Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Měření propustnosti autoskel
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2

může policista bez souhlasu vlastníka nebo řidiče vozidla provést měření propustnosti autoskel
může
81%
 81%  [ 13 ]
nemůže
6%
 6%  [ 1 ]
nechám se překvapit
12%
 12%  [ 2 ]
Hlasovalo : 16
Celkem hlasů : 16

Jimares je teď offline  Jimares
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 21:52   Citovat  

Zdravím všechny,

vím, že se toho tady okolo tohoto problému napslao asi dost, ale nikde jsem se nedočetl, zda jste řešili tuto skutečnost:

- může policista bez souhlasu vlastníka nebo řidiče vozidla provést měření propustnosti autoskel Cooo???

... neptám se na to zda může kontrolovat technický stav vozidla, to může, to mu dovoluje zákon, ale ať ho kontroluje jak chce, já si na své auto sahnout nenechám a nedejbože si leštit mé okno nějakým hadrem a pokud vím, jak se dál zachovat v případě takové kontroly, nedostanu ani pokutu Je to tam.

tudy pojďte diskutovat o tomto problému :twisted:
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:01   Citovat  

Je videt ze sam moc dobre vis co na aute mit muzes a co ne, na co dalsi diskuze. Pokud tam mas folie co na nej nepatri, priprav se na to ze muzes dostat pokutu i kdyz se ti to nebude libit.
   Návrat  
voyta je teď offline  voyta
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:05   Citovat  

pokud si na ceste, tak ti muze zkontrolovat naprosto vse, radsi je sundej a pohoda, nebo jen decentni
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:06   Citovat  

o cem chces diskutovat?
uplne jednoduse ti to zmeri a ty to sundas a zaplatis pokutu..nikoho nezajima jestli das nekomu souhlas a nebo jestli se ti to nelibi pořádnej výtlem
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:08   Citovat  

voyta napsal:
pokud si na ceste, tak ti muze zkontrolovat naprosto vse, radsi je sundej a pohoda, nebo jen decentni

A co nemuze objektivne zkontrolovat v terenu (nema potrebne merici pristroje apod. a ma pochybnosti o zpusobilosti vozu pro jizdu po verejnych komunikacich nebo jaxe to..), odesle majitele s vozidlem na nejblizsi STK kde pochybnosti vyresi.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:09   Citovat  

Bully napsal:
A co nemuze objektivne zkontrolovat v terenu (nema potrebne merici pristroje apod. a ma pochybnosti o zpusobilosti vozu pro jizdu po verejnych komunikacich nebo jaxe to..), odesle majitele s vozidlem na nejblizsi STK kde pochybnosti vyresi.

ke spokojenosti majitele a klidne bez jeho souhlasu Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:10   Citovat  

může mi zkontrolovat co chce, ale nesmí při tom manipulovat s mým majetkem a věřte mi, před samotným měřením vás musí policista náležitě poučit a seznámit vás s tím co bude provádět a jak to bude provádět a dotázat se vás, zda s tímto úkonem měřením souhlasíte Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:12   Citovat  

Jimares napsal:
může mi zkontrolovat co chce, ale nesmí při tom manipulovat s mým majetkem a věřte mi, před samotným měřením vás musí policista náležitě poučit a seznámit vás s tím co bude provádět a jak to bude provádět a dotázat se vás, zda s tímto úkonem měřením souhlasíte Úsměv

je to dobrý Vidis, aspon dostanes pokutu nalezite pouceny, abys vedel za co ji vlastne mas.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:14   Citovat  

Jimares napsal:

tak pokud vazne musi zadat o souhlas tak muzes asi nesouhlasit a rovnou to zaplatit Mrk
   Návrat  
voyta je teď offline  voyta
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:16   Citovat  

Bully napsal:
je to dobrý Vidis, aspon dostanes pokutu nalezite pouceny, abys vedel za co ji vlastne mas.

asi tak, je to šuk , ale je to tak, me treba poslali na spravni rizeni wokurka
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:19   Citovat  

A pak se divite, ze se k vam chovaj policajti jak wc.... Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:27  Naposledy upravil Jimares dne 18.7.2012 , 23:08, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

... dobrá, vidím, že tu do mě jdete tvrdě, tak příklad pro lepší pochopení problému:

jednodušší - jedu s nově zakoupeným vozem -jsem řidič aprovozovatel, třeba jsem ho koupil před rokem, v době koupě mělo vozidlo platnou tech. prohlídku a právě po roce mi zastaví policie, probíhá samotná kntrola, tak jak má, já souhlasím s provedením měření autoskla a polcista mi oznámí, že naměřená hodnota neodpovídá hodnotě povolené právní normou ...a co udělá, řekne mi, že jsem se dopustil přestupku dle ust. § 125c odst. 1 písm. k) z.č. 361/2000 Sb., v tomto případě jsem se ho dopustil porušením ust. § 10 téhož zákona, kde je uvedeno, že jako provozovatelvozidla přikážu nebo dovolím, aby bylo užito v silničním provozu vozidlo, které je technicky nezpůsobilé, právě z důvodu špatné hodnoty propustnosti ... Nápad je tu!

co udělám já budu se divit jako blázen, při koupi vozidlami nikdo neřekl, že jsou okna v nepořádku, vozidlo mělo platnou TK, která je prokazatelně zaznamenána ve velkém TP a já jsem přeci tedy užil v provozu vozidlo, které do doby než policie měřením zjistila, že je tech. nezpůsobilé, bylo pro mne tech. způsobilé, protože znalý zákonů přeci vím, že v platné vyhlášce o provádení technických prohlídek jsou STK-čka povinné provádět i kontrolu autoskel a já jsem přeci věděl, že v případě zjištění závady na zasklení vozidla by muselo STK uvést, že vozidlo je tech. nezpůsobilé, ale oni vylepili známku a zapsali do TP, že je tech. způsobilé ...

dle mého názoru jsem se ničeho před měřením nedopustil, pokud mi nebylo naměřeno pod 20% propustnosti, tak můžu dokonce nouzově dojet do místa, kde závadu odstraním, protože se nejedná o závadu, pro kterou by mé vozidlo bezprostředně ohrozilo ostatní účastníky silničního provozu a pokutu prostě dostat nemůžu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:31   Citovat  

Hlavator napsal:
tak pokud vazne musi zadat o souhlas tak muzes asi nesouhlasit a rovnou to zaplatit Mrk

když nesouhlasíš nemůžeš zaplatit- to by tě museli oznámit správnímu orgánu, pokutu v blokovém řízení lze udělit pou ze tehdy, pokud je přestupek prokazatelně zjištěn, přestupek lze vyřešit v blokovém řízení a přestupce souhlasí s daným přestupkem a souhlasí s udělením blokové pokuty, ať už na místě hotově nebo složenkou
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:34  Naposledy upravil Bully dne 18.7.2012 , 22:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jinak: mas na aute skla s vyssi nez pripustnou mirou zatmaveni na mistech kde nemaji byt. Jedes s timhle vozidlem po verejne komunikaci a zastavi te PCR. Zmeri ti skla a budou chtit pokutu a zrejme okamzite odlepeni folii (tohle nevim jestli muzou vyzadovat, ale to mas jedno). Pokud s jejich rozhodnutim nesouhlasis a protestujes proti namerene hodnote (prip. u sebe nemaji merici pristroj a stejne trvaji na tom ze mas zatmaveni vetsi nez je pripustna hodnota), odeslou te na nejblizsi STK a zaplatis podstatne vyssi castku. Samozrejme muzou vsechno resit i domluvou, ale to s tvym pristupem tezko.

Pokud vis ze delas neco spatne, nehledej duvody edit- zpusoby jak udelat z druhych blbce. Bud pocitej s nasledky nebo temhle situacim predejdi tim ze budes mit auto v poradku.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:34   Citovat  

voyta napsal:
asi tak, je to šuk , ale je to tak, me treba poslali na spravni rizeni wokurka

mě taky oznámili na správní orgán, odkud mi přišel příkaz kde jsem byl uznán vinným z několika přestupků a byla mi udělena pokuta v nějaké výšši - podal jsem odpor a jsem zvědav na výsledek, pak se s ním podělím
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 22:44   Citovat  

Bully napsal:
Jinak: mas na aute skla s vyssi nez pripustnou mirou zatmaveni na mistech kde nemaji byt. Jedes s timhle vozidlem po verejne komunikaci a zastavi te PCR. Zmeri ti skla a budou chtit pokutu a zrejme okamzite odlepeni folii (tohle nevim jestli muzou vyzadovat, ale to mas jedno). Pokud s jejich rozhodnutim nesouhlasis a protestujes proti namerene hodnote (prip. u sebe nemaji merici pristroj a stejne trvaji na tom ze mas zatmaveni vetsi nez je pripustna hodnota), odeslou te na nejblizsi STK a zaplatis podstatne vyssi castku. Samozrejme muzou vsechno resit i domluvou, ale to s tvym pristupem tezko.

Pokud vis ze delas neco spatne, nehledej duvody edit- zpusoby jak udelat z druhych blbce. Bud pocitej s nasledky nebo temhle situacim predejdi tim ze budes mit auto v poradku.

Tak to koukám! možná jsme si na začátku špatně rozuměli, nechci dělat z nikoho blbce, stalo se to mé sestře a ta prostě před kontrolou nevěděla, že má něco v nepořádku, ví to až teďa ty okna jsou už dané dopořádku, rotože v nejbližší době by to na STK stejně neprošlo, jen chci poukázat na to, že ne vždy je udělení blokové pokuty za tuto závadu na místě, samozřejmě v případě, že mi změří a já řeknu, že o tom vím, tak jsem propadající a bez postihu neodjedu, nebo možná s tou domluvou pro příště
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 23:05   Citovat  

Jediné co ti mužu poradit je,nemachrovat na ně.Kor jim říkat co mužou a co ne. Mě minulý týden kontrolovali,nelíbili se jim folie na předních sklech kde mám 35% propustnost. Oznámili mi že je mám špatně nalepené,že by pod folií měla být na štítku propustnost jakou má ta folie a že kartička je mi na nic. Byl jsem slušnej,podiskutovali jsme,oni dělali jako že nevidí v kartičce zapsanou propustnost,na oknech není,takže neví jaká tam je,ale vzhledem k tomu že povolených 70% mají oni na Octaviích a okem to skoro není vidět,tak já mam určitě míň a na STK bych neprošel. Vrátil mi doklady,doporučil ať si to zkusím dát radši do pořádku,ještě něco zamumlal že si to asi stejně nedám a odjeli jsme...
A to mě chytli hned co jsem vrátil folie zpět. Měl jsem je vyměněné už za čirá okna a potom co stále vidím jezdit auta,kterým přes folie není vidět do auta ani když dám hlavu ke sklu jsem tu moji "zakouřenou mlhu" vrátil zpět,jelikož mi pomáhají proti teplu docela. A takhle jsem dopadl. Asi budu muset vrátit zpět čirá,i když jsem chtěls foliema vydržet přes léto...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 23:18   Citovat  

Kmóďa napsal:
Jediné co ti mužu poradit je,nemachrovat na ně.Kor jim říkat co mužou a co ne. Mě minulý týden kontrolovali,nelíbili se jim folie na předních sklech kde mám 35% propustnost. Oznámili mi že je mám špatně nalepené,že by pod folií měla být na štítku propustnost jakou má ta folie a že kartička je mi na nic. Byl jsem slušnej,podiskutovali jsme,oni dělali jako že nevidí v kartičce zapsanou propustnost,na oknech není,takže neví jaká tam je,ale vzhledem k tomu že povolených 70% mají oni na Octaviích a okem to skoro není vidět,tak já mam určitě míň a na STK bych neprošel. Vrátil mi doklady,doporučil ať si to zkusím dát radši do pořádku,ještě něco zamumlal že si to asi stejně nedám a odjeli jsme...
A to mě chytli hned co jsem vrátil folie zpět. Měl jsem je vyměněné už za čirá okna a potom co stále vidím jezdit auta,kterým přes folie není vidět do auta ani když dám hlavu ke sklu jsem tu moji "zakouřenou mlhu" vrátil zpět,jelikož mi pomáhají proti teplu docela. A takhle jsem dopadl. Asi budu muset vrátit zpět čirá,i když jsem chtěls foliema vydržet přes léto...

zákony platí pro všechny stejně a všichni by se jimi měli řídit a dodržovat je - to jsou dnešní slova Zaorálka v posl. sněmovně Velmi šťastný ... tak proč vidím třeba já civilní vozy Polcie, jak mají na oknech folie a jezdí jako by se nic nedělo Smutný

měl si štěstí na četníky, u nás to sekají hlava nehlava a žádná domluva, asi po nich chtějí šéfové pořádné výsledky, aby je pak mohli dokladovat zase o něco víš a pak obdržet tučné odměny, za tojak zase přinesli trochu peněz do státní kasy od obyčejných lidí, těch, jteří si myslí, že je to špatně, ale raději zaplatí ... vždyť policistí nejsou nadlidi, jsou stejní jako mi jsou to přeci naši přátele bratři je to dobrý Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 23:29   Citovat  

H+

pro odlehčení Velmi šťastný

můj mazel ... a bez tm. oken, foto před rokem v létě, teď už je o pár kroků dál, pak ukážu, po neděli jdu pro značky

P1080122.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P1080122.JPG, 370.04 kB
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2012 , 23:50   Citovat  

Pokud udelam na aute technickou, dam tam 20"kola a prodam to tvoji sestre a ta dostane pokutu, ze ma na aute kola, ktera nejsou v TP, tak budes delat co? Takhle muzeme pokracovat: spojlery, vyfuk, folie, denni sviceni, tazne zarizeni, LPG a dalsi nehomologovane veci... Jednou je v zakone neco napsano a nikoho nezajima jestli to tam mas od predchoziho majitele nebo jsi s tim prave vyjel z dilny.
Pokud nekdo o pulnoci dopije druhou flasku vodky, a rano sedne za volant, tak vymluvy, ze pil naposledy vcera taky nejsou na miste...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 5:38   Citovat  

bordel napsal:
Pokud udelam na aute technickou, dam tam 20"kola a prodam to tvoji sestre a ta dostane pokutu, ze ma na aute kola, ktera nejsou v TP, tak budes delat co? Takhle muzeme pokracovat: spojlery, vyfuk, folie, denni sviceni, tazne zarizeni, LPG a dalsi nehomologovane veci... Jednou je v zakone neco napsano a nikoho nezajima jestli to tam mas od predchoziho majitele nebo jsi s tim prave vyjel z dilny.
Pokud nekdo o pulnoci dopije druhou flasku vodky, a rano sedne za volant, tak vymluvy, ze pil naposledy vcera taky nejsou na miste...

... nechci urazit Smutný ale trochu špatné přirovnání, protože v přpíadě kol 20" je na pneumatice napsaný rozměr a tedy se dopustím přestupku, kdy postačí zavinění z nedbaloti, u oken je zásadní rozdíl v tom,že hodnota propustnosti není nikde napsaná, já vidím z vozu dobře, všichni mi zdraví, chodci mě vidí a vědí, že je pouštím na přechodu ... a už to tady napíšu naposledy [b]STK to má při pravidelné technické kontrolovat a když dostanu protokol a známku na dva roky, tak je pro mne vše v naprostém pořádku. Hodně píšete, že mám udělatto, abych dodržoval zákony, nekecal, nedělalz ostatních blbce tudy kolik z vás má sesvou hondou takový problém jako já, že občas prostě se max. rychlost mimo obec 90 km/h nedá dodržet VTEC
   Návrat  
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 5:45   Citovat  

nevím co v tomhle téma řešíš když si stejně na všechno odpovíš sám. HaHaaa
doufám že si toho brzo všimne nějakej moderátor a smaže to.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 5:49   Citovat  

Jimares napsal:
... nechci urazit Smutný ale trochu špatné přirovnání, protože v přpíadě kol 20" je na pneumatice napsaný rozměr a tedy se dopustím přestupku, kdy postačí zavinění z nedbaloti, u oken je zásadní rozdíl v tom,že hodnota propustnosti není nikde napsaná, já vidím z vozu dobře, všichni mi zdraví, chodci mě vidí a vědí, že je pouštím na přechodu ... a už to tady napíšu naposledy [b]STK to má při pravidelné technické kontrolovat a když dostanu protokol a známku na dva roky, tak je pro mne vše v naprostém pořádku. Hodně píšete, že mám udělatto, abych dodržoval zákony, nekecal, nedělalz ostatních blbce tudy kolik z vás má sesvou hondou takový problém jako já, že občas prostě se max. rychlost mimo obec 90 km/h nedá dodržet VTEC

Vzdyt si i sam odpovidas uz svym uplne prvnim dotazem kvuli kteremu zakladas cele tema- pokud se ptas na to co mas delat v pripade zmereni folii kdyz jsou zatmavene nad zakonem pripustnou miru tak to znamena ze o tom vis ze tak zatmavene jsou. (Jak zjistis ze jsou zatmavena vic nez maji byt urcite vis nebo si to najdes, neznalost zakona neomlouva). Vsechno ostatni je jenom hledani vymluv a uhybani pred dusledky sveho chovani. Analogicky tvuj priklad- pokud pojedu nad 90 km/h tam kde je rychlost omezena na 90 km/h a zmeri me, musim pocitat s tim ze budu platit pokutu a neptam se co mam delat kdyz s tim nesouhlasim.
Mas ridicsky prukaz = jsi plnolety = nauc se nest zodpovednost za to co delas přátele
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 6:43   Citovat  

Jimares napsal:
u oken je zásadní rozdíl v tom,že hodnota propustnosti není nikde napsaná

Před pár měsíci jsem si nechal na zadní okna dávat folie - každé okno má štítek s homologací (a teď z hlavy nevím, jestli i propustností - mrknu zítra) a dále jsem dostal kartičku s razítkem o montáži, kde je uvedeno zatmavení. Pokud tohle nemáš, tak papa

Jak psal Bordel - nikoho nebude zajímat, jestli má auto TK, když tam budou nehomologavé díly. Když si dám na auto kola,která nemám v TP, tak s pokutou prostě počítám, to samé výfuk, spoilery, folie...
   Návrat  
madlass je teď offline  madlass
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 6:53   Citovat  

Si stáhněte okna před kontrolou a můžou ti měřit leda chlast v dechu
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 8:59   Citovat  

madlass napsal:

a když ti řekne, že kontrolují propustnost předních oken jestli bys je mohl zatáhnout a vystoupit z auta tak uděláš co? HaHaaa
   Návrat  
n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 9:02   Citovat  

madlass napsal:

Hlavně přední okno, to vykopni jako ve filmech. Ty máš povinnost auto při kontrole přizpůsobit tak, aby hlídka mohla kontroku provést. Takže tu o stažení oken vyprávěj leda tak dětem před spaním.
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 9:52   Citovat  

Tak a teď se vážně ptám, je nefunkční stahování okna prekážkou v řádném provozování automobilu? Jsou vůbec boční okénka povinná? Vzpomněl jsem si na tatíkovu octu II, kde se mu strhly lanovody oken a obě mu zapadly do dveří pořádnej výtlem
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 10:28   Citovat  

Jak mě někdo může přinutit si zatáhnout okýnka? to mi hlava nebere
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 10:38  Naposledy upravil sumy dne 19.7.2012 , 10:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

n3uro napsal:
Hlavně přední okno, to vykopni jako ve filmech. Ty máš povinnost auto při kontrole přizpůsobit tak, aby hlídka mohla kontroku provést. Takže tu o stažení oken vyprávěj leda tak dětem před spaním.

Kdepak, jedinou povinností řidiče, je legitimovat se. Ani podepsat protokol o spáchání přestupku není člověk povinnej podepsat. Navíc policista dovnitř auta nesmí a o donucování stáhnout/vytáhnout okýnko, otevřít dveře atd už vůbec nemůže být řeč. Okna ať si klidně měřej, problém s tím nemám a navíc většinou jsem měl na policajty kliku, ale když člověk narazí na debila, tak bez milosti. Ukázat doklady a nashledanou-zatím praktikováno jen jednou, policistka mi zcela nadrzačku začala lézt do auta, no a mý psině se nelíbila mravenec pořádnej výtlem ještě jsem ji i šluně vrátil čepici jak rychle vypadla pořádnej výtlem, nakonec ani ty papíry nechtěla , podotýkám nic jsem nespáchal, jen něžná silničně prudičcská akce .
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Měření propustnosti autoskel
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina