Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
politika: Rath
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 13
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 9:22   Citovat  

skyline napsal:
monty: ze tady nebyl komunismus bez penez neznamena, ze k nemu nebylo velmi blizko. Staci se podivat na vyplaty, tehdy bylo skutecne temer jedno kdo makal hlavou a kdo rukama - casto to bylo naopak, beznej "kancelarskej" mel vyrazne min, nez hornik.

Ze stoji komunismus na pomylenem zaklade je jasne, nerozumimo tomu pejorativnimu tonu o tom, ze "lidi jsou nenazranci". To je jako nabozenske kecy o smilstvu. Clovek soulozi a clovek se chce mit dobre, at se nabozenske nebo socanske experimenty snazi jak chteji. Socialni inzenyrstvi obou techto skupin ma pouze jeden smer a to do zadele.

Jinak jeste k te nenazranosti - ty se taky povazujez za nenazraneho? A kdyz to vnimas tak negativne, co s tim delas, abys to zmenil?
nevnímám to negativně,změnit se to nedá .jen konstatuju že to tak je , dá se říct že ta nenažranost byla a je defakto hybnou silou pokroku -abych měl víc/líp v budoucnu jsem ochoten investovat svoji námahu/schopnosti/peníze/čas do něčeho co mi to potenciálně zajistí.příklad z prvobytně pospolý společnosti :dostanu nápad -proč okopávat pole motyčkou když mužu tenhle šikovně ohlej klacek zapřáhnout pomocí popruhů za krávu a za stejnou dobu a s daleko menší námahou rozdrásám 3x tolik = nápad realizace a už to jede .víc sklidím mužu vyměnit za víc kůží , víc ... na začátku ale stála "nenažranost"(dám ji do uvozovek aby tě tak nedráždila) -abych se najedl mi stačilo okopat políčko o 1/3 rozloze víc nic .
co to je mít se dobře -někde se tím míní mít co jíst , někdo tím míní že si muže dovolit nové auto,někdo vilu bazen ,někdo že se ráno probudil . dosažením jednoho stavu "dobře" okamžitě nastává situace kdy máš "málo" a jede to dál.je to lidská přirozenost + snaha hromadit majetek kvuli zajištění rezervy dokud to tak bude bude i komunismus utopie tzn. tipoval bych pocelou dobu trvání lidstva.
add platy za komárů : nedá se to říct paušálně ani tehdy ani dnes , nemyslím si že uředník v teple kanceláře spravující nějakou kartoteku by si ¨vždy zasloužil vyšší plat než chlap co 12 h denně pracuje ve špatných podmínkách,ničí si zdraví atd .A nejsem si rozhodně jistej jestli si třeba politici,bankeři opravdu skutečně zaslouží statisícový platy -ne že by měli mít stejně jako dělník ,to ne. ale opravdu mají takovou zodpovědnost a dělají tak závažný rozhodnutí že za ni pobírají plat v několikanásobku průměrný mzdy ? nějak se mi zdá v souvislosti s tím co člověk vidí navenek a dusledky daných rozhodnutí že to je spíš výcuc z prstu . jak je jinak možný že podnik balancující nad krachem dotovaný z rozpočtu státu a jeho vedení si mimo klasických výplat rozdá ještě odměny.banky = bankeři a krize -zase zasáhl stát -kde je ta odpovědnost ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 10:51   Citovat  

srandy kopec Velmi šťastný

322228-original1-41zq0.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
322228-original1-41zq0.jpg, 85.52 kB
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 10:52   Citovat  

monty:
Ad nenazranost - pripada mi zvlastni psat, ze je to prirozene a soucasne to takhle odsuzovat. Pritom se zjevne v principu shodneme.

Ad komunismus - samozrejme, je to proste hloupost, ktera jde proti prirozenemu chovani. Snaha o jeho prosazeni je stejne hloupa jako snaha delat z tygra vegetariana, nicmene to uz bysme zabihali do uplne jine diskuse.

Ad platy - v pripade horniku a vojaku to podle me platilo v podstate pausalne, znamej se chlubil, jak mel 10k mesicne v dobe, kdy vysokoskolak, pracujici se salovym pocitacem bral cca 2500. Nerikam, ze zadny urednik nemel 10k ani ze zadny hornik nemel 2.5k, nicmene obecne to proste bylo jasne dane. Nakonec zrovna bankeri jsou dobra analogie, ne kazdy v bance vydelava 100 mesicne, ale obecne plati, ze maji vic, nez treba ucitele.

Ad "zasluhy" - tady je potreba rozlisovat (polo)statni bor.el a rozkradacky vs. skutecny uzitek. Tedy v podstate nema vyznam se divat mimo soukromy sektor. A tam je prace ohodnocena tak, jaka je uzitecnost daneho cloveka plus externi vlivy (predevsim konkurence a dostupnost prace) plus schopnost vyjednavat. Otazka, zda si manazer zaslouzi vic, nez hornik je ciste filozoficka. Pokud chce hornik vic penez, muze jit delat neco jineho. Pokud nic jineho delat nechce a chce jen vice penez, ma moznost rict zamestnavateli, jestli mu to za to stoji.

Ja osobne jsem na fnukani ohledne platu alergicky, kazdy to ma takove, jake si to udela. Z me zkusenosti nejvic nadavaji ti, kteri jsou ochotni udelat pro to nejmin a vymlouvaji se na kolegy, na region, na dopravu atd. a ohaneji se prave tim, jak "by si to zaslouzili".
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 11:09   Citovat  

skyline napsal:

Ja osobne jsem na fnukani ohledne platu alergicky, kazdy to ma takove, jake si to udela. Z me zkusenosti nejvic nadavaji ti, kteri jsou ochotni udelat pro to nejmin a vymlouvaji se na kolegy, na region, na dopravu atd. a ohaneji se prave tim, jak "by si to zaslouzili".

souhlas OK
   Návrat  
WendyCRX je teď offline  WendyCRX
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 15:13   Citovat  

skyline napsal:
monty:

No to je přeci pěkná hloupost,každý to má takové,jaké ........ jak tedy mají přijít,řekněme lidé,co se vyučili v takových 80-90letech,k lepším penězům??V těch letech jak jsem psal,měla drtivá většina učňák ti lepší k tomu měli svářečák a konec.V tu dobu tu byla práce vlastně kdekoli za +- stejné peníze.Dnes aby takový chlap co je mu dnes 40-50 šel znovu do školy,udělal si maturitu ( nejméně )ale jsme zase u peněz,a kde mají vzít na 4leté studium??Jasné,dnes je to hlavně o dálkovém studiu,ale i to stojí nemalé peníze.. v podstatě ten chlap dnes nemá šanci na lepší platové zařazení a co je horší,musí se klepat o práci...

Když to vezmem ještě z jiné strány.Dnes se vše automatizuje,proč né,je to levnější nežli lidská práce,ale co dělat pak s lidma kteří dostanou padáka kuli nadbytečnosti,kam mají jít pracovat??Došlo by to zase k řešení,jít na studia a zase peníze... navíc pak hledat práci pouze a jen v kancelářském sektoru...

No a když jsme u peněz.Dnes chodí spousta lidí do práce jen kuli tomu,aby přežili,ale kde mají volné finance na své zájmy,na to prostě peníze nejsou,tak že človět chodí do práce jen kuli tomu,aby živil tenhle wc stát,kterej na něj ale pak hází nemilosrně bobáka,a pořádně velkýho.

Z téhle situace se asi hned tak dostat nedá,ale pokud si lidi neřeknou DOST! tak ti voslové se normálnim lidem budou jen smát a furt vše zdražovat.
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 15:28   Citovat  

za komunistů to mělo jednu výhodu, nikdo nesměl nic říct Úsměv

proto můj děda byl vyhozen od vojenských staveb a šel dělat do JZD. Jednou si otevřel pusu na člena místní stranické organizace.... tedka za hozené vajíčko na Paroubka dostal Honza Malina (spolužák) pokutu, tenkrát by šel do lochu

demokracie a kapitalismus je svinstvo, ale člověk nic lepšího nezná KO

to jak se máme ovlivní ti nahoře jen částečně, neviditelná ruka trhu určuje kde se postaví továrny. Hold tedka je to východ od nás, a můžeme si za to i částečně sami. Orientací podle ceny, která rozhoduje. Většina lidí si nakoupí potraviny z polska, pak vidí jak upadá český potravinářský průmysl a jen nadává, jakto že ti nahoře s tím nic neudělají?? jak můžou, když občané si svojí nákupní silou o tom rozhodli a elokovali kapitám za hranice státu...

analogický postup můžeš vidět u českého nábytkářství, oděvnictví (OP Prostějov)...rozhoduje cena. Určitě mi namítneš, že lidé nemají peníze. Máš částečně pravdu, protože začarovaný kruh se roztočil a jen těžko půjde zastavit...

státu by jedině pomohl vzestup poptávky z německa, jako to bylo u zavedeného šrotovného v NDR. Kdy Škodovka nestíhala vyrábět auta
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 16:19   Citovat  

WendyCRX napsal:
No to je přeci pěkná hloupost,každý to má takové,jaké...

...se normálnim lidem budou jen smát a furt vše zdražovat.

Ad "jaky si to udelas, takovy to mas" - neni to hloupost, je to prave o tom fnukani, ktere nesnasim. Znas nekoho, kdo ma dnes 40-50 let a ma se dobre? Ja takovych znam hodne. Nefnukaji, delaji. Riziko, ze co se naucis ve skole pak v praci neuplatnis je tu porad, vzdycky bylo a vzdycky bude. Ale chapu, da se na to krasne vymlouvat a stavet se do pozice "obeti doby". Jak si pak ale vysvetlit ty, kteri se maji dobre?

Ad penize - kazdy ma volbu. Chodit do prace za malo a nadavat je jedna z nich.

Ad "normalni lide" - kdo to v tvem pojeti je?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 16:29   Citovat  

Lukas28: zrovna u tech fabrik to staty neovlivnuji "jen castecne", ale docela zasadne (resp. u malych moc ne, u velkych naopak temer uplne). Bohuzel, stat ma moznosti s trhem vy..bavat a pak to podle toho vypada.

Pokud jde o nakupovani cizich suntu, s tim souhlasim zcela. Na strane jedne kupovat "nuceny vysek" v Lidlu nebo Penny marketu a na strane druhe si stezovat, ze jako u nas to jde blbe, klasicke vohnouti chovani. Je vsak treba si uvedomit, ze tuto situaci podporuje socanska Brusel a jejich dotace. Pak tady jime smejdy, protoze se vyplati dovezt to pres pul Evropy. Aby nas zemedelec nestradal, tak mu zalepime hubu dotaci, hlavne, kdyz se hromada tech penez pekne behem prerozdelovaci cesty rozkrade. Bohuzel, jak dopadl sovetsky blok s centralnim planovanim uz vime, neni tedy duvod si to o par let pozdeji nezopakovat s bruselskym blokem.

Tim jsme ovsem opet u lidi, kteri umi vyborne nadavat, ale jinak jsou lini i jen trochu myslet. Vysledky jsou videt ve volbach, vyhravaji ti, kteri slibuji pecene holuby. Pro hlupce proste snadna volba, neni treba se zabyvat tim, odkud se vezmou.
   Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 16:42   Citovat  

skyline napsal:
Jonaasek: aha, takze vlada jedne strany? To tady jako 40 let nebylo, jo? Nebo je ti 18 a v dejepise jsi nedaval pozor? Jinak to tady vypada tak, jak to vypada prave proto, ze lidi na volby kaslou a tim to delaji lehci tem, kteri tam jsou.

to mě fakt rozesmálo, 18 mi neni a v dějepise jsem fakt pozor moc nedával, to ale nic nemění na tom že tím že pujdu k volbám si jen utrhnu kus času z mého života...koho bych podle tebe měl volit?....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 16:49   Citovat  

skyline napsal:
Ad "jaky si to udelas, takovy to mas" - neni to hloupost, je to prave o tom fnukani, ktere nesnasim. Znas nekoho, kdo ma dnes 40-50 let a ma se dobre? Ja takovych znam hodne. Nefnukaji, delaji. Riziko, ze co se naucis ve skole pak v praci neuplatnis je tu porad, vzdycky bylo a vzdycky bude. Ale chapu, da se na to krasne vymlouvat a stavet se do pozice "obeti doby". Jak si pak ale vysvetlit ty, kteri se maji dobre?

Ad penize - kazdy ma volbu. Chodit do prace za malo a nadavat je jedna z nich.

Ad "normalni lide" - kdo to v tvem pojeti je?

Ale to neni fňukání,to je realita.Znám určitě několik lidí,kterým je 40-50 a doplatili právě na vymoženosti dnešní doby.Na druhou stranu jsem ani nepsal,že každej člověk v tom věku 40-50 ( ale nejde jen o tohle rozpětí ) se má špatně.
Když chceš příklat.Když jsem před cca 8?? lety dělal v jedné fabrice na fréze,zaučoval mě chlápek kterej tam dělal od výučáku,bral brutálních 11000-12500kč čistého,bydlel ve vlastním bytě 3+1 ( náklady na bydlení nevim ) byl rozvedenej,platil na jedno děcko + povinné platby,spoření apod .. když to vše sečetl zbylo mu pro sebe,na své koníčky,na své zájmy cca 2000kč,to se ti zdá jako hodně??|Ale kde že.Ten chlap chodil do práce přesně jak potřeboval zaměstnavatel,soboty když bylo potřeba,zaučoval několik lidí,a když přišel slušně požádat o zvýšení platu víš co mu řekli.. určitě víš..Neměl na výběr,vlastně jo,jít na pracák,nebo bejt zticha a makat.. to je ta "každej má možnost"... to mě to tak nepřipadá..
Ad "NORMÁLNÍ LIDÉ" většina co maká ručně,co hákuje za pár šlupek ve fabrikách,v supermarketech apod.. tam ty prachy nejsou,a za tu práci co např. dělaj ty ženský v marketech by to ohodnocení mělo být úplně jiné,byť si někdo řekne "jen tam sedí,pustí pás a načte zboží"... ale ono je to celé na úplně jinou debatu,tady na Hclubu těžko něco změníš,jen se to tady zvrtne opět v hádku,rozepře apod...
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 17:17   Citovat  

Také bych tady politiku raději nerozebíral-nebot by se to časem zvrhlo a zamklo...

Já to vidím tak že sytý hladovému nevěří...ale který z nich má pravdu? to mi hlava nebere

Taky je rozdíl Praha versus Horní Dolní atd... offtopic
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 17:56   Citovat  

HaHaaa Velmi šťastný

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 19:22   Citovat  

Jonaasek: Vsak takovy Jonaaskove jsou duvodem, proc jsme tam, kde jsme. Je priznacne, ze jsou to opet oni, kteri se divi.

PS: me zase rozesmalo, jak si volenim "utrhnes kus casu z zivota", chudacku, az tak jsi zaneprazdneny? HaHaaa

WendyCRX: co to znamena "doplatili"? Ja tam vidim "cely zivot se nic noveho nenaucili a ted se divi". 2000 kc na konicky a zajmy se mi opravdu hodne nezda, z ceho jsi to vydedukoval? Zajimave je, ze "nemel na vyber" a jedine moznosti, ktere davas jsou "bejt zticha" a "pracak". Nic jako konkurence neexistuje? On musel delat porad to stejne? Ja znam lidi, kteri toho za zivot delali hodne. Nebylo to, co delali nebo se jim zdal nizky plat, tak se zvedli a sli delat neco jineho. Tuto moznost ma kazdy. Jak jsem rekl, fnukat, ze mam malo muzu taky, je to jedna z moznosti.

Aha, takze "normalni clovek" maka rucne. Ti, co delaji hlavou jsou tedy nejaci nenormalni? Problem te tve prodavacky je v tom, ze je to prace, kterou muze delat s trochou nadsazky i cvicena opice. Ohodnoceni "by melo byt jine" proc, podle ceho, kdo by to mel podle tebe rozhodnout? Ty prodavacky nekdo privazal ke kasam a zakazal jim pracovat jinde?

Podivej, ja jsem v zivote delal ledacos. Na brigadach jsem delal inventury, doplnoval zbozi v Makru a dalsich marketech, sedel (i stal) za kasou (takze dobre vim, co ta prace obnasi), vedl zmrzlinarnu, varil v restauraci, vedl obchod se vsim moznym, nahazoval zed, organizoval kompars na nataceni a hromadu dalsich veci, at uz u nas nebo v zahranici. Nejsem zadny rentier, ktery si vali sunky za penize rodicu, kapesne nemam od 20, tak jsem holt na vejsce min paril a vic makal, abych si mohl koupit co jsem chtel. A proto jsem presvedcen, ze kazdy zdravy clovek, ktery si stezuje na plat by mel zacit predevsim sam u sebe. Zadny pribeh chlapa, ktery dela cely zivot jednu vec a divi se, ze kdyz nic jineho neumi, tak ze ma male moznosti me nedojme. Ja taky mohl skoncit u toho umyvani nadobi a ted se divit, ze je to malo placene a zehrat na osud.

Cody: co jineho resit v topiku o pazdRathovi? Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 20:05   Citovat  

Skyline:
WendyCRX: co to znamena "doplatili"? Ja tam vidim "cely zivot se nic noveho nenaucili a ted se divi". 2000 kc na konicky a zajmy se mi opravdu hodne nezda, z ceho jsi to vydedukoval? Zajimave je, ze "nemel na vyber" a jedine moznosti, ktere davas jsou "bejt zticha" a "pracak". Nic jako konkurence neexistuje? On musel delat porad to stejne? Ja znam lidi, kteri toho za zivot delali hodne. Nebylo to, co delali nebo se jim zdal nizky plat, tak se zvedli a sli delat neco jineho. Tuto moznost ma kazdy. Jak jsem rekl, fnukat, ze mam malo muzu taky, je to jedna z moznosti.

A vo tom to je,ty jsi určitě měšťák,plno pracovních možností,to chápu Velmi šťastný
Ale běž do měnšího města,spíše takové zatáčky před městem,kde jsou 3fabriky které,drží platové stropy tak aby jednotliví zaměstanci NEPŘEBÍHALI jak se jim to hodí.Co mám jako dedukovat?Já s tím chlápkem dělal,byl to kamarád,tak se svěřil,nemám co dedukovat Velmi šťastný
Jinak "neměl na výběr" jasně, pro pana skylineho měl na výběr,dát výpověď a nechat se živit od státu ( no spíše přežívat že ) nebo jít do jiné fabriky,za ty samé peníze,jen nebude začínat úplně znovu,riskovat že zrovna budou propouštět a on jelikož nastoupil jako poslední,půjde jak první.. to mi hlava nebere
Dle tebe prostě každej může dělat co chce za práci,jasně je přeci z čeho vybírat ne pořádnej výtlem

Jedinou pravdu bys měl,že se můžou zdokonalovat,v podstatě ve všem,ale k čemu to bude bez papíru???Nebo myslíš že když někdo příde do firmy a řekne,Hééj naučil jsem se dělat elektriku tak chci dělat elektrikáře??Musíš do školy,a jsi zase u peněz které musíš dát... a ty prostě dnes nejsou.
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 20:25   Citovat  

WendyCRX napsal:
a jsi zase u peněz které musíš dát... a ty prostě dnes nejsou.

a toto je jeden z důvodů, proč nejsou.. lidi prostě dál posílají, že peníze nejsou (ač to nemusí být pravda - 100x řečená lež se stává pravdou + je to nejsnazší argument) pak to zahrnují do svých rozhodnutí a pak ekonomika trpí Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 20:47   Citovat  

Bullseye napsal:
a toto je jeden z důvodů, proč nejsou.. lidi prostě dál posílají, že peníze nejsou (ač to nemusí být pravda - 100x řečená lež se stává pravdou + je to nejsnazší argument) pak to zahrnují do svých rozhodnutí a pak ekonomika trpí Smutný

Tak že podle některých je to tak,že se nic razantně nezdražilo ale lidi více žvatlaj že prostě nemaj love... jo tak to pak beru..Máte tedy vlastně pravdu je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 20:57   Citovat  

WendyCRX: pripada mi, ze bud nechapes, nebo nectes. Proc bych chodil do mensiho mesta? Proc nejdes ty do vetsiho? A pokud se ti nechce, na co si stezujes?

Vydedukoval jsi, ze mi 2000 mesicne na konicky pripada moc. Nevim, z ceho jsi to vydedukoval, tak se ptam.

Ano, proste se rozhodl, ze nebude riskovat. Uzs nekdy videl treba akcie? A ta investice "na jistotu" vynasela vic, nez ta s vyssim rizikem? A o tom to je. Dat se zivit od statu NENI podle me moznost, kdes to v tom prispevku nabral? Nejsi uz pretazenej?

Jiste, ze je z ceho vybirat. Ale neni to nutne za barakem a je pro to potreba neco udelat. Nechce se ti, fajn. Ale pak si nestezuj.

Tvuj posledni odstavec jsem nepochopil, co to jako znamena "bez papiru"? Proc bych si mel myslet takove bludy, jako tady pises o nejakem "heej, naucil jsem se delat elektriku"? Mam dojem, ze tyhle bludy rasi v tve hlave, ja podobnym stihomamem netrpim. A penize ze nejsou? Ehm, mas targu, tak jakepak penize nejsou. Jen mas prioritu auto a ne vzdelavani, to neni "nejsou penize", prestan si lhat do vlastni kapsy.

Proste jsi typicky pripad fnukalka, sice ti to nedochazi a vzhledem k tomu, ze uz nejsi dite je to smutne, ale pokud se nevzpamatujes, je to jen tvoje minus. A plus pro ty, kteri nefnukaji a neco delaji. Tem fandim.
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 21:02   Citovat  

WendyCRX napsal:
Tak že podle některých je to tak,že se nic razantně nezdražilo ale lidi více žvatlaj že prostě nemaj love... jo tak to pak beru..Máte tedy vlastně pravdu je to dobrý

na zdražení nenarážím, zdražilo, zdražovalo a zdražovat se bude. Ono je to samozřejmé, že se zdražuje když máš neustále víc peněz v oběhu, to k sobě prostě patří.. neber si to nějak osobně nenarážím na Tebe, ale tenhle názor vidím už nějakou dobu snad v každý diskuzi a řekne Ti to spoustu lidí když se s někym bavíš.. což mě ale utvrzuje v tom, že z určitý části si za to můžou opravdu lidi samy. Ber to tak, že sugesce je silná a co potom udělá kolektivně nebo hůř.. myšlenka toho co jsem popsal výše pochází z makroekonomie, tedy je to ověřené
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 21:05   Citovat  

Bullseye: vzdycky kdyz jedu kolem nakupnich center musim se smat, kdyz pak slysim neco o tom jak nejsou penize. Penize jsou, jen je spousta hloupych lidi, kteri povazuji za normalni si koupit televizi nebo mobil za 15k a pak brecet, ze neni na vzdelani. Pritom kdyby jim to aspon trochu myslelo, vrazili by to do vzdelani a ono by pak bylo nejen na televizi. Ale lenost je mocna a neustale se na neco vymlouvat je jednodussi nez zvednout zadek ze zidle.

Jedine, co clovek musi pro zlepseni sve situace udelat je uvedomit si, ze "musis jenom umrit" neni jen fraze, ale hluboka pravda. Ja treba nemusim v pondeli do prace, je to ciste na me, jestli pujdu. Za tim ale ciha svine zodpovednost a dusledky. Svoboda je zakerna prave v tom, ze kazde rozhodnuti ma sve nasledky, ktere k nemu neoddelitelne patri. Bohuzel, vetsina lidi ma v hlave seno a zodpovednost nechteji, coz nutne vede ke zmensovani svobody. Neustale utahovani sroubu ve vsech smerech je jen dusledkem neochoty neschopnych nest nasledky svych rozhodnuti a tak chteji, aby toho za ne co nejvic rozhodl stat. Bohuzel to ma dopady i na ty, kteri o nic takoveho nestoji.
   Návrat  
Cajz je teď offline  Cajz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 21:10   Citovat  

Skyline: ty máš recht!! Lidi se moc nechtěji omezovat to je pravda..Ale na druhou stranu ty politický páni nas tady legálně okrádají..přetvařují se a nedivil bych se kdyby takový baliček Milionu měl doma každý z těch potantátů..nečisté ziskáváni peněz z dani a z evropských fondu..všecko nekvalitně uděláno..dalnice, jine stavby, zřizení..nedivím se že lidi mrčí...ono jednou na každého dojde..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 21:14   Citovat  

Cajz: vsak o tom, jak nas okradaji jsem tu psal o stranku/dve driv, pomer penez, ktere dame statu ve forme hromady ruznych dani a poplatku je naprosto brutalni. Bohuzel to prave souvisi s nechuti lidi prijmout za sva rozhodnuti zodpovednost. Stat jim to tedy ulehci - sebere jim penize, udela rozhodnuti za ne a maji se holt hur. Bohuzel se pak maji hur i ti, kteri o "sluzby" statu nestoji.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 21:30   Citovat  

[quote="skyline"]WendyCRX: pripada mi, ze bud nechapes, nebo nectes. Proc bych chodil do mensiho mesta? Proc nejdes ty do vetsiho? A pokud se ti nechce, na co si stezujes?

S tebou fakt nemá cenu se dál bavit,žvatlej si co chceš..

Jo auto mám,dokonce mám i mobil za 15klacku,televizu drahou jak kráva,ale taky nejsem jeden z těch co si stěžujou,pouze píšu jak to tady je,nebo to že sem píšu znamená že já brečim že nemám peníze???AAha tak to pak jo.

Bullseye: Já to neberu vztahovačně,ono částečně i tu pravdu máš,je spousta těch co brečej že nemaj peníze a pak přijedou s novym autem apod..
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2012 , 22:54   Citovat  

Obecně se mi líbí jak zodpovědnou a proti korupci bojující vládu máme Úsměv Rath ve vazbě, Bém zatím v pohodě, Bárta + Škárka odsouzení (tuším tč. nepravomocně), Kocourek odklonitel.....kauza Pandury, Vondra + Promopro, stavba dálnic atd. atd. atd...........v případě Ratha se z něj udělá buď exemplární případ a budou padat tresty (pravděpodobnost srážky Země s asteroidem), nebo se nikomu nic nestane a všechno se svede na nějakou procesní chybu Smutný (pravděpodobnost východu a západu slunce Velmi šťastný )

Na tak rozvětvenou a spletitou hierarchii lobbistů, politiků a jejich spřátelených firem už bohužel volby nestačí, to by se museli vyměnit najednou všichni politici od té nejnižší komunální úrovně až po tu nejvyšší - jenže komunální volby a volby do sněmovny nejsou ve stejný čas, takže když se vyměněj politici "dole" tak ti zvrchu je hned stačí "zaučit" a naopak.

.....poslední možností která mě napadá je volit strany, který si zatím nestačili tolik čuchnout a nejsou zas tak úplně zainteresovaný do těchto vztahů.......ale to zase běžný volič taky neví na 100% jaký je pozadí za tím vším......viz. VV
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.5.2012 , 6:57   Citovat  

area07 napsal:
.....poslední možností která mě napadá je volit strany, který si zatím nestačili tolik čuchnout a nejsou zas tak úplně zainteresovaný do těchto vztahů.......ale to zase běžný volič taky neví na 100% jaký je pozadí za tím vším......viz. VV

obecne me zaujal Zeman..driv sem ho pomerne dost nemusel,ale jak spousta mnou uznavanych lidi rekla je jeden z velice maleho procenta politiku ktery byl v nejvyssi politice a nikdy pry nejkradl..navic ted je okolo nej sdruzena strana..muzeme verit,ze treba taky nezlodeju to mi hlava nebere Mrk
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.5.2012 , 7:44   Citovat  

To zni hrozne, jit volit stranu co povede stat kterou reprezentuje clovek o kterem si myslim "ze snad jeste nekradl". Ale bohuzel, tohle je taky realita.
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2012 , 10:23   Citovat  

trosku odlehcime
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 19.5.2012 , 10:33   Citovat  

Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2012 , 13:32   Citovat  

skyline napsal:
Jonaasek: Vsak takovy Jonaaskove jsou duvodem, proc jsme tam, kde jsme. Je priznacne, ze jsou to opet oni, kteri se divi.

PS: me zase rozesmalo, jak si volenim "utrhnes kus casu z zivota", chudacku, az tak jsi zaneprazdneny? HaHaaa

Cody: co jineho resit v topiku o pazdRathovi? Úsměv

ty jsi mne vůbec nepochopil, já jsem si ani jednou nestěžoval na plat, já jsem víc než dost spokojený se svým platem, o tom jsem vůbec nemluvil, psal jsem uplně vklidu že mě jes štve co se tady děje, kdo za to může, a že se nám ještě smějí do obličeje...nemusíš mne nazývat chudáčkem, a když už v tom jsi tak u mě jsi ty ten, který chodí k volbám...já žiju jen jednou a jediný kvuli komu bych šel k volbám by byl Tomio Okamura, v přímé volbě prezidenta...nikdo jiný mi za ten čas, i kdyby ho byly jen dvě minuty, nestojí...protože znova opakuju je jedno koho zvolím, stejně to bude stejné...to je jak kdyby tys byl šéf ve firmě a měl sis vybrat jestli přijmeš jednoho ze tří zaměstnanců, frantu vojtu a pepu, vpodstatě je to jednoduché, je jedno koho si vybereš protože si budou platy určovat sami, nebudou chodit do práce a budou ti rozkrádat firmu...ale ty prostě jednoho vybereš, protože...nevim, třeba bagr, protože nechápu důvod proč volíš. A ještě mi vysvětli proč to kvuli mě tady v republice vypadá tak jak to vypadá pořádnej výtlem pořádnej výtlem???republika je jedna velká firma a my sme šéfové protože politiky platíme my ALE nemáme možnost jim určovat plat, nemáme možnost je hlídat jestli chodí do práce a nemáme možnost je potrestat za špatně odvedenou práci...to je stejné jako jít k volbám a zvolit nějakou stranu zlodějů...protože nic jiné nejsou...takže assi tak to vidím já....a ještě jednou se ptám, koho teda volíš ty, očividně jsi na to hrdý že volíš, tak se nemusíš stydět za to koho ne? a tvrdit že to tady vypadá jak to vypadá protože lidi nechodí k volbám je naprostý nesmysl...
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 10:34   Citovat  

Tak aby se neresil jen ten jedinacek co se nechal nachytat Chápeš!

Petice za policejniho prezidenta

Návrat  
OK-PPT je teď offline  OK-PPT
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 17:21   Citovat  

Kdysi jsem se smál, jak mi strejda říkal, že má volební urnu přímo v kuchyni. Odvolí a urnu odnese do větší urny, kterou má před barákem. Za posledních roky mě smích přešel a dělám to stejně. Jelikož mám nějaké svědomí a nejsem masochysta, tak nemůžu žít s pocitem, že jsem pomohl zase nějaké líné k...., která v životě nemakala k rozkrádání republiky. V současné době fakt není koho volit. A ještě aby bylo, v republice plné podrazáků, bonzáků a nefahčenek a jiných individuí...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
politika: Rath
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina