Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
c6g na 16" kolech
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Mirič je teď offline  Mirič
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 21:58   Citovat  

zdravím...našel jsem na netu tyhle kola tudy odkaz ...jedny z mála který se mi líběj ale nenašel jsem je v 15" provedení...ptám se tedy zdá někdo vozí 16" na c6g a jakej na to má názor z hlediska funkčnosti(sem tam i nějakej sprintík)...jsem laik řeším tuhle věc uplně poprvý a nikdy jsem se o ni ani nezajímal...nebude s tim problem na těch našich cestičkách? to jako abych furt nemusel vyvažovat zmatenej nebo je to ještě v cajku?... jak si vůbec spočítam profil ??? mám ted kola 14" 185/60 a chtěl bych výše zmíněný kola 16" na gumách 205/xx ...jakej zvolit profil? jak cenově dostupný budou ty 16" gumy s tím profilem kterej na to má přijít? stojí to vůbec za to? ...kdyby někdo našel ty kola v 15" provedení tak dejte prosím vědět...díky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 22:00   Citovat  

Mirič napsal:
zdravím...našel jsem na netu tyhle kola tudy odkaz ...jedny z mála který se mi líběj ale nenašel jsem je v 15" provedení...ptám se tedy zdá někdo vozí 16" na c6g a jakej na to má názor z hlediska funkčnosti(sem tam i nějakej sprintík)...jsem laik řeším tuhle věc uplně poprvý a nikdy jsem se o ni ani nezajímal...nebude s tim problem na těch našich cestičkách? to jako abych furt nemusel vyvažovat zmatenej nebo je to ještě v cajku?... jak si vůbec spočítam profil ??? mám ted kola 14" 185/60 a chtěl bych výše zmíněný kola 16" na gumách 205/xx ...jakej zvolit profil? jak cenově dostupný budou ty 16" gumy s tím profilem kterej na to má přijít? stojí to vůbec za to? ...kdyby někdo našel ty kola v 15" provedení tak dejte prosím vědět...díky

jestli 16" tak 195/45 nebo 215/40 R16
ale obul bych 15" 195/50 R15 Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 22:02   Citovat  

Výpočet máš v FAQ téhle sekce... tudy odkaz

osiris je teď offline  osiris
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 22:10   Citovat  

pro info, abys pak nebyl prekvapenej, ty kola co jsi si nasel jsou PADELKY jedny z nejznamejsich firem vyrabejici alu kola v japonsku Úsměv

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 22:33   Citovat  

podobný problém jsem řešil na C5G a u 16ek kol je dost problém s tím, že nové pneu jsou dost drahé, asi 8800/sada v rozměru 205/45, a především daleko menší nabídka jetých gum než třeba větší 17ky..
195/50-15 sada nových gum vyjde na cca 5200,- což je taky věc k uvážení.
Na C6G by měl být limit 205/45 (205/40) a ráfek ET35..pak i širší guma, ale ráfek zasunutý víc do auta, tj. ET 40-ET45

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 22:38   Citovat  

dík za upozornění...podle ceny je mi to jasný že to je replika...je to teda hodně velkej problém? třeba že by se to muselo často převažovat kvůli materiálu, nebo že by to kolo bylo hodně nevyvážený už nově koupený? dál asi bude nekvalitní lak...jinak by to mohlo bejt v poho ne? je tu někdo kdo tyhle "advany vozí podělte se o zkušenosti...Stepa díky moc za odkaz....

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 22:45   Citovat  

O fake advanech tady je jedno rozsáhlé vlákno tudy odkaz Velmi šťastný a majitelé si na to nestěžují...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 22:46   Citovat  

jak říkám 15ky sem nenašel a 17ky mi přijde moooc....origo kola by možná byly i ve variantě 15" ale předpokládám že ta cena bude 2x vyšší a nedostupnost v čr, takže na to asi nepřistoupím...ještě bych viděl jednu variantu, najít ještě nějaký podobný kola - černej disk se stříbrným ráfkem...nejlíp chrom...tam bych už přistoupil na 25 000 za sadu....kdyby někdo o něčem věděl byl bych moc rád.... Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 22:48   Citovat  

tady mas cely vlakno tudy odkaz ... ja osobne bych na nich nevyjel ani z garaze, protoze co cekat za kvalitu u sady kol za 10tis, kdyz originaln isada stoji 60tis ? Velmi šťastný ... celkove bude ale kvalita vsech kol za 10 stejna a to spatna... sadu za 10 jsem mel jedno ua vickrat nechci, stacilo vzit jakoukoliv diru a byla z nich siska, ani jedno kolo jsme nemel rovny... od ty doby radsi jezdim na jetejch kvalitnich kolech, sada sice takyvyjde cca 10-20tis za ojety a nekolik let stary kola ale jsou pevny a kvalitni, a i presto ze kolum je treba 10 let tak je na nich minimum zavazi, takhle jsme mel treba BBS RC a ted mam na autech BBS Mahle a AC Schnitzer type II a nemuzu si to vynachvalit Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 22:50   Citovat  

aha, tak o čem se tu pak bavíme Velmi šťastný ...jasná čína Mr. Green ...dik za rady

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 22:55   Citovat  

no jinak jsem do ted jezdil na plecháčích a taky sem si snad nikdy nestěžoval...do těch 150 pohoda...plecháče budou vždycky horší než snad jakykoliv alu kolo jestli se nepletu?? takže nevim co řeším...du do toho Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 22:59   Citovat  

ja si myslim ze to bude spsi polsky, protoze se prodavaj i tam Velmi šťastný ... koukni treba na eybay.co.uk klidne i ty 16" je tam spousta kvalitnich kol jako Volk, Advan, SRS, BBS, Watanabe atd Úsměv pokud chces novy a dostupny kola tka koukni na Rotu a Dragwheels, to jso usice kopie ale vydavaj je pod primerenou kvalitou a vlastni zanackou a neni to padelek jako ty fake advany

treba tyhle jsou bombovy tudy odkaz
myslim ze je tu ma na prodej i nekdo v CR, a takhle vypadaj na 6g

honda_civic_1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
honda_civic_1.jpg, 352.57 kB

Jetloš je teď offline  Jetloš
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 23:00   Citovat  

Máme civica 6G na 16 tkovejch kolech ET 35 zn.Rondel Alluet o šířce 7.5 palce obul jsem je na pneu Barum bravuris 1 rozměr 195/45/16 kvůli ceně a proto,že je auto používané denně v provozu.Nakonec se ukázalo,že to byla dobrá volba na pneu už máme najeto asi 80tis Bez problémů.Nutno podotknout že s tím nejezdíme žádnou pilu,na to máme ITR.Pokud ale chceš jezdit sprint tak bych šel do 15tek z verze VTI třeba.Mi máme 1.5 vtec což je na sprint málo Úsměv ale na courání po městě ideál a na 16tkách vypadá dobře,takže to u mě vyhráli 16tky.Pneu jsem dal 195 aby se těch pár koníků zbytečně netrápilo s valivým odporem Velmi šťastný

P9110182.JPG

P9110182.JPG, 2.51 MB

.:Generic:. je teď offline  .:Generic:.
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 23:11   Citovat  

Moje na 16"

Šířka 7
ET 35
gumy 195/45

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 23:23   Citovat  

já mám 1.4is ale chci swapovat na 1.6 (ještě nevim co přesně)...jo to sem měl asi napsat jako první že to není jen na závody ...jen tak nějakej lehkej amateur nic ostrýho...jen se bojim těch rozbitejch cest tady po okolí abych ty kola hned nezkurvil až s tim budu někdy blbnout...ošumtělý kola z aukra nechci, stavím totiž libovku kouř ...cenu benálu a těch gum tolik neřešim jelikož to bude jen na takový vejkendovky, máš to hezký asi u mě taky vyhrajou ty 16"....
Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 23:32   Citovat  

aukro a ebay je dost rodil, na ebayi sezenes znackovy kvalitni jety kola .. na aukru sezenes nekvalitni sisky...

kdyz chces stavet libovku tak proc jsi koukal na sadu kol za 10k ? Úsměv

master88 je teď offline  master88
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 13:09   Citovat  

osiris napsal:
aukro a ebay je dost rodil, na ebayi sezenes znackovy kvalitni jety kola .. na aukru sezenes nekvalitni sisky...

kdyz chces stavet libovku tak proc jsi koukal na sadu kol za 10k ? Úsměv

+1

ge.or.ge je teď offline  ge.or.ge
2 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 13:37   Citovat  

já měl na svém C6G hatch MOMA R16 a gumy 205/45, vždycky byl problém sehnat nějaké slušné gumy za slušnou cenu, je to vážně hloupý rozměr vzhledem k ceně a dostupnosti, proto jsem si koupil menší (15tky) kola, koupil jsem si slušné pneu (TOYO T1R) a nemůžu si stěžovat, auto se mi vzhledově líbí víc a pocitově se mi na tom i lépe jezdí, ale to je možná jen pocit. Na těch 16tkách (pneu 205/45) se mi stávalo když jsem vlítnul do vyjetých kolejí od náklaďáků že se semnou volant docela pral, teď mám pocit že je to o dost lepší a hlavně se mi i zdá že je auto o trošku živější... Ale je to ekonom, pokud tam chceš dávat nějakou B16tku tak to asi nepoznáš...

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 13:42  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 16.7.2012 , 15:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ja mam 16/7 pneu 195/45 ET42 myslim a bez problemu ,hlavne 15/50 neni seriovej rozmer ,ale vypada to dobre a lepsi komfort OPROTI 16/45/195 kdyz mas nakej zavodni povozek Velmi šťastný ale sirsi nez 195 bych nedaval ja tam mam pres 200 koni a neprijde mi ze to nejak extremne prokluzuje na bezne jezdeni abych tam potreboval 205 ... ale ano ideal je 15/50/195 Úsměv

FOTO mix 035.jpg

FOTO mix 035.jpg, 2.38 MB

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 13:50   Citovat  

ge.or.ge napsal:
já měl na svém C6G hatch MOMA R16 a gumy 205/45, vždycky byl problém sehnat nějaké slušné gumy za slušnou cenu, je to vážně hloupý rozměr vzhledem k ceně a dostupnosti, proto jsem si koupil menší (15tky) kola, koupil jsem si slušné pneu (TOYO T1R) a nemůžu si stěžovat, auto se mi vzhledově líbí víc a pocitově se mi na tom i lépe jezdí, ale to je možná jen pocit. Na těch 16tkách (pneu 205/45) se mi stávalo když jsem vlítnul do vyjetých kolejí od náklaďáků že se semnou volant docela pral, teď mám pocit že je to o dost lepší a hlavně se mi i zdá že je auto o trošku živější... Ale je to ekonom, pokud tam chceš dávat nějakou B16tku tak to asi nepoznáš...

Volant s posilovačem se s Tebou pral? Jako cítit to bylo,ale že by nějak extra... Oproti 195/50/15 jsem rozdíl nezaznamenal. A já nevím,ale do 3tis. se pneu 205/45/16 dá sehnat... Navíc na víkendovce by mohla i vydržet dost dlouho...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 14:07   Citovat  

neříkám že mi to z rukou dělalo vánočky, je to prostě cítít, pokud srovnám jízdu ve vyjetých kolejích ve služební fóbii kde jsou kola z kočárku a jízdu v civicu tak to byl rapidní rozdíl, proto jsem použil slovo "pral"... A teď mi prostě na těch menších kolech přijde že je to mnohem lepší, ale psal jsem že to může být jen pocit...

Ano guma se dá sehnat, samozřejmě... Holt pro někoho pro koho je slušná cena 3tis za gumu je to přijatelné...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 14:21   Citovat  

ge.or.ge napsal:
Ano guma se dá sehnat, samozřejmě... Holt pro někoho pro koho je slušná cena 3tis za gumu je to přijatelné...

No na víkendovku... Úsměv Já měl Pirelli za 2500,- a vydržely v pohodě 4 roky. Kumha (což není špatná pneu) jsou pod 2tis...

master88 je teď offline  master88
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 14:23   Citovat  

čím širší gumy tím jsou koleje vždycky daleko více znát...

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 14:28   Citovat  

186/60 R14 zimáky, koleje cítil nebyly vůbec, 195/50 R15 letní jsou koleje sakra znát Úsměv Je to zvláštní jak 1cm na každý gumě do šířky udělá takovej rozdíl v jízdě Úsměv Ale zvyknout se na to dá no Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 14:29   Citovat  

Hellborn: ale jo, dá se to Úsměv ale stejně je to velký rozdíl, jestli chceš pneu 205/45/16 za 10tis za sadu nebo 195/50/15 za necelých 5tis.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 14:37   Citovat  

DanTe napsal:
186/60 R14 zimáky, koleje cítil nebyly vůbec, 195/50 R15 letní jsou koleje sakra znát Úsměv Je to zvláštní jak 1cm na každý gumě do šířky udělá takovej rozdíl v jízdě Úsměv Ale zvyknout se na to dá no Velmi šťastný

Mně to jako extra rozdíl nepřišlo. Úsměv Trošku víc byl znát přechod z 195/50/15 na 185/65/14 u C4g bez posilovače,ale taky žádný extrém. Úsměv

Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 15:13   Citovat  

Záleží na tobě co chceš....na to se myslím ptát ostatních nemusíš Úsměv je jasný, že 195/45 R16 je hodně znát na našich hrozných okreskách, ale záleží jaký máš podvozek..... Úsměv pokud s autem moc jezdit nebudeš a chceš z toho dělat libovku, auto na krásu, tak rozhodně 16" a 205 už bych nedával, zbytečně široká guma... rozměru 195/45 R16 seženeš i nějaký jetý gumy, pár jsem jich našel když jsem uvažoval nad 16" kolama.. pokud chceš jezdit rychle tak 15" Úsměv s tím,že 195/50 R15 bude o něco pohodlnější, ale zase to nevypadá tak dobře kouř

Jinak s těma kolejema já jezdil v zimě na 175/65 R14 ( pořádnej výtlem ) a v létě mám teď 185/55 R15 a jde to poznat docela dost Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 15:29   Citovat  

Zdendad napsal:
Záleží na tobě co chceš....na to se myslím ptát ostatních nemusíš Úsměv je jasný, že 195/45 R16 je hodně znát na našich hrozných okreskách, ale záleží jaký máš podvozek..... Úsměv pokud s autem moc jezdit nebudeš a chceš z toho dělat libovku, auto na krásu, tak rozhodně 16" a 205 už bych nedával, zbytečně široká guma... rozměru 195/45 R16 seženeš i nějaký jetý gumy, pár jsem jich našel když jsem uvažoval nad 16" kolama.. pokud chceš jezdit rychle tak 15" Úsměv s tím,že 195/50 R15 bude o něco pohodlnější, ale zase to nevypadá tak dobře kouř

Jinak s těma kolejema já jezdil v zimě na 175/65 R14 ( pořádnej výtlem ) a v létě mám teď 185/55 R15 a jde to poznat docela dost Úsměv

je to pravda ..zalezi co mas za podvozek a na co to hlavne chces ,zase mi prijde jeste dulezitejsi ET nez sirka pneu , jako prejit ze serioveho ET50 na ET35 je teror hlavne na ty koleje ,clovek aby drzel volant pevne ikdyz jede rovne .. proto volim nejmensi ET45 ,je to takovej stred a urco bych nedaval 205 pokud to nemas na zavody a pres 200ps Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 15:35  Naposledy upravil Hellborn dne 16.7.2012 , 15:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

DOHCVTEC napsal:
jako prejit ze serioveho ET50 na ET35 je teror hlavne na ty koleje ,clovek aby drzel volant pevne ikdyz jede rovne .. proto volim nejmensi ET45 ,je to takovej stred a urco bych nedaval 205 pokud to nemas na zavody a pres 200ps Velmi šťastný

Já přešel ze seriového na ET38 (posléze po swapu brzd 28 ) a změna síly držení volantu se neměnila. Úsměv Klidně by to šlo řídit i jednou rukou. A pokud jde o 205,tak oproti 195 VTi zlenivělo leda do +/-3000ot.. Max. rychlost dle GPS taky +/- stejná (rozdíl čase měření byl pár měsíců, kdy na 195 bylo chladněji).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 15:41   Citovat  

Hellborn napsal:
Já přešel ze seriového na ET38 (posléze po swapu brzd 2Cool a změna síly držení volantu se neměnila. Úsměv Klidně by to šlo řídit i jednou rukou. A pokud jde o 205,tak oproti 195 VTi zlenivělo leda do +/-3000ot.. Max. rychlost dle GPS taky +/- stejná (rozdíl čase měření byl pár měsíců, kdy na 195 bylo chladněji).

no ja se pri ET35 normalne lekl co se deje HaHaaa a ty 205 jsem rikal ze je to uplne zbytecny i cenove i jinak Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
c6g na 16" kolech
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina