Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Simota
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Strober je teď offline  Strober
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 5:40   Citovat  

Zdravím všechny, používá někdo vzduchový filtr této značky?...chtěl bych ho dát do 1.5 Vtec-e, s cenou 750,- se to docela oplatí...díky za odpověď VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
species je teď offline  species
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 5:48   Citovat  

cau, mam simotu od ty doby co mam CAI(cca 3 roky) koupil jsem na tom nejaky pouzivany, ted asi pulrok dozadu jsem koupil novy od nekoho tady z klubu, muzu jen doporucit, pokud se o nej pravidelne staras nebudes mit problem OK

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 6:35   Citovat  

species napsal:
cau, mam simotu od ty doby co mam CAI(cca 3 roky) koupil jsem na tom nejaky pouzivany, ted asi pulrok dozadu jsem koupil novy od nekoho tady z klubu, muzu jen doporucit, pokud se o nej pravidelne staras nebudes mit problem OK

Stejně jako u K&N stačí vyčistit naimpregovat a je jak novej Úsměv

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 10:30   Citovat  

Strober napsal:
Zdravím všechny, používá někdo vzduchový filtr této značky?...chtěl bych ho dát do 1.5 Vtec-e, s cenou 750,- se to docela oplatí...díky za odpověď VTEC

Ahoj,

používám na svého Civica 5G ESi, čili 1.6 SOHC VTEC SIMOTU druhým rokem, klasický konus uzavřený, výhodou je jeho uretanové tělo, tudíž žádné kovové části, pěkná redukce a vnitřní náběhová strana - výhoda je, že po ní filtrovaný vzduch klouže bez nařážení do vnitřního těla filtru hezky pěkně do sání.

Výrobce v návodu uvádí 2 důležité věci:
1) kontrolovat filtr po 5000km
2) každou výměnu oleje umýt a impregnovat

Mohu říci, že to docela funguje. Stál mne v Plzni na tuning-shop.cz asi Kč 575,- plus pošta.

Simota.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Simota.jpg, 382.15 kB

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 12:11   Citovat  

Též jsem měl vložku do sání Simota na ESině a v pohodě.. dodávají ji nenaimpregnovanou (prý na žádost zákazníků, kvůli výkonu - zda je to pravda či jde o šetření ať si každý domyslí sám), prodejce jsem se dotazoval, zda to nemůže nic udělat s motorem když ji tedy nenaimpregnuji a bylo mi písemně potvrzeno, že ne, tudíž jsem jezdil a ten motor stále jezdí naprosto bez problémů. Před prodejem jsem ještě airbox otevřel a přesvědčil se, že filtr filtroval bezvadně i bez impregnace (z jedné strany zadělaný, z druhé perfektně čistý, jako když jsem ho tam dával dva roky předtím)

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 12:32   Citovat  

Bullseye napsal:
Též jsem měl vložku do sání Simota na ESině a v pohodě.. dodávají ji nenaimpregnovanou (prý na žádost zákazníků, kvůli výkonu - zda je to pravda či jde o šetření ať si každý domyslí sám), prodejce jsem se dotazoval, zda to nemůže nic udělat s motorem když ji tedy nenaimpregnuji a bylo mi písemně potvrzeno, že ne, tudíž jsem jezdil a ten motor stále jezdí naprosto bez problémů. Před prodejem jsem ještě airbox otevřel a přesvědčil se, že filtr filtroval bezvadně i bez impregnace (z jedné strany zadělaný, z druhé perfektně čistý, jako když jsem ho tam dával dva roky předtím)

A tohle mohu potvrdit, já mám ALU trubky sání, které mají světlý lak a opravdu filtr funguje už druhým rokem parádně, stačí opravdu dodržovat péči, mechanicky nečistit - tzn.ani kartáčkem ani kompresorem a funguje to výborně. Řekl bych, že v současné době asi nejlepší možná volba v poměru: zpracování/výkon/kvalita/cena.

M.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 21:16   Citovat  

a k te impregnaci je asi nejlepsi - odkaz

stoji to prd a za dopoledne je filtr cisty a muze zpet na auto. Pouzivam to vlastne celou dobu co mam CAI, alespon pred a po sezone to chce

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 21:37   Citovat  

Pokud jde o čištění...pokud se tedy jedná o bavlnu, nestačí na čištění Vanish? Velmi šťastný nebo je na to opravdu nutné používat spešl čističe?...jinak sem někde četl, že bez impregnace to má vyšší průtok vzduchu, s impregnací je vzduch zas čistší, to je docela logické...jen to budu ještě muset přeměřat bo ty rozměry jsou trošku bokem (185*205 origo vs. 193*201 SIMOTA) Úsměv Ble

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 21:49   Citovat  

no na cisteni ti asi staci i jar, ale tezko rict jestli to tim neposkodis(jestli se to nesrazi nebo nepopraska ci neco podobneho). Od KN je za 400,- cistic a impregnacni olej, pouzivam 2x do roka a mam porad jednu sadu Úsměv

K tomu impregnovani -> myslim ze to omezeni prutoku nebude tak drasticky a rohodne je to mala cena za cistsi motor Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 8:11   Citovat  

Pročetl jsem pár fór ohledně toho čištění a všude pořád to samé, nanést čistič, nechat působit a propláchnout vodou, nechat uschnout a pak impregnovat. Selský rozum mě praví, že stejného výsledku dosáhnu i vypráním s tekutým pracím prostředkem, on ten spešl přípravek krom toho, že je ve spreji asi velice nic jiného nebude (přesné složení neznám) a na impregnaci by měl být dostačující i sprej od Bati na boty. Nejde ani tak o pořizovací cenu jako o to, že se mi nechce pořizovat to co vlastně už mám Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 8:19   Citovat  

no a kdyz uz ses u toho vanishe tak to vlastne muzes jit umyt do potoka ne? sak tak se kdysi taky pralo tak to asi bude to same a na impregnaci kozi sadlo, v klidu! je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 8:39   Citovat  

species napsal:
no a kdyz uz ses u toho vanishe tak to vlastne muzes jit umyt do potoka ne? sak tak se kdysi taky pralo tak to asi bude to same a na impregnaci kozi sadlo, v klidu! je to dobrý

Potok daleko a kozí sádlo nemám HaHaaa ...ale ne vážně...v čem je ta origo sada na čištění lepší?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 8:44   Citovat  

tak tedy vazne :/ Nvm, dost mozna i v nicem, ale asi bych si netroufl to v tom myt a uz vubec impregnovat sprayem na boty. Dej pak kazdopadne vedet

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 8:50   Citovat  

Na sve cervene CRX 2g jsem mel par veci od Simoty a vse fungovalo 1A. Co se tyce filtru, tak bohate staci jarova voda a dukladnejsi proprani. Defakto se jedna o bavlnu, takze souhlasim s kolegou (ikdyz praci prasek bych nikdy nepouzil, protoze zustavaji kousicky a to neni dobre) a impregnaci jsem nikdy nekupoval original k vyrobku, ale druhovyrobovou od jinych znacek (z Nemecka) a vyslo to jako ten krem na boty (coz bych taky nedelal pořádnej výtlem )

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 10:47   Citovat  

Aktuálně pátrám po ideálním filtru na Injen CAI, který bych si rád nahodil na auto a narazil jsem na poznatky z Canady, je to vcelku zajímavé, tak doporučím všem ať si to též celé přelouskájí.. pro lenoty jsem zvýraznil výsledek.. test se týká BMWček, ale relativně vysokootáčkový spalovací motor máme všichni:

I must warn you that some people think that the K&N type filters do not filter the air as good as the stock filter and might harm your engine.
Rob Levinson from UUC Motorwerks says that "it is really doing every E34 owner a disservice for three reasons:
• First, conclusive tests from independent labs show that K&N filters, no matter how well-oiled and cleaned, let through huge amounts of large particulate that damages engines. Oil analysis shows 5x as much silicate contamination. Additionally, the oil from these filters tends to muck up the MAF and cause an engine-damaging lean-run condition.
• Second, an open element filter like that sucks in hot underhood air and subjects the filter to "fan wash", the swirl that creates a vacuum effect. On the E36 M3, we measure a 15hp loss from open cone filters.
• Third, the E34 airbox is designed with an integral velocity-stack style venturi at the opening. Running one of these engines on a dyno, you can cause a 5hp drop just from putting your finger on the stack lip. Removing that airbox undoes a lot of good BMW engineering. Yes, these filters make a "really cool" noise... but noise does not equal power. Stick with a stock paper element in the factory airbox, you're not getting any more power with a K&N garbage-filter, just damaging your motor."
Jim Conforti (AKA the Land Shark) did some testing:
This was a scientific test, not one done by filter manufacturer X to show that their filters are better than manufacturer Y. The test results are pretty irrefutable as the test lab tests and designs filters where "screw ups" are absolutely NOT allowable (I can't say any more for security. Think "Glow in the Dark").

A scientific test was done on TEST filters where air was loaded with ACCTD (some standardized "test dust" called AC Coarse Test Dust) and sucked through the TEST filter then through an analysis membrane. From the Quantity of dust injected and the amount that gets thru the TEST filter and is then capt.ured on the analysis membrane we can calculate the efficiency of the TEST filter in Question.

BMW Stock Filter, Eff. Area of Media: 8.4 sq ft.
K&N Replacement, Eff. Area of Media: 1.6 sq ft.

The filters are the SAME size. They both fit in the STOCK BMW M3 airbox. The difference is that the STOCK filter has 65 pleats 1.5" deep and the K&N only 29 pleats each 0.75" deep.
Now, remember this ratio: " 5.25:1". It's the ratio of the AREA of STOCK to K&N. It's very important and will come into play later.

The STOCK filter efficiency started at 93.4% at 0 loading and increased to 99.2% efficiency as the loading increased to a max tested of 38.8 gm/sq ft of dust.

The K&N filter efficiency started at 85.2% at 0 loading and increased to 98.1% at the max tested loading of 41.38 gm/sq ft.

Now, I hear you. "Jim, that's only a FEW PERCENT". But is it?

Let's look. If we had 100 grams of dust on a new BMW filter we would let thru a total of 6.6 grams of dust in. If we used the new K&N filter we get 14.8 grams of dust. Thats 224% (TWO HUNDRED TWENTY FOUR PERCENT!!) more dust ingested initially, stock vs. "free flow" and this ratio is pretty much held. Somewhere between 200-300% more dirt gets "ingested" anywhere across loading equivalence. The more INTERESTING thing is when you look at what happens to the DP or Differential Pressure at a constant airflow as you dirty both filters equally with time.

The test used a rate of 75gr of dust per 20 min. Here's where the AREA difference comes MAJORLY into play. See, even though the BMW filter flows a bit less at the SAME loading, it also LOADS UP 5.25 times SLOWER due to it's LARGER effective area. So what happens is that the K&N initially flows better, but as the dirt continues coming in, the K&N eventually flows WORSE while still letting MORE dirt in.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 12:14   Citovat  

nevim jak ostatní, ale já jsem toho názoru, že odstraňovat air box a šoupnout tam kužel na přímo je pěkná blbost, chci pouze vyměnit kus za kus, kdyby ta škatula byla k wc, tak to tam v Hondě nedávají a ušetří náklady VTEC

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 12:52   Citovat  

Strober napsal:
nevim jak ostatní, ale já jsem toho názoru, že odstraňovat air box a šoupnout tam kužel na přímo je pěkná blbost, chci pouze vyměnit kus za kus, kdyby ta škatula byla k wc, tak to tam v Hondě nedávají a ušetří náklady VTEC

tak Honda hlavně dělá auto tak, aby fungovalo dobře v co možná nejširších podmínkách.. což origo sání splňuje lépe než jiné..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2012 , 10:08   Citovat  

Tak jsem se konečně rozhoupal a filtr od Simoty už je na cestě, ale narazil jsem, když jsem sháněl impregnaci, navštívil jsem 5 prodejen s autodíly, ve 2 mi nabízeli polskou sadu aj s čističem za 400,-, v 1 neměli a ve 2 na mě hleděli co po nich chcu...mazec pořádnej výtlem

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2012 , 10:14   Citovat  

Strober napsal:
Tak jsem se konečně rozhoupal a filtr od Simoty už je na cestě, ale narazil jsem, když jsem sháněl impregnaci, navštívil jsem 5 prodejen s autodíly, ve 2 mi nabízeli polskou sadu aj s čističem za 400,-, v 1 neměli a ve 2 na mě hleděli co po nich chcu...mazec pořádnej výtlem

Kup jakoukoli čistící sadu - třeba i na jiné značky... Úsměv Jediné,co se může stát je,že filtr změní barvu (Foxovi po použití K&N sady filtr Green zežloutnul). Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2012 , 10:20   Citovat  

Hellborn napsal:
Kup jakoukoli čistící sadu - třeba i na jiné značky... Úsměv Jediné,co se může stát je,že filtr změní barvu (Foxovi po použití K&N sady filtr Green zežloutnul). Velmi šťastný

No já chtěl pro začátek jen tu impregnaci a když už sadu, tak právě sada K&N vyjde na 400,-, věcem z Polska nevěřím, to by muselo být bohatě kompenzováno cenou HaHaaa

mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2012 , 12:00   Citovat  

Proč vymejšlite ptákoviny. Já myslím že ta cena není nějak vysoká tudy odkaz

mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2012 , 12:03   Citovat  

Strober napsal:
No já chtěl pro začátek jen tu impregnaci a když už sadu, tak právě sada K&N vyjde na 400,-, věcem z Polska nevěřím, to by muselo být bohatě kompenzováno cenou HaHaaa

Když chceš jen impregnaci tudy odkaz

Baddy je teď offline  Baddy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2012 , 12:51   Citovat  

Čistící sada od K&N za 300,- (+ pošta nebo osobní odběr) Nové, skladem u mě. Více info na SZ Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Simota
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina