ZTP abych nekrmil náš prohnilý úřad.....
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 13:38   Citovat  

Hellborn napsal:
Jedna z mála sankcí kvůli formalitě, se kterou souhlasím. Velmi šťastný

a jak dlouho je na přehlášení vlastně času? Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 13:49   Citovat  

Lukas28 napsal:
a jak dlouho je na přehlášení vlastně času? Se stydím

Asi 10 dní... Když funguje registr... Velmi šťastný
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 13:57   Citovat  

na stk mi loni řekl do 7dmi dnů Úsměv
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 15:07   Citovat  

Radek_KA7 napsal:

já přihlašoval auto před 3ma týdnama a žádnou sankci jsem nedostal a to jsem jezdil půl roku na odhlášku...paní na úřadě neřekla ani popel, ale na ecodaň mě upozorňovala hned ať si nachystám 3 tis... to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 16:27   Citovat  

Speedey napsal:
já přihlašoval auto před 3ma týdnama a žádnou sankci jsem nedostal a to jsem jezdil půl roku na odhlášku...paní na úřadě neřekla ani popel, ale na ecodaň mě upozorňovala hned ať si nachystám 3 tis... to mi hlava nebere

paní ti neřekne nic....maximálně tak policajt na silnici ten ti tu pokutu dá Úsměv

jinak já s tím taky nikam nechvátám......jsou vstřícní jak kiss me
   Návrat  
Senoiur je teď offline  Senoiur
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 17:00   Citovat  

V bývalém autě sem jezdil přes půl roku v odhlášce (na někoho jiného) a když mě zastavili a ptali se proč to nemám po takové době přepsané tak sem řekl že sem to auto koupil nepojízdné a že sem ho teprv dodělal takže sem nemohl ani na evidenčku Velmi šťastný bavili sme se spíš ve srandě takže asi věděli že to až tak moc pravda neni Velmi šťastný
Ptal sem se jestli za to můžou dát pokutu a prej ne ale že by mě mohli poslat do správního řízení OK hlavně je zajímalo jestli to je pojištěné, ukázal sem smlouvu že je auto moje a nic víc neřešili OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 21:46   Citovat  

Jako vždy je to o lidech.

Povinnost přihlásit vozidlo, které má být provozováno na pozemních komunikacích, k registraci však ukládá zákon. Konkrétně je tato problematika upravena v zákoně číslo 56/2001 Sb. o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích - § 6 v prvním odstavci říká: Každý, kdo hodlá provozovat na území České republiky silniční motorové vozidlo a přípojné vozidlo, je povinen tato vozidla přihlásit k registraci na předepsaném tiskopisu u příslušného obecního úřadu obce s rozšířenou působností, s výjimkou osob, jejichž pobyt na území České republiky netrvá déle než 185 dnů v příslušném kalendářním roce.

Pokud fyzická osoba tuto povinnost nesplní, dopouští se tím přestupku.
Fyzické osobě, která nepřihlásí k registraci silniční motorové vozidlo, které hodlá provozovat na území České republiky, lze uložit pokutu až do 50 000 Kč.
   Návrat  
94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 22:50   Citovat  

Hellborn napsal:
až do 50 000 Kč.

OMFG! doufam ze se v pondeli nademnou panbu slituje cože cože ?
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 14:25   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
paní ti neřekne nic....maximálně tak policajt na silnici ten ti tu pokutu dá Úsměv

jinak já s tím taky nikam nechvátám......jsou vstřícní jak kiss me

benga ti daj až 50 táců ve správním bo nemáš platný doklad, já myslel že za to dávaj sankce u přepisu za zpožděnej přepis to by byla jiná sranda Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 14:38   Citovat  

Speedey napsal:
benga ti daj až 50 táců ve správním bo nemáš platný doklad, já myslel že za to dávaj sankce u přepisu za zpožděnej přepis to by byla jiná sranda Velmi šťastný

háá tak to by mi nedali ani prdlajz kámo Úsměv ve správním řízení bych s nima vytřel podlahu na to už jsem vyškolenej.to dám radši litra(v mém případě míň) právníkovi kterej mě tam bude zastupovat a postup je dále jednoduchý...stačí to rok zdržovat pak to celý propadá a tradáááá Cool
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 15:21   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
háá tak to by mi nedali ani prdlajz kámo Úsměv ve správním řízení bych s nima vytřel podlahu na to už jsem vyškolenej.to dám radši litra(v mém případě míň) právníkovi kterej mě tam bude zastupovat a postup je dále jednoduchý...stačí to rok zdržovat pak to celý propadá a tradáááá Cool

Jak který přestupek... Tenhle nevím, v jakém je zákoně a jak je upravená prekluze. Vím, že jsou přestupky s prekluzí 10 let... Velmi šťastný
   Návrat  
Ch.Mary je teď offline  Ch.Mary
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 23:41   Citovat  

Kámoše nedávno zastavili, a neměl to na sebe taky přihlášený. I když ho na to upozornili. Řekl jim, že to přeci není stejně nějak sankcováno, tak co. A oni, že má pravdu. Nechali to být. Já jsem kolikrát taky přihlašoval auto až po třech, či čtyřech týdnech a bez problémů. A brácha to samé. Po x týdnech a na DI ani popel. Tak nevím. Víc jsem to nezkoumal. Hlavní je asi opravdu to mít pojištěné.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 8:45   Citovat  

Hellborn napsal:
Jak který přestupek... Tenhle nevím, v jakém je zákoně a jak je upravená prekluze. Vím, že jsou přestupky s prekluzí 10 let... Velmi šťastný

jak který nevím ale už jsem viděl člověka který byl nevinně v jedné nehodě se zraněním a šlo mu o papíry a pokuta 30..... papíry si nezachráníš ale ročním prodlužováním se zbavil pokuty...takže v případě který tu řešíme by asi nebyl problém Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 9:03   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
jak který nevím ale už jsem viděl člověka který byl nevinně v jedné nehodě se zraněním a šlo mu o papíry a pokuta 30..... papíry si nezachráníš ale ročním prodlužováním se zbavil pokuty...takže v případě který tu řešíme by asi nebyl problém Úsměv

no asi tak nějak sem to slyšel taky. čert ví, co si o tom myslet a jak to vlastně je. Tak to valím bulvy
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 20:40   Citovat  

Ch.Mary napsal:
Kámoše nedávno zastavili, a neměl to na sebe taky přihlášený. I když ho na to upozornili. Řekl jim, že to přeci není stejně nějak sankcováno, tak co. A oni, že má pravdu. Nechali to být. Já jsem kolikrát taky přihlašoval auto až po třech, či čtyřech týdnech a bez problémů. A brácha to samé. Po x týdnech a na DI ani popel. Tak nevím. Víc jsem to nezkoumal. Hlavní je asi opravdu to mít pojištěné.

A co jízda bez platného malého TP? Po 10 dnech po odhlášení pozbývá platnosti a pokud narazíš na policajta, který ví, tak ti ho na místě zabaví.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 20:41   Citovat  

Radek_KA7 napsal:

Výše pokuty nemá s prekluzí co dělat.
   Návrat  
kuba je teď offline  kuba
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 8:59   Citovat  

Já jsem si docela zavařil když jsem koupil accorda od zm..a z Brna. Nemůžu ho na sebe napsat i když mám smlouvu s tím vtipálkem, protože i když on má smlouvu s člověkem co je napsaný v mezikolonce, mně je to prd platné, tu smlouvu nemám k dispozici a frajer nekomunikuje. I když mám ve smlouvě napsáno že je majitelem auta a že mi auto převede do 10ti dnů, od 28.4. tak neudělal a nebere telefony, neodpovídá na sms a adresu má na magistrátu města Brna, prostě věděl co dělá.
Nevím co teď s tím, DASka mu poslala dopisy na všechny známé adresy co jsem zjistil a zatím žádný výsledek. Je mi i prd platné že podepsal smluvní pokutu 1000kč denně za nedodržení smlouvy, už je to na pokutě o 50% víc než staálo auto. to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 11:56   Citovat  

Nechci zakladat nove tema tak to hodim sem.
Nekdy na zacatku roku bratr prodaval auto s tim ze na nej nebylo nikdy prihlasene , bylo na me a ja jsem ho jen odhlasil na jeho jmeno. Kupni smlouva , odhlaseno vse ok.
Potom ale auto ihned prodal on , a auto na sebe ani neprihlasil - bylo to asi 2-3 dny po tom co jsem to odhlasoval ja na nej.
S kupujicim uzavrel teda jen kupni smlouvu a ze si auto musi on uz prihlasit na sebe... Ve smlouve predpokladam vsechno bylo uvedeny jak se veci maji...

Ted ale asi po pul roce dosel domu dopis ze auto parkovalo na placenem parkovisti bez uhrazeni poplatku. Zjistilo se tedy ze novy majitel nema auto jeste vubec prihlaseny na sebe !
Spatny ted ale je ze my uz v ruce nic nemame jelikoz se nam nedavno podarilo vyhoret a kupni smlouva shorela ... To byla jedina vec co zustavala , kde bylo vlastne uvedeno jak se veci maji ...

Novy majitel se k tomu podle vseho nestavi, a resit to nebude ...

Takze prosim o radu jakym zpusobem se da ted postupovat ... Nejde jen o tu pokutu ale ted prakticky pokud se cokoli stane , tak posledni jmeno ktery u toho auta kdekoli figuruje je brachovo a novej majitel nikde...

Diky
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 12:09   Citovat  

a to jsou ty vymr...vky s přepisama.
   Návrat  
Ch.Mary je teď offline  Ch.Mary
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 17:03   Citovat  

Hellborn napsal:
A co jízda bez platného malého TP? Po 10 dnech po odhlášení pozbývá platnosti a pokud narazíš na policajta, který ví, tak ti ho na místě zabaví.

To taky nechápu. Ale stačila jim kupní smlouva a okopírovaný velký a malý TP. Aspoň takhle mi to říkal. Já jsem s tím takhle taky občas jezdil do přepisu, ale je fakt, že mě nikdy během té doby policisté nezastavovali.
   Návrat  
Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2012 , 19:30   Citovat  

Ossi napsal:
Nechci zakladat nove tema tak to hodim sem.
Nekdy na zacatku roku bratr prodaval auto s tim ze na nej nebylo nikdy prihlasene , bylo na me a ja jsem ho jen odhlasil na jeho jmeno. Kupni smlouva , odhlaseno vse ok.
Potom ale auto ihned prodal on , a auto na sebe ani neprihlasil - bylo to asi 2-3 dny po tom co jsem to odhlasoval ja na nej.
S kupujicim uzavrel teda jen kupni smlouvu a ze si auto musi on uz prihlasit na sebe... Ve smlouve predpokladam vsechno bylo uvedeny jak se veci maji...

Ted ale asi po pul roce dosel domu dopis ze auto parkovalo na placenem parkovisti bez uhrazeni poplatku. Zjistilo se tedy ze novy majitel nema auto jeste vubec prihlaseny na sebe !
Spatny ted ale je ze my uz v ruce nic nemame jelikoz se nam nedavno podarilo vyhoret a kupni smlouva shorela ... To byla jedina vec co zustavala , kde bylo vlastne uvedeno jak se veci maji ...

Novy majitel se k tomu podle vseho nestavi, a resit to nebude ...

Takze prosim o radu jakym zpusobem se da ted postupovat ... Nejde jen o tu pokutu ale ted prakticky pokud se cokoli stane , tak posledni jmeno ktery u toho auta kdekoli figuruje je brachovo a novej majitel nikde...

Diky

Nejaky napady tady k tomuto ?? Smutný
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.8.2012 , 7:51   Citovat  

Ossi napsal:
Nejaky napady tady k tomuto ?? Smutný

nahlásil bych auto jako kradené, bude se muset prokázat kupní smlouvou k automobilu a v ten moment si můžete udělat kopii kupní smlouvy

ale raději bych se poptal dál, zda by z toho nekoukal problém Se stydím
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přihlášení vozidla v polopřevodu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina