Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Psycho: Honda Civic 6g 1.5i VTEC-E 1996 EK3
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Psycho je teď offline  Psycho
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 1:11  Naposledy upravil Psycho dne 15.4.2013 , 22:38, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

Predstavujem vam moju Hondu Civic 6 generacia Sedan EK3 rok 1996 s motorom 1.5i VTEC-E so 114hp
Takto vyzerala honda na začiatku v povodnom stave a postupne sa nanom robilo vela veci...

tak na zaciatok zadne svetla

podsietenie budikov

skratene radenie o 30%

nafarbene uchyty chladičov

novy original komplet vyfuk s koncovkou

vymena prasknutych zvodov za nerezove 4-2-1 bez katu

predny naraznik s mugen lipom a zadny bezlištoy naraznik s coupe

vymena sania za simota big tube

a takto vyzera teraz

kontrolka VTEC ktora sa rozsvieti pri zopnuti vtec od cca 2800-3500 otačok Úsměv Honda

aktualne je auto po vymene rozvodov vycisteny skrtiacej klapky, vymena vsetkych kvapalin aj olejov, nove servoriadenie s tyckami riadenia, sviecky zatial len precistene, vymena peloveho a palivoveho filtra, nastavenie vôle ventilov... čiže autičko šlape perfektne...

dalej by som rad dal nove sviecky denso iridium a svieckove kable a zatial len take prkotiny a potom nejake tlmiče kedže na aute su este seriove, potom nejake poriadne kolesa už aby to bolo do prave orechove a potom sa uvidi...

406016_477427088936048_874910966_n.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
406016_477427088936048_874910966_n.jpg, 114.17 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marsiano je teď offline  marsiano
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 2:03   Citovat  

Hezka pracicka, vypada jak nova, zadna koroze a ten lak uzasnej. je to dobrý Jestli to ma opravdu najeto tolik co je na budikach, tak je to neskutecny.

Co by me zajimalo, jak jsi udelal tu kontrolku na vtec, ja to chci taky. Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 3:24  Naposledy upravil Psycho dne 31.7.2012 , 10:57, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

auto mal predomnou otec takze presne viem ako bolo o neho starane a mame ho už 9 a pol roka... ja ho mam už 2 roky a to auto ide stale tak jak ma... klop klop na drevo Úsměv

kontrolka vtec:
jednoducho si kupis ziarovvku 12V s ktorej vyvedies dva kable cize plus a minus a minusko napojis na kostru auta a plus zapojis na VTEC solenoid... solenoid ma iba jeden kablik a tomu stiahnes kusok izolacie tak mozes nepojit ten plusovy kabel a potom to cele zaizolujes naspet... nic extra len prplacka bola s pristrojovkou tam som si spravil nove miesto na indikovanie nsvojej vtec kontrolky Velmi šťastný

hned pri tom cupliku co je znazorneni pri motore (VTEC SOLENOID) je natiahnuty taky hruby kabel ide do zväzku kablou a tam idu do riadiacej jednotky... ten kabel co ide od toho "cupliku" tam trocha stiahnes izolaciu a napojiš ten žlty kabel čo je a to bude plus a ten modry napojiš hoci kde na kostru to je minus...
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 7:13   Citovat  

Krasavec je videt. ze se o auto staras.Akorat to Typer bych tam asi nedaval.Jinak za me super. Úsměv
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 8:22   Citovat  

Kendik napsal:
Akorat to Typer bych tam asi nedaval.Jinak za me super. Úsměv

Souhlasím. Ekonom je to moc pěknej je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 8:49   Citovat  

trošku brutalitka mno je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 10:16   Citovat  

zabudol som podotknut že to type R tam už nieje a ani mračitka Úsměv Honda
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 14:20   Citovat  

Psycho napsal:
auto mal predomnou otec takze presne viem ako bolo o neho starane a mame ho už 9 a pol roka... ja ho mam už 2 roky a to auto ide stale tak jak ma... klop klop na drevo Úsměv

kontrolka vtec:
jednoducho si kupis ziarovvku 12V s ktorej vyvedies dva kable cize plus a minus a minusko napojis na kostru auta a plus zapojis na VTEC solenoid... solenoid ma iba jeden kablik a tomu stiahnes kusok izolacie tak mozes nepojit ten plusovy kabel a potom to cele zaizolujes naspet... nic extra len prplacka bola s pristrojovkou tam som si spravil nove miesto na indikovanie nsvojej vtec kontrolky Velmi šťastný

hned pri tom cupliku co je znazorneni pri motore (VTEC SOLENOID) je natiahnuty taky hruby kabel ide do zväzku kablou a tam idu do riadiacej jednotky... ten kabel co ide od toho "cupliku" tam trocha stiahnes izolaciu a napojiš ten žlty kabel čo je a to bude plus a ten modry napojiš hoci kde na kostru to je minus...

Díky moc za radu přátele , to připojení na VTEC SOLENOID chápu, ale spíše by mě zajímalo jak jsi udělal tu kontrolku v přístrojovce?
Tu jsi jen sundal a vložil tam tu žárovku 12V? Ten nápis VTEC tam už v přístrojovce na tom místě co máš na fotce už je, nebo jsi ho nějak vyráběl? Jakou jsi přesně použil žárovku?
Ještě jak píšeš že se ti kontrolka rozsvěcí od 3000-3500 otáček, to je nějaké divné, mám stejný motor a mě VTEC spíná až někdy kolem 5000ot/min? Tak že by se to spíše mělo rozsvěcet až od 5000-do 7500otáček?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 14:25   Citovat  

marsiano napsal:
Díky moc za radu přátele , to připojení na VTEC SOLENOID chápu, ale spíše by mě zajímalo jak jsi udělal tu kontrolku v přístrojovce?
Tu jsi jen sundal a vložil tam tu žárovku 12V? Ten nápis VTEC tam už v přístrojovce na tom místě co máš na fotce už je, nebo jsi ho nějak vyráběl? Jakou jsi přesně použil žárovku?
Ještě jak píšeš že se ti kontrolka rozsvěcí od 3000-3500 otáček, to je nějaké divné, mám stejný motor a mě VTEC spíná až někdy kolem 5000ot/min? Tak že by se to spíše mělo rozsvěcet až od 5000-do 7500otáček?

Jestli máš D15Z6, tak Ti "Vtec" spíná kolem 2500-3000ot... Přesněji cca od těhle otáček nejede motor na 12ventilů,ale na 16, tedy vahadla ventilů jsou spojeny čepem k ostřejší vačce. Kolem 5000ot. se ni nespíná, protože tam nic není.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 14:35   Citovat  

Hellborn napsal:
Jestli máš D15Z6, tak Ti "Vtec" spíná kolem 2500-3000ot... Přesněji cca od těhle otáček nejede motor na 12ventilů,ale na 16, tedy vahadla ventilů jsou spojeny čepem k ostřejší vačce. Kolem 5000ot. se ni nespíná, protože tam nic není.

Fakt? To je divný protože táhnout to začne až od 5000ot.. tak jsem myslel že to právě dělá ten VTEC?
Tak že motor jde na 12ventilů jen do 2500ot...? Vždyť kontrolka ECO svítí myslím že do 3000ot..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 14:41   Citovat  

marsiano napsal:
Fakt? To je divný protože táhnout to začne až od 5000ot.. tak jsem myslel že to právě dělá ten VTEC?
Tak že motor jde na 12ventilů jen do 2500ot...? Vždyť kontrolka ECO svítí myslím že do 3000ot..

I na trojku a čtyřku? Mrk Co jsem ho měl,tak na dvojku rozsvítit nešla, 3-4st. do cca 2500ot., 5st. do cca 3200ot. Hondí motor je stavěn tak,aby měl plynulý nárůst až skoro do červeného pásma, ale jen některý má mezi normál vačkami ostrou vačku (Tvůj ne). Doporučuji hondaclub.cz, sekci technika a článek systémy Vtec.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 15:01   Citovat  

Hellborn napsal:
I na trojku a čtyřku? Mrk Co jsem ho měl,tak na dvojku rozsvítit nešla, 3-4st. do cca 2500ot., 5st. do cca 3200ot. Hondí motor je stavěn tak,aby měl plynulý nárůst až skoro do červeného pásma, ale jen některý má mezi normál vačkami ostrou vačku (Tvůj ne). Doporučuji hondaclub.cz, sekci technika a článek systémy Vtec.

Na dvojku nejde to máš pravdu, jinak se mi to spíná přesně jak to píšou v tom článku (K zapojení druhého ventilu dochází v závislosti na zatížení motoru mezi 2700-3300 ot/min.) Díky za doporučení k článku přátele
Jen mi nejde stále do hlavy když tento motor nemá ostrou vačku, že opravdu znatelný zátah je až od 5000ot..

Psycho máš to taky tak?
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 15:19   Citovat  

marsiano napsal:
Na dvojku nejde to máš pravdu, jinak se mi to spíná přesně jak to píšou v tom článku (K zapojení druhého ventilu dochází v závislosti na zatížení motoru mezi 2700-3300 ot/min.) Díky za doporučení k článku přátele
Jen mi nejde stále do hlavy když tento motor nemá ostrou vačku, že opravdu znatelný zátah je až od 5000ot..

Psycho máš to taky tak?

to je efekt 16v motoru, nic vic nic min, to by si musel mit 3-fazovej vtec, spojeni economa s esinou, u nas velka vzacnost.

jinak economek moc peknej, taky se casem chystam na sedanka OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 17:00   Citovat  

kazda honda ktora je na benzin taha v hornych otackach... najvacsi krutiaci moment mas tusim pri 5500ot a vykon pri 6800 otackach takze ja sa tomu necudujem Úsměv ako nebolo by zle mat D15B 3 stage VTEC Úsměv
   Návrat  
VencaOva je teď offline  VencaOva
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 18:09   Citovat  

Ta musel celý život bydlet v garáži jinak to nechápu OK Koroze nic... Moje stojí 16 let před panelákem a zub času hlodá a hlodá až jednou dohlodá. Fakt krásný sedánek. je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 18:53   Citovat  

nie bola parkovana vo dvore cize normalne jak je na fotkach... tajomstvo je to ze este za cias otca bola burana z lava aj z prava aj zozadu :ň ta si to ho prežila dost ale moj otec jak spravny majitel hondy nedal auto na nahradne jak to robí väčšina ludi ale vzdy ju opravil do povodneho stavu... najviac hrdzavy bol vyfuk nuž teraz ked je novy tak auto nema tolko hrdze...
   Návrat  
VencaOva je teď offline  VencaOva
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 19:23   Citovat  

Tak vyfuk pokud neni nerez tak jde vždykcy Úsměv
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 19:54   Citovat  

Becky napsal:
to je efekt 16v motoru, nic vic nic min, to by si musel mit 3-fazovej vtec, spojeni economa s esinou, u nas velka vzacnost.

O jednom bych věděl HaHaaa
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 19:56   Citovat  

Dopis napsal:
O jednom bych věděl HaHaaa

na tebe sem hned myslel Velmi šťastný ale taky vim jak si s tim bojoval
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 20:13   Citovat  

Becky napsal:

Tim myslis, swap z esi? Myslis ze to jde hodne znat?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 20:35   Citovat  

marsiano napsal:
Tim myslis, swap z esi? Myslis ze to jde hodne znat?

Ne, myslí dole 12V, uprostřed 16V a nahoře SOHC Vtec. Něco takového stavěl kdysi i Fish.
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 20:37   Citovat  

Hellborn napsal:
Ne, myslí dole 12V, uprostřed 16V a nahoře SOHC Vtec. Něco takového stavěl kdysi i Fish.

Jestli se nepletu, tak stavěl D15B Vtec, ale ne 3-stage (tzn. jen ostrou vačku bez ekonoma)...
   Návrat  
gembler je teď offline  gembler
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 22:26   Citovat  

D15Z6 sedánky jsem měl dva, teď teda jezdím s tím druhým a mám už o tomhle motoru leccos přečteno a hlavně vypozorováno (za ty 4 roky co s nima jezdím):
1. a 2. rychlostní stupeň - motor se tváří, že pracuje na 16 ventilů - lineární křivka výkonu (o krouťák se na tyhle kvalty nestarejte)
3. rychlostní stupeň - 2200-cca2700 ot/min pracujeme na těch "12" ventilů kvůli větší kompresi, ale funguje to jen když to lechtáte, když po pedálu dupete jako zvířata, tak vám to ECONOmicky nepojede. Kontrolka ECONO se nejdřív rozsvítí, pak chvilku nic a pak to škubne (zvedla se komprese a můžete ubrat plyn -> jedete 50km/h se spotřebou asi 5-6 litrů na sto). Auto pak skvěle reaguje na plyn a i do kopců hýbete tak akorát palcem pravý nohy.
[b]4. kvalt, tak tady bych možná potřeboval nějakou radu co s tim, páč mi to na čtyřku za á nejede (první auto jezdilo na čtyřku 180, tomuhle se nechce) a za bé (ono to s tim poklesem výkonu souvisí) se mi málokdy povede udržet econo režim aktivní mezi 60-70km/h i s lehkou nohou, což je podezřelé[/b] a možná s tim začnu otravovat i mého mechanika.
5tá rychlost je úplně boží a teprve tady D15Z6 s převodovkou S40 ukazuje co umí. Kontrolka econo svítí až do 3000ot/min což je přesně 120km/h a s opravdu lehkou nohou se dá jezdit i 125km/h pořád v režimu econo za nějakých 4,5-5l/100km. Pak asi ve 3500ot/min, kdy už se s econo režimem musíme nadobro rozloučit, se nám otvírá všech 16 ventilů (oznamuje další škubnutí), auto pak ukazuje svoji dravější tvář a maximálního krouťáku si užíváme mezi 4100 a 5500ot/min, kde nás zastaví omezovač těsně před hranicí 200km/h přesně na 195 Bueee kdo tvrdí něco jinýho, tak se mu v tom někdo šťoural a už to neni origo.
Pravda je, že origo D15Z6 nad 5500ot/min už moc netáhne a kdo to točí dál až k omezovači, tak další kvalt mu zapadne přesně do té výkonostní díry, kde už křivka krouťáku zase klesá. Jinak jsem s tim pojel kámošova Peugeota 406 1.8 benzín 85kW (dělal co mohl a dal jsem ho tak o půl auta) a myslim, že cokoliv silnějšího neni možný bez pořádnýho obutí (nějaký sprintový 13" kola), 4-1 odbržděných svodů a dalších drahých nesmyslů, jako snížená hlava, ostřejší vačka, větší vstřiky, klapka, parohy atd...
Myslim že jsem ohledně ekouše s D15Z6 a převodovkou S40 dost věcí uvedl na pravou míru a vážně nechci vyvolávat flame, ale podle mě origo EK3 nedá Superba 2.0 TDi. Jestli máte někdo radu ohledně mého zabržděného 4. kvaltu, tak budu jedině rád. Hondám zdar meetallll Honda
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 22:59   Citovat  

gembler napsal:
Pravda je, že origo D15Z6 nad 5500ot/min už moc netáhne a kdo to točí dál až k omezovači, tak další kvalt mu zapadne přesně do té výkonostní díry, kde už křivka krouťáku zase klesá.
A nemas teda neco spatne? Protoze toto se mne moc nezda...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.7.2012 , 23:15   Citovat  

Tak to je neaky divny, ja to mam trochu jinak, motor mam stejnej jako ty, prevodovka by tam mela byt tez origo. Jde konkretne o 4rychostni stupen, me to na 4 jede 210km/h (tacho) gps je 200km/h. Na 5 mi to jen spomaluje po rovince to vytahne max 200km/h s dlouheho kopce se mi podarilo 220km/h (tacho). Nejvetsi vykon pocituji prave od tech 5000ot/min az do 7500ot/min. V tech 5000ot/min auto docela vystreli.

Superba 2,0tdi jsem dal na spryntech a nekolikrat, ale jak mile vypnul esp tak byl lepsi a dal me, ale jen o kousek. Drive jsem superba vlastnil, s motorem 1,9tdi 96kw cip na 115kw, no a toho bych nedal ani nahodou, i esp u nej bylo nastavene jina a nebylo potreba na sprintech vypinat.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 7:09   Citovat  

marsiano: troska ta opravim lebo obmedzovač je na 7200ot a ak ti ide viac tak nemas vporiadku ručicku otackomera a ver tomu že viac ako 195 na 4 stupni ti to pojde len dole kopcom kedže ta prevodovka je tak sprevodovana a obmedzovac ta nepusti... alebo mas potom neobycajnu black edition d15z6 Velmi šťastný Velmi šťastný heh
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 7:13   Citovat  

silenec napsal:
A nemas teda neco spatne? Protoze toto se mne moc nezda...

Taky bych řekl má něco špatně a nejen 4 rychlostní stupeň (na který D15Z6 udělá maximálku, pětka je jen udržovací).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 7:14   Citovat  

Psycho napsal:
marsiano: troska ta opravim lebo obmedzovač je na 7200ot a ak ti ide viac tak nemas vporiadku ručicku otackomera a ver tomu že viac ako 195 na 4 stupni ti to pojde len dole kopcom kedže ta prevodovka je tak sprevodovana a obmedzovac ta nepusti... alebo mas potom neobycajnu black edition d15z6 Velmi šťastný Velmi šťastný heh

Ručička dolítne dál (na VTi mi při řazení chodila na cca 8500ot., omezovač 8150ot.).
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 8:51   Citovat  

marsiano napsal:
Tak to je neaky divny, ja to mam trochu jinak, motor mam stejnej jako ty, prevodovka by tam mela byt tez origo. Jde konkretne o 4rychostni stupen, me to na 4 jede 210km/h (tacho) gps je 200km/h. Na 5 mi to jen spomaluje po rovince to vytahne max 200km/h s dlouheho kopce se mi podarilo 220km/h (tacho). Nejvetsi vykon pocituji prave od tech 5000ot/min az do 7500ot/min. V tech 5000ot/min auto docela vystreli.

Superba 2,0tdi jsem dal na spryntech a nekolikrat, ale jak mile vypnul esp tak byl lepsi a dal me, ale jen o kousek. Drive jsem superba vlastnil, s motorem 1,9tdi 96kw cip na 115kw, no a toho bych nedal ani nahodou, i esp u nej bylo nastavene jina a nebylo potreba na sprintech vypinat.

mám to taky tak, 5 řadím někde za 200km/h a pořád táhne není udržovací jak tady někdo píše a to si troufnu říct že je tam 100% origo všechno a omezovač mám v 7500ot. Možná záleží jak je motor zajetej.
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 9:54   Citovat  

Ohledne omezovace - info z manualu:
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Psycho: Honda Civic 6g 1.5i VTEC-E 1996 EK3
Fórum: Showroom