Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda v naftě?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Pepinho je teď offline  Pepinho
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 17:45   Citovat  

Máte někdo zkušenosti? Přemýšlím o koupi vozu Honda civic 7g poface 1.7 cdti. Má někdo zkušenost nebo jsou problémové? Prosím za každe info díky Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 17:57   Citovat  

moje zkušenosti jsou ve zkratce následující:

motor jako takový bez problémů OK

občas problém s turbem (měnily v prodloužené záruce), ale který nafťák dnes nemá problém s turbem HaHaaa

opravdu tragická vlastní diagnostika závad (Isuzu) KO

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 18:01   Citovat  

subjektivne( ridil jsem jednou): hlucnej, uduněnej, slabej....

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 18:04   Citovat  

kandik napsal:
subjektivne( ridil jsem jednou): hlucnej, uduněnej, slabej....

Velmi šťastný nejen podle mého názoru lepší než koncern. 1.9 TDi 81 kw ... ale je to samozř. věc názoru Velmi šťastný

ERVSKY je teď offline  ERVSKY
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 18:05   Citovat  

ale který nafťák dnes nemá problém s turbem HaHaaa - dýzláky by s turbem problémy neměly kdyby je majitelé po ostřejší jízdě nechaly vychladnout, největší bolest u nafty jsou vstřikovače náchylnější na kvalitu nafty...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 18:06  Naposledy upravil Pepinho dne 18.7.2012 , 18:15, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

¨Přemýšlím o tomhle a za tu cenu si myslím že je krásnej

PS: ne že mi ho někdo vyžere teď Velmi šťastný

Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 18:07  Naposledy upravil Jirka.H dne 18.7.2012 , 18:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Pepinho napsal:
¨Přemýšlím o tomhle a za tu cenu si myslím že je krásnej

PS: ne že mi ho někdo vyžere teď Velmi šťastný

78tis Tak to koukám!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 18:09   Citovat  

Jirka.H napsal:
78tis Tak to koukám!

nebo si klidně vezmu tvýho sporta mám to kousek je to dobrý Velmi šťastný

Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 18:12   Citovat  

Pepinho napsal:
nebo si klidně vezmu tvýho sporta mám to kousek je to dobrý Velmi šťastný

ten bude naprodej až budou peníze na CTRko Velmi šťastný

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 18:42   Citovat  

Pepinho napsal:
Máte někdo zkušenosti? Přemýšlím o koupi vozu Honda civic 7g poface 1.7 cdti. Má někdo zkušenost nebo jsou problémové? Prosím za každe info díky Úsměv

Je v pohodě, turba se měnili ještě v záruce, já osobně jsem měnil teda komplet podvozek + komplet brzdy + 2x vodní pumpu (kvůli inženýrům na Hondě ČL), čepy a silenty na přední nápravě...............nijak to nešetřím, najeto 188t km.

petrp je teď offline  petrp
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 19:01   Citovat  

Doporučuju.
Absolutně bez problemů...

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 19:13   Citovat  

Nemám problémy...jenom pozor na velký mrazy v zimě a špatnou naftu pořádnej výtlem

Kopie mojí SZ jednomu zájemci z ledna:
citace:
Čus,
je to prostě diesel Úsměv, je to už CR, takže ta kultivovanost chodu je lepší než známé a rozšířené PD, nebo rotačka od VW, ale jistě že to poznáš, je to prostě nafta-chrochtl starý 10let...s dnešními diesely se to nedá srovnávat. Než se dostaneš na cca 1700ot, tak to je mrtvý, pak začne foukat turbo a už se něco děje. Žádný kopanec tam není, zrychlování mi přijde lineární, táhne to do nějakých 4500ot. Od cca 3200ot do cca 3400ot je znatelné zvýšení hlučnosti(možná mi tam něco rezonuje)...jak tuto hranici přelezeš, tak se to zase trochu ztiší. Řazení není tak přesný jako u 1.6.

Já jsem ho kupoval ve 100tkm, teď mám cca 140tkm...investice do motoru žádný, kromě spotřebáku(filtry, olej, rozvody). Podvozek zatím nějaký prachovky a komplet stabíky. Na investice se můžeš podívat v garáži...spíš než do údržby cpu prachy do kravinek a vylepšení, největší položka za ty 2 roky byly kola a gumy Velmi šťastný.

V kolika auto koupit a v kolika ne, to těžko říct...je to silně individuální a záleží na majiteli, jak o auto pečoval. Můžeš padnout na kus, který ve 100t bude jako ve 200t. Třeba area07 má chrochtla od novoty jako daily, má už na něm 176tkm(byl s tím teď u Kuhnela a ten mu říkal, že to ještě bude 100t km jezdit), do cca 150tkm jenom spotřebák, ve 150tkm dělal velký servis za 25t Kč(rozvody, stabíky, nějaký silenty a spol). Loni měnil ještě všechny tlumiče a kotouče/desky(cca 15t Kč). Rozvody se dělají ve 150t km, já je dělal o něco dřív.

Když budeš kupovat chrochtla s vyšším nájezdem, tak si zjisti co vše na něm bylo děláno, nebo tě taky může potkat, že do toho nasypeš klidněš 30-40tisíc, pokud majitel prděl na údržbu a choval se k tomu jako dobytek.

Jediný problémy(musím zaklepat) co jsem s tím měl tak bylo v zimě při velkých mrazech, nemám garáž, tak parkuji velku a nejezdím s tím každý den, takže auto vymrzlo třeba na -15°C komplet a po 10km se to rozblikalo jako vánoční stromek...zamrzla nafta a ucpala palivák(jediná šance nechat to někde rozehřát) a to i přesto, že je palivák umístěný mezi kabinovou přepážkou a motorem. Za tak malou chvíli se Ti diesel neohřeje(malé ztrátové teplo) a prostě se to ucpe...na to jsem si dodělával elektrické vyhřívání paliváku kouř

Neřesti to má víceméně stejný, jako benzín...tzn. předface klepající řízení, problémy se zámky centrálu, vrzající spojka atp.

Jo a petrp to má chipnutý na nějakých 90kW, ale ten má mladici se 70t km...taky přemýšlím o chipnutí Velmi šťastný

Kupoval jsem si to před 2ma lety...dnes už bych to asi nekoupil a šel bych cestou benzín+plyn Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 19:17   Citovat  

Musím souhlasit se Stepou, hodně záleží na předchozím majiteli jakou tomu věnoval péči.
Předfacelift vs Facelift
Pravda je že mám mladíka, ted' najeto 62000 km a 99 kW k dobru Velmi šťastný

Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
-1
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 19:58   Citovat  

Vůbec nedoporučuji, tento motor je nejporuchovější. Honda udělala velký krok vedle s tímto....
Jak vidím přijíždět 1.7d v Civicu, tak bych nejraději utekl ze servisu kilometry daleko...
Kup si 1.6 benzín a budeš spokojený...
Tenhle motor je dobrý tak max.do konce záruky a pak rychle pryč!!!

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 20:00   Citovat  

Boracco napsal:
Vůbec nedoporučuji, tento motor je nejporuchovější. Honda udělala velký krok vedle s tímto....
Jak vidím přijíždět 1.7d v Civicu, tak bych nejraději utekl ze servisu kilometry daleko...
Kup si 1.6 benzín a budeš spokojený...
Tenhle motor je dobrý tak max.do konce záruky a pak rychle pryč!!!

jaké poruchy jsi na něm řešil ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 20:19   Citovat  

To by mě taky zajímalo, takové negace... Cooo???

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 20:32   Citovat  

Taky by mě zajímalo jaký poruchy na tomto motoru, mám jich ve svým okolí víc a na poruchovost motoru si nikdo nestěžuje - krom častýho zamrzání nafty, a to ty kousky mají najeto v rozmezí 260-350t km jako služebáky.

HynekVTi je teď offline  HynekVTi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 21:26   Citovat  

mám 2004 nyní najeto 235tis.km, mám ho cca 4roky a najel jsem 100tis.km, spotřeba 5.5l
na autě jsem kromě destiček,filtrů a olejů měnil následující:
- přední kotouče
- přední tlumiče
- tyčky na předním stabilizátoru
- silentblok na předním rameni
- alternátor
- rozvodový řemen,kladka

Jinak jsem měl problém s airbagem - pomohl reset
A jednou zazlobil podtlak u turba
V zimě startuje i v -20
Není to klasická honda, je to takový traktor Velmi šťastný Honda

Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
-1
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 6:21   Citovat  

Odchází turba, pravidelně po nějakých kilometrech (ale naštěstí v originálu stojí jen 7000Kč), ventily podtlaku, hadičky podtlaku často styří a zjistit kde, je hrůza
Pak jsou to olejničky jako od VW, tzn.pořád někde uniká olej (při prvních rozvodech ve 100 000km jsem měnil veškerá gufera ze strany rozvodů, protože řemen byl úplně nasáklý olejem. Se divím, že ten rozvod nepřeskočil. Kryt rozvodů se úplně zkroutil, jak byl pořád v oleji.Nehledě na to, že ty rozvody se dělají hodně blbě.
A ze vstřikovačů často uniká nafta.
Jinak když ten motor funguje, tak moc nežere, to je fakt Úsměv
Ale podle mě je to opravdu líné a hlučné auto Honda

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 8:00   Citovat  

joo,rozvody se dělají fakt špatně, je tam hodně málo místa
Jinak olejničku nemám a ani nafta neutíká, já myslím že celkem povedený motor a líný?? Dle tacho jsem s tím jel i 200km/h, řekl bych že 90koňový 1.9tdi to dá bez problémů do kapsy.

sumy je teď offline  sumy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 10:08   Citovat  

Civu 7g 1,7 jsem měl rv 2004. Kupoval jsem ho v Hondě v ČB jako 3roky starý auto z protiúčtu s najetými 160.000 km a kompletní servisní historií. Do 160tkm stály za zmínku akorát tlumiče a čepy(ty maj opravdu snahu dřív ťukat, ale nic drastickýho, ale byly na záruku) Auto jsem měl na každodenní závody: 6km okreska, 34 km dálnice, 6 km město, vyložit děti do školky, 10 km město do práce a večer to samé jen v opačném gardu + nákup. cca 120 km denně to snad ne Měl jsem ho přesně rok a najel jsem na něm 60tkm tedy do 220.000km. Za celou dobu jsem 4x měnil olej (za interval neklesla hladina ani "vo prd") 1x řešil zamrznutí nafty a 14 dní před nehodou nový kotouče(byly ještě origo) a desky. Bylo to asi naše nejlepší auto (manželka má dodnes výčitky, i když za nehodu nemohla). Co mi na něm vadilo byla značná turbodíra při rozjezdech- docela nepříjemné po městě. A vodní sprcha pátejma dveřma po dešti, ale to dělaj všechny 7.g Motor se držel reálnou spotřebou do 6,5(ale opravdu jsem mu s manželkou nakládali) při klidné jízdě okolo 5. Výkon je tak, tak, ale neurazí. Možná stárnu (v říjnu beru od tchýně 8.g s 1,4 idsi) ale přišlo mi to postačující. Ano, jak tu někdo psal "netáhne to vodcpoda py.. jako TDI HaHaaa

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 17:02   Citovat  

Mě taky nic neteče. Tak to valím bulvy
Ani před chipem mi to nepřišlo líný. Je pravda, že je tam v sérii lehká turbo díra.
Common rail je takový benzínový než klasické TDi, kde přijde rána v nízkých otáčkách a pak nic.
Hlučný? Oproti TDi tichý. i-CTDi a i-DTEC je samozřejmě jinde OK
Ale i tak se motor povedl a nelituju, že ho mám Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 21:36   Citovat  

Jednalo by se o honda civic poface 1,7 sport ctdi 04rv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 8:23   Citovat  

Pepinho napsal:
Jednalo by se o honda civic poface 1,7 sport ctdi 04rv

04 poface to mi hlava nebere ja měl 04 konec roku a byl to před face , ale se středovym tunelem to mi hlava nebere Nemá to měněnej čumec? Jsou i poface budíky ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 8:41   Citovat  

já mám 5/2004 a je to poface

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 8:47   Citovat  

HynekVTi napsal:
já mám 5/2004 a je to poface

Tak v tom případě OK a neznamená to nic jiného, než že jsem hlava dubová a) už si prd pamatuju nebo b) byl do provozu konec roku. Každopádně vím, že byl uplně těsně předface.

Wenca je teď offline  Wenca
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 22:22   Citovat  

Já mám taky naftu 1.7 CDTi sport 2004 a musím říct, že je to super motor.Auto jsem původně kupoval jako economa do práce, ale nedalo mi to a tak jsem to odlehčil snížíl a udělal pár uprav a kde je VTi. 3 metry za mnou hledá další kvalt v 8000 ot. a jede za 12 litrů a já si točim v pohodě 4000 ot. a valím to za 5 litrů. Starám se o to a dopřávám tomu to nejlepší a tak i motor podle toho jezdí. Ecu jsem načipoval na 98 KW, když jsem měl 118 TKm a teď už spolu kroutíme 155 TKm a bez problému. Nejezdím na kytičky,ale i tak mám dlouhodoubou spotřebu 5.2 litru nafty. Při cestě do Oloumouce a na zpět jsem měl spotřebu jen 4.5 litru a na jednu nádrž jsem najel 822 Km kouř Ono opravdu zaleží na tom jak se o motor staráš a je jedno jestli to je VTi a nebo CDTi. Už jsem viděl hodně bláznů co honí turbínu, přiletí na parkoviště a hned to típne Ble To je taková hloupost a pak se diví, že dělá repas na turbu za 8000 Kč a motor netáhne a ještě do toho leje zelenou náftu do traktoru co akorád zacpe filtry ve výfuku.

Auto ikdyž je to hromada lisovaného plechu a litého hlíníku chce svoje jako člověk a když to nemá , tak je stejně nemocné jako ty.

A co bych dodal závěrem, už jsem měl hodně aut s motory D16Z6,B16A2,H22A2 a každý má svoje kouzlo jménem VTEC, ale až tenhle motor mi přinesl sportovní svezení s nepřekonatelnou spotřebou.

Wenca H+

Fotografie0064.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fotografie0064.jpg, 376.02 kB

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 22:47   Citovat  

Wenca napsal:
Já mám taky naftu 1.7 CDTi sport 2004 a musím říct, že je to super motor.Auto jsem původně kupoval jako economa do práce, ale nedalo mi to a tak jsem to odlehčil snížíl a udělal pár uprav a kde je VTi. 3 metry za mnou hledá další kvalt v 8000 ot. a jede za 12 litrů a já si točim v pohodě 4000 ot. a valím to za 5 litrů. Starám se o to a dopřávám tomu to nejlepší a tak i motor podle toho jezdí. Ecu jsem načipoval na 98 KW, když jsem měl 118 TKm a teď už spolu kroutíme 155 TKm a bez problému. Nejezdím na kytičky,ale i tak mám dlouhodoubou spotřebu 5.2 litru nafty. Při cestě do Oloumouce a na zpět jsem měl spotřebu jen 4.5 litru a na jednu nádrž jsem najel 822 Km kouř Ono opravdu zaleží na tom jak se o motor staráš a je jedno jestli to je VTi a nebo CDTi. Už jsem viděl hodně bláznů co honí turbínu, přiletí na parkoviště a hned to típne Ble To je taková hloupost a pak se diví, že dělá repas na turbu za 8000 Kč a motor netáhne a ještě do toho leje zelenou náftu do traktoru co akorád zacpe filtry ve výfuku.

Auto ikdyž je to hromada lisovaného plechu a litého hlíníku chce svoje jako člověk a když to nemá , tak je stejně nemocné jako ty.

A co bych dodal závěrem, už jsem měl hodně aut s motory D16Z6,B16A2,H22A2 a každý má svoje kouzlo jménem VTEC, ale až tenhle motor mi přinesl sportovní svezení s nepřekonatelnou spotřebou.

Wenca H+

Noo tomu říkám odvaha Velmi šťastný Nic proti naftě nemám , ale napsat že až diesel přinesl sportovní svezení Ble

Wenca je teď offline  Wenca
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 23:16   Citovat  

hopit napsal:
Noo tomu říkám odvaha Velmi šťastný Nic proti naftě nemám , ale napsat že až diesel přinesl sportovní svezení Ble

tam je důležité to slovo spotřeba Hopit Úsměv Jinak se to nedá porovnávat,benzín je prostě benzín VTEC

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 23:36   Citovat  

Wenca napsal:
tam je důležité to slovo spotřeba Hopit Úsměv Jinak se to nedá porovnávat,benzín je prostě benzín VTEC

Od doby co jezdím na LPG mě slovo spotřeba nic neříká Úsměv Ve srovnání s LPG VTEC má diesel větší spotřebu KO

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda v naftě?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina