Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Drnčení v aut. převodovce Accord r.v. 2010
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
mir.velech je teď offline  mir.velech
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2012 , 16:19   Citovat  

Zdravím,
chtěl bych Vás poprosit o radu, případně o zkušenosti s drnčením v 5-rych. automatické převodovce u Accorda r.v. 2010. Jedná se o takové divné kovové drnčení při otáčkách mezi 2000-2500ot.min. Nejvíce je slyšet při zařazené 3. a 4. rychlosti a pomalu začíná být slyšet i na 5 rychlost. Zvuk se ozývá pokud je motor v tahu nebo při ustálené jízdě okolo 2200ot./min. Bueee Pokud jedu ale z kopce a podřadím třeba na trojku (pádlem pod volantem), a otáčky se dostanou mezi 2000-2500ot, tak není slyšet žádný zvuk. Úsměv Prostě jen když je motor v tahu, třeba i jen mírném. Byl jsem s tím i v servisu a tam mi řekli, že na nic nepřišli. Že jde jen o slabé drnčení, které je normální. Mě to ale moc normální nepřijde, protože celý rok byl klid a teprve, když jsem jel ze servisu po výměně baterky, tak jsem zvuk uslyšel poprvé a od té doby to drnčí pořád. Bueee
Děkuji za rady a pomoc Úsměv Honda

PS: teď mám najeto okolo 24500km. Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Boni H je teď offline  Boni H
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2012 , 21:01   Citovat  

Tak mrkni na tu baterku jestli je baterka přitáhlá nebo s kolem ní něco nepovolily a nezapoměli přitáhnout kouř

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2012 , 21:35   Citovat  

Nechci tě strašit, ale mohou to být ložiska v převodovce.... většinou to dělá, že čím je vyšší kvalt a nižší otáčky (tedy větší zátěž) začne to dělat (nejlépe zkusit v kopci)... Ale máš málo najetých km, takže to by musela být vada z výroby (nechej opravit v záruce) Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 14:22   Citovat  

For Boracco:
To jsi už druhý člověk, který říká, že by to mohly být ložiska v převodovce. No radost z toho nemám, ale radši to opravím teď, než mi skončí záruka. Jaká je opravdu skutečná šance, že to dělají ložiska? Máš nějakou osobní zkušenost s takhle málo najetými km? Já to byl včera projet a to drnčení jsem slyšel jen občas. Nejvíc je to slyšet během prvních 5km než se ohřeje olej v převodoce. Jinak cestou zpět cca 8km jsem přišlapával plyn docela svižně a to drnčení moc slyšet není. Zítra pojedu ráno do práce, tak tu převodovku trochu protočím. A pokud to bude dělat jen při klidné jízdě a otáčky okolo 2200, tak to by mohly být pořád ložiska? Napadájí tě další varianty, co by to mohlo dělat? Já bych totiž nerad nechával auto dva dny v servisu a nakonec nepřijdou na nic.
Jinak to co ty píšeš, že to většinou dělá při vyšší rychlosti a nižších otáčkách, tak mě to dělá pořád při stejných otáčkách mezi 2000-2500ot a je jedno, jestli tam je trojka, čtyřka nebo pětka.
Děkuji za odpověď

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 14:48   Citovat  

nejdriv bych se pokusil zjistit odkud to drnci a pak resil co s tim, pac ze by u noveho auta drncely loziska v prevodovce je asi ta nejmin pravdepodobna vec...
jak uz tu nekdo psal, zkusil bych se podivat okolo te baterky, jestli tam neco nezapomneli utahnout nacvaknout atp... prece jen pokud to dela az po tom zasahu, tak je dost mozny ze tam bude nejaka uplna blbost...
a jeste sem neslysel u zadneho naseho zakaznika drncet loziska... loziska vetsinou huci

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 15:50   Citovat  

Ložiska přitom nájezdu snad ne.To by bylo asi na záruku.Mě se stalo něco podobného.Přejížděl jsem podélně příčnou nerovnost a přejel středním dílem výfuku po ní.Výfuk se nějak malinko zdeformoval a vždycky v tahu to u těchto otáček začalo kovově drnčet,ale jen v tahu.Musel jsem to pak porovnat.Zkus to se stáhnutýma okýnkama projet okolo nějaké zdi,nebo v podjezdu,případně tunelu v těch otáčkách a uvidíš.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 16:06   Citovat  

mir.velech napsal:
For Boracco:
To jsi už druhý člověk, který říká, že by to mohly být ložiska v převodovce. No radost z toho nemám, ale radši to opravím teď, než mi skončí záruka. Jaká je opravdu skutečná šance, že to dělají ložiska? Máš nějakou osobní zkušenost s takhle málo najetými km? Já to byl včera projet a to drnčení jsem slyšel jen občas. Nejvíc je to slyšet během prvních 5km než se ohřeje olej v převodoce. Jinak cestou zpět cca 8km jsem přišlapával plyn docela svižně a to drnčení moc slyšet není. Zítra pojedu ráno do práce, tak tu převodovku trochu protočím. A pokud to bude dělat jen při klidné jízdě a otáčky okolo 2200, tak to by mohly být pořád ložiska? Napadájí tě další varianty, co by to mohlo dělat? Já bych totiž nerad nechával auto dva dny v servisu a nakonec nepřijdou na nic.
Jinak to co ty píšeš, že to většinou dělá při vyšší rychlosti a nižších otáčkách, tak mě to dělá pořád při stejných otáčkách mezi 2000-2500ot a je jedno, jestli tam je trojka, čtyřka nebo pětka.
Děkuji za odpověď

Ty otáčky co píšeš by seděly na ty ložiska.... Pokud je to 100% od výměny té baterie, tak bych nechal zkontrolovat to uchycení....
Ale jeví se mi to jako nepravděpodobné z toho hlediska, že píšeš, že se ohřeje olej, tudíž to musí mít souvislost s vnitřnostma převodovky...
A ano, jestli to dělá až třeba od trojky do pětky, tak to už jsem řešil na novém Accordu několikrát, ale měl najeto o něco více...
Ještě se kouknu, jestli na to nemáme svolávací kampaň... Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 19:00   Citovat  

Teď jsem tři hodiny ležel pod autem, zkontroloval i tu baterku a nikde žádný problém nevidím. Žádný povolený plech někde nebo vypadlý šroubek. Zkoušel jsem i samotný motor na neutrál na 2200ot a to žádný drnčení nevydává. A kdyby to byly ložiska, nehučely by pořád a né jen při určitých otáčkách? Já zkoušel projet auto a když jsem podřadil z kopce na 3 a otáčky vylítly někam okolo 2600ot a šly pomalu dolů, tak žádný zvuk to nedělalo. Ale když jsem nechal auto vychladnout a pak ho jel znovu projet, tak už na dvojku okolo 2300ot se staženými okýnky je to drnčení slyšet a na trojku to samé. Pak už to přehluší rachot větru z okýnek. Takže si myslím, že na 90% to má něco společného s vnitřkem převodovky a teplotou oleje. Ale zase mi vrtá v hlavě jedna věc. Když jsem byl dneska auto projet a přidával jsem plyn docela svižně, tak to drnčení okolo 2300ot nebylo slyšet. A když jsem potom jen lechtal plyn a držel motor okolo těch 2200ot, tak drnčení se zase projevilo a docela dost hlasitě a to byla převodovka už 100% zahřátá. Měl jsem za sebou cca 12km ve 33°C. Takže mám z toho hlavu jak pátrací balón Velmi šťastný
Jakékoliv rady velice uvítám. Předem moc děkuji Úsměv

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 19:19   Citovat  

Nevím jak u Accorda, ale u CTR takhle vždycky drnčí krycí plech nad poloosou Velmi šťastný , resp. nikde nevidím motorizaci to mi hlava nebere
Ropa nebo Káčko?

0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 19:30   Citovat  

Jedná se o Hondu Accord 2,4i-Vtec 148kw r.v.2010

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 19:55   Citovat  

Tak koukni na ten plech nad pravou poloosou, je to uložený v takových drátěnkách a ty se za čas vymačkaj - vycházím tedy jen z toho, že K24 je v accu snad skoro stejný jako K20 v CTR Mrk

0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 20:19   Citovat  

Já dneska kontroloval pod autem snad všechno, ale ještě jednou mrknu na ten plech. Bylo by to super, kdyby to byla taková blbost. A jaký máš názor ty s těma ložiskama v převodovce? Díky

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 20:31   Citovat  

Acco neznám, dle zdravého úsudku je to s takovým nájezdem blbost (pokud je olej v převodovce), ale na druhou stranu, možné je všechno.
To drnčení jsem řešil jak u sebe, tak i u arei07, kterému p. Kühnel také prolezl celé auto s stetotskopem a na nic nepřišel, pak jsem vzal areovy za ten plech a vůli měl jako blázen HaHaaa Stačí tam pak dát proti sobě dvě pérovky a je pokoj OK pokud to bude i tvůj případ kuky kuk

0
PříspěvekZaslal: 6.8.2012 , 20:57   Citovat  

Zítra na ten plech mrknu a dám vědět. Zatím díky Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 5:36   Citovat  

mir.velech napsal:
Teď jsem tři hodiny ležel pod autem, zkontroloval i tu baterku a nikde žádný problém nevidím. Žádný povolený plech někde nebo vypadlý šroubek. Zkoušel jsem i samotný motor na neutrál na 2200ot a to žádný drnčení nevydává. A kdyby to byly ložiska, nehučely by pořád a né jen při určitých otáčkách? Já zkoušel projet auto a když jsem podřadil z kopce na 3 a otáčky vylítly někam okolo 2600ot a šly pomalu dolů, tak žádný zvuk to nedělalo. Ale když jsem nechal auto vychladnout a pak ho jel znovu projet, tak už na dvojku okolo 2300ot se staženými okýnky je to drnčení slyšet a na trojku to samé. Pak už to přehluší rachot větru z okýnek. Takže si myslím, že na 90% to má něco společného s vnitřkem převodovky a teplotou oleje. Ale zase mi vrtá v hlavě jedna věc. Když jsem byl dneska auto projet a přidával jsem plyn docela svižně, tak to drnčení okolo 2300ot nebylo slyšet. A když jsem potom jen lechtal plyn a držel motor okolo těch 2200ot, tak drnčení se zase projevilo a docela dost hlasitě a to byla převodovka už 100% zahřátá. Měl jsem za sebou cca 12km ve 33°C. Takže mám z toho hlavu jak pátrací balón Velmi šťastný
Jakékoliv rady velice uvítám. Předem moc děkuji Úsměv

Ano, když tomu dáváš kapky, tak slyšet nejdou, dělá to jen při takové normální klidné zátěži...

0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 8:26   Citovat  

Boracco:
jj tak to by opravdu všechno směřovalo na ty ložiska. Dneska jsem poslal ještě e-mail do Hondy Česká Republika a uvidíme, co mi k tomu napíšou oni. Když tak auto odvezu do Kolína do Servisu a uvidíme, co s tím provedou. Ale 100% chci mít auto v naprostém pořádku než mu skončí záruka, protože podle mých info je výměna ložisek v převodovce dost drahá sranda. A můžu se zeptat, jak dlouho ty děláš s Hondama? Protože, když jsi psal, že se podíváš, jestli na to nemáte nějakou svolávací akci, tak mi to přišlo, že jsi technik z Hondy Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 8:38   Citovat  

A ještě bych měl jednu otázku. Vadí aut. převodovce, když má nalito o zhruba 1cm víc oleje nad max. rysku? V manuálu totiž píšou, že by olej měl být přesně mezi ryskami min. a max. Ale v servisu mi říkali, že to nevadí, že se aspoň mnohem dřív promaže.

Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 8:46   Citovat  

mir.velech napsal:
A ještě bych měl jednu otázku. Vadí aut. převodovce, když má nalito o zhruba 1cm víc oleje nad max. rysku? V manuálu totiž píšou, že by olej měl být přesně mezi ryskami min. a max. Ale v servisu mi říkali, že to nevadí, že se aspoň mnohem dřív promaže.

Olej v automatu se kontroluje zahratej, to musi byt na znackach. Kdyz je studenej odstavenej tak je nad a nemusis se desit.

0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 11:49  Naposledy upravil mir.velech dne 7.8.2012 , 20:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ano, to samozřejmě vím. Olej jsem kontroloval v zahřátém stavu po hodinové jízdě. Pak jsem nechal auto stát cca 1 minutu a oleje tam je 1cm nad maximum.

0
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 20:04   Citovat  

Tak dnes mi přišel e-mail z Hondy Česká Republika od p. Čermáka, který mi napsal, že takhle není možné závadu určit a proto by chtěl auto vidět osobně. Takže v pátek vezu auto do Kolínského servisu, kam přijede i p. Čermák a auto vyzkouší osobně, aby zjistil o jaký problém se konkrétně jedná? Nevíte někdo, co je p. Čermák zač? Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 18:54   Citovat  

Zdravím pánové, tak dnes jsem byl s Accordem u jednoho technika a ten mi řekl, že s ohledem k 26tis km, jsou ložiska skoro vyloučená věc, ale on se spíše přiklání ke klepání ventilů. Otáčky 2000-2200 by na to prý seděly. Co si o tom myslíte vy?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 21:22   Citovat  

Tomu se mi taky nechce věřit, to bude jen nějaká blbost Velmi šťastný Na ten kryt si koukal?

0
PříspěvekZaslal: 9.8.2012 , 8:57   Citovat  

ano, celé auto jsem měl na zvedáku a tři lidi jsme kontrolovali veškeré plechy u spodku auta, ale nikde jsme nic nenašli. Koukali jsme i do motorového prostoru a tam žádné plechy ani nejsou. Jen nějaký jeden u převodovky, ale ten je pevně přišroubovaný. Takže už jsem v koncích. Zítra vezu auto do servisu a uvidíme, na co přijdou oni? Při mém štěstí to mírné drnčení ani neuslyší, protože to zrovna nebude dělat. A nebo drnčení uslyší, ale na nic nepřijdou a řeknou mi, že je to normální a já budu muset s tím drnčením jezdit i dál.
Dneska ráno když jsem jel z práce, tak na trojku a čtyřku při 2000ot. to drnčení bylo slyšet docela hlasitě. Ale když si ke mě nasednul kámoš, abych měl svědka, že to fakt drnční, tak nebylo slyšet skoro nic. Jen takové slabé drnčení a tak na 2-3 vteřiny a zase konec.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2012 , 10:39   Citovat  

mir.velech napsal:
Tak dnes mi přišel e-mail z Hondy Česká Republika od p. Čermáka, který mi napsal, že takhle není možné závadu určit a proto by chtěl auto vidět osobně. Takže v pátek vezu auto do Kolínského servisu, kam přijede i p. Čermák a auto vyzkouší osobně, aby zjistil o jaký problém se konkrétně jedná? Nevíte někdo, co je p. Čermák zač? Úsměv

p. Čermák je clovek z HČR ktery ma na starosti reseni technickych problemu a je technicka podpora na skolenich. osobne si myslim, ze clovek na svem miste, ktery hodne vi a dokaze poradit, popr vyresit spoustu problemu...

0
PříspěvekZaslal: 9.8.2012 , 23:40   Citovat  

Dneska jsem vypozoroval další souvislost ohledně toho plechového drnčení. Při cestě z práce jsem zjistil, že to drnčení se objevuje při již zmíněných otáčkách 2200-2300, ale až po době 3-4 vteřin a déle. Na okresce při rychlosti 90km/h na čtyřku a otáčkách 2300 je drnčení slyšet stále i po dobu víc než 30 vteřin. Pak už jsem zařadil pětku, otáčky spadly pod 2000 a drnčení bylo pryč. Má někdo stejný názor jako Boracco, že to budou ložiska v převodovce? Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2012 , 7:01   Citovat  

Jak už ti tu někdo psal, ložiska nedrnčej ale hučej!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2012 , 6:49   Citovat  

nejakej vysledek?

0
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 11:22   Citovat  

Zdravím pánové, dneska mi volali z Hondy Kolín, že to plechové drnčení na 90% dělá první díl výfuku. Takže se objednal nový díl z HČR a příští pondělí se bude měnit. Pak dám vědět, jestli to 100% bylo ono a to plechové drnčení zmizí. Prý tam byl i p. Čermák z HČR a ten si myslí totéž, že to dělá výfuk. Motor i převodovka jsou po diagnostice a vše je v naprostém pořádku. Takže příští pondělí se uvidí Úsměv Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 11:24   Citovat  

heureeeeeeeeka Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 22:05   Citovat  

No já bych se ještě předčasně neradoval. Teprve až bude ten první díl výfuku vyměněný a auto pojede krásně tiše bez drnčícího zvuku, tak teprve to bude heureeeeeeeeeeka Úsměv Když jsem mluvil s tím technikem, tak ani on sám mi nedokázal říct, že 100% to je ten první díl výfuku. Prý se uvidí? A když to nebude ono, tak tam vezu auto zpátky a bude se zkoumat dál Smutný Ale to už předbíháme...teď jen doufám, že to bude ten díl výfuku Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Drnčení v aut. převodovce Accord r.v. 2010
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina