Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotaz ohledne motoru D16W1...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Frantik047 je teď offline  Frantik047
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 11:54   Citovat  

Zdravim

Chtel bych se zeptat ...
Drive jsem mel vozy jen Audi A4 1.8T a tentokrat me kamarad ukecal do Hondy a jsem dost spokojen a prekvapen.... ( mam ji kratce )
A chci se tedy zeptat co znamena D16W1 ? Je to dobry motor ci spatny ? Co znamena pokud neco chci koupit prodejce pisi ze je to na motor D16
znamena to ze i na ten muj kdyz mam D16W1 ? Co znamena D16 a W1 je to nejake oznaceni ?

Predem Dekuji
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 12:06   Citovat  

Motor řady "D" byly SOHC a byla to řekněme základní řada motorů, vedle kterých byla ještě řada "B", která byla hi-tech dvouvačka se sofistikovanější technikou a vyššími výkony.
V řadě "D" byly různý kubatury, objem motoru udává dvojčíslí "16", tedy 1.6 litru.
U těch "tuningovejch" dílů je opravdu třeba hlídat, krom parametrů, kvality atd. v první řadě to, aby byly na řadu "D" a né "B", proto to ten prodejce uvádí tak, jak to uvádí.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 12:11   Citovat  

Ahaaa ja mam motor 1.6i 77kW ten D16W1 a jestli to tedy chapu tak mam jednu vacku ?...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 12:15   Citovat  

Frantik047 napsal:
Ahaaa ja mam motor 1.6i 77kW ten D16W1 a jestli to tedy chapu tak mam jednu vacku ?...

Ano, je to jednovačka. Narozdíl od většiny automobilek Honda zvládla postavit dobrej motor i s jednou vačkou, krom snížení výrobních nákladů tim šetřila hmotnost a třecí ztráty, aniž by to bylo vidět na nějaké ztrátě výkonu, ba naopak, byla vždy na vrcholu v rámci kubatury.
Dvouvačky si nechávala až na vysocevýkonnou řadu "B".

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 12:16   Citovat  

Da se nejak na tomto motoru zvednou vykon nebo daji se delat nejaky upravy ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 12:19   Citovat  

Frantik047 napsal:

dá se toho dělat hodně, na Hondy existuje miliarda tuningovejch dílů z celýho světa, protože to jsou oblíbený tuningový auta, je to vždy jen o penězích co do toho chceš dát.
Když si tady projdeš fórum, najdeš tady několik diskuzních vláken, který se motory řady D zabývají a v nich mraky chytrejch informací Mrk Chce to jen hledat...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 12:31   Citovat  

Co to znamena D16W1 a D16V1 je to jen preklep nebo nechapavost lidi a zkomoleni nebo to opravdu je ten V1 s obyc V.... ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 12:33   Citovat  

V rámci řady bylo plno různých poddruhů, který měly třeba nějaký svý drobný specifika.
Jakej je konkrétní rozdíl mezi V1 a W1 ti ale neřeknu, to by asi věděl někdo z majitelů HR-V...

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 12:38   Citovat  

Frantik047 napsal:
Co to znamena D16W1 a D16V1 je to jen preklep nebo nechapavost lidi a zkomoleni nebo to opravdu je ten V1 s obyc V.... ?

D16V1 má Vtec a vyšší výkon než D16W1 bez.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 12:44   Citovat  

Frantik047 napsal:

Tady toho moc nevymyslíš , doporučuji často kontrolovat olej Chápeš!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 12:49   Citovat  

hopit napsal:
Tady toho moc nevymyslíš , doporučuji často kontrolovat olej Chápeš!

Proc zrovna olej ? Je s tim nejaky problem ? Ja celkem mam ... Mam spotrebu oleje cca 1L na 500-600km a motor ma najeto 190,000km...
Zatim to neresim pac mam domluveno v budoucnu cca 4-6mesicu vymenu motoru za 1.6i 92kW a najeto cca 110,000km za 7,000,- + 3,000,- prace...
Je to od znameho...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 12:56   Citovat  

Frantik047 napsal:
Proc zrovna olej ? Je s tim nejaky problem ? Ja celkem mam ... Mam spotrebu oleje cca 1L na 500-600km a motor ma najeto 190,000km...
Zatim to neresim pac mam domluveno v budoucnu cca 4-6mesicu vymenu motoru za 1.6i 92kW a najeto cca 110,000km za 7,000,- + 3,000,- prace...
Je to od znameho...

Proto to píšu Velmi šťastný Ten motor je slabý a spotřeba oleje je u nich častý problém. Pokud budeš dávat 92Kw Vtec , budeš muset přendat komplet kabeláž a ECU s klíčem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 13:00   Citovat  

hopit napsal:
Proto to píšu Velmi šťastný Ten motor je slabý a spotřeba oleje je u nich častý problém. Pokud budeš dávat 92Kw Vtec , budeš muset přendat komplet kabeláž a ECU s klíčem.

Zatim jeste nevime co tam narvem ale ma tri motory z civic a crx 92kW,110kW a 120kW maj najeto zhruba stejne kolem 100,000km co se vymysli jeste uvidime...
Ale je fakt ze ten olej to zere jak krava...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 13:04   Citovat  

Frantik047 napsal:
Zatim jeste nevime co tam narvem ale ma tri motory z civic a crx 92kW,110kW a 120kW maj najeto zhruba stejne kolem 100,000km co se vymysli jeste uvidime...
Ale je fakt ze ten olej to zere jak krava...

Moc na výber nebude , na převodovku půjde pouze D motor. 110kw a více už nebude D.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 13:07   Citovat  

Frantik047 napsal:
Je to od znameho...

Jo tak to si myslím dost polepšíš OK
Každopádně jestli ti to takhle hodně bere olej (norma od Hondy, která už tak je pokládána za dost benevolentní, je 1 litr na 1000 km), tak si ho fakt hlídej, ať ti ten motor vydrží do toho swapu za novej motor

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 13:12   Citovat  

hopit napsal:
Moc na výber nebude , na převodovku půjde pouze D motor. 110kw a více už nebude D.

jj, ty silnější motory jsou stopro motory řady "B" (a 120kW motor ani neexistuje, asi je na mysli 118kW B16A2) a tam nebude sedět prakticky nic, není to jen o převodovce nebo elektrice, ale i o nápravách a brzdách...tam je prostě všechno jinak

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 13:28   Citovat  

sopta napsal:
jj, ty silnější motory jsou stopro motory řady "B" (a 120kW motor ani neexistuje, asi je na mysli 118kW B16A2) a tam nebude sedět prakticky nic, není to jen o převodovce nebo elektrice, ale i o nápravách a brzdách...tam je prostě všechno jinak

Jj ten 118kW sem myslel... Jinak moc tomu nejak nefandim ale jelikoz ma servis spise kolem Hond tak me slibil motor + pry k tomu ma i svody nerez a ridici jednotku TodaRacing jeste neco rikal o mensim tesneni pod hlavu a nejakejch klapkach a prej mi to poleti jak vitr Úsměv no uvidim co mi stim provede... Zase kdyz to vemu tak ma fakt pekny auta a vyhral i par soutezi na srazech sprint,hudba a vizualne auto celkem... Nema jedno auto ma asi cca 4-5 aut kazdy na neco jinyho jedno sprinty jedno hudba.... Je fakt sikovnej...

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 13:50   Citovat  

hopit napsal:

Tak immo se dá odstranit, nebo dát řídící jednotku z c5g přes obd2-obd1 redukci, a na zapojení vtecu jsou to dva dráty navíc, které není problém natáhnout zvlášť.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 13:53   Citovat  

Frantik047 napsal:
Jj ten 118kW sem myslel... Jinak moc tomu nejak nefandim ale jelikoz ma servis spise kolem Hond tak me slibil motor + pry k tomu ma i svody nerez a ridici jednotku TodaRacing jeste neco rikal o mensim tesneni pod hlavu a nejakejch klapkach a prej mi to poleti jak vitr Úsměv no uvidim co mi stim provede... Zase kdyz to vemu tak ma fakt pekny auta a vyhral i par soutezi na srazech sprint,hudba a vizualne auto celkem... Nema jedno auto ma asi cca 4-5 aut kazdy na neco jinyho jedno sprinty jedno hudba.... Je fakt sikovnej...

Tak to jsem hodně zvadavej, jak to tam dostane Úsměv
Ale až to tam dostane, tak ti budu těžce závidět, protože HR-V je nádherný auto, který zabil právě blbej motor a s B16A2 118kw to bude super je to dobrý
Ještě to pak chce tvrdší pružiny nebo stabilizátory, ať to není taková kachna Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 14:24   Citovat  

Jen by me zajimalo jestli to vazne bude vse fungovat a dokazeto zprovoznit jestli to budu moct odpalit na asfaltu ( sprint ) myslim ze 4x4 s takovim vykonem a vahou poleti... Nebude to dira do sveta ale neco to da... Jeste mi nabizel turbo co mel on na Honde ale to sem nechtel preventivne preci jenom ja stim dojizdim jen do prace... Za turo chtel uz ale 30tis. Tohle prej vyndal pac si koupil vetsi...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 14:32   Citovat  

Uvidime...

tudy odkaz akcelerace

tudy odkaz HR-V 200kW šuk

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 14:41   Citovat  

sopta napsal:
Ano, je to jednovačka. Narozdíl od většiny automobilek Honda zvládla postavit dobrej motor i s jednou vačkou, krom snížení výrobních nákladů tim šetřila hmotnost a třecí ztráty, aniž by to bylo vidět na nějaké ztrátě výkonu, ba naopak, byla vždy na vrcholu v rámci kubatury.
Dvouvačky si nechávala až na vysocevýkonnou řadu "B".

V tomto případě to ale neplatí.
Doporučuju velmi pečlivě hlídat olej, nepřejíždět termíny výměny....nicméně dá se vyměnit za motor ze civica Mrk

Asi nejhorší co Honda udělala ....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 14:43   Citovat  

No sprinterskej závoďák fakt nečekej, já mám tento 118kW motor ve VTI, který je o výrazných 250 kg lehčí a nebrzdí ho pohon zadních kol...a je to na hraně dobrého pocitu z dynamický jízdy, jako jede to hezky, ale najde se plno rychlejších Úsměv

No jsem teda velmi zvědav jak se mu podaří ti to do auta dát a vyřešit všechny ty problémy s tím spojený (nekompatibilita defakto s ničím, od držáků motoru počínaje, přes jinou elektroniku, převodovku až po jiný/silnější poloosy, ložiska v kolech, brzdy...a jak chce napojit převodovku z Y21 z B16A2 na 4x4 by mě taky zajímalo Úsměv ), ale osobně jsem k implementaci B16A2 118kW do HR-V skeptik a když se to povede, tak za cenu toho turba.

Sice B16A2 miluju, je to skvělej atmosférickej motor, ale v tvém případě bych šel cestou té 1.6 92kW SOHC VTEC, kde nebudeš řešit desetinu problémů co s motorem B16A2...zkusíš, uvidíš jak ti to bude vyhovovat a případně pak dál pokračovat v oturbení tohoto motoru, protože tě to ve finále vyjde stejně, né-li míň a dostaneš se na vyšší výkon a hlavně vyšší krouťák, kterej vzhledem k váze HR-V budeš potřebovat.
HR-V nikdy nebude okresková ani orkuhová hračka a byl by nesmysl jí z tohoto auta stavět, takže bych řiditelnost atmosféry oželel a šel do turba

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 14:56   Citovat  

sopta napsal:
No sprinterskej závoďák fakt nečekej, já mám tento 118kW motor ve VTI, který je o výrazných 250 kg lehčí a nebrzdí ho pohon zadních kol...a je to na hraně dobrého pocitu z dynamický jízdy, jako jede to hezky, ale najde se plno rychlejších Úsměv

No jsem teda velmi zvědav jak se mu podaří ti to do auta dát a vyřešit všechny ty problémy s tím spojený (nekompatibilita defakto s ničím, od držáků motoru počínaje, přes jinou elektroniku, převodovku až po jiný/silnější poloosy, ložiska v kolech, brzdy...a jak chce napojit převodovku z Y21 z B16A2 na 4x4 by mě taky zajímalo Úsměv ), ale osobně jsem k implementaci B16A2 118kW do HR-V skeptik a když se to povede, tak za cenu toho turba.

Sice B16A2 miluju, je to skvělej atmosférickej motor, ale v tvém případě bych šel cestou té 1.6 92kW SOHC VTEC, kde nebudeš řešit desetinu problémů co s motorem B16A2...zkusíš, uvidíš jak ti to bude vyhovovat a případně pak dál pokračovat v oturbení tohoto motoru, protože tě to ve finále vyjde stejně, né-li míň a dostaneš se na vyšší výkon a hlavně vyšší krouťák, kterej vzhledem k váze HR-V budeš potřebovat.
HR-V nikdy nebude okresková ani orkuhová hračka a byl by nesmysl jí z tohoto auta stavět, takže bych řiditelnost atmosféry oželel a šel do turba

Teoreticky při použití pohonného ústrojí z CRV 1g s B20 by to nemusel být takový problém. Prakticky nevím ale docela by mě to zajímalo.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 15:07   Citovat  

Ted mimo misu ale je tam ted 77kW gumy mam uplne bez vzorku a jsem prekvapen Úsměv ( chapu ze to je ma totalni debylita jezdit s gumama bez vzorku ) na suchu to drzi v zatackach jak pribyty i za hranice mych moznosti ( NE VE MESTE A V OBYDLENYCH OBLASTECH MAM NA MYSLI LESY A SILNICE KOLEM POLI A LUK!!! ) a na korym se stim da opravdu krasne driftovat nikdy jsem to nemel 4wd ale jsem prekvapen jak se to da krasne ovladat ve smyku jen podradit vytocit a hlidat rucku je to fakt uzas... asi ale neco jineho je uz Impreza nebo Evo s podstatne vyzsim vykonem... Velmi šťastný Uz se tesim na zimu ale to uz kola koupim...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 15:09   Citovat  

Hondza napsal:
Teoreticky při použití pohonného ústrojí z CRV 1g s B20 by to nemusel být takový problém. Prakticky nevím ale docela by mě to zajímalo.

No je fakt, že touto cestou se již jedna Honda vydala...MarAtův drag speciál s B16A2 naladěnýma na 550 koní, v karoserii CRX 2g a pohonem 4x4 právě z CR-V Úsměv
Takže ano, jsou způsoby, jak to tam dostat, ale cenová náročnost bude asi vyšší a stále pak zůstane motor B16A2 se 118kW a 155Nm, což na 1300 kg těžký auto zrovna sprinter nebude...
Jako hrát si s tím jde slušně...třeba na tý převodovce z CR-V nechat blok B20 a naroubovat na něj hlavu z B16A2 a pak je to zase o něčem jiným Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 15:19   Citovat  

sopta napsal:
No je fakt, že touto cestou se již jedna Honda vydala...MarAtův drag speciál s B16A2 naladěnýma na 550 koní, v karoserii CRX 2g a pohonem 4x4 právě z CR-V Úsměv
Takže ano, jsou způsoby, jak to tam dostat, ale cenová náročnost bude asi vyšší a stále pak zůstane motor B16A2 se 118kW a 155Nm, což na 1300 kg těžký auto zrovna sprinter nebude...
Jako hrát si s tím jde slušně...třeba na tý převodovce z CR-V nechat blok B20 a naroubovat na něj hlavu z B16A2 a pak je to zase o něčem jiným Úsměv

Tak jsem to i myslel i když to z toho nebylo úplně zřejmé. Udělat HRV s B20 vtec jako má Minor v civicu. Tenhle projekt mě už dlouhou dobu leží v hlavě, tak by mě i zajímalo co to obnáší.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 15:59   Citovat  

jenže pak to nevydrží systém Dualpump a zadní diferák Smutný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 16:40   Citovat  

Tak když to funguje Maratovi? Nebo ten tam má nějaký nehondí diferák? Dualpump bych vyhodil a dal to natvrdo Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2012 , 20:14   Citovat  

Hondza napsal:
Tak když to funguje Maratovi? Nebo ten tam má nějaký nehondí diferák? Dualpump bych vyhodil a dal to natvrdo Velmi šťastný

Myslis jako uplne DiffLock ? Jako zamknout uzaverku jo ? By asi neklaplo na asfaltu... cože cože ? Tak to koukám!

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotaz ohledne motoru D16W1...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina