Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Po zapojení lambdy se motor dusí - vyřešeno
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2012 , 15:18  Naposledy upravil FastCivic dne 11.9.2012 , 20:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdarec
Mám zase jako obvykle delikatni problem.
Civic D15B2 VTEC OBD1 P28 (serie), CR 12:1, cca 140koni

Dloooouho dlooouho jsem jezdil bez lambda sondy, se sviticim check enginem. V teto fazi se chova motor naprosto standartne.
ECU na kterou jezdim, pracuje s vyhrivanou lambda sondou. Byl sem lenivy tahat kabelaz kvuli vyhrevu, takze sem proste jezdil bez korekci lambdy. Delal sem takove pokusy, jako ze sme zakazali kontrolu vyhrevu v ridici jednotce, tim padem check engin zhasl, ecu zase zacala brat v potaz signal lambdy, jenze auto pri ustalene jizde a otackach se zaclo dusit a chcipat, cukat a po pridani plynu jeste vic zdechalo. Na plny plyn jede zase v pohode. Spekulovali sme a mame teorii... Mam 4-2-1 svody, kde lambda je umistena az daleko od motoru, na konci svodu, tesne pred catalyzatorem (resp. pred jeho nahradou). Tam uz je asi lambda studena a nepracuje jak ma (zkouseno s fungl novou jednodratovou lambdou)
Tak rikam ok, natahnu kable a nahodim vyhrivanou. To sem udelal, lambda vyhriva, a chci se zeptat jak moc ma vyhrivat? Drzel sem ji v ruce, byla horka jak prase, ale porad se na ni dalo sahnout Úsměv Na kolik stupnu se nahreje sama? Ten vyhrev jen urychluje dostani se na provozni teplotu? Zbytek porad dohrivaji vyfukove plyny?
Protoze po nahozeni vyhrivane lambdy se situace nezmenila, auto pri klidne ustalene jizde porad zdecha. Po odpojeni lambdy zas jede jak ma. Pri rychle jizde (kdy je teda lambda asi ohrata) to taky jede dobre
Takze mam prevarit umisteni lambdy a posunout ji na standartni misto, kde je v serii? Nebo napada nekoho jina moznost, proc to k sakru dela? Uz sem z toho docela nemocny a v budikach uz mam z toho check enginu propalenou diru Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2012 , 15:39   Citovat  

někde jsem četl, že pracovní teplota lambdy je 350°C

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2012 , 19:03   Citovat  

jeste muzu doplnit, ze pri te zapojene lambde se obcas rozsviti chyba 43 (i kdyz to treba zrovna necuka), coz je neco ve stylu "zavada dodavky paliva" - coz vetsinou znamena ze odesla lambda, jenze tu ja mam novou, cili by to mohlo znamenat, ze posila jednotce voloviny, protoze nepracuje spravne, prave kvuli te provozni teplote... Úsměv

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2012 , 7:30   Citovat  

FastCivic napsal:
jeste muzu doplnit, ze pri te zapojene lambde se obcas rozsviti chyba 43 (i kdyz to treba zrovna necuka), coz je neco ve stylu "zavada dodavky paliva" - coz vetsinou znamena ze odesla lambda, jenze tu ja mam novou, cili by to mohlo znamenat, ze posila jednotce voloviny, protoze nepracuje spravne, prave kvuli te provozni teplote... Úsměv

myslím že to je blbost ,vyhřívaná lambda funguje v tom místě normálně , pracovní teplota je 350 ale přímo toho článku který měří , tzn na obalu kde to držíš už bude podstatně míň ,běžně jde lambdu udržet v ruce.
nemáš netěsnost na výfuku , někde mezi hlavou a lambdou , případně těsně za ní ? falešný vzduch by mohl zkreslovat udaje z ní a pak by ecu dělala špatný korekce. další možnost že máš špatně postavenou mapu , případně jen některý pole třeba v sousedních sloupcích , kdy jeden je mimo správný hodnoty -lambda na něj zareaguje ale vzhledem ke zpoždění(přepočty atd) ecu provede korekci ale už na vedlejším sloupci který má hodnotu správnou ale korekce ji upraví , lambda zjistí že je to špatně a zase se to upraví opačně atd atd ...
43 bývá vadnou lambdou ale v případě seriový mapy = mapy 100% správné,tady tys někde něco stáh a nemáš tucha jestli to odpovídá motoru.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2012 , 20:09   Citovat  

ecu i mapy mam seriove, cili 100% spravne
pokud teda v tom miste vyhrivana lambda pracuje normalne, priklanim se k moznosti, ze mi netesni ty dvoudilne svody. I kdyz ocouzene to v tom miste neni.... coz je mozne pokud to tam teda jen prisava, ale nikdy nefouka...
A muze mit na to vliv zakladni predstih? Kdyz rozblikam stroboskop na remenici, mam predstih serizeny zhruba mezi horni uvrati a posledni predstihovou ryskou. (jinak to holt detonuje)

Takze co? Zkusit v prve rade nejakym zpusobem pretesnit ten spoj? Kdyby to tam melo prisavat tak moc, ze by to oblbovalo lambdu, nebyl by ten spoj uz tak netesny ze by to slo slyset a foukalo by to i ven?
Pokud to tam prisava a oblbuje lambdu, co dela ecu? Mysli si ze je v plynech nespaleny kyslik, takze obohati smes? A posune i predstih?

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2012 , 22:59   Citovat  

dneska sme s Kachnou prehazovali svody a zbyla mi tady ta cementova pasta na vyfuky tak se muzes nekdy stavit a predelame to aby to neprisavalo navic ve ctvrtek je volno tak neni problem cokoliv udelat Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2012 , 6:47  Naposledy upravil monty dne 3.7.2012 , 6:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

FastCivic napsal:
ecu i mapy mam seriove, cili 100% spravne
pokud teda v tom miste vyhrivana lambda pracuje normalne, priklanim se k moznosti, ze mi netesni ty dvoudilne svody. I kdyz ocouzene to v tom miste neni.... coz je mozne pokud to tam teda jen prisava, ale nikdy nefouka...
A muze mit na to vliv zakladni predstih? Kdyz rozblikam stroboskop na remenici, mam predstih serizeny zhruba mezi horni uvrati a posledni predstihovou ryskou. (jinak to holt detonuje)

Takze co? Zkusit v prve rade nejakym zpusobem pretesnit ten spoj? Kdyby to tam melo prisavat tak moc, ze by to oblbovalo lambdu, nebyl by ten spoj uz tak netesny ze by to slo slyset a foukalo by to i ven?
Pokud to tam prisava a oblbuje lambdu, co dela ecu? Mysli si ze je v plynech nespaleny kyslik, takze obohati smes? A posune i predstih?

jo takhle , takže serie mapa na uplně jiným motoru, pořádnej výtlem nechtělo by to wb lambdu a upravit to tak aby to fungovalo jak má ?kor s takovou kompresí. tohle nechápu ,no tvuj boj Úsměv .pokud budou netěsný tak to bude foukat i ven a záleží na velikosti netěsnosti.ano lambda vyhodnotí přebytek kyslíku a prodlouží vstřik.ne na předstih by to vliv mít nemělo.
takže bych začal kontrolou ,případně přetěsněním spoje(ten cement je dobrá věc),pokud máš hned za lambdou kloub tak bych to zkontroloval i tam.
pak bych vzal měřák a napíchl aspoň lambdu ,okoukl jak a jestli kmitá
pak bych vzal wb ,seřídil správně základní předstih a ......

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2012 , 6:48   Citovat  

jeste jedna vec me napada
tim, ze mam kvuli tem sportovnim svodum lambdu az vzadu, mam signalovej kabel prodlouzenej asi o 60-70cm nestinenym kabelem. Muze i tohle delat takovej bordel?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2012 , 6:53   Citovat  

FastCivic napsal:
jeste jedna vec me napada
tim, ze mam kvuli tem sportovnim svodum lambdu az vzadu, mam signalovej kabel prodlouzenej asi o 60-70cm nestinenym kabelem. Muze i tohle delat takovej bordel?
pokud to máš udělaný dobře tak to nebývá problém (předpokládám že už jde ta část většinou solo -ne svazkem kde by se mohlo něco indukovat z okolních drátů)a i tak to musí být silný rušení nebo velká vzdálenost aby se tam něco podstatnýho naindukovalo

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2012 , 6:56   Citovat  

monty napsal:
pokud to máš udělaný dobře tak to nebývá problém (předpokládám že už jde ta část většinou solo -ne svazkem kde by se mohlo něco indukovat z okolních drátů)
jo jde to mimo
kloub za lambdou mi profukuje od doby co sem se s nalozenym autem zasekl na retarderu Smutný pokrivilo mi to prirubu. Uz sem se snazil to opravit, ale stoprocentni uz to asi nebude

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2012 , 7:26   Citovat  

FastCivic napsal:
jo jde to mimo
kloub za lambdou mi profukuje od doby co sem se s nalozenym autem zasekl na retarderu Smutný pokrivilo mi to prirubu. Uz sem se snazil to opravit, ale stoprocentni uz to asi nebude

tak to zkusime rozebrat a naplacat tim cementen a uvidime co to udela
streda ctvrtek sem doma Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2012 , 18:50   Citovat  

Tak, sundal jsem svody. Puvodne kvuli toho, ze premistim lambda sondu z konce svodu na misto, kde je v serii. Odmotal jsem termopasku a co nevidim. Praskle svary na trech mistech... Rikam si bingo, to bude tim. Prisava to falesny vzduch a oblbuje lambdu, jak rikal monty. Zavarili jsme je, pretesnil jsem dokonce i spoj dvoudilnych svodu (tam to taky bylo ocouzene) a po ceste domu to udelalo zas. Klidna ustalena jizda na nizke otacky a auto se zacne dusit a umirat. Pri pridavani plynu jeste vic a vic brzdi motorem. A dost blbe se z toho vspamatovava i na plny plyn. Da se rict ze se chytne, ale jakoby byla ecu z toho cela poblbnuta. Nevim jestli si z toho uklada korekce a s tema jede i na plnej?
Kazdopadne tedy po zavareni vubec zadna zmena. Ted zas musim cekat az budu mit zase trochu volneho casu a pretesnim pruzny spoj ktery je za lambdou (lambda se nakonec neprevarovala po com co sem uvidel ty praskle svary) a vymenim pro jistotu i tesnici krouzek primo na lambde.
Pak uz asi vazne zacnu byt moc a moc zoufaly.

Musim zkusit napojit aspon ten multimetr, jinak se z toho zblaznim

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2012 , 21:06   Citovat  

Nedaval jsi nahodou regulator tlaku benzinu?Četl jsem že se o to zajímaš,tak se ptam jestli třeba nejedeš na velkem tlaku benzínu.Potom bych se podíval i na svíce jestli třeba nějaká nevynechavá-jejich barva a když maš velký kompres maš i lepšejší svíce?Potom zbývají vstřiky jestli třeba některy nevazné.Kvalita benzínu.palivový filtr.Rozhodně bych začal u toho kdy to začalo a co jsi v ten moment na autě ladil-(třeba vačka?)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2012 , 21:39   Citovat  

vasa napsal:
Nedaval jsi nahodou regulator tlaku benzinu?Četl jsem že se o to zajímaš,tak se ptam jestli třeba nejedeš na velkem tlaku benzínu.Potom bych se podíval i na svíce jestli třeba nějaká nevynechavá-jejich barva a když maš velký kompres maš i lepšejší svíce?Potom zbývají vstřiky jestli třeba některy nevazné.Kvalita benzínu.palivový filtr.Rozhodně bych začal u toho kdy to začalo a co jsi v ten moment na autě ladil-(třeba vačka?)

fuuuha, tak poporade

* regulator tlaku jsem nedaval
ale jestli nejedu na velkem ztlaku nevim. Napadlo me, jestli neni vadnej ten seriovej regulator. Ale bylo mi receno od zkuseneho hondare, ze se s tim nikdy nesetkal, takze sem od toho upustil a jinej, jsem nezkousel. Taky ja, jsem se za svou praxi setkal snad s jednim odejitym regulatorem, a to jeste na nejaskem francouzskem kramu. Cili ze by byl spatnej ten muj, davam az jako jednu z poslednich moznosti. Kazdopadne hadicky k podtlaku a vedeni k regulatoru jsem kontroloval.
* Svice jsou zanovni, zadna nevynechava, chod motoru je plynuly a rovnomerny. Mam najeto 32tis km a menil sem svicky asi 5x
Svicky mam NGK BKR6E-11 popr. BKR7E-11, podle toho, jak moc se chystam motoru nakladat (okruh, sprinty...)
* vstriky, totez co svicky. 100% spolehlive, cistene ultrazvukem, jete pouze na 100oct OMV. Palivovy filtr menen tak pred rokem (15-20tis km)

Mam pocit, ze auto zacinalo ztracet vykon v zime, kdy jsem nemel potrebu tomu nakladat, takze jsem ubytek vykonu az tak nezpozoroval. Pak prislo jaro a zjistil jsem ze uz to neni to co to byvalo. Kazdopadne na aute se za celou tu dobu nedelalo vubec nic. Da se rict, ze celou dobu jezdim bez vyhrivane lambdy - s rozsvicenym check enginem. Byla to jedina vec, ktera po swapu mini-me nebyla dodelana. Myslel sem, ze i kdyz neni zapojeny vyhrev, ecu lambdu pouziva. Az ted jsem zjistil ze tomu tak neni. Jakmile je problem s vyhrevem, ecu lambdu ignoruje. Takze jsem si rekl, ze to dotahnu do finishe. Taky kvuli tomu, ze uz bych rad nasadil ostrou vacku a zacal jezdit na ethanol. A to vyzaduje 100% funkcni lambdu.
No a po zapojeni te lambdy, se zaclo auto dusit.
Jeste musim dodat, ze po zapojeni lambdy (s vyhrevem atd.), jede auto zhruba 3km tak jako za starejch casu. Najednou ma tolik sily, mozna snad jeste vic nez kdy predtim. Tahne uz od volnobehu, klidne na 5ty stupen. Kopec nekopec, ostra reakce, okamzity plynuly a velmi citelny zatah.
Ujedu tri kilometry a motor umre. Odpojim signal lambdy a jsem tam kde jsem byl. Vykon nikde, kroutak zadny ale za to zadne skubani.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2012 , 20:30   Citovat  

Jak stara je ta lambda?Napadlo mě jak jsi jezdil bez ní jestli na ní nebude usada karbonu a není otrávená.To je origo lambda?nebo nějaky univerzal?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 22:08   Citovat  

je to NTK (NGK), origoška z hondy

jinak mi to nedalo a zkontroloval sem teda ty svicky... a pri tom jsem zjistil, ze mam treti a ctvrty valec zality benzinem (nejspis)
voda neubyva a spotreba oleje je v norme

takze shanim vstriky na vyzkouseni, jinak je jen prehodim mezi sebou a zkontroluju jestli se zalejou i ty druhe valce

10072012834.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
10072012834.jpg, 515.74 kB

10072012835.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
10072012835.jpg, 415.81 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 20:22   Citovat  

Koukl bych na ventilové vůle .. OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.7.2012 , 21:38   Citovat  

no to muzu. Sice sem meril tlaky nedavno, a mel sem vsude 16atmosfer, ale za pokus to urcite bude stat
no ale proc by byly kvuli malym vulim zalite valce? jakoze by utikala kompres? a tim spatne spalovalo? a nebylo by to poznat na chodu motoru i na volnobeh?

edit: asi nebylo, protoze na volnobeh tam neni takovy tlak aby to uteklo a ve vysokych otackach, kde to uz zas jede dobre to nestihne ufouknout Úsměv Takze v nizkych, kdy to ma cas, to utece a navic je to v zatahu, takze tam je tlak jako prase. Tak logiku to ma. OK Zitra nahazuju repasnutou prevodovku od streetkida (tisicere diky) a mrknu hned aj ty voule Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 17:35   Citovat  

tak vule jsou perfektni↲zkusim teda ty vstriky,az prestane prset

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 20:12   Citovat  

Neměl jsi v minulosti nějaky starosti s káblema na zapalování?A co nastavení vačky?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 21:52   Citovat  

vasa napsal:
Neměl jsi v minulosti nějaky starosti s káblema na zapalování?A co nastavení vačky?
jo mel,probijely. Ted mam fungl nove NGK.↲vacku mam porad stejne. Tak jak sem ji dal (jak to jelo nejlepe) tak je porad. Zadne nove experimenty

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 21:59   Citovat  

FastCivic napsal:
tak vule jsou perfektni zkusim teda ty vstriky,az prestane prset

tak pujcil sis nakonec ty vstriky od Steetkida nebo ne? aspon se to mohlo zkusit

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 22:00   Citovat  

znovu pripominam problem: po zapojeni lambdy bud auto v nizkych otackach skube az do umirani, nebo se pri ustalene jizde objevi chyba 43. NIKDY NE SOUCASNE. To znamena ze bud skube a nesviti nebo se rozsviti ale ani neskubne↲43 - zavada v obvodu dodavky paliva↲a dva valce jsou prechlastane

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 22:02   Citovat  

Hondik napsal:
tak pujcil sis nakonec ty vstriky od Steetkida nebo ne? aspon se to mohlo zkusit
nemam tolik casu kolik bych potreboval. Zitra je budu prehazovat

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 22:11   Citovat  

FastCivic napsal:
nemam tolik casu kolik bych potreboval. Zitra je budu prehazovat

ja jenom ze to bylo domluvene ze ti je pujci aspon 2ks pokud je najde jak pojedes pro tu prevodovku

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 22:15   Citovat  

vsak rikam ze nemam cas a ne vstriky. Ty poslal, ale volny cas k nim nepribalil Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 11:13   Citovat  

ted jsem byl vymenit vstriky na tech dvou utopenych valcich. Pro jistotu jsem promeril i napajeni/ovladani (2,2V) a kostry. Vse OK
Za chvili mam cestu do ostravy, tak to pekne vyzkousim. Kez by to bylo tema vstrikama a ja uz pak mohl spokojene jezdit Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 17:39   Citovat  

dneska sem s tim najezdil asi 50km a sice to neskublo, ale chyba 43 se rozsvecuje porad.
Muze to byt tim, ze motor je 1,5ka, kompres 12:1, ubrany predstih skoro az k horni uvrati a ecu je seriovka delana pro 1,6ku s kompresnim pomerem 9:1?
nesnazi se ta ecu delat nejake korekce a dostane se do takove hodnoty ze ji to nesedi a hodi chybu palivoveho systemu?
kdyz bych to lupnul na datalog, prijdu na to co te ecu nesedi?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 21:13   Citovat  

FastCivic napsal:
.......kdyz bych to lupnul na datalog, prijdu na to co te ecu nesedi?

ze bychom konecne vyzkouseli to USB rozhrani na te jednotce? Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 21:51   Citovat  

Hondik napsal:
ze bychom konecne vyzkouseli to USB rozhrani na te jednotce? Velmi šťastný
to jedine ze bys mel full licenci na crome nebo ectune