Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Známý problém elektorniky (imobilizér) Accord coupe 1998
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
imp42 je teď offline  imp42
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 21:10   Citovat  

Zdravím pánové,
mám Accorda (1998-2003) rv. 1998, kupé, 2.0i

Před několika lety jsem řešil problém s nestarujícím autem. Ve finále jsme zjistili, že vždy když na auto pere sluníčko, tak se přehřeje řídící jednotka a imobilizér nezapne čerpadlo. Evidentně častý problém, dle rad na internetu stačilo vždy na 10 minut vyvětrat. Časem mechanik na označil u pojistek dva dráty, čímž šlo problém vyřešit bez větrání jen na úkor rychlejšího permanentního vybíjení baterky, pokud dráty byly spojené a auto startovalo i ve vedru. Předpokládám že šlo o něco jako napájení čerpadla. Teď auto nestartuje vůbec. Dle mechanika opět problém s řídící jednotkou (imobilizérem), veškerá další elektornika funguje, startér točí motorem nasucho, svíčky to nejsou. Čerpadlo by mělo být OK, pouze do motoru neteče benzín. Diagnostika nesvítí, vše funguje, dle mechanika je po imobilizéru a neví jak se ho zbavit aby auto zas nastartovalo.

Otázka na vás je, zda se s tím už někdo nesetkal, nevíte někdo co s tím, případně na co se zaměřit. Zároveň nějaké doporučení na nadšence nebo mechanika? Mechanika mám dobrého a levného, s tímhle si neví rady. Auto téměř nepoužívám, ani není v super stavu, ale pokud by existovalo finančně dostupné řešení, tak ho rád zkusím.

Tudíž ocením veškeré rady, doporučení, kontakty.

A pro vtipálky, ano auto jsem zkoušel zapnout a vypnout a baterku mám nabitou. Posledně (a prvně) bohužel přestal proudit benzín v půlce cesty.

Předem děkuju.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 21:23   Citovat  

asi možná hloupost ale první bych se podíval na toto pokud to je za tepla a neteče benzín ...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 21:28   Citovat  

Dutch napsal:
asi možná hloupost ale první bych se podíval na toto pokud to je za tepla a neteče benzín ...

Díky, taky jsem už na to narazil, že by mohlo být ono. Leda že by šlo o dva problémy kdy kvůli teplu opravdu imobilizér nespíná a teď ještě relé, jinak nechápu jak by to přepojení drátů dříve hodilo. Nepatřím mezi nejznalejší, tak max. předám mechanikovi. Teď spíš ocením někoho kdo za láhev, nebo spíš bednu láhví na to okolo prahy koukne a aspoň řekne novou řídící jednotku/nový relé, nebo se i třeba povede to rozjet. Přecejen sic to je můj velký mazel, tak se nevyplatí už do auta větší investice.

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 21:34   Citovat  

No právě to mě zaráží s těma drátkama. Problém toho relé je že nepřenese ten proud že tam jsou studeňáky na spojích to je bolest u Hond. možná mechanik ti vytáhl drátky kterýma si to jako "vyzkratoval" a ono se to chytlo. Jinak mě to nenapadá. Tohle dej mechanikovi je to jednoduchá věc na opravu a zkus te to a pak dej vědět a zkusíme najít někoho kdo ti s tím pomůže v praze je dost lidí... přátele

0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 21:49   Citovat  

Dutch napsal:
No právě to mě zaráží s těma drátkama. Problém toho relé je že nepřenese ten proud že tam jsou studeňáky na spojích to je bolest u Hond. možná mechanik ti vytáhl drátky kterýma si to jako "vyzkratoval" a ono se to chytlo. Jinak mě to nenapadá. Tohle dej mechanikovi je to jednoduchá věc na opravu a zkus te to a pak dej vědět a zkusíme najít někoho kdo ti s tím pomůže v praze je dost lidí... přátele

Ten mechanik u pojistek odpojil dva dráty (s klasickým konektorem, nic nestříhal, jen vytáh z krabice s pojistkama), s tím že když se zas auto zahřeje a nebude startovat, at je spojím, že snad sepnu čerpadlo permanentně čímž to hned chytne, jen do dvou dnů vymlátím baterku. A tak to opravdu bylo. Teď už je to permanentní. No zatím každopádně díky. POkud je studeňák v relé tak to spojím napřímo, ale to asi je přesně to co vyřešil tím předrátováním dřív.

Boni H je teď offline  Boni H
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 13:12   Citovat  

Tak to se dá zjistit.Změř jestli jde signál do relé při otočení klíčem o pokud ano tak jestli jde i z relé ven to relé přece dostane nějaký impulz od řídící jednotky aby seplo.

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 17:38   Citovat  

Nevím zda tato informace k něčemu bude, ale taky sem stím měl problém, respektive s imobilizerem, a jakékoli přepojení "natvrdo" čerpadla, klíčku apod. prostě nefunguje.
Ve finále sem měl klíč, který nebyl spárovaný s imob. jednotkou. a (ne)funguje to tak, že pokud chcete nastartovat a začnete točit startérem, motor točí, ale neblafne, to proto, že jednotka "povolí" pouze 3 zápaly svíček.
- netuším jak to funguje, a netuším jak to obejít.

Můj problém se vyřešil jednotkou, do které se napájel chip, který imobilizační proces klíče eliminoval, a rovněž netuším jak to funguje, zdali to simuluje, nebo prostě odstřelí natvrdo (o tom pochybuju.)

kdyby to fakt bylo mimo mísu, tak to klidně smázni OK Mr. Green

0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 23:31   Citovat  

Nemáš nějaký kontakt kolem prahy na toho kdo to dělal, nebo info k tomu co se vlastně udělalo? To přepojení u pojistek to ještě do nedávna řešilo.

vojt4s napsal:
Nevím zda tato informace k něčemu bude, ale taky sem stím měl problém, respektive s imobilizerem, a jakékoli přepojení "natvrdo" čerpadla, klíčku apod. prostě nefunguje.
Ve finále sem měl klíč, který nebyl spárovaný s imob. jednotkou. a (ne)funguje to tak, že pokud chcete nastartovat a začnete točit startérem, motor točí, ale neblafne, to proto, že jednotka "povolí" pouze 3 zápaly svíček.
- netuším jak to funguje, a netuším jak to obejít.

Můj problém se vyřešil jednotkou, do které se napájel chip, který imobilizační proces klíče eliminoval, a rovněž netuším jak to funguje, zdali to simuluje, nebo prostě odstřelí natvrdo (o tom pochybuju.)

kdyby to fakt bylo mimo mísu, tak to klidně smázni OK Mr. Green

0
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 23:11   Citovat  

Tak ta informace alespoň k něčemu byla. Přemostění u pojistek bude opravdu čerpadlo. Pokud je auto s klíčkem zapnuto tak je slyšet pořád pravděpodobně čerpadlo, bez přemostění ne. Ne a ne čerpadlo najít, jen tuším. Každopádně vyndaná a uzeměná svíčka na kostru při startování nejiskří. Zdá se že problém bude kdesi u vinutí nebo podobně. Svíčky snad imobilizér neřeší. Překvapilo mě teda, že po pokusech o startování svíčka byla suchá a jaká vzdálenost mezi elektrodama je.

Každopádně máte někdo nějaký kontakt na někoho schopného v praze nebo okolí? Sám už s tím nic neudělám a je potřeba projít elektroniku. Auto teď stojí u pankráce.

Díky.

imp42 napsal:
Nemáš nějaký kontakt kolem prahy na toho kdo to dělal, nebo info k tomu co se vlastně udělalo? To přepojení u pojistek to ještě do nedávna řešilo.

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2012 , 13:18   Citovat  

schopný pražáků je dost - kontaktuj Ninju, Minora, určo poradí..a budou vědět co dál.

kdo jezdí po praze s tím chipem nevím, ono se tím lidi moc veřejně chlubit nebudou, protože to jde vpodstatě nastartovat potom čímkoli, a chmatáků tu může taky dost šmejdit.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 7:36   Citovat  

vcera som vymenil kontakty na spinacke, snimac immobilizeru a prepajkoval main rele... tak dufam ze uz sa problem neobjavi bo fakt uz potom neviem co by to mohlo byt...

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.7.2012 , 21:06   Citovat  

Tak co, pomohla nová cívka?

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.7.2012 , 6:01   Citovat  

startovanie zatial bez problemov, aj ked nemozem to povedat 100% pretoze sa to objavovalo sporadicky...

mam ale trosku ine problemy pre zmenu, neviem ako dlho trvaju pretoze dost dlho som na aute nejazdil a ked tak vacsinou na lpg, na ktory to jazdi bezvadne... no na benzine sa mi auto dusi, nereaguje na plyn, za studena je vsetko ok, po zohriati su nasledovne symptomy: nastartujem teply motor, pokial ho nepreturujem alebo nenecham brblat na volnobeh po starte 10-15 sekund, tak je problem sa rozbehnut, normalne ho dusi...uz ked sa rozbehne je to ok, len obcas sa dusenie prejavi na krizovatke, nie vsak vzdy. idem napr na 2jku, ustalene 2500rpm, zacnem jemne pridavat (kontinualne pomaly stlacam plyn) - auto zacne zrychlovat, otacky idu 2600-2700, naraz zrychlovat prestane, pricom plyn stale stlacam....zacne ho dusit, trhat, az ked plyn prejde 1/2-2/3 svojej drahy tak v jednom momente slbne, zatlaci do sedacky a leti to hore... pokial pridam plyn prudko, tak to jede normalne...
vcera menene sviecky /stare mali 50tis. km a vyzerali ako nove, uplne ciste/, vycistene kontakty v rozdelovaci, vycistene sanie, klapka, IAC, EGR, nove tesnenie pod sanim, ventili skontrolovane... nikoho nic nenapada? mna jedine cievka, ale to by zrejme robilo problemy na lpg, alebo lambda... predsa len, ma uz 260tis. km... to mi hlava nebere

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2012 , 20:33   Citovat  

Tak jsem se dnes podruhé pokoušel něco zjistit a pomoci, ale marně.
Rozdělovač prostě nedává jiskru. Cívka je nová, moduly jsem zkoušel dva svoje, oba mám vyzkoušené, že fungují.
Rozdělovač je takový atyp, označení Hitachi D4T96-07, nic podobného doma nemám, tedy především s ohledem na připojení pro mě neznámým konektorem.
Do konektoru jde 12V, manuál pro tenhle model accorda (CG4, motor myslím F20B4) nemohu nikde najít.
Jako nejschůdnější řešení by mi připadalo sehnat někoho se stejným rozdělovačem a ten vyzkoušet na tom autě. Stojí na Praze 4, přehození a zapojení rozdělovače můžu udělat, nemělo by se mu nic stát Úsměv
Takže pokud jste k tomu někdo ochotný, bylo by to bezva.

rozdělovač a6G 1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
rozdělovač a6G 1.jpg, 414.09 kB

rozdělovač a6G 2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
rozdělovač a6G 2.jpg, 235.63 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Známý problém elektorniky (imobilizér) Accord coupe 1998
Fórum: Elektroinstalace
0