Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Údajně jsem rozbil přední sklo
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 18:06   Citovat  

Potřebuju radu. Dnes jsem jel s náklaďákem kolem AVION parku v Ostravě, firemním náklaďákem (valník s plachtou do 8tun) a než jsem dojel na naší firmu tak volal nějaký týpek, že mi odlétl kámen od kola a trefil jeho sklo na BMW (taková stará mrcha). Samozřejmě, že týpek žádné připojištění nemá a já si nejsem vědom toho, že by se něco takového stalo. On tvrdí, že na mě blikal, ale já jsem si ničeho takového nevšiml jen vím, že za mnou celou dobu jel kamion a předemnou taky. Navíc mám vzadu takovou tu obrovskou gumu co mají kamiony aby jim případné kamínky nelétaly od kol a není tam žádné místo na to aby ten kamínek mohl vyletět. Tomu týpkovi je tak 22 let ,ale choval se velmi nevybíravým způsobem a mě a kolegyni co to řešila sprostě nadával a urážel nás, že jsme jeblá firma když nemáme ani na zaplacení blbého skla. Potřebuje to vyřešit do pátku jelikož odjíždí na dovolenou a s prasklým sklem by se mu to prodražilo kdyby ho v cizině chytli. Mě kdyby se něco takového stalo tak bych za nim asi jel a na první křižovatce ho zastavil. Nevíte nějakou radu? Pořád hrozí policií a že to ohlásí jako újezd od nehody. Podle mě to je jen koumák co chce udělat pojistný podvod. Jak s zachovat?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 18:14   Citovat  

wc na něj

jen si tě vytipoval, aby firma cálovala...běžný pojistný podvod

prostě..nevím o čem to hovoříte, nikdy jsem tam nejel a ani jsem tu dobu neřídil..klidně si to nahlašte
nashle meetallll
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 18:29   Citovat  

Úplně stejný rady se zde několikrát dávali, že ten kdo má prasklý sklo a nemá připojištění, tak aby si nějaký náklaďák vytipoval a dal to na něj..... Takhle to u nás bohužel chodí, někdo je na jedný straně, někdo na druhý. Myslím, že mu bude stačit spolujezdec jako svědek a bude mít navrh.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 18:32   Citovat  

počkeeej, já jel vlastně za tebou na firmu...nemohl jsem trefit, jak sem tě vyzvedával, tak jsme si dali sraz, když si končil a já jel celou dobu za tebou..dyť víš je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 18:47   Citovat  

On tvrdí, že má svědka a když byla konfrontace tak jsme se ptali kde ho má a nebyl schopen odpovědět. Dokonce volal právnikovi a řekl mu před náma aby přijel i s policií. Samozřejmě když nám začal sprostě nadávat tak jsme ukončili debatu a vykázali jsme ho s firmy. Pak šel brečet našemu řediteli na raminko a taky neuspěl.Sebral se a odjel ani na toho právnika a policii nečekal. Takže taky jenom bouda. S tím svědkem že jel zamnou jsem taky uvažoval, ale kdyby došlo na lamání chleba tak máme ve všech autech GPS tak aby to potom nebylo přítěží
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 18:51   Citovat  

Ajsik napsal:
Úplně stejný rady se zde několikrát dávali, že ten kdo má prasklý sklo a nemá připojištění, tak aby si nějaký náklaďák vytipoval a dal to na něj..... Takhle to u nás bohužel chodí, někdo je na jedný straně, někdo na druhý. Myslím, že mu bude stačit spolujezdec jako svědek a bude mít navrh.

Já to beru kdyby na to šel slušně. Počkal někde pobavili se o tom jestli bych to nevzal na sebe třeba za nějakou úplatu nebo flašku, ale takhle jak se zachoval se nemá cenu s ním ani bavit
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 18:53   Citovat  

Má z toho firma nějaký "postih" vůči pojišťovně když uplatní pojištění za škodu? Slyšel jsem že by nemělo být, protože je to neúmyslně způsobená škoda - zásah vyšší moci.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 18:56   Citovat  

To nevím jestli taky přicházejí o bonusy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 18:56   Citovat  

to druhé jak píšeš bych bral jako fér přístup.. OK

jinak jak si psal s gps..tu já v autě nemám a nikdo by mi nedokázal, že sem za tebou já či jiný nejel OK
(předpokládám ale s obeznámením trasy předem Velmi šťastný )
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 18:57   Citovat  

Ajsik napsal:
Má z toho firma nějaký "postih" vůči pojišťovně když uplatní pojištění za škodu? Slyšel jsem že by nemělo být, protože je to neúmyslně způsobená škoda - zásah vyšší moci.

já sem za stejnou věc jako řidič o bonusy přišel Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 19:00   Citovat  

RASTA napsal:
to druhé jak píšeš bych bral jako fér přístup.. OK

jinak jak si psal s gps..tu já v autě nemám a nikdo by mi nedokázal, že sem za tebou já či jiný nejel OK
(předpokládám ale s obeznámením trasy předem Velmi šťastný )

Samozřejmě že by to musel být někdo jiný než s firmy Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 19:04   Citovat  

optimas napsal:
Samozřejmě že by to musel být někdo jiný než s firmy Velmi šťastný

Velmi šťastný
a to je pak slovo proti slovu..a frajer by si to radši rozmyslel

stejně je to celý divadlo..ten už se neozve..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 19:32   Citovat  

No právě, že ještě na zítra si ho pozval ten náš ředitel a chce s ním jednat. Sice nevím o čem, ale to je jedno. Jde tam i ta paní co ji vynadal. Takže uvidíme co z toho vyleze, ale když mu to svolí tak stejně on potřebuje moje čestné prohlášení i s mým podpisem že jsem nelhal atd. A tohle mu rozhodně nepodepíšu
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 19:40   Citovat  

optimas napsal:
No právě, že ještě na zítra si ho pozval ten náš ředitel a chce s ním jednat. Sice nevím o čem, ale to je jedno. Jde tam i ta paní co ji vynadal. Takže uvidíme co z toho vyleze, ale když mu to svolí tak stejně on potřebuje moje čestné prohlášení i s mým podpisem že jsem nelhal atd. A tohle mu rozhodně nepodepíšu

jaký jednání??leda by s nim chtěl vytřít pořádnej výtlem
taky bych nic nepodepsal OK
(kdyby to byla aspoň Honda, ale bmw to snad ne HaHaaa )
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 21:10   Citovat  

Řešil jsem podobnou situaci cca před 3 měsíci, zaplatbuh ne na preludce, takže mluvim z vlastní a relativně čerstvé skutečnosti. Projizdeci auto v protisměru na celkem frekventované silnici a sutr do myho skla. Rana jako prase, leknutí a tupka na skle. Mav jsem rukou, to co to bylo za auto jsem si nevšiml. Po nějaké době se tupka na skla rozlezla a zacala praskat. Auto bylo na prodej. Okno nepojistene. Tak jsem zkusil to co asi ten frajer. Vyhlid jsem si auto, vyfotil ho a zapsal presnej čas.zavolal jsem na svojí pojišťovnu zda to lze řešit i pokud nemam sklo pojištěné. Odpověď pokud máte vinika tak ano, sepiseme žádost po telefonu, dohledame podle spz a on se bude muset vyjádřit a souhlasit s plněním z jeho povinného ručení. To vše proběhlo. Ale firma nesouhlasila s plněním. Jsem se divil, dost velká autodoprava. No , co dal, slušně jsem tam zavolal, prepojily mě na nějakého technika ktery to ma na starosti. Tomu jsem to normálně vysvetlil, on že na to mrkne a dá mi vědět. Skutečně zavolal, Pane ta spz co jste mi dal nepatri autu ale navesu, vleku. Já no to je možný, jelo to přede mnou, je logický ze si nenapisu číslo toho auta tahače zepředu když jedu za nim..navic pršelo, byl jsem ve stresu z rozbityho okna a byl tam provoz, neslo ho predjet. No pane a v tom je ten problém, to žádná pojistovna neuzná, muselo by jit o kamen z protijedouciho vozidla, ne z vozidla jedoucího pred Vami. Na to maj dneska pojišťovny znalecký posudky ( ! ) ze to technicky není možný a takovou škodu nehradí. Tomu jsem nevěřil a ověřil jsem si to na pojišťovně a skutečně. Pokud máš sklo pojištěný celkem se nic neřeší a hradi se to, záleží na pojišťovně co k tomu chtějí.doložit.Pokud sklo pojištěný nemáš je to paradox ale buď privedes vinika nebo dodas jsho spz a čas a misto události, stim že se jednalo o VOZIDLO JEDOUCÍ V OPAČNÉM SMĚRU JÍZDY NEŽ POŠKOZENÉ VOZIDLO. To, že je fakt v podstatě nemožné si takovou spz v té chvíli zapsat nikoho nezajímá, předpis je předpis. V obou případech platí, že vinik, provozovatel vozidla které škodu způsobilo musí dát souhlas k plnění z jeho pojistky, jinak ma poškozený smůlu. To mmj platí i při ostatních škodach, je to kvůli bonusu. Ten kdo pojistku platí má právo rozhodnout co se z ni bude hradit.
Závěr: Nech toho frajirka tvrdit že jel za tebou. Zároveň určitě vaše firma ma někoho kdo ji ty pojistky dělá, nejakyho pojišťovacího poradce nebo nekoho s kým na pojišťovně jednají prizvete ho k jednání, on mu to vysvětlí.S kámošem co jel za tebou nelži, frajirek může mít fotku, to sice neni důkaz ale je to pak už osemetny.Naopak, pokud ji má usvědčí se sám, že jel za autem a nikoli v protisměru a jak jsem psal výše, neni technicky možné aby kámen odletěl tak ze rozbije sklo vozu jedoucí za nim.. Dnes jsou pneumatiky takto konstruované z bezpečnostních důvodu a kvuli tomu máš i povinný zástěrky na kamionu resp. ze stejných bezpečnostních důvodů.

Takže frajer ostrouhá pokud bude tvrdit ze jel za tebou v každém případě.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 21:43   Citovat  

vespula: co pises neni pravda. Resp. neni pravda, ze neni technicky mozne, aby kaminek odletel od auta, ktere jede pred tebou. Jel jsem po dalnici za nakladakem, kaminek priletel a sup, pekny pavoucek na okne. Pokud nebyl od toho kamionu prede mnou asi ho na me hodil ptak, protoze s ohledem na provoz v protismeru je naopak vyloucene, aby kaminek letel odtam.

Pojistovna nic neresila, sklo bylo pojistene a na pojistku vymenene bez dopadu na bonus. Nicmene popis situace chteli a ze se to stalo presne takto jsem tam samozrejme napsal, nebyl duvod si cokoliv vymyslet.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 21:53   Citovat  

skyline napsal:
vespula: co pises neni pravda. Resp. neni pravda, ze neni technicky mozne, aby kaminek odletel od auta, ktere jede pred tebou. Jel jsem po dalnici za nakladakem, kaminek priletel a sup, pekny pavoucek na okne. Pokud nebyl od toho kamionu prede mnou asi ho na me hodil ptak, protoze s ohledem na provoz v protismeru je naopak vyloucene, aby kaminek letel odtam.

Pojistovna nic neresila, sklo bylo pojistene a na pojistku vymenene bez dopadu na bonus. Nicmene popis situace chteli a ze se to stalo presne takto jsem tam samozrejme napsal, nebyl duvod si cokoliv vymyslet.

To ti neberu. Tady jsem ovšem popisoval případ bez pojištění skla a i to jak pojišťovna řeší oba případy. Kdyby ten frajer měl sklo pojištěné tak by to nejspíš neřešil tímhle způsobem, že. A nepíš prosím, že to co uvádím není pravda, nevšiml jsem si že bys ten můj uváděný konkrétní případ řešil se mnou. Jinak to co píšeš ty s tim souhlasím a v tom příspěvku tuhle možnost popisuju taky.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 21:56   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
To ti neberu. Tady jsem ovšem popisoval případ bez pojištění skla a i to jak pojišťovna řeší oba případy. Kdyby ten frajer měl sklo pojištěné tak by to nejspíš neřešil tímhle způsobem, že. A nepíš prosím, že to co uvádím není pravda, nevšiml jsem si že bys ten můj uváděný konkrétní případ řešil se mnou. Jinak to co píšeš ty s tim souhlasím a v tom příspěvku tuhle možnost popisuju taky.

A netvrdím že to není možné , jen popisuji postup pojišťoven a to co pak tvrdí ony. Předpisy řeší spoustu věcí které jsou i nejsou možné přestože skutečná praxe je jiná.
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.8.2012 , 23:13   Citovat  

na Fiatu Doblo sem už dostal dva zásahy kamínkem od auta jedoucího přede mnou, pokaždé dirka v čelním skle. Špatně řešený úhel čelního skla KO Jednou kamion na dálnici, podruhé kamarád na okresce, naštěstí je čelní sklo pojištěné

wespula: to jsi mě nepotěšil s tímhle vyjádřením pojištovny, přijde mi to jako koucourkov to mi hlava nebere
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 11:06   Citovat  

Před pár lety jsme jeli našim cívou, resp. manželka jela naším cívou a já řídil tatíkovu octu(páč by jinak tatík zabloudil) a při nájezdu na D1 na 34km jsem tý potvoře naložil, mrcha si hrábla a flusla šutr přímo na našeho civíčka Bueee Pavouk jak "tur domácí", pojišťovnou neřešitelný. Já, otcovým autem, jsem si udělal díru do svého okna ve voze, který řídila manželka-no prostě zapikaný naštvanej Týden na to však už stejně cíva skončil při totálce Bueee
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 13:44   Citovat  

Jako likvidátor poj. událostí ti to řeknu takhle, ten týpek nemůže nic a ani svědek jedoucí s ním v autě mu nepomůže. Takovýchhle poj. podvodů s čelníma sklama je tisíce. Máš ruplý okno, vyhlídneš si "blbečka" na kterýho to uplatníš, jenže ejhle, ten "blbeček" s tím nesouhlasí a panáček ostrouhal Úsměv Je to úplně jednoduchý, za jakoukoli škodu způsobenou tvým vozem ti na POVku ubíhají bonusy a kvůli škodě na okně si je nikdo nechce nechat sebrat, takže v týhle době kdo nemá připojištění skla má vcelku peška, protože je asi tak 1% lidí co tu škodu uzná a většinou to je nějaká obří firma co má flotilu na který jí bonusy nepadají a je jim to jedno jestli se to okno vyplatí z pojistky nebo ne Mrk Prostě tebe si vybral jako toho obětního beránka a z mých zkušeností vím, že lidi co nejvíc řvou jsou ty největší podvodníci Velmi šťastný A obzvlášť když říkáš že to je nějakej vrak, tak to je jistý tak na 1000% že se pokouší o podvod a uhrát na tvojí pojistku Úsměv Prostě trvej na tom že jsi nic nezpůsobil a klidně ať si to nahlásí na policajty, přitáhne si právníka, stejně z tebe nic nedostane. Policajti si tě maximálně přizvou k podání vysvětlení kde to bude tvrzení proti tvrzení a oni to odloží. To že u něčeho jsou policajti furt pro pojišťovnu neznamená že je povinna plnit Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 16:41   Citovat  

Tak dneska se konala schůzka s tím týpkem a naším ředitelem. A hádejte co se stalo. Po včerejší konfrontaci na firmě kdyby byl vykázán za hanlivé urážky, domluvil si s ním ředitel schůzku na 8.00. Týpek přišel slušně oblečen ověšel se zlatem asi aby vypadal důležitě. Já u toho nebyl ,ale vyprávěla mě to ta paní kterou včera urazil, že podal na firmu trestní oznámení v 15.20 hod. Po 15 minutách kdy začal na ředitel zvyšovat hlas byla schůzka ukončena se slovy týpka budeme to řešit právně a ředitel řek už se těšíme. Týpek je ročník 91. Dnes jsme zkoumali GPS co máme v autech namontovány a podle jeho slov se to stalo 10.17 hod na tom a tom místě, ale podle GPS jsem na tom místě vůbec nebyl, ale asi o 1 km zpět takže nechápu jak jsem mu mohl to sklo rozbít když jsem byl o 1km za ním to mi hlava nebere Myslím, že to bude ještě sranda
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2012 , 17:56   Citovat  

Tak máme pokračování. Včera večer asi ve 22.00 volal týpek našemu řediteli, že stahuje trestní oznámení, protože se bavil s právníkem a, že je v zákoně díra a on by to stejně nevyhrál, ale že si našel firmu přes kterou to udělá a ta firma udajně spolupracuje s naší firmou tak, že tam rozhlásí, že jsme špatná firma (asi proto, že jsme nepřistoupili na jeho podvod) Prostě 21 letý namachrovaný blbeček v BMW. Akorát chudák ten na kterého to zkusil znovu a podepsal mu to
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2012 , 22:45   Citovat  

No tak mu to sklo načnem znova ať se chlapec nenudí. Velmi šťastný
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2012 , 23:18   Citovat  

statisticky nejhorší řidiči 18 - 25 let v BMW pořádnej výtlem

asi na tom něco bude Mr. Green
   Návrat  
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2012 , 23:58   Citovat  

lidi jsou opravdu schopní všeho, snad to dobře dopadlo a blbeček nepojede na smyšlenou dovolenou Velmi šťastný
   Návrat  
Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 1:52   Citovat  

...mně rozbila přední okno vojenská Tatra 815 u Třebíče a nedovolal jsem se ničeho....sjížděl z kopečka, já do kopečka, byla zima sníh...rana, křup a Tatra byla fpr..
Nenaděláš nic...

Hlavně, že se ti to pořešilo, ale chápu, že řidič náklaďáku to nemůže postřehnout, je to prsk, a je to.Ale vždycky jde o blbou náhodu, kterou neovlivní ani řidič náklaďáku ani osobák za ním.Je to kurefská náhoda!

...už se držím 20 metrů za náklaďákama, ale nejhorší jsou Fábie (nemají zástěrky na zadní nápravě), hážou kamínky i 30metrů za sebe...no ale zákon říká, že zástěrrky musí být na hnané nápravě!!!(nařízení, který bylo funkční v době Š 120!)...takže pak se nedovoláš ničeho, pakliže nemáš v autí kameru ON non-stop.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 7:37   Citovat  

Prelude napsal:
No tak mu to sklo načnem znova ať se chlapec nenudí. Velmi šťastný

Kdybych věděl kde bydlí tak si piš, že bych si na tom zgustnul i když by to bylo z mojí strany slaboduché, ale za ty nervy a lítání a shánění důkazu a nadávek co jsem si od něj musel vyslechnout by mi to stalo za to. Už jsem uvažoval i o tom, že by naše firma mohla na něj podat trestní oznámení za pojišťovací podvod. Ten by se asi divil. Jinak tohle se stalo v Ostravě na Rudné ulici a dávejte si pozor na bílé BMW s karbonovou kapotou. Já se v BMW moc nevyznám ,ale co jsem koukal na fotky tak by to měl být typ E36 a ten týpek je někde z Poruby ,protože oznámení podával na ul. Dělnické
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 7:39   Citovat  

Oncek napsal:
lidi jsou opravdu schopní všeho, snad to dobře dopadlo a blbeček nepojede na smyšlenou dovolenou Velmi šťastný

blbeček na tu dovolenou určitě odjel ,protože si sehnal nějakého jiného chudáka na kterého to zkusil a vyšlo mu to to snad ne
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 13:33   Citovat  

S tim trestním oznámením to ale neni úplně od věci. Dokonce je to snad povinnost hlásit trestnou činnost pokud se o ni dozvíš, ne? Protože jinak se dopouštíš spoluviny.A navic, pokud je evidentni ze se mu to povedlo jinde když to u vas nevyšlo. ....
Ja bych to na něj podal, za pokus o pojistný podvod, za vyhrožování a za křivé obvinění, coz je vse o cem píšeš. A frajer se vaší firmě bude vyhejbat hodně velkym obloukem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Údajně jsem rozbil přední sklo
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina