Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Měření propustnosti autoskel
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2

může policista bez souhlasu vlastníka nebo řidiče vozidla provést měření propustnosti autoskel
může
81%
 81%  [ 13 ]
nemůže
6%
 6%  [ 1 ]
nechám se překvapit
12%
 12%  [ 2 ]
Hlasovalo : 16
Celkem hlasů : 16

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 10:41   Citovat  

rotker napsal:
Jak mě někdo může přinutit si zatáhnout okýnka? to mi hlava nebere

Nedonutí, ale pokud neuposlechneš výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci, tak se dopouštíš přestupku s pokutou do 5.000,- Kč.

A podotýkám, že nejsi oprávněn posuzovat, jestli je v souladu se zákonem nebo ne a podle toho se řídit. Poslechnout a až pak si stěžovat na nesprávný postup.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 10:48   Citovat  

Hellborn napsal:
Nedonutí, ale pokud neuposlechneš výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci, tak se dopouštíš přestupku s pokutou do 5.000,- Kč.

A podotýkám, že nejsi oprávněn posuzovat, jestli je v souladu se zákonem nebo ne a podle toho se řídit. Poslechnout a až pak si stěžovat na nesprávný postup.

Tak jednoduchý to nebude, když mi přikáže udělejte stojku, tak jsem například v háji, já ji neumim HaHaaa , ale ono to s tím co mi může a nemůže je krapet složitější a pokud se nejdná o přímé ohrožení majetku, nebo života, nebo jiné závažné trestné činnosti. Ani obligátní "vystupte si z vozidla" neni uplně košer
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 10:54   Citovat  

sumy napsal:
Tak jednoduchý to nebude, když mi přikáže udělejte stojku, tak jsem například v háji, já ji neumim HaHaaa , ale ono to s tím co mi může a nemůže je krapet složitější a pokud se nejdná o přímé ohrožení majetku, nebo života, nebo jiné závažné trestné činnosti. Ani obligátní "vystupte si z vozidla" neni uplně košer

Když myslíš... Úsměv
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 11:01   Citovat  

Americký fízli na vás Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 11:10   Citovat  

Hellborn napsal:
Když myslíš... Úsměv

P.S. Jen ze zvědavosti - jaké máš zkušenosti s přestupky, přestupkovým řízením, pravomocemi policie a právním řádem vůbec?

Vcelku dobré za 14 let ježdění a cca 400tkm placeno jednou 200kč za něco co jsem neudělal(spletli si mě s autem v protisměru) a od té doby ani Kč, ani bodík, pravda, nejsem žádné superčuně, ale takový ty drobnosti, jako jízda bez dokladů(zapomenutý doma)dokonce i když jsem čekal na vystavení nového řidičáku (povinné výměny) a nedali mi náhradní doklad tak se to vyřešilo, a tak vůbec Se stydím Asi největší kousek byl : s propadlou dálniční známkou, bez přední spz,utženou vnější klikou u řidiče bez dokladů (ani auto, ani já zapomenuté doma) na jižní spojce-holt hlava děravá a auto den předem půjčený kamarádovy, kterýmu se ho pokusili vykrást a navíc utrh SPZ. 120km/h na jižní spojce kde byla 70 atd. Parkování (ještě když jsem bydlel v Praze) Prostě pokud se člověk vysloveně sám nenapráská, tak to většinou v klidu projde domluvou. Jinak z vlastní zkušenisti vím jak moc jsou policisti svázáni zákonem a o kolik víc strachem, že je někdo udá. Konkrétní příklad, kamarádku znásilnil a zmlátil její muž a chtěl ji zabít. Utekla a v baráku zůstaly děti. Policie ani nemohla vykopnout dveře Tak to koukám! Musel jsem je vykopávat já, a dělat, jako že je vykopla kamarádka. Stejně je ten kretén obvinil z násilného vniknutí a měli s tim ty chudáci slušnou polízanici. Ono navíc sami nahrávaj svou neznalostí(mám i kamarády, co se dali k polici, 1 řezník, 2 tešař)
EDIT: doplnění- rozhodně nejsem zastánce systematického posílání PČR do PRD..E, když něco pos.., tak za to nesu zoodpovědnost, ale třeba za to, že mám blbý rodný číslo a kvuli tomu mi nedaj náhradní doklad a dle nich nesmím měsíc řídit-nazdar, tím doopravdy nikoho neohrožuju, krom sebe a případných právních následků v případě průšvihu.
   Návrat  
Jimares je teď offline  Jimares
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 13:09   Citovat  

O.K. zdravím všechny, ale po přečtení některých příspěvků se zde necítím být jako ten, který chce sdělit svůj názor, někdo s ním možná nesouhlasí, nikomu jej nevnucuji a taky nikomu jeho názory neberu. Končím to téma, žádám o smazání, jedíné, co pak můžu udělat je to, že vám sem hodím příkaz od správního orgánu - ten řeší provozovatele vozidla nikoliv řidiče, podaný odpor a výsledek správního řízení a buď to bude vše dle mého přesvědčení, že jsem nic neporušil, nebo třeba najde správní orgán něco, co jsem já přehlédl, nebo si vykládal po svém a ve skutečnosti to bylo jinak - toto si nemyslím Úsměv Všem přeju co nejmíň nepříjemných zkušeností z Polcií ČR a děkuji za názory.
   Návrat  
madlass je teď offline  madlass
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 13:34   Citovat  

Docela by mě zajímalo jak mě primejou vytáhnout okna - nezlobte se nefunguje to, já fólie nemám tak to není můj problém spíš beru zásadu jak policie na mě tak já na ne a občas mi přišlo že si dovolují moc. Jen tak mimo nedávno chtěli vidět VINko, ale kdybych nechtěl tu kapotu mu neotevřu a on stim nenadělá vůbec nic, nehledě na to že to VINko stejně nenašel dokud sem ho neukázal... A myslím že dle zákona mu nemusím umožnit měření propustnosti - ovšem myslím že může následovat bota na auto a podobný oplejtacky )
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 20:23   Citovat  

... ti z vás, kteří viděli dnešní tel. noviny a věřili, že s tím měření je vše v pohodě, možná mají po shlédntí reportáže jiný názor ... já říkám, že mi za to nemohou udělit ani pokutu, kort po tom, co tam vystoupil zástupce Policie ČR a řekl, že výsledek měření je pro ně jen orientační, tak co je to za orientační důkaz, jak mají prokazatelně zjištěn přestupek Cooo??? .... nemají a tedy nemůžou ani udělit blok. pokutu Hihi
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 20:57   Citovat  

Hellborn napsal:

... z jakého ustanovení vychcázíš Cooo??? a já nemusím nic poslechnou, vždy můžu nesouhlasit s přestupkem a nechaat se oznámit na správní orgán, když vím, že jsem v právu já, jinak tady řešíme ust. a možné přestupky zákona o sil. provozu, kde v § 124 je uvedeno co policie vykonává a co jsou oprávněni příslušnicí provádět, je tam samozřejmě uvedena i kontrola tech. stavu vozidla, kdy v tomto případě je "technický stav vozidla" pojem, který je blíže rozebrán v § 6a tohoto zákona, ale to už je podrobení se STK - žádné měření propustnosti.

Stojím si za svým, nemůže to provést, pokud s tím nesouhlasím a může mi vyzívat jak chce papa ... jak by ta výzva asi zněla : Jménem zákona, vyzívám Vás, nechte si změřit propustnost okna ... absurdní Ble Má odpověď : jo beze všeho změřte souhlasím, ale nesouhlasím s tím, abyste se při tom dotkýali nebo jakkoliv manipulovali s mým vozidlem. Neuposlechl jsem snad výzvy, uposlechl, jen jsem nesouhlasil se samotným způsobem provedení a policii nezbyde nic jiného než mě oznámit. Je to tam.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 21:03   Citovat  

Jimares napsal:
... ti z vás, kteří viděli dnešní tel. noviny a věřili, že s tím měření je vše v pohodě, možná mají po shlédntí reportáže jiný názor ... já říkám, že mi za to nemohou udělit ani pokutu, kort po tom, co tam vystoupil zástupce Policie ČR a řekl, že výsledek měření je pro ně jen orientační, tak co je to za orientační důkaz, jak mají prokazatelně zjištěn přestupek Cooo??? .... nemají a tedy nemůžou ani udělit blok. pokutu Hihi

Tak te poslou rovnou na STK, nez to osetri patricnym odstavcem v zakone, nemas to jedno?
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 21:08   Citovat  

Jimares napsal:
když nesouhlasíš nemůžeš zaplatit- to by tě museli oznámit správnímu orgánu, pokutu v blokovém řízení lze udělit pou ze tehdy, pokud je přestupek prokazatelně zjištěn, přestupek lze vyřešit v blokovém řízení a přestupce souhlasí s daným přestupkem a souhlasí s udělením blokové pokuty, ať už na místě hotově nebo složenkou
A kdo se ptá jestli souhlasíš či ne, přestupkový zákon nezná u uložení pokuty to jestli souhlasíš či ne....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 21:13   Citovat  

Jimares napsal:
Stojím si za svým, nemůže to provést, pokud s tím nesouhlasím a může mi vyzívat jak chce papa

Přestupky proti veřejnému pořádku

§ 47
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo
a) neuposlechne výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci,

2) Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) až c) lze uložit pokutu do 5000 Kč

Vyplatí se ti dostat 5.000,-kč ještě navíc Velmi šťastný zzzzzzz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 21:15   Citovat  

Dutch napsal:
A kdo se ptá jestli souhlasíš či ne, přestupkový zákon nezná u uložení pokuty to jestli souhlasíš či ne....

§ 84
(1) Přestupek lze projednat uložením pokuty v blokovém řízení, jestliže je spolehlivě zjištěn, nestačí domluva a obviněný z přestupku je ochoten pokutu (§ 13 odst. 2) zaplatit. Uvedeno v zákoně 200/1990 Sb., o přestupcích ... kouř takře zákon to samzřejmě zná a ptá se jestli seš ochoten pokutu zaplatit přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 21:20   Citovat  

Jimares napsal:
§ 84
(1) Přestupek lze projednat uložením pokuty v blokovém řízení, jestliže je spolehlivě zjištěn, nestačí domluva a obviněný z přestupku je ochoten pokutu (§ 13 odst. 2) zaplatit. Uvedeno v zákoně 200/1990 Sb., o přestupcích ... kouř takře zákon to samzřejmě zná a ptá se jestli seš ochoten pokutu zaplatit přátele
vždyť právě to je ono někde není psáno, že musíš souhlasit, ale že naplníš 3 znaky:

1)spolehlivě zjištěn
2)nestačí domluva
3)jsi ochoten zaplatit

nikde neni, že s tím souhlasíš Velmi šťastný

To je jenom takový chyták a není to jedno a to samy jelikož jsem zakon 200/1990 probíral s pravníkem na správní právo a smál se tomu, že plno lidí říká, "že musí souhlasit" přitom nemusíš, ale jsi ochoten zaplatit... Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 21:27   Citovat  

Dutch napsal:
vždyť právě to je ono někde není psáno, že musíš souhlasit, ale že naplníš 3 znaky:

1)spolehlivě zjištěn
2)nestačí domluva
3)jsi ochoten zaplatit

nikde neni, že s tím souhlasíš Velmi šťastný

To je jenom takový chyták a není to jedno a to samy jelikož jsem zakon 200/1990 probíral s pravníkem na správní právo a smál se tomu, že plno lidí říká, "že musí souhlasit" přitom nemusíš, ale jsi ochoten zaplatit... Velmi šťastný

... něco na tom je beru to tak - jsem ochoten pokuta hotově na místě, nejsem ochoten - pokuta na složenku je to dobrý
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 7:38   Citovat  

Jimares napsal:
Tak to koukám! možná jsme si na začátku špatně rozuměli, nechci dělat z nikoho blbce, stalo se to mé sestře a ta prostě před kontrolou nevěděla, že má něco v nepořádku,

to je asi tak jako kdyby mela rok propadlou technickou a chudak holka to nevedela, je ridic tak je to jeji problem a je uplne jedno jestli je to auto jeji nebo od nekoho jineho

doufam ze schvali to ze starsi auta budou jezdit na technickou kazdy rok, nekteri by to potrebovali minimalne jednou mesicne
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 8:16   Citovat  

marek.82 napsal:
to je asi tak jako kdyby mela rok propadlou technickou a chudak holka to nevedela, je ridic tak je to jeji problem a je uplne jedno jestli je to auto jeji nebo od nekoho jineho

doufam ze schvali to ze starsi auta budou jezdit na technickou kazdy rok, nekteri by to potrebovali minimalne jednou mesicne

... propadlá tech. je snad něco jiného na značce je vylepena známka a tam je platnost Velmi šťastný a jako řidič si musím před jízdou vozidlo zkontrolovat a vše co jsem si mohl někde přečíst nebo vidět - např. prasklé čelní sklo je jiné, něž to jestli je okno moc tmavé nebo míň nebo málo, kdy je to ta správná popustnos, nejsem schopen, tedy alespoň jako laik zjistit.
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 8:33   Citovat  

marek.82 napsal:

trošku bych to klidnil, protože jsem zaslechl něco o tom, že všechna auta starší 5ti let!!!! Mrk a jak vidiím tvé auto v garaáži, tak se tě to týká taky...
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 8:47   Citovat  

Zdendad napsal:
trošku bych to klidnil, protože jsem zaslechl něco o tom, že všechna auta starší 5ti let!!!! Mrk a jak vidiím tvé auto v garaáži, tak se tě to týká taky...

Tak příště poslouchej lépe Hihi. Týká se to aut starších 6ti let a je tady o tom i diskuze...návrh z Bruselu zmatenej

První technická po 4 letech druhá po 6ti a další po roce...
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 9:04   Citovat  

Stepa napsal:
Tak příště poslouchej lépe Hihi. Týká se to aut starších 6ti let a je tady o tom i diskuze...návrh z Bruselu zmatenej

První technická po 4 letech druhá po 6ti a další po roce...

tak i tak se ho to týká HaHaaa

jinak včera jsem sledoval televizní noviny na nově a ta reportáž o těch přístrojích na měření propustnosti byla zajímavá.. docela to potěšilo pořádnej výtlem
   Návrat  
Strober je teď offline  Strober
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 9:09   Citovat  

Docela výstižný článek, co může PČR a co ne
tudy odkaz
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 9:12   Citovat  

Zdendad napsal:

ja vim ze se me to taky tyka jenze taky vim ze i kdybych ted sednul do auta tak technickou projdu bez jedine chyby, mam auto v dobrem stavu porad, ne jenom kdyz je treba jet kazde dva roky na technickou
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.7.2012 , 8:12   Citovat  

Strober napsal:
Docela výstižný článek, co může PČR a co ne
tudy odkaz

Tak tam je kulový a ne,co může... Ble
   Návrat